Photo info History on the hill
Village of Labro, Rieti Province, Italy
© Marco Ilari/Shutterstock

Egzotične životinje - kućni ljubimci

Započeo TanjicA, Mart 25, 2012, 00:14:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Mart 25, 2012, 00:14:03 Poslednja Izmena: Mart 25, 2012, 00:17:48 od TanjicA
Počeću sa jednom vešću sa blica:

Žena unakažena u brutalnom napadu šimpanze ima novo lice i vežba osmeh

Čarli Neš (58) iz Stamforda u Konetiketu, koja je 2008. u napadu razbesnelog šimpanze izgubila oči, nos, usta i obe šake, uspešno je izvršena trasnsplantacija celog lica na koje se polako privikava. "Osećam kao da je ovo moje sopstveno lice", kaže Čarla.


Današnji izgled Čarle Neš, nakon serije plastičnih operacija

Nešovu je pre 4 godine osakatio i unakazio 100kg teški šimpanza Trevis, kućni ljubimac njene tadašnje šefice i prijateljice Sandre Herod, koja je u međuvremenu preminula od aneurizme, dok je šimpanza nakon napada uspavan.

- Kada bih sada mogla nešto da kažem Sandri, rekla bih da mi je žao što se sve to dogodilo, i da sada ništa ne možemo da izmenimo - kaže Čarla, uz napomenu da je Herodova bila "problematična osoba" koja je posle napada bila više zabrinuta za svog ljubimca nego za nju.


Nešova pre napada


Dok joj je lice bilo unakaženo, odnosno dok je praktično bila bez lica, u javnosti se pojavljivala s velom "da ne bi plašila ljude", ali jednom prilikom je ipak pristala da se pokaže u emisiji Opre Vinfri.


Novo lice je Čarli omogućilo da ponovo uživa u nekim običnim ljudskim zadovoljstvima, kao što su osećaj mirisa i jelo (pre operacije je morala da se hrani preko sonde ubačene u jednjak), ali nažalost nikada neće moći ponovo da se raduje i pogledu na svoju 20-godišnju ćerku Brajanu, koju je odgojila kao samohrana majka.


Kompjuterski prikaz Čarlinog lica pre i posle operacijaNi tim od preko 30 lekara i medicinskog osoblja iz Ženske bolnice Brigam u Boston, koji joj je 20-časovne operacije podarili nov lik, niti bilo koji medicinski tim na svetu, još uvek nije u mogućnosti da pacijentu presadi oči kojima bi video, tako da su njene nekadašnje lepe smeđe oči zamenjene staklenim.


Šimpanza Džordž, koji je napao Čarlu

Nešova polako počinje da oseća i kontroliše kožu i mišiće svog novog lica i vežba da se osmehne, ali ovoj hrabroj ženi koja je nekada živela veoma samostalno i aktivno teško pada što je gotovo u svemu zavisna od tuđe pomoći.Nada se da će se to bar donekle izmeniti nakon operacije presađivanja obeju šaka, koju lekari uskoro planiraju da joj urade i po drugi put, jer prvi pokušaj nije bio uspešan. 
Pomenuta Čarla je gostovala kod Opre, i pokazala svoje "lice". (ako ste od onih sa slabijim želucem nemojte otvarati klip)


Malo više o tome:


Zar je moguće da neko drži šimpanzu od 100 kilograma kao kućnog ljubimca? Mislite li da je to normalno? Mislite li da je ova žena morala da prolazi kroz sve ovo ni zbog čega? Kako se pobogu dobijaju dozvole za držanje ovakvih životinja, i kako uopšte neko dođe do gorile/šimpanze? Kako bi izgledalo kad bi svako mogao da drži kući šta hoće, ajde ja onda da nađem neku žirafu, krokodila, da napravim bazen i gajim ajkulu?  :x
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

DaRkOoO

Stvarno bre, kako neko moze da dobije dozvolu, i gde da nabavi uopste simpanzu od 100kg ?
Strasno.
Jbg, sama je kriva, sto mu je prilazila.
Vidim iz teksta da nije njen, ali u svakom slucaju, zasto je prisla simpanzi od 100 kila ?
...so close, no matter how far..

NiKooLaa

Žena je išla kod svoje gazdarice, i prijateljice u posetu, i tada je došlo do kontakta sa šimpanzom.

Bitno je da su detaljno ozakonili gde ker sme a gde ne da se "ispiša" a da li neko sme da drži gorile, i ostale egzotične životinje to nije bitno...
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

MarkoKg

Preterivanje baš. Zar ne postoji neki zakon o tome, zar svako može u kući da drži neku zver?  :huh

Tekila Gerila

Citat: NiKooLaa poslato Mart 26, 2012, 00:25:05
Žena je išla kod svoje gazdarice, i prijateljice u posetu, i tada je došlo do kontakta sa šimpanzom.

Bitno je da su detaljno ozakonili gde ker sme a gde ne da se "ispiša" a da li neko sme da drži gorile, i ostale egzotične životinje to nije bitno...

е вала баш