Photo info Trunks packed for the road
Elephants near Mount Kilimanjaro, Amboseli National Park, Kenya
© Diana Robinson Photography/Getty Images

Sergej Ćetković

Započeo Lovac u zitu, Septembar 02, 2011, 15:03:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Lovac u zitu

     Sergej Ćetković je crnogorski pevač pop muzike. Rođen je 8. marta 1976. godine u Podgorici.
Bio je član crnogorske grupe ,,Vatrena srca". Sa ovom grupom je nastupao na mnogim festivalima gde je bio klavijaturista i prateći vokal. Solo karijeru počinje nakon raspada grupe ,,Amfiteatar", 1998. godine na Sunčanim skalama sa pesmom ,,Bila si ruža". Posle dve godine rada je izdao kompakt disk pod nazivom ,,Kristina". To se dogodilo u decembru 2000. godine, odmah nakon festivala u Budvi, gde je nastupio sa pesmom ,,Sati, dani, godine". Pesme ,,Zaustaviću vrijeme", ,,Sati, dani, godine", ,,Grad" i ,,Probudi me" bile se veoma slušane, a snimio je i spotove za te numere. Nakon tih pesama, u decembru 2002. godine, u izdanju ,,Goratona" izašla je pesma ,,Budi mi voda" i dvanaest novih pesama. Na festivalu u Budvi 2003. godine pojavio se sa pesmom ,,Postojim i ja" koja osvaja nagradu za najbolji aranžman i postaje hit. Godine 2004. je snimio pesme ,,Ne mogu da ti oprostim" i ,,Ljubavi prokleta".
2005.godine Sergej objavljuje svoj treći studijski album "Kad ti zatreba" u izdanju City recordsa. Album obara sve rekorde i po tiražu  i po slušanosti, a sa pjesmom "Pogledi u tami" pune dvije godine nalazi se na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije. Na Beoviziji 2007 i 2008. godine je dobio nagradu za pop pevača godine.
2007.godine Sergej objavljuje singl "Kad bi htjela ti", kao najavu četvrtog studijskog albuma. Početkom novembra novi album pod nazivom «Pola moga svijeta» ugledao je svjetlost dana i postavio nove standarde u zabavnoj pop muzici. Kao i prethodni i ovaj je u izdanju City recordsa.
2010.godine Sergej objavljuje singl "Dva minuta", kao najavu petog studijskog albuma.

:rolle  cheesy :sing
čuda ne postoje, svaki naš korak je put koji moramo preć' ...