Photo info Blurring the lines with wearable art
Infini-D, modeled during the World of WearableArt Awards in 2019 in Wellington, New Zealand
© Hagen Hopkins/Getty Images for World of WearableArt

TOP 10 najstrašnijih opsjednutih mjesta

Započeo rea13, Jun 04, 2011, 07:00:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rea13

Svjedočanstva o susretima s duhovima dolaze sa svih strana svijeta no neka mjesta su ipak postala kultna što se tiče tog fenomena, bilo po kvaliteti ili kvantiteti istih. U nastavku teksta pogledajte top ljestvicu tih odredišta...

10. Newstead Abbey, Nottinghamshire, Velika Britanija


Mjesto gdje je živio Lord Byron, već je nekoliko stoljeća mjesto koje opsjedaju duhovi. Čak je i Lord Byron spominjao prikazu imenom Black Friar koja bi se uvijek pojavila prije nekog tragičnog događaja ili smrti u obitelji. Također se moglo vidjeti Bijelu damu kako luta sobama, a spominjala se i Ružina dama te Cavalier.9. Ocean Avenue, Amityville, SAD


Kuća o kojoj je snimljen horor, sinonim je za stravično mjesto s paranormalnim događajima. U njoj je 1974. godine, Robert DeFeo ubio šestero članova svoje obitelji, a kako se čini to je utjecalo i na brojne druge obitelji koje su nakon toga živjele u toj kući. Priča se da su ih terorizirala razna stvorenja s ljigavim očima, zelenim tekućinama koje su curile iz raznih dijelova tijela i slične neugodne pojave.

8. The House of the Seven Gables, Salem Massachusetts, SAD


Kuća o kojoj je napisan istoimeni roman, smatra se da je dom duha slavnog pisca Nathaniela Hawthornea i njegovog sina Juliana. Njihovi su preci živjeli u toj kući gdje su se 1892. godine odigravala suđenja za vještice iz Salema. Priča se da je na obitelj bačena kletva zbog čega ne mogu otići s ovog svijeta. U kući se danas nalazi muzej, no Nathaniel je u knjizi naveo da je bila opsjednuta od kad je izgrađena.

7. South Shields, Tyne & Wear, Newcastle, Velika Britanija


Pojavljivanja raznih duhova u ovoj kući temeljito su dokumentirana, a smatra se da niti jedan od njih definitivno nije prijateljski nastrojen. Spominjalo se da je iz slavina u ovoj kući curila krv, a muškarci koji su tu boravili dobili bi porezotine na prsima. Priča o poltergistu koji već duže vrijeme tu živi, opisana je u knjizi iz 2006. godine.

6. Bijela kuća, Washington, SAD


Najpoznatija predsjednička rezidencija na svijetu također nije lišena svojih duhova. Vjeruje se da duh Abrahama Lincolna još uvijek luta sobama, a bilo je priča o pojavljivanjima i drugih pokojnih predsjednika. Navodno su se javljali neobjašnjivi zvuci kucanja na vratima, koraka u pustim hodnicima i slično. Vjeruje se da su među duhovima koji ne mogu napustiti Bijelu kuću i pokojne prve dame Abigail Adams i Dolly Madison.

5. Kazalište Tivoli, Hamilton, Kanada


Još uvijek nitko nije uspio otkriti što se zaista dogodilo kada je poznati kazališni mogul, Ambrose Small, misteriozno nestao u Torontu. Vjeruje se da njegov duh još uvijek pohodi jedno od njegovih omiljenih kazališta, Tivoli u Hamiltonu. Mnogi zaposlenici su ga vidjeli kako luta onuda, obučen u viktorijanski kostim sa svojim prepoznatljivim brkovima na licu.

4. Groblje Bachelors Grove, Midlothian, Illinois, SAD


Iako se često priča da su groblja opsjednuta, priča se da je na ovom groblju viđeno preko stotinu duhova. Bijela dama, Fantom iz seoske kuće te Farmer s plugom samo su neki od duhova koji obitavaju na ovom području, blizu Chicaga. Još je u 80-ima svijet obišla jeziva slika dame koja sjedi na grobu, a slikala ju je Jude Fetz što ovo mjesto definitivino svrstava među najstrašnije na svijetu.

3. Kuća Lizzie Borden, Fall River, Massachusetts, SAD


Ovo je jedna od rijetkih opsjednutih kuća, otvorena za posjetitelje, gdje možete prespavati i dobiti doručak te se osobno sresti s duhovima koji tu žive. Ovdje je 1892. Lizzie Borden ubila svog oca i maćehu, a kuća je kasnije postala poznata po tome što se u njoj često mogu čuti zvukovi žene koja tiho plače. Također, uz to idu i svjetla koja se pale i gase sama od sebe te razna druga pojavljivanja izmučenih duša.

2. Winchester Mystery Mansion, San Jose, Kalifornija


O gradnji ove kuće postoji toliko priča u kojima se isprepliću stvarnost i znanstvena fantastika. Jedna od njih je da su je izgradili duhovi kako bi u njoj neometano obitavali. Činjenica je da ova vila ima vrata koja ne vode nigdje, stepeništa koja nisu dovršena i druge čudne arhitektonske dodatke. Prema predaji, izgradila ju je Sarah Winchester kako bi pružila utočište dušama ljudi koje su ubili članovi njene obitelji. Navodno se čak i danas u njoj može čuti sviranje i osjetiti miris pileće juhe u praznoj kuhinji.

1. Raynham Hall, Norfolk, Velika BritanijaOvdje je snimljena jedna od najpoznatijih slika duhova na svijetu. Prikaza Smeđe dame koja je ovdje viđena mnogo puta, uslikana je na stepeništu 1936. godine. Vjeruje se da je riječ o duhu Lady Townshend koja je ovdje živjela i umrla u 18. stoljeću. Pričalo se da je se često može vidjeti kako luta hodnicima u smeđoj haljini od brokata.


Zahteve za filmove primam preko pp,iste dodajem 24 sata kasnije ukoliko budem u mogucnosti da pronadjem ili uploadujem film :8

!mila!

jezivo.....
ali opet bih zelela da posetim ata mesta...
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P

fantazvezda


aLexA*


!mila!

ja bih posebno u ovu pod brojem jedan i na ono groblje
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P