Photo info How's the air up there?
Hanging bridge in the Monteverde Cloud Forest Reserve, Costa Rica
© Dmitriy Burlakov/Getty Images

Kako tumačiti natalnu kartu?

Započeo Sh[o]ne, Februar 17, 2011, 16:56:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sh[o]ne

Lilit u sedmoj kući


Lilit u sedmoj kući uvećava potrebu osobe da prihvati nestanak svojih ličnih sebičnih želja radi većeg razvoja aktivnosti između njega i partnera. Ona uvećava princip emocionalne nepristrasnosti da bi se izbalansirala situacija. Sve ostalo ometa i sprečava odgovoran odnos osobe prema vezi.

Ove osobe moraju da prevaziđu uobičajeni odnos u partnerstvu koji se zasniva na lično-emocionalnom zadovoljstvu. Ukoliko im to ne pođe za rukom počinju da se osećaju napuštene i često same napuštaju partnera da bi predupredile da on to isto učini. Samo nelični i objektivni odnosi u vezi mogu da je održe i da je učvrste.


Zato ove osobe ne mogu da izdrže u braku ili partnerskim odnosima druge vrste ukoliko je partner zavisan od njih na emocionalnom ili materijalnom planu. Iste frustracije i nezadovoljstvo se javljau i u slučaju kada sama osoba na isti način zavisi od partnera. Tenzije nestaju ako su partneri ravnopravni i vezani intelektualnim, duhovnim ili kreativnim zajedničkim aktivnostima. Takođe, osobe sa Lilitom u sedmoj kući zahtevaju slobodu u okviru svoje veze. Ne mogu podneti da ih lični egoizam partnera ili njegova ljubomora sputavaju. Za uzvrat one partneru omogućuju isti takav liberalan odnos u vezi.

Osobe sa Lilitom u sedmoj kući moraju biti uspešne u svom domenu aktivnosti, na poslu ili u bilo kojoj drugoj aktivnosti van braka. One su tada lojalan prijatelj svom partneru. Ako je u braku naglašena samo komponenta emocionalne sigurnosti i seksualne ljubavi, on nije stabilan. Istini za volju on može opstati, zbog dece naprimer, ali je to bleda senka koja donosi frustracije umesto zadovoljstva.Venera u sedmoj kući


Označava osobe koje su uspešne u javnosti i društvu. Partnerski odnosi im idu od ruke i uspešni su na mnogim poljima. Imaju smisla za uspostavljanje kontakata i diplomatiju. Trude se i često uspevaju da izglade razlike koje postoje. Zato su rado viđeni u društvu. Elegantno i lepo se oblače.

Teže trajnim vezama u kojima traže osećaj celovitosti. Lako ulaze u brak i to samo ako postoji ljubav. Seks i erotika su im rafinirani i suptilni. Nemaju previše strasti, ali zato imaju sposobnost da osete šta partner želi i znaju da mu pruže vrhunska zadovoljstva.


Merkur u sedmoj kući

Veoma društvene osobe koje vole konverzaciju sa drugim ljudima. Otvorene su i lako sklapaju poznanstva i partnerske odnose. Uspešne su u poslovanju. Veoma im leže javni poslovi i javni nastupi. Potreban im je intelektualni podsticaj u odnosu sa drugima. Odlučuju se zato za intelektualne brakove. Merkur u sedmoj kući ukazuje često i na više brakova, a u flertove i veze se lako ulazi. Često se odlučuju za mlađe partnere od sebe.


Jupiter u sedmoj kući

Jupiter u sedmoj kući može biti znak braka sa važnom, bogatom, obrazovnom osobom ili strancem. Uglavnom je ovo znak dobrog braka i pokazatelj sposobnosti sklapanja partnerskih odnosa. Novac pristiže ili od uspešnog ortačkog posla ili zahvaljujući bračnom drugu. Osoba je druželjubiva i prijatno je biti u njenom društvu. Često ukazuje na osobe koje stiču veliku popularnost u javnost..


Saturn u sedmoj kući

Ove osobe imaju teškoća da stupe u brak. Kada se to jednom desi ostaju u njemu, bez obzira na sve. Verni su, ali hiroviti. Kod njih postoji problem da izgrade čvrstu vezu jer imaju strah od intimnosti. Odgovorni su i trezveni u partnerskim odnosima. Imaju smisla i afiniteta za politiku. Iako su u osnovi zatvorene osobe uspevaju da ostvare uspešne komunikacije i odnose sa drugim ljudima i sa javnošću.


Mesec u sedmoj kući

Ovaj položaj često ukazuje da imate pažljivog i nežnog partnera, istina na momente dosta ćudljivog. Imate jaka osećanja za svog partnera, ali u bračnom životu vas očekuju kolebanja i promene. Probirljivi ste i neodlučni, a znate da budete i kapriciozni. U javnosti ste popularni i volite društvenost. Svoja osećanja iskazujete na živahan način. Predusretljivi ste, uravnoteženi i imate potrebu za harmonijom i ljubavlju.

Mars u sedmoj kući

Ove osobe imaju prijateljsko i srdačno ophođenje. Sa dosta entuzijazma i ljubavi se uključuju u timski rad. Dosta su otvorene. Ponašanje i emocije im dosta zavise od raspoloženja. Relativno rano i lako postaju intimni. Ljubavne veze im daju energiju, ali to ne znači da sa njima nemaju problema. Imaju često veoma ambiciozne i energične partnere. Ponekad imaju preveliku strast, ili je to slučaj sa njihovim partnerom.

Uran u sedmoj kući

Uran na ovoj lokaciji nije dobar pokazatelj za brak. On obično označava razvod, nagli prekid ljubavne veze, a ponekad i naglu smrt partnera. Inače to su osobe koje imaju moderna ili slobodoumna shvatanja o braku. Dosta lako i brzo stupaju u vezu, a još brže se razilaze. Takođe ovaj položaj ukazuje i na drastične promene u partnerskim odnosima na poslovnom planu. Ove osobe su nosioci promena i imaju smisla za reforme.

Sunce u sedmoj kući

Ovakav položaj Sunca ukazuje da imate sreće i uspeha u partnerskim odnosima. I to u svim vrstama partnerskih odnosa, od braka do poslovnih aranžmana. Takođe imate i uspeha u javnosti i u odnosima sa strancima. Imate lepog partnera koji vas voli i posvećen je vama. U eventualnim sudskim procesima izlazite kao pobednik. Međutim, ukoliko je Sunce napadnuto lošim planetama, smisao svega rečenog postaje suprotan.


Neptun u sedmoj kući

Osobe prijemčive i sofisticirane prirode. Imaju prefinjena osećanja o ljubavi, umetnosti i životu. Idealizuju svog partnera i ponekad ne vide jasno osobu koju su odabrali za saputnika. Nisu imuni na tajne veze unutar braka. Često se razočaraju u brak i partnera. Aktivni su deo nekog udruženja ili zajednice. Znaju da budu nerealni, da prave greške. Imaju donekle čudan odnos prema javnosti, znaju biti tajanstveni i povučeni.

Pluton u sedmoj kući

Osobe na čiji život partner igra dominantnu ulogu i pod njegovim uticajem mogu doživeti duboku promenu. Veoma često je reč o privlačnim i seksepilnim osobama. Ljubavne veze su opsesija i često više njih može da ide ruku pod ruku. Sklone su i poslovnim partnerstvima i to veoma ozbiljno shvataju. Ponekad znaju da budu vrlo brutalni i da proizvode sukobe i svađe. Jednom započete sukobe ne trude se da okončaju.


Severni čvor u sedmoj kući - Južni čvor u prvoj kući

Kod ovih osoba je prenaglašen ego i zbog toga su one često veliki egoisti. Sebi i svojim potrebama daju prednost, a za potrebe drugih im obično ostaje malo vremena. Posesivni su, lični i ljubomorni. Svojim partnerima se nameću kao jedini cilj i svrhu i na taj način ih « guše «. Veoma su naporni za svoju okolinu. Čak i kad nekog vole znaju da budu veliki gnjavatori. Radoholičari su i zbog preteranog rada su nervozni i mogu oboleti. Oslanjaju se isključivo na sopstvene snage. Sbog svega rečenog ove osobe treba da imaju u sadašnjem životu karmički cilj spontanost i velikodušnost. Potrebno je da i drugima pridaju veliku važnost, kao i sebi. Ne treba da očekuju za sve što drugom daju nagradu. Potrebno je da ono što imaju dele sa drugima, naročito sa bračnim partnerom i osobama koje imaju važno mesto u njihovom životu.

Sh[o]ne

Lilit u osmoj kući


Lilit u osmoj kući ukazuje na veoma introvertne osobe. One imaju veliku potrebu za samoćom i privatnošću. Tu svoju potrebu drže u tajnosti kako ne bi privukli pažnju i zainteresovali druge za sebe. Gledano spolja oni mogu izgledati sasvim suprotno, direktni i okrenuti ka javnosti, ali to je samo privid, plod njihove kamuflaže. U stvari su teško dostupni, ili zbog nepristupačnog mesta stanovanja, okrenutosti ka poslu ili posebnog stila života.

Ovako specifično ponašanje vuče svoje korene iz rane mladosti. Tada su se, bar jedanput, desile stvari nad kojima osoba nije imala kontrolu, u kojima su dominirale niske strasti. Ona je kompromitovana, oštro kritikovana ili potpuno neshvaćena. Na nju to ostavlja pečat jakog poniženja i razdire je gubitak ponosa.


Otkrivajući tako svoju ranjivost osoba shvata da mora sebi dati više prostora kako bi objektivizirala intenzivne emocije i unutrašnji život. To mogu postići samo ako postanu veći posmatrači, a manje posmatrani.

Nasuprot spoljnom izgledu bliskosti i iskazivanju prijatnog interesovanja, ljudi sa Lilitom u osmoj kući su veoma zatvoreni i imaju buran unutrašnji život. Sa svojim željama i tenzijama se mogu nositi samo ako sebi obezbede potrebno vreme i prostor za objektivnost.

Osma kuća je kuća seksualnosti, a Lilit sve što je lično anatemiše. Zato kod ovakvih osoba nailazimo na strana seksualna ponašanja u većoj meri nego kod ostalih. Razne vrste perverzija im nisu strane, od homoseksualizma do preterivanja u fizičkom seksu.

Venera u osmoj kući


Ove osobe imaju sreće da su materijalno obezbeđene novcem koji dobijaju od drugih, preko nasledstva, braka, poklona,... .Veoma su senzualne i njihova putenost može biti štetna po zdravlje. Imaju intenzivne ljubavne veze pune emocija i strasti. Avanturističkog su duha, ali imaju sreće jer ih opasnosti izbegavaju.

Svojim ponašanjem oslobađaju partnera inhibicija. Vezani su za seks i erotiku i u tome znaju da preteraju. Zbog toga može doći do bolesti seksualnih organa. Imaju stalne i snažne seksualne prohteve. Njihov ljubavni život često liči na lavirint. Posesivni su i ljubomorni i često se dešava da imaju problema u braku zbog toga.


Merkur u osmoj kući

Intuitivne osobe čiji je um usmeren na istraživanje i otkrivanje tajni. Osoba se veoma zanima za mistične i tajanstvene strane života, uključujući tu smrt, zagrobni život, seks, novac. Veruju u natrprirodne pojave i često se bave ezoterijom, ili pokušavaju da proniknu u natprirodne veštine.. Znaju da budu nesigurne i da se bezrazložno plaše smrti. Setnog su raspoloženja i deluju tužno. U životu ih prate smrtni slučajevi među rodbinom.


Jupiter u osmoj kući

Ovo je velika zaštita u svakojakim opasnostima koje čoveka čekaju u životu. Sreća u nesreći. Takođe ukazuje na mogućnost velikog nasledstva i na dobro situiranog partnera. Osoba sa Jupiterom u osmoj kući ima sreće sa novcem drugih ljudi. Seksualni nagon je izražen, a osoba ima interesovanje i sposobnost za proces lične transformacije i izvanrednu moć regeneracije i oporavka. Optimista koji ceni materijalnu stranu života i uživa u ovozemaljskim zadovoljstvima.

Saturn u osmoj kući

Saturn u osmoj kući donosi dug život. Uprkos podložnosti dugim bolestima ove osobe spadaju među one koje najduže žive. Imaju izuzetne psihološke sposobnosti. Oprezne su i vešte u sticanju novca, ali se često vezuju baš za osobu koja ima finansijskih problema. Energičnost i borbenost ih ponekad napuštaju, ali uspevaju da se brzo regenerišu. Seksualne potrebe im se kreću u širokom dijapazonu, od blage suzdržanosti do bezosećajnog promiskuiteta.

Mesec u osmoj kući

Moraćete se dobro boriti za svoju egzistenciju. U pomoć vam može lako doći novac drugih ljudi, jer sa njime ćete imati više sreće nego sa onim koji sami zaradite. Imate strahove od bolesti i smrti, skloni ste preteranoj brizi i patnjama. Vaša ranjivost je očigledna pa je potrebno da izbegavate opasnost. Ipak, vaša moć regeneracije je velika, naročito na emotivnom planu. Seksualni porivi su vam naglašeni i tu imate snažan životni motiv.


Mars u osmoj kući

Osobe preplavljene snažnim željama. Imaju veliku potrebu za intenzivnim iskustvima i preduzimaju korake da bi ih doživeli. Ono što drugi izbegavaju njih privlači. Veoma su strastne i vole neuobičajene partnere. Imaju tešku narav, a ponekad su i veoma agresivni. Dosta su osetljivi na groznice i zapaljenja. Treba da vode računa o svom zdravlju i da obuzdavaju svoju temperament koji ih mami ka iskušenjima. Prosto treba da kanališu višak energije koji poseduju.


Uran u osmoj kući

Osobe sa Uranom u osmoj kući iznenada dolaze do novca drugih ljudi, ali ga isto tako iznenada mogu i izgubiti. Privlači ih okultizam i mistika. Seksualni život im je podložan naglim promenama i iznenadnim vezama. Imaju silovit karakter i spremni su da se bore sa svakom sudbinom koja ih zadesi. Često se nalaze u opasnim situacijama, ali ih sreća prati. Skloni su ka iznenadnim i teškim bolestima koje kratko traju.

Sunce u osmoj kući

Budite ubeđeni da vas očekuje neko nasledstvo, ili da ćete živeti od novca drugih ljudi. Imate veliku moć regeneracije i u slučaju bolesti ćete se oporaviti. Puni ste životne snage i imate anđela čuvara. Cela sudbina vam je naklonjena. Međutim, u životu možete očekivati velike promene i krupne događaje. Sjajni ste u seksu, vaš eros može svakog nadahnuti. Ukoliko je Sunce u lošem položaju sa drugim planetama, smisao svega rečenog postaje suprotan.


Neptun u osmoj kući

Neverovatno izoštrena čula poseduju osobe u čijoj natalnoj karti se Neptun nalazi u osmoj kući. Realnost oko sebe poimaju na instinktivnom nivou. Često poseduju medijumske sposobnosti, a u svakom slučaju su zainteresovane za metafizičke sposobnosti. Ponekad sasvim pogrešno postupaju, ne vodeći računa o svojim interesima i ne prepoznajući ih. Imaju sklonost ka depresivnim stanjima i umnim bolestima.


Pluton u osmoj kući

Pluton u osmoj kući ukazuje na osobe duboke podsvesti, koja može ugroziti njihovo psihičko stanje. Fascinirane su kultom smrti i života posle nje. Često poseduju natčulnu percepciju i sklone su okultizmu. Vrlo su intuitivni, prepredeni i duboko ozbiljni. Seks je njihova sledeća opsesija. Veoma im je važan u životu i ukoliko im je uskraćen ostavlja duševne posledice na njih. No to se retko dešava jer imaju magnetičan uticaj na partnere. Imaju sreće sa nasledstvom.

Severni čvor u osmoj kući - Južni čvor u drugoj kući

Ovo su osobe naglašenih čula. Njihova osnovna odlika je da su sklone preterivanjima kako bi zadovoljila svoju čulnost. To ih može dovesti i do ekscesnog ponašanja. Pored toga one su posesivne, tvrdoglave i ljubomorne. Obavezno se kriju iza nekakvih masaka i teško im je videti pravo « lice «. Nikad ne priznaju učinjene greške. Veoma su motivisane za stvaranje bogatstva iza koje stoji snažna tendencija za posedovanjem, dobijanjem i uživanjem. Često u nemogućnosti da zadovolje svoje narastajuće potrebe postaju frustrirane. Okruženje je obavezno da udovoljava njihovim zahtevima i na taj način rasteruju prijatelje od sebe. Ovako teška karma iz prethodnih života se mora ublažavati. Odricanje od materijalnih dobara, čulnosti, kao i spremnost da se drugom daje, predstavlja siguran put nalaženja mira i zadovoljstva življenja. Što budu skromniji biće srećniji u sadašnjem životu.

Sh[o]ne

Lilit u devetoj kući


Ovo su osobe koje se razlikuju po pogledu na život i stilu življenja od okoline. Ljute se ako su primorani da se pridržavaju ustaljenih normi i društvenih verovanja, a dogme uopšte ne podnose. Moraju da formiraju svoja tumačenja i poglede na život kako bi uklonili ograničavajuće ideje koje ih ugrožavaju i ukidaju njihovu nasušnu potrebu - slobodu.

U periodu adolescencije su potpuno svesni svoje različitosti, ali se klone da to iskazuju i ispoljavaju. Razlog je da nemaju formirane odgovore na pitanja koja ih zaokupljuju. Međutim, njihova različitost brzo ispliva na površinu. Najpre kroz način oblačenja, simpatije, drugačije ponašanje, a zatim kroz komletan životni stil. Ponekad, zbog drugačijeg ponašanja, oni okolini mogu izgledati kao čudni ego tipovi, ali je to sastavni deo njihovog procesa oslobađanja od opšte prihvaćenog konformizma.


Ceo proces sazrevanja kod njih izaziva kompleks manje vrednosti jer osećaju nedostatak intelektualnog identiteta. Same činjenice da se ne mogu vezivati za tradicionalne ideje, materijalističku filozofiju ili verovanja kojima su bili izloženi kao deca, izaziva kod njih frustracije. Njih mogu pobediti samo pomoću istine spoznate kroz znanje.

Lilit u devetoj kući ima potrebu da razume putem ispitivanja, analize, traženja ideja, putovanja i lutanja. Ona može biti siguran vodič ka istini, razvijajući istraživački duh, razumevajući suprotna mišljenja i neprestano preispitujući suštinu stvari. Zbog toga osobe, koje su u devetoj kući svoga natalnog horoskopa ugostile Lilit, imaju vrlo neobična religijska verovanja ili ih uopšte nemaju.

Venera u devetoj kući


Ovo su prijatne osobe koje vole ljude. Privlače ih velike ideje, filozofija, religija i pisana reč. Imaju žeđ za znanjem, sklonost ka učenju i putovanjima. Poseduju specifičan pogled na svet i drže se svojih moralnih normi. Zato okolini mogu izgledati i nekonvencionalno, ali oni na to ne obraćaju pažnju.

Skloni su ljubavnim avanturama i privlače ih tajne ljubavne veze. Njihov tip partnera su osobe širokih pogleda na svet, intelektualnih i moralnih nazora, one koje će im obogatiti vidike i omogućiti nove spoznaje. Venera u devetoj kući često ukazuje na brak sa strancima ili ljudima druge vere i na ljubavne avanture u inostranstvu.


Merkur u devetoj kući

Osobe su izrazito filozofske prirode koje teže dubinskom i studioznom proučavanje života. Učenje je njihova nasušna potreba i puno vremena posvećuju upoznavanju ideja i ljudi, učenju i putovanjima. Nisu dovoljno skoncentrisani, pa im stvari često izmiču iz ruku. Ponekad nemaju strpljenja za svakodnevne, obične, sitne stvari. Neretko im se ukazuje prilika da idu u inostranstvo. Tamo se bolje snalaze nego kod kuće.

Jupiter u devetoj kući

Donosi podršku i zaštitu. Osobe su otvorenog i optimističkog stava prema životu kroz koji plove punim jedrima. Imaju uspeha u obrazovanju, studiranju, pravu, nauci, filozofiji, religiji,.. Dalekosežno planiraju i često ostvaruju uspeh u inostranstvu. Imaju koristi od svega što proširuje njihove horizonte. Poseduju autoritet i drugi ljudi se oslanjaju na njih i njihovo arbitriranje. Ponekad znaju da budu rasipni i skloni špekulisanju.

Saturn u devetoj kući

Ovo su studiozni, inteligentni i temeljiti ljudi. Imaju sklonost ka metafizičkim disciplinama. Privlače ih velike ideje i skloni su da se bave njima veoma iscrpno i uporno. Vole putovanja i strane države, mada im se može desiti da baš tamo dožive nezgode i neprijatne stvari. Takođe imaju u sebi i crtu avanturizma. Prijatne su naravi, ali imaju sklonost ka melanholiji, nikako depresiji.


Mesec u devetoj kući

Vi tragate neprestano za novim iskustvima i izazovima. Privlače vas avanture, egzotična mesta i putovanja. Lako se odlučujete na putovanje i boravak u inostranstvu. Imate aktivnu maštu i želju za znanjem. Skloni ste proučavanju religije i filozofije i potrebno vam je da mnogo toga proučite pre nego što pronađete ono što tražite. Od ruke vam ide nauka, psihologija, ali i poljoprivreda i kulinarstvo. Veoma često ste u centru zbivanja.

Mars u devetoj kući

Daje strastvene idealiste i nezavisne mislioce. Uverenja su veoma jaka, ciljevi visoki, motivisanost naglašena, ponekad do nivoa fanatizma. Zakon, obrazovanje, nauka su oblasti u kojima najlakše nalaze interesovanje. Bavljenje politikom takođe nije retkost. Skeptični su prema religiji i duhovnim pitanjima. Postoji sklonost ka opasnim putovanjima i potreba da se animira njihov borbeni duh. Često odlaze u inostranstvo.

Uran u devetoj kući

Osoba traga za neobičnim iskustvima. Ima svoju specifičnu životnu filozofiju i ne robuje ustaljenostima i dogmama. Voli da putuje, voli promene i novosti. Ima nekonvencionalan način razmišljanja i dobro joj ide učenje. Veruje u boga, često se nalazi u ideološkoj zbrci i lako zapada u misticizam. Takođe se lako opredeljuju za pripadnost nekoj sekti. Ima sklonosti i talenta za astronomiju, astrologiju i istoriju.


Sunce u devetoj kući

Vi možete naći sreću daleko od svog zavičaja ili u odnosima sa strancima. Duhovno ste razvijena osoba, nezavisna i principijelna. Ceo život tragate za smislom i pokušavate da proširite svoju svest kroz obrazovanje, religiju, filozofiju i putovanja. Imate razvijenu sposobnost apstraktnog razmišljanja i visoku inteligenciju. Zbog svojih pogleda na svet ili političkih uverenja spremni ste da trpite i progonstvo.

Neptun u devetoj kući

Osobe jake duhovnosti i posebnog kova. Imaju sposobnost da predosećaju događaje čitaju misli drugih ljudi. Streme ka višim znanjima, poseduju aktivan um i inspiraciju. Puni su planova i želja. Zbog toga su ponekad u konfrontaciji između želja i mogućnosti. Vole putovanja u daleke zemlje, preko mora. Imaginacija im je ponekad prevelika pa mogu dovesti sebe u stanje samoobmane. Nezavisni su i na svoju ruku.

Pluton u devetoj kući

Privlače vas intelektualne i duhovne discipline. Iz njih crpite snagu. Volite komunikaciju sa ljudima drugačijih kultura i na taj način produbljujete svoje razumevanje života. Uspešni ste u komunikaciji sa strancima. Menjate se kroz obrazovanje i putovanja. Usmereni ste ka budučnosti, ali pomno proučavate i prošlost. Posedujete veliki lični šarm. Ponekad ste previše subjektivni i skloni da peruveličavate značaj nekih stvari.


Severni čvor u devetoj kući - Južni čvor u trećoj kući

Ove osobe su imale u prethodnim inkarnacijama probleme sa svojom okolinom. Zbog toga su možda morale da napuste sredinu u kojoj su ponikle. U pitanju su zatvorene osobe koje imaju problema da uspostave otvorenu komunikaciju. A to je upravo njihov karmički cilj. Moraju se više i poštenije otvoriti prema drugima. Ali to otvaranje mora biti iskreno i duboko. Treba da izbegavaju svet kome su važni spoljni efekti. Tragajući za svojom karmu može se desiti da napuste rodni kraj i postignu uspeh u inostranstvu. Tamo će usvojiti novi sistem vrednosti koji je različit od njihovog klišea i predrasuda. Nove horizonte će najlakše osvojiti napuštajući svoje veze sa prošlošću. Na ogovaranja moraju biti potpuno ravnodušni i naučiti da prepoznaju prave prijatelje u gomili lažnih.

Sh[o]ne

Lilit u desetoj kući


Lilit u desetoj kući ne toleriše ništa obično. Ona zahteva angažovano i značajno izražavanje na poslovnom planu, a ne samo materijalno ili površno korisno. Ukoliko to nije slučaj Lilit provocira frustracije u vidu straha da će osoba ostati bez posla ili da neće naći posao sa kojim može da se nosi.

Usmerenost na karijeru i potreba da se bude značajan na poslu, može nastati kao samoprojektovanje osujećenja iz detinjstva. Osoba je osećala da je zanemarena od strane jednog roditelja, ili je pretrpela gubitak ili razvod roditelja. To ima jak motivacioni uticaj na dete i kasnije se razvija u ambicije da se bude nešto više nego što jeste.


Osoba nije zadovoljna sve dok se uspešno ne depersonalizuje u profesionalnom životu, tj. dok ne stekne objektivan, intelektualan i kreativan pristup. Lilit sa svojim frustracijama ima pozitivan uticaj na taj proces usmeravajući ga na karijeru i javnost.

Kod osoba sa Lilit u desetoj kući postoji jaka potreba za vladanjem, iako oni to nikad neće priznati i poricaći čak i sebi. Samo su delimično u stanju da ovu potrebu kontrolišu. Zato se između ovih osoba i njihovih nadređenih uvek stvara tenzija i neprijateljstvo zbog konkurencije. Ta tenzija raste pošto one dobro obavljaju svoj deo posla i nadređeni oseća da mu je autoritet ugrožen. Može doći i do svađa i neprijatnosti, naravno na štetu osobe, ali ona neće biti pokolebana i nastaviće svojim putem čiji je cilj da se dočepa vlasti.

Za razliku od mnogih koji vole vlast, a nisu u stanju da se nose sa njome, ove osobe to jesu. Lilit, koja ih je terala da streme ka vlasti, za uzvrat im daruje hladnokrvnost, objektivnost i nepristrasnost.

Venera u desetoj kući

Daje dopadljive i društvene osobe, popularne u društvu sa puno uticajnih prijatelja. Uživaju u svom poslu i pomažu drugima oko sebe. Privlači ih šou-biznis, moda i umetnost. Lepota i harmonija igraju važno mesto u njihovoj profesiji i u životu.

U pitanju su često lepe i prijatne osobe koje lako privlače suprotan pol. Važan im je partnerov izgled, ali i njegov položaj na društvenoj lestvici.Imaju stabilne emocije i odani su patrneru. Više su okrenuti profesiji nego porodici, ali ni po koju cenu neće dozvoliti da porodica trpi zbog njihovog posla ili ličnih interesovanja.

Merkur u desetoj kući

Veoma praktične i komunikativne osobe. Odgovaraju im intelektualni poslovi, ali su dobri u trgovini i u odnosima sa javnošću. Imaju puno originalnosti i širok krug intresovanja. Neretko dva ili više zanimanja i promene posla jer ne podnose monotoniju. Često ostvaruju uspešnu karijeru i najbolji su kada rade prema sopstvenim idejama i na način kako oni misle da je najbolje.


Jupiter u desetoj kući

Položaj Jupitera koji označava obrazovanu, pametnu i mudru osobu. Upravo ovakvim svojim osobinama ona dostiže visok položaj u društvu uz stalan uspon i napredovanje. Poseduje prirodnu sposobnost da bude vođa i ljudi se okupljaju oko nje i podržavaju je. Ovakav položaj Jupitera je karakterističan za ugledne političare i druge priznate javne ličnosti. Jupiter u desetoj kući je prepoznatljivi znak « srećne zvezde «.

Saturn u desetoj kući

Može dati dobar položaj i uspeh u karijeri, ali nakon upornog i napornog rada. Ove osobe su dobri pravnici, u poslovima sa nekretninama i u poljoprivredi. Međutim, ova pozicija Saturna može da donese i pad sa položaja, naročito za političare. U svakom slučaju reč je o ozbiljnim i ambicioznim osobama. Znaju da budu arogantne i pristrasne, često se ne obaziru ni na šta da bi postigli ciljeve koje su sebi zacrtali.


Mesec u desetoj kući

Vi ste izdržljiva i strpljiva osoba sa naglašenim osećanjem dužnosti. Trezveno i praktično gledate na stvari i trudite se da postignete stabilnost u svom životu. Često ste uspešni u javnim poslovima i dešava se da menjate službe, ali uvek održavate solidan položaj. Vaš ego je osetljiv i promenljivog ste raspoloženja. Vi ste dobra osoba koja u sebi ima umetničku crtu. Od ruke vam ide bavljenje nekretninama, enterijerom, ugostiteljstvom.

Mars u desetoj kući

Snažna i ambiciozna osoba. Posvećuje se velikim poduhvatima za koje je potrebna velika snaga i izdržljivost. Orijentisana na karijeru sa željom da ostvari što veči uticaj na svoju okolinu i svet. Ponekad su to agresivne osobe koje imaju problema u odnosima sa drugim ljudima, počevši od roditelja, pa do šefova i drugih autoriteta. Skloni su da uvećavaju i ulepšavaju svoje zasluge.


Uran u desetoj kući

Ove osobe se vrlo često bave se originalnim pozivom, koji može biti povezan i sa opasnošću. Nezavisni su i ne trpe da im se niko meša u posao, pa ni nadređeni. Imaju problema u odnosu sa autoritetima jer hijerarhiju ne prihvataju i ne poštuju. Zbog originalnih stavova i gledišta su veoma kreativni, ali za to moraju biti ispravno motivisani. Promene u karijeri su im se dešavaju iznenada.


Sunce u desetoj kući

Imate velike izglede da postignete uspeh u svojoj karijeri. Veoma ste ambiciozni i rešeni da uspete po svaku cenu. Imate naglašenu želju za javnim priznanjima. Sve vas to čini prirodnim vođom koga ljudi slede i u koga imaju poverenje. Osoba ste od autoriteta, ugleda i reputacije. Ipak morate voditi računa o poznatoj činjenici da preterana ambicioznost i autoritativnost odbijaju ljude od takvih osoba.


Neptun u desetoj kući

Ukazuje na osobe koje ne znaju sebe da predstave u javnosti. O njima drugi imaju pogrešno mišljenje i vide ih u pogrešnom svetlu. U stvari, oni su sposobni da duboko i temeljno poimaju stvarnost. Imaju izražene instinkte i znaju da ih stave u službu praktičnih stvari. Da bi došli do cilja skloni su da se služe i nedozvoljenim sredstvima. Zato se među ovakvim osobama sreću i nečasne osobe i kriminalci.


Pluton u desetoj kući

Ovaj položaj Plutona može doneti uspeh u karijeri i društvenom životu. Naročito ako se bavite poslom koji je vezan za mase ljudi, kao što je politika, na primer. Ove osobe preziru autoritete i već u najranijoj mladosti imaju sukobe sa njima. Imaju potrebu za moći i dosta energije i vremena će utrošiti da je ostvare. Nerazumevanje od strane okoline može ovim osobama doneti puno razočarenja i nestabilnosti.

Severni čvor u desetoj kući - Južni čvor u četvrtoj kući


U prethodnim životima ove osobe su loše doživele svoju porodicu i patile sbog neslaganja svojih roditelja. Osećale su nedostatak podrške i topline sa roditeljske strane. Zato poseduju osećanje nesigurnosti i teže da kroz stvaranje porodice zaštite sopstvenu ličnost. I sada su skloni zavisnošću od partnera i često ga « guše « stalnim traženjem sigurnosti. Zbog toga zapostavljaju poslovni i društveni plan. Svoju karmu u ovom životu mogu poboljšati stvaranjem porodice kojoj su oni stub, a ne obrnuto. Vezanost za profesiju i socojalne domene mora biti u prvom planu. Moraju stvoriti sopstveni profesionalni život i odvojiti ga u što je moguće većoj meri od porodičnog života. Potrebno je da se realno suoče sa svetom i otvore prema njemu. Odnos sa partnerom mora biti ravnopravan. aktivan, a ne podređen i pasivan.

Sh[o]ne

Lilit u jedanaestoj kući


Kuća u kojoj se nalazi Lilit ukazuje gde osoba treba da razvija svoju objektivnost i da pobedi svoj egoizam. U jedanaestoj kući je to kroz učestvovanje u neličnim aktivnostima, intelektualnim intresovanjima, duhovnim i kreativnim ciljevima koji moraju biti na bazi prijateljstva ili učešća u grupi.

Kod ovih osoba beskompromisna Lilit nesrazmerno uvećava svaku njihovu slabost prema ljudima. Na profesionalnom planu se to manifestuje umanjenjem njihove vrednosti kod pretpostavljenih zbog njihove nesposobnosti da se slože sa drugima. Iako su inače dobri na poslu, originalni i inventivni, nemaju adekvatnu podršku i poverenje pretpostavljenih.


Ove osobe, ukoliko uspeju da oslobode sebe i steknu neličan pristup prema drugim ljudima, mogu da postanu odlični rukovodioci. Tada pružaju plemenitu podršku drugima, njihovom kreativnom i intelektualnom razvoju, podstičući njihove talente na način na koji niko drugi ne može. Oni prosto prepoznaju šta druge osobe mogu da urade, ispunjavaju ih poverenjem i veoma motivišu.

Ukoliko im ne pođe za rukom da oslobode sebe, a to znači nesposobnost da se distanciraju od svog ega, oni ostaju enigma za ljude iz svog okruženja. Ne uspevaju da uspostave kontakt ni sa pojedincima ni sa grupama. Svesni toga oni osciluju između krajnosti ili postaju ekscentrici. Stalno ih prati osećanje da su potcenjeni ili čak uništeni i prema svemu i svakome, potpuno nepotrebno, zauzimaju odbrambeni stav.


Lilit u dvanaestoj kući


Lilit u dvanaestoj kući natalnog horoskopa neke osobe uvećava njen senzibilitet i to na raznim nivoima karaktera. Lilit je ispunjava idealizmom i sanjalaštvom. Ako je Lilit u horoskopu tako postavljena da je njena energija pozitivna, tada su ovo maštovite osobe sposobne da stvaraju proizvode lepe kreativne imaginacije. Osobe ima dar da svoje vizije veoma senzitivno predstavi i iskaže u realnosti. One mogu biti glumci, umetnici, igrači, pisci, pronalazači, arhitekte ili raditi bilo koji posao koji zahteva kreativnu maštu.

Da bi osoba iskoristila pozitivnu energiju Lilita u dvanaestoj kući mora sebe oslobađati kroz nepristrasnost i ličnu objektivnost. Samo tako će postići emocionalnu nezavisnost i osloboditi svoje talente. Ovakve osobe, iako imaju bogat unutrašnji život, usmeravaju se i izražavaju ka spoljnom svetu.


One imaju potrebu i uživaju u tome da svoje unutrašnje vizije i nadahnuća prenose na druge. Obično su voljene i cenjene i od svojih bližnjih i od javnosti. Često imaju vrlo blagotvorno, a ponekad i isceliteljsko, dejstvo na druge ljude.

Ukoliko osoba ne uspeva da objektivizuje svoj ego, tj. da se oslobodi svog egoizma, ona postaje žrtva Lilitine negativne energije. Veruje i živi u nepostojećem svetu. Ona potpuno veruje samo u ono što je idealizovala i tu ne pomažu nikakve činjenice.

Osoba obmanjuje samu sebe na drastičan način: ono sa čime ne može da se suoči za nju ne postoji, a iluzije svoje neizražene mašte smatra za realnost. Zbog svega rečenog ovakve osobe ostaju potpuno dezorijentisane i vremenom izgubljene. Sreća je ako imaju nekog pored sebe ko će ih pridržati kad se probude iz svog sna i shvate da su sebe dovele do samouništenja.

Venera u jedanaestoj kući


Ovo su osobe širokih vidika, blage naravi i pristupačne širokom krugu različitih ljudi. Oko sebe privlače društvo u kome su centar dešavanja. Odani su i privrženi, a prijateljstva se zasnivaju na jednakosti. Ne poštuju nikakve autoritete i imaju averziju prema mediokritetima. Prijatelji ima rado pomažu jer njihove aktivnosti nisu motivisane ličnom koristi nego zajednićkim dobrom.

Lako privlače ljubavnike i mešaju prijateljstvo i ljubav. Romantična iskustva doživljavaju na druženjima i zabavama, spontano i iznenada. Imaju sklonost da ostvaruju veze sa zauzetim osobama i mogu biti neodlučni između dva ljubavnika.


Venera u dvanaestoj kući


Označava veoma osetljive i ranjive osobe. Imaju izraženu potrebu za privatnošću i okolini zbog toga deluju tajanstveno. Stidljive su i rezervisane u pokazivanju svojih emocija. Požrtvovane su i zapostavljaju sebe za račun drugih osoba. Zbog svoje povučenosti i preostljivosti imaju malo prijatelja.

U ljubavi su vrlo prijemčive prema partneru. Imaju potrebu da mu se potpuno predaju. Svoju ljubav prikrivaju spolja, a kada se nađu sami sa partnerom ona se izliva na impresivan način, bez ikakvih granica. U stanju su da svom partneru priušte vrhunska seksualna i emotivna zadovoljstva. Sklone su tajnim ljubavima i spremne su da puno trpe zbog njih. Vezane su za partnera, ali često imaju više od jednog braka.

Merkur u jedanaestoj kući

Ukazuje na vrlo inteligentne i kreativne osobe. Otvorenog su duha, nesputanih misli i imaju naglašenu slobodnu volju. Duboko promišljaju ono čime se bave i što ih zanima. Imaju puno prijatelja među intelektualcima, vode aktivan društveni život. Dobri su u timskom radu. U životu mogu očekivati pomoć svojih prijatelja. Humane su osobe spremne svakom da priteknu u pomoć.


Merkur u dvanaestoj kući

Osobe imaju problema da se izraze. Nedovoljno su jasne i nailaze na teškoće u komunikaciji sa okolinom. Znaju da budu dosadne i da se izgube u sitnicama. Ne znaju da pronađu načina da iskažu svoje umeće i kvalitete pa su vrednovane niže nego što zaslužuju. Imaju medijalne sposobnosti i veoma bogatu maštu. Privlači ih tajanstvenost i imaju potrebu da su često same. Zato su povučene i nenametljive.

Jupiter u jedanaestoj kući

U pitanju su poštene osobe, prijatne i druželjubive. Spremne su da uvek priskoče u pomoć. Uspešne su u radu sa drugima, poznaju puno ljudi i održavaju poznanstva i prijateljstva. Zato stiču dosta uticajnih prijatelja koji im pomažu. Inspirišu ih velike ambicije i planovi. Najbolje se osećaju kada rade na realizaciji poslova od opšteg značaja i zajedničkih poduhvata sa drugim ljudima.


Jupiter u dvanaestoj kući

Ovo su introspektivne osobe sa posebnim duhovnim sposobnostima. Samoća i duhovnost im prijaju. Tada dolazi najviše do izražaja njihova intuicija i kreativnost. Poseduju veliku sklonost ka mistici i okultizmu. Žive u svom svetu, na svoj način i tempom koji sami određuju. Na druge ljude znaju da deluju vrlo magnetično. U emotivno-ljubavnim i erotsko-seksualnim doživljajima mogu da dostignu savršenstvo. Skloni su preteranom uživanju alkohoma, narkotika i drugih poročnih stvari.

Saturn u jedanaestoj kući

Osobe ne sklapaju lako prijateljstva, ali su ona snažna i dugotrajna. Obično imaju malo prijatelja. Planovi su im ambiciozni i spremne su teško i naporno da rade da bi ih ostvarile. Snalažljive su i umeju da animiraju okolinu da im pomogne u tome. U osnovi nisu previše društveni i znaju da budu usamljeni osobenjaci. Nemaju puno ljubavnih veza, a često imaju malo dece ili ih uopšte nemaju.


Saturn u dvanaestoj kući

Saturn u dvanaestoj kuću ukazuje na osobe koje vole da pomažu drugim ljudima. Povučene su i najbolje se osećaju kada rade iza scene. Pesimistički su raspoložene, nesigurne i usamljene. Često su opterećene osećanjem krivice. Dešava im se da budu nepravedno optužene pa čak i progonjene. Imaju tajne neprijatelje, ali i sposobnost da se iz svake kaše izvuku neoprženi.

Sh[o]ne

Mesec u jedanaestoj kući

Vi ste više zabrinuti zbog nevolja drugih ljudi nego zbog svojih problema. Priroda vam je puna razumevanja za druge ljude i humanost je vaša naglašena karakterna crta. Omiljeni ste u društvu i imate puno prijatelja. Pravite planove, imate puno želja i mnogo čemu se nadate. Iz emotivnih veza lako prelazite u prijateljstvo i obrnuto. Poštujete slobodu i svoju i tuđu, pa i kad je ljubav u pitanju.


Mesec u dvanaestoj kući

Vi ste veoma podložni spoljnjim uticajima i vaše raspoloženje se lako i često menja. Previše ste popustljivi prema drugima i skloni da se prepustite tuđem uticaju i dominaciji. Tada vam se može desiti da postanete žrtva. Nežna i tanana priroda. Često prisutan kompleks manje vrednosti. Povučeni ste i odgovaraju vam izolovani poslovi. U ljubavi ste disponirani prema partneru i težite dubokoj uzajamnoj intimnosti.

Mars u jedanaestoj kući

Ove osobe su dosta vezane za prijatelje. Oni ih ispunjavaju energijom i pomažu im da ostvare svoje ciljeve. U grupi su obično vođe, ali znaju da budu nerazumno zahtevni i pre ili kasnije zbog toga dolaze u konflikt sa drugim osobama, pogotovo svadljivim. U životu ih prate iznenadni događaji koji se ničim nisu mogli predvideti. Od položaja na kome se nalaze nemaju nekakve velike koristi.


Mars u dvanaestoj kući

Povučene i tajanstvene osobe, nedokučive za svoju okolinu. Najviše vole kada dejstvuju iza scene i imaju nelagodnost od javnosti i publiciteta. Imaju buran unutrašnji život sa kojim se često ne nose najbolje. Ne retko imaju potrebu za nikotinom, alkoholom i narkoticima. Nisu u stanju uvek da se kontrolišu i mogu biti nepouzdani su u ljubavnim odnosima. Treba da se čuvaju mračnih i skrivenih mesta, a takođe i duboke vode.

Uran u jedanaestoj kući

Ove osobe su često okružene sa puno prijatelja, ali im prijatelji znaju praviti probleme u životu. Brzo i iznenada sklapaju prijateljstva, ali ih brzo i raskidaju, uglavnom kada shvate da ih prijatelji iskorišćavaju. Poseduju crtu tolerantnosti i originalnosti. Njihove težnje su neobične, nekima i čudne, ali su u svojoj osnovi duboko humane. Deluju pomalo konfuzno i ne rade dovoljno planski. Ako i postoji neki plan, oni ga se ne pridržavaju.


Uran u dvanaestoj kući

Osobe komplikovanih emocija, koje ni njima samima nisu jasne. Nekonstruktivne volje i vrlo kolebljive. Privlače ih neobični oblici duhovnosti. Svoju individualnost mogu ispoljavati samo u samoći, nikako u društvu, gde su prijemčivi za razne uticaje, pojedinačne i kolektivne. Vrlo su intuitivni i imaju umetničkih sklonosti. Najviše im odgovaraju tajna zanimanja. Treba da se paze nervnih smetnji i čuvaju od divljih životinja.

Sunce u jedanaestoj kući

Za vas su prijatelji veoma važni u životu. Kroz njih dolazi pomoć, oslonac i moć. Zato imate širok krug poznanstva i veliki broj prijatelja. Vi imate visoke ideale i težnje, puno planova i nadanja. Sposobni ste za timski rad i lako se uklapate u svaku celinu. Možete očekivati da ćete uživati plodove svog rada i profesionalne karijere. Takođe, ispuniće vam se vaši planovi, nade i ostvarićete svoje ambicije.


Sunce u dvanaestoj kući

Vi više volite da ostanete iza scene, čak i po cenu da sebe dovedete u izolaciju. Volite usamljenost, intuitivni ste i tajanstveni. Privlači vas misticizam, okultizam i duhovne aktivnosti. Religiozni ste i spremni uvek da pomognete drugima, makar zbog toga morali u životu da prođete kroz iskušenja koja će od vas zahtevati žrtvovanje. Materijalne vrednosti i novac vam nikad nisu na prvom mestu.

Neptun u jedanaestoj kući

Ove osobe često poseduju neobično privlačne osobine. Zrače duhovnošću i slobodom, a um i duh su im sposobni za pokretanje promena. Imaju plemenite i uzvišene ciljeve, puni su nada i želja. Tragaju za duhovnim jedinstvom i pripadnici su duhovnih organizacija. Ipak, često su vrlo nestabilni i skloni iznenadnim velikim promenama učenja ili vere. Znaju da zapostave partnera pa je on primoran da se sam snalazi.


Neptun u dvanaestoj kući

Siguran znak za sklonost ka umetnosti. Veliki broj vrhunskih slikara, muzičara, ali i drugih vrsta umetnika imaju Neptun u dvanaestoj kući. Inače, to su osobe sklone sanjarenju, misticizmu, povučene u sebe. Ponekad poseduju osobinu vidovitosti. Sve u njihovom životu je obavijenu velom tajni i odvija se skriveno od očiju javnosti. Mogu imati naglašenu sklonost ka duvanu, alkoholu, narkoticima, ali i ka drugim patološkim usmerenjima.

Pluton u jedanaestoj kući

Osobe su sklone prijateljstvima i to smatraju svojom obavezom. Ta opsednutost prijateljstvom može da izazove borbe i teškoće. Njima prijatelji pomažu da se promene. Ponekad od svojih prijatelja uspevaju da naprave neprijatelje, ali ih svakako u prijateljskim vezama očekuju iznenadni obrti. U životu ih često prati pomoć od tajnih prijatelja. Imaju sklonosti za udruživanje i rad u raznim organizacijama, dobrovoljnim, političkim itd.


Pluton u dvanaestoj kući

Ove osobe iznad svega vole privatnost. I više od toga – one često imaju tajni život. Mada mogu delovati otvoreno možete biti sigurni da u svojoj biti to nisu. Imaju intenzivna podsvesna iskustva i bolji su kada deluju iza scene ili ispod površine. Imaju preveliku maštu koja ih može navesti na fatalne greške. Zanimaju se za tajna i okultna znanja. Mogu postati žrtve intriga i tajnih neprijateljstava

Severni čvor u jedanaestoj kući - Južni čvor u petoj kući

U prethodnim inkarnacijama život ovih osoba je bio suviše ograničen ljubavnim događanjima i pričama na tu temu. Kroz to su one ustvari težile da zadovolje svoju potrebu za prestižom, a ne stvarno posvećivanje ljubavi. Zbog velike potrebe za dokazivanjem priznaju samo svoju velikodušnost i misle da oni čine druge srećnim, a ne obrnuto. Kao posledica straha da neće biti prvi i dominantni u svojim odnosima, imali su potrebu da često menjaju partnera, pa i životnu okolinu. Potreba za « sjajem « je ono što u sadašnjem životu moraju odbaciti. Treba da prevaziđu potrebu za pohvalama i izlivima simpatija prema njima. Realnost, sklapanje pravih prijateljstava, posvećivanje višim humanim ciljevima, uspostavljanje prave komunikacije sa partnerom, najbolji su načini da isprave svoju karmu iz prethodnih života i u sadašnjem životu dožive sreću i zadovoljstvo.Severni čvor u dvanaestoj kući - Južni čvor u šestoj kući

Ove osobe su u prethodnim životima potiskivale svoje sopstvene potrebe zarad drugih. Takvo ponašanje je posledica osećanja krivice koje proizilazi iz pogrešnog domaćeg vaspitanja. Zato su bile stalno ispunjene unutrašnjim strepnjama i tenzijama. Rezultat toga je nedostatak samopouzdanja i psihosomatski zdravstveni problemi. Pored toga ove osobe su sklone da preteruju u detaljima i zbog toga su dovodile sebe u stanje bezperspektivnosti. Kao posledica toga je prepuštanje drugim osobama, njihovim zahtevima i željama. Sve to skupo staje i dovodi do mentalnog i fizičkog zamora. U ovom životu potrebno je prilagoditi se svojoj okolini i disati istim dahom kao i ona. Robovanje drugima treba odbaciti i posvetiti se sebi i svojim potrebama. Treba raditi samo poslove koji prijaju i donose zadovoljstvo. Ne treba zalaziti previše u detalje ni u čemu. Tako se može popraviti karma i sadašnji život učiniti boljim i srećnijim.

Sh[o]ne

I kuća

Prva kuća, na čijem je vrhu ascedent, označava prvenstveno ličnost osobe, ego, telo, figuru, oblik, izgled, kožu, rast, rizike i opasnosti za telo, ličnost. Iz nje je moguće sagledati potencijale dugovečnosti, zaštite i čuvanja života i zdravlja, snagu organizma, osobine i telesne crte, navike, narav, raspoloženje, karakter, ponašanje. Pored toga I kuća govori o patriotizmu, zemlji življenja, opštim uslovima. Označava takodje očevu majku, majčinog oca, glavu....

II kuća

Druga kuća ukazuje na lične sposobnosti, sticanje materijalnih sredstava, borbenost, sporove, sukove, štete, plen, žrtve, sve vrste proizvoda, poklone, sticanje i zadržavanje bogatstva, nabavke, zalihe, namirnice, osiguranje, drage predmete, sposobnosti plaćanja. Uz to govori nam o široj porodici, članovima domaćinstva, izdržavanim ili čuvanim osobama, potčinjenima, trgovini, razmeni, promenama, berzama, državnoj blagajni i finansijama. Odredjuje oči, lice, govor, način ishrane....

III kuća

Treća kuća ukazuje na snagu, sposobnosti, silu, vlast, uticaje, energiju, trud, nastup, drskost, elastičnost, napredak, unapredjenja, poboljšanja, junačnost, hrabrost, odvažnost, postojanost, držanje, hod, kretanje, pokretljivost, prevoz, intelekt. Pored toga iz te kuće se mogu videti gomile ljudi, vojne jedinice, trupe, oružje, susedi, sledbenici, pratioci, pristalice, odanost, službenici, saveznici, srodnici, pomagači, asistenti, pomoćnici, mladja braća i sestre, odnosi sa njima. Treća kuća govori o rukama, prstima, ušima, hormonima, disanju, plućima...

IV kuća

Četvrta kuća nam govori o domu, boravištu, domaćinstvu, porodici, genetici, prošlosti, domovini, kopnu, zemljišnim posedima, zaostavštinama, imanju. Pored toga ukazuje nam na uživanja, zadovoljstva, udobnosti, radosti, sreću, lagodnost, dokolicu, ljubaznost, srodstva, odnose, rad, prijateljstva, emocije, način ophodjenja, druželjubivost. Ukazuje nam na podzemna bogatstva, kanale, jame, proizvode zemlje, žetve, prevozna sredstva, članstva. Ukazuje nam nam na majku, bolesti stomaka, ishrane, oči, reproduktivne sposobnosti, laktove...

V kuća

Peta kuća je vezana za obrazovanje, vaspitanje, podizanje, gojenje, inteligenciju, sposobnost razumevanja, shvatanja, sporazume, intelekt, znanje, učenje, stipendije. Govori nam o presudama, rasudjivanju, oštroumnosti, razboritosti, prisustvu duha, sklonostima, duhovitosti, dosetljivosti, savetima, mudrosti, manerama, mišljenju, obaveštenjima, politici, vladanju, načelima života, moralnim kodeksima, zapovestima, javnosti, zabavma, sportu, predstavama, razonodama, društvu, uzbudjenju, potomstvu, materici, želucu, žuči, srcu, srednjem delu kičme, trudnoćama...

VI kuća

Šesta kuća nam ukazuje na neprijatelje, protivnike, navike, nepovoljnosti, obaveze, odgovornosti, svakodnevni rad, okrutna dela, osećanjima odbojnosti, nesrećnim slučajevima, uzbunama, opasnostima, strepnjama, odvajanju, sumnjama, brigama, udarcima, štetama. Govori nam o zdravlju, ranama, povredama, osetljivosti, naprslinama, ožiljcima, zarazama, svadjama, mutiranju glasa, crevima, neurovegetativnom sistemu, načinu ishrane. Govori nam o ličnim sposobnostima uvida, analize, planiranja. O rodjacima majke, posebno njenoj braći i sestrama, advokatima..

VII kuća

Sedma kuća nam ukazuje na seksualne stvari, brak, partnerstva, kvalitet bračnog života, zaljubljenost, uživanja. Vezana je za zakonska pitanja, sporove, razvode, parnice, molbe, trgovinu, ugovore, poslovanje, biznis, transakcije, sklapanje poslova, udruživanja, sukobe. Iz ove kuće možemo sagledati kvalitet dnevnog posla, putovanja, inostranstvo, odnose sa drugima, odnos prema umetnosti, talente. Na zdravstvenom planu vezana je za bubrege, polne organe, noge...

VIII kuća

Osma kuća nam govori o prostodušnosti, iskrenosti, usamljenosti, dugovečnosti, poslovanju sa opasnim stvarima, osiguranjima, porezima, bankama, štetama, užurbanosti, rizicima, teškim situacijama, kritičnim uslovima, tajnama, krivici, gresima, porocima, manama, bekstvima, dezertiranjima, raspravama, materijalnim gubicima, neravnopravnosti, pogreškama, zabludama, nesporazumima, tajnama, skrovištima, ciljevima, degeneraciji, regeneraciji, klevetama, osudama, ubedjenjima, hapšenjima, obuzdavanju, zlim delima, . Govori nam o sestrama, seksualnim pitanjima, operativnim zahvatima, sinusima, urogenitalnom sistemu, grlu, izlučivanju toksina iz organizma...

IX kuća

Deveta kuća nam govori o moralnim kvalitetima, uspešnosti, dobrobiti, sudbini, dužnostima, obavezama, poštovanju, vrlinama, moći, sreći, uspehu, poštovanju, cenjenosti, rukovodjenju, držanju, ponašanju, nadzoru, praćenju, upravljanju sposobnosti vodjstva, vernosti, nevinosti, religioznosti, crkvi, naklonjenosti drugih, duhovnim kvalitetima, visokom obrazovanju, sudskim institucijama, vojsci, izdavaštvu, putovanjima. Iz nje sagledavamo prijatelje, dogadjaje iz prošlosti, srećne i povoljne periode u životu. Vlada jetrom, bedrima, metabolizmom, kosom....

X kuća

Deseta kuća ukazuje na zanimanje, profesiju, biznis, nameštenje, specijalne dužnsoti, poslovanje, napor, aktivnosti, sklonosti, upotrebljavanje, špekulacije, napor, trud, stvari, firme, interese, brige, obzir, potvrde, pečate, ovlaštenja, službena dokumenta, poštovanje, obazrivost, gnev, ozlojedjenost, delovanje, poziciju, status, sastanke, zasedanja, veća, ambiciju, milost, odnos prema drugima, reputaciju, zaposvesti, naloge, autoritete, dostojanstvo. Govori o prilikama, povodima, predmetima, namerama, neslaganjima, razlozima, podsticajima, posledicama. Ova kuća govori o ocu i njegovim sposobnostima, ukazuje na žuč, kosti, kožu, kolena, sluh...

XI kuća

Jedanaesta kuća ukazuje na zasluge , područje delovanja, namere, planove, želje, penziju, sposobnost sticanja, tekovine, pristupe, dobitke, zarade, napredovanja i pobede, profite, zbirke, udruživanja, socijalne aktivnosti, opseg delovanja, granice, susedstvo, stariju barću i sestre. Govori o odmorima, mirovanju, pokoju, krevetu, ukrasima, dekoracijama, odlikovanjima. Pomaže da se uoče mogućnosti. Govori nam o stanju nervnog sistema, zglobovima, venskoj cirkulaciji, venama, štitnoj žlezdi, moždanim smetnjama i obolenjima...

XII kuća

Dvanaesta kuća ukazuje na podsvest, tajne, skrivanja, opadanja, smanivanja, traćenja, troškove, lišavanja, gubitke posla, napuštenost, izdavanje novca, raspadanje, propadanje, gubitke, štete, kazne, otimanje, nesreće, skidanje, zatvor, bolnice, iscrpljenost, istrošenost, duga putovanja, nedovoljnsoti, nedostatke, sud, presude, osude, kažnjavanja. Govori nam o prigovorima, tvrdoglavosti, nepopustljivosti, nastojanjima, insistiranju, kraju. U pogledu zdravlja utiče na imunitet, anemiju, psihološke slabosti, nedefinisane hronične bolesti, stopalima, cirkulaciju, niskom pritisku, smetnjama metabolizma...

Sh[o]ne

I kuća

Prva kuća je početna u nizu astroloških kuća i kao takva, prirodno je da nosi sve ono sto je prvo.
To je početak života, rodjenje osobe i date okolnosti. U njoj posmatramo rađanje individue unutar Kosmosa, sve ono što tvori pojedinca. Dakle, to je unutrašnja priroda, urodjena inteligencija i sklonosti, karakter, ego, emocije, temperament, svest i podsvest.

Iz fiziološkog aspekta, u značenja ove kuće spada telo, konstitucija, vitalnost, zdravlje, pol, ponašanje, način na koji se osoba pokazuje drugima, njen status i poštovanje u svetu, i uopšte prosperitet u životu.

Ova kuća se tiče i nacije pripadnika, njegove svesti o svom narodu, državi i patriotizmu u širem smislu.

Precizno posmatrano ona se odnosi na glavu, mozak i centralni nervni sistem uključujući i lobanju


II kuća

Tradicija ovu kuću prvenstveno opisuje kao kuću bogatstva, finansija i imovine. To uključuje i dragocenosti, pre svega pokretnu imovinu (ali i nepokretnu ako je u službi pokretne), način na koji se osoba odnosi prema novcu, smisao za gomilanje ili trošenje novca, i sve ono što u tom polju dajemo drugima.

U značenja ove kuće spada i govor, način na koji osoba komunicira, kvalitet govora, moć oratorstva, smisao za predavaštvo, ili pak, biznis, takt, i u širem smislu glas, njegova svojstva, talenat za pevanje, spikerske poslove i slično.

Ova kuća bavi se i porodicom, i onom u kojoj smo rodjeni i onom koju stvaramo, posmatrajući i ukućane. U sirem smislu, to je bliža rodbina i svi oni o kojima brinemo kao da su sastavni deo porodice.

Specifična značenja ove kuće odnose se i na drugi brak neke osobe, kao i na osobe koje mogu da ugroze brak. Zbog toga, pojedine kombinacije koje se odnose na ovu kuću, daju osobi velike seksualne apetite. Druga kuća je 8. kuća brojano od 7. i predstavlja dugovečnost ili prekid prvog braka.


III kuća

To je pre svega kuća energije i svega što ona podrazumeva. Ukoliko je u pitanju mentalna energija i snaga, tada iz ove kuće posmatramo snagu volje, hrabrost, odlučnost, brzinu reakcija, motivaciju, entuzijazam i sl. Ukoliko je u pitanju telesna energija, tada se ova kuća odnosi na fizičku snagu, izdržljivost, vitalnost i zdravlje.

S obzirom na osnovni aspekt ove kuće, u širem smislu iz nje posmatramo rad i radne sposobnosti, veštine u ovladavanju bilo kojim poslom, ili pak talenat za obavljanje specifičnih aktivnosti ili poslova.
Prema tradiciji, ovo je kuća svakodnevnih aktivnosti, dinamizma, kretanja, transfera, premeštaja, pokretljivosti, selidba, i u širem smislu, javnih sredstava za komunikaciju, radija, mas medija, edicije, pisanja i izdavaštva, informacija, biroa, putničkih agencija, kraćih putovanja i sl.

Treća kuća se odnosi na krvne srodnike sa kojima delimo energiju, a to su pre svega braća i sestre, posebno mlađa.
To su i svi oni koji nam daju podršku, kolege, saradnici, asistenti, podređeni, komšije i sl.

Iz telesnog aspekta, ova ku}a se odnosi na grlo, vrat, ramena, ruke, bronhije i disajni sistem, i zbog toga predstavlja i sva ona ume}a koja obavljamo rukama. Prema izvedenoj teoriji kuca ova ku}a predstavlja i mesto i okolnosti smrti, uzroke bolesti i smrti tako|e.

IV

Ovo je kuća opšte sreće, mentalnog komfora i duševnog mira. Ona se odnosi na unutrašnji aspekt svesti, emocije, verovanja, intimu i kvalitete srca. Sve ono što volimo i nosimo u srcu, možemo videti u ovoj kući. Ona se takođe odnosi na naše poreklo, okolnosti početka i kraja života, korene, tradiciju, pretke, i sva drevna, stara i tradicionalna znanja. Sa aspekta znanja, ona upravlja formalnim obrazovanjem. Ipak sve ostalo što se tiče obrazovanja, posmatracete iz 9. kuće koja se posebno odnosi na univerzitetsko obrazovanje. S obzirom da je ova kuća pokazuje okolnosti početka života, iz nje vidimo i majku, rođake, a posredno i prijatelje, odnosno, sve one sa kojima smo u vezi i koji nam pružaju komfor.

S obzirom da je primarna ideja koja leži u ovoj kući ideja komfora, iz nje posmatramo i nepokretnu imovinu, kuću, arhitekturu, dom, porodično okruženje (ali ne iz aspekta 2. ku}e), vozila, zemlju, vodene površine, šume, ekologiju i prirodne resurse. Fiziološki gledano, 4. kuća se odnosi na srce, pluća i grudi.
Ovo je i okultna kuća jer predstavlja religioznu svest, ispravnost i posvećenost na duhovnom putu, i posredno vraćanje u same korene svog najunutarnjijeg bića.

V

Ovo je kuća inteligencije, intelektualnog potencijala, mentalnosti, interesovanja, logike, rezona, učenja i znanja. Iz ove kuće vidimo znanje kojim osoba raspolaže bez obzira na formalno obrazovanje. U njoj leži ideja kreativnosti, stvaralaštva i stvaralačkog potencijala.
Prema tradiciji ovo je primarna kuća koja se tiče dece, potomstva, ali i sledbenika, učenika.

Ovo je posredno i kuća ljubavi, ali prvenstveno ljubavnih i seksualnih veza (i pre i posle braka) zabavnog i rekreativnog života, sporta (rekreativnog), hobija, društvenih i kulturnih zbivanja, pozorišta, bioskopa, koncerata, diskoteka, noćnog života i sl. Peta kuća je sekundarna kuća koja se odnosi na državu, moćnike, lutrije, berze, uticajne i bogate ljude, i zbog toga predstavlja bogatstvo i životni uspeh, status i prosperitet.

Ova kuća stvara dobre diplomate i savetodavce, zbog svoje prirode znanja, ali je u stanju da izloži i opasnim padovima statusa. Budući da je 9. kuća brojano od 9, ona se odnosi i na religiju, moralnu svest, duhovne tehnike, molitve i tradicionalno pravo, veru, crkve i slične institucije..
Sa telesnog aspekta ova kuća predstavlja želudac, stomačne organe, uključujući i bubrege, jetru, žuč, kostur i kičmu.

Sh[o]ne

VI

Ovo je pre svega kuća neprijatelja. Iz psihološkog aspekta, to su sumnje, strahovi, brige, problemi, poroci, karakterne mane, gresi, negativne i loše misli, mentalni poremećaji i bolest, i sve ono što je neprijateljsko za ljudsku psihu i um. Iz telesnog aspekta to su ozlede tela, rane, bolesti, telesna nečistoća, defekti i sl.

Iz društvenog aspekta to su stvarni neprijatelji, loše nastrojeni ljudi, lopovi, svi oni koji stvaraju prepreke i prave probleme. U širem smislu to su suparnici, takmaci, i u krajnjoj liniji profesionalno bavljenje sportom, kao i svim delatnostima u kojima se zahteva borbenost, moć takmičenja i savladavanja protivnika (advokatura i sl.)

Uopšteno gledajući, ovo je kuća prepreka, borbi, dugova i svih otežavajućih okolnosti.
U širem smislu ona predstavlja i radno okruženje, svakodnevne obaveze, zamore i stres.
S obzirom da se tiče bolesti osobe, ona se tiče i izlečenja. Znači tu je i medicina, programi samorazvoja, zdravi režimi, postovi i specijalne kure ishrane, treninzi, laboratorije, biologija...

Ova kuća se odnosi i na parnice, zakonodavne poslove i sl. Ali ona se tiče i rentiranja nekretnina, uslužnih delatnosti, poslova službe, vojnih delatnosti i zanimanja i sl.

Šesta ku}a je odgovorna i za dugove, jer i oni spadaju u otežavajuće okolnosti. Prema izvedenoj teoriji kuća, ona se odnosi na majčinu rodbinu, ujake i tetke i braću i sestre od ujaka. Bez obzira na to što iz ove kuće posmatramo sve bolesti, ona se precizno odnosi na predeo oko struka, leđa, creva, donje pršljenove i probavu.

VII

Sedma kuca je prema tradiciji, kuca strasti i zelja. Iz nje posmatramo seksualni i emotivni zivot osobe, ljubav, brak, bracnog partnera i decu (drugo dete posebno). Ona se tice svih ljudskih odnosa, grupnih aktivnosti i rada, partnerskog duha, javnosti i javnog zivota (uopsteno, odnosa sa drugim ljudima). Ova kuca je odgovorna za putovanja i odlaske u inostranstvo, kao i sam zivot u inostranstvu. S obzirom da je ona 10. kuca brojano od 10, ona se takodje tice poslovanja i biznisa, ali prvenstveno privatnog biznisa, i ulaska u partnerske poduhvate.

U odnosu na prvu kucu, koja lezi preko puta ove kuce, sedma kuca se tice i otvorenosti i ekstrovertiranosti i potpunog izrazavanja. Znaci, svaka planeta koja se nalazi u ovoj kuci je veoma izrazena i eksponirana.

Prema teoriji izvedenih kuca, iz ove kuce posmatramo i komfor, lepe stvari u zivotu, zabave i razonode, zivotni prosperitet i napredak. Precizno posmatramo ona se odnosi na urinarni sistem, besiku, prostatu i predeo oko pupka.OVAN - impulsivan parner ,prenagli brak,uz loše aspekte lako do suda
BIK - mirniji brak ,začet po ljubavi i pretvoren u interese života,teže do rastave
BLIZANCI - lagana atmosfera ,često dva braka,partner inteligentan ali slabašan
RAK - domaćin koji teži za mirnim životom
LAV - raniji i jači brak,ima konkubina ali ipak veran, na 90 jaki neprijatelji
DEVICA - partner učen ali problemi sa rodbinom,drugi brak bolji
VAGA - skladan brak sa ugodnim partnerom, na 90 tašt i lakomislen partner
ŠKORPIJA - opasno jer je brak iz strasti
STRELAC - znaci velikodušnog partnera , na 90 udovac,često 2 braka
JARAC - TEŠKO DO BRAKA,partner tvrdoglav ,na 90 bez braka
VODOLIJA - skladan brak ,veže ih drušvo i smirenost na nivou
RIBE - vrlo neuredno i nejasno

VIII

Osma kuca je druga u nizu tzv. "losih" kuca, jer njena znacenja upucuju na negativna znamenja. Ipak, ne postoji losa i dobra kuca, niti losa i dobra planeta. Svaka kuca i planeta nose pozitivna znacenja na jednom planu, a negativna na drugom. Osma kuca je pre svega kuca slabosti, ranjivosti i bola. Svaka planeta smestena u ovoj kuci je veoma osetljiva u odnosu na svoja znacenja.

Mentalni i telesni bol, najkrupnije transformacije, promene, bolna stanja, problematicne i teske okolnosti, vrlo komplikovane stvari - sve to spada u osnovne ideje ove kuce. Ipak, ovo je i primarna kuca u odnosu na dugovecnost i duzinu zivota. Stoga, sve sto upucuje na zivot i smrt, velike i teske bolesti i opasnosti po zivot, velike tragedije i nesrece, filozofski interes za zivot i smrt, okultne stvari, magiju, filozofiju, posmatramo iz ove kuce.

Prema teoriji izvedenih kuca, ova kuca se odnosi na tudj novac i finansije. Tu posmatramo i stav prema novcu drugih ljudi i partnera, pa samim tim i njihovu zloupotrebu (kriminal, pljacke i sl.).

Iz ove kuce posmatramo i velike borbe, ratove i bitku, destrukciju i razaranje, kao finalnu fazu koja ustupa mesto stvaranju novog zivota. Ova kuca ima primarno znacenje za brak i odnosi se na trajanje bracnog zivota. Precizno gledano 8. kuca se odnosi na sistem za izlucivanje, genitalije i bubrege.

IX

Ovo je kuca sudbine. Prema ucenju \oti{a, sudbina je posledica stanja iz proslosti. Znaci, kakva ce biti covekova sudbina, sve ono sto sudbina daje ili uskracuje posmatramo iz ove kuce. Prema tome sudbinski prosperitet (opsta sreca i prosperitet u svim zivotnim podrucjima), blagostanje, bogatstvo, sreca kroz porodicu, karijeru i sl. - sve to posmatramo iz ove kuce.

Ovo je kuca licne slobode, i iz nje takodje posmatramo stepen slobode koju ce osoba uzivati, bilo u duhovnom, bilo u materijalnom ili telesnom smislu. Iz drustvenog aspekta, ova kuca se odnosi na zakonodavni sistem i eminentne osobe u tom polju, drustvene i drzavne zakone.

Deveta kuca predstavlja visoko obrazovanje, univerzitete, predavace i profesore. Posdiplomske studije, doktorate i uskostrucne radove visokog ranga takodje posmatramo u ovoj kuci.

Iz ove kuce posmatramo i ispravne akcije, dobra dela i milosrdje. Deveta kuca se posebno tice daljih putovanja, putovanja avionima i brodom, kontakata sa stranim drzavljanima, turizma i sl.

Ovo je primarna kuca koja se tice oca individue, njegovog zivota, za razliku od 10. kuce u kojoj se otac posmatra kao glava porodice.

U profesionalnom smislu, ova kuca se odnosi na sve one koji su nam nadredjeni, kao sto su
sefovi i poslodavci. Precizno posmatrano, na fizickom planu ova kuca upravlja kukovima i butinama.

X

Ovo je pre svega kuca akcije i delovanja, uspeha u poduhvatima i posredno profesije i zanimanja. Iz nje posmatramo karijeru, slavu, cast, priznatost, titule i visok status. Sve obaveze koje namece karijera, i sve profesionalne duznosti dolaze iz ove kuce. Uz 5. kucu, ovo je primarna kuca iz koje posmatramo drzavu, mocnike, zakone, uticajne i bogate ljude, ali i status same osobe.

S obzirom da je ova kuca suprotna od 4. kuce, ona se odnosi i na zivot u inostranstvu (uz 7. i 12. kucu). Precizno gledano, ona upravlja i kosturom, kicmom i kolenima. Smatra se da svaka planeta u ovoj kuci direktno opisuje vrstu posla koji ce osoba obavljati.

Posto deseta kuca ukazuje na moc ili na teznju ka moci dobar primer za nju bi bio aktuelni premijer Zoran \indjic jer je ta kuca najizrazenija u njegovom horoskopu.

XI

Iz ove kuce posmatramo sve dobitke, prihode, bogatstvo i primanja. Ovo je blagonaklona kuca i odnosi se na uspeh u bilo cemu. Znaci, zivotni prosperitet i napredak, ostvarenje i realizacija bilo koje zelje i zivotne ciljeve. Svaka planeta u ovoj kuci opisuje izvor prihoda i finansijsko stanje. Jedanaesta kuca takodje predstavlja prijatelje, udruzivanja, saveye kompanije i sve vrste asocijacija, okruzenje, drustvo i sl.

Ona se posebno odnosi na stariju bracu i sestre, i precizno gledano predstavlja nozne listove i cirkulaciju.

XII

Ovo je treca u nizu nepovoljnih kuca. Ona predstavlja sve vrste gubitaka, padove, gresno ponasanje, poroke i sl. Osnovna ideja koja lezi u ovoj kuci je ogranicavanje slobode, i to negativnog kroz bolesti, zatvore, imigracije, vojsku ili pak, dobrovoljnog kroz crkve, manastire, naucne institucije koje pozivaju na rad i izolaciju.

Priroda ove kuce je vrlo misteriozna, i upucuje na misterije, tajne sluzbe, skrivene stvari, skrivena neprijateljstva, kriminalne aktivnosti, veze sa ljudima sa one strane zakona i sl. (onda ne treba da vas cudi sto je ova kuca najizrazenija bas u horoskopu Mila Djukanovica).

Ovo je treca kuca koja se odnosi na zivot u inostranstvu, duge boravke u daljini, i uopste odvojenost od svog doma, dragih bica. Venera je signifikator dalekih putovanja i za zivot u inostranstvu, potreban je jak uticaj Venere na 12. i 9. kucu.

Pozitivan aspekt ove kuce se ogleda u duhovnoj samospoznaji, prosvetljenju i saznavanju sustinskih zivotnih i ljudskih tajni. Ona upucuje na rad na sebi, donosi najdublje uvide i smisao
za rad za opstu ljudsku dobrobit.

Iz aspekta zivotnog prosperiteta, bolje je da je ova kuca prazna, jer puno planeta u njoj neminovno namece restrikciju i tugu.

Ova kuca je od ogromnog znacaja za bracni zivot, jer osim sto predstavlja telesni i emotivni uzitak medju partnerima, ona se takodje odnosi na bracni zivot i potomstvo.

Precizno posmatrano, na fizickom planu ova kuca se odnosi na stopala i limfni sistem.

Sh[o]ne

Konjukcija

Orbis : 6°-8°; Sunce i Mesec 10°
Izracun : 360°:1 = 360°
Aspekt je moćan, pozitivan i negativan
Uticaj : Sunca i Meseca
Kada dve planete stoje zajedno, kao što je to u zametku, sve se sadrži u njima: zamisao, potencijal, mogućnosti za budućnost. Ipak ništa ne može da se stvori samo od sebe, one su tek spremne da reaguju jedna na drugu ili da postanu aktivne jedna s drugom. Za to je potrebna pomoć spolja. One predstavljaju samo začetu moć, u kojoj je mnogo skriveno. Kada, na primer, u nekom horoskopu konjukcija stoji sama, dakle bez aspekata sa drugim planetama, taj čovek može samo uz napor da premosti kvalitete i moći koji postoje u obe ove planete. One su latentne i često mogu celog života da dremaju.
Sama konjukcija Sunca i Meseca nije dobra jer daje osobi velike težine kao i sklonosti ka homoseksualizmu. Svaka konjukcija deluje veoma direktno na čoveka na spoljnom nivou. Ako neko ima tri ili više planete u konjukciji tada su potrebna dubioznija tumačenja. Svaka konjukcija predstavlja naglasak na inauguraciju, koncentraciju, nove aktivnosti. Ako neko nema konjukciju, takva osoba je raznovrsna jer u njegovom životu se sve iznenadno događa, taman se jedna stvar završi i odmah počinje neki novi događaj. Tamo gde se kupe dobre planete tamo su uspesi, a gde se kupe loše planete katastrofe, nesreće. Takođe ne treba zaboraviti da jake konjukcije dobrih planeta su velike zaštite, dok konjukcije sa pomračenjem neke planete treba gledati dosta dubioznije.


Sekstil

Ugao : 60. stepeni
Orbis : 3 - 5. stepeni.
Aspekat : pozitivan i moćan
Uticaj : Venera
Ovaj aspekat daje povezivanje i spajanje, utiče na karakter, razne dogovore sa drugim osobama. Po ovom aspektu se može lako rešiti komplikovane situacije jer ovaj aspekat daje rešavanje.


Trigon

Ugao : 120 stepeni
Orbis : 5 - 6 stepeni
Račun : 360°: 3 = 120 stepeni
Moci aspekta : moćan, pozitivan, zaštitni, duhovnost.
Uticaj : Jupitera
Sve teškoće na koje čovek nailazi sa lakoćom prebrodi, lako se izvuče. Puno trigona u horoskopu ublažuje ostale negativne aspekte ali isto tako osoba zna da lako bude troma i lenja. Najsretnija je lotos kombinacija, gde se nađu u uglovima 120 stepeni tri dobre planete. Ako trigon pravi sa dve dobre planete i sa jednom lošom, nije Lotos kombinacija. Ovo je glavni, laki aspekt i možemo reći da je vrlo poželjno imati trigon u natalnoj karti. Čovek sa mnogo trigona u svom horoskopu većinom je sklon da se ne napreže i može da bude ponosan, uobražen i samozadovoljan. On se neće podešavati prema stvarnosti i odbija da prizna greške ili da vidi nepravilnosti. Ima dovoljno ljudi sa mnogo trigona koji su bolesni, rezignirani i psihički labilni. Dakle, time nije data garancija sreće.

Kvadrat
Ugao : 90. stepeni
Orbis : 5°-6°
Račun : 360°: 4 = 90. stepeni
Moći aspekta : moćan, negativan
Uticaj : Marsa
Kvadrat je aspekat od 90. stepeni i on je razdeljen od aspekta 180. stepeni, odnosno od opozicije. Sam kvadrat u nečijem horoskopu donosi svaku aktivnost, akciju, brze odluke. Na primer, kvadrat u Ovnu, Raku, Vagi ili u Jarcu svakako akcija, odluka je brza, dok kvadrat u Biku, Lavu, Škorpiji, i u Vodoliji akcije su veoma spore i vrlo promišljene. Kvadrat u Blizancima, Devici, Strelcu i u Ribama njihove akcije su promenljive, gde im je najvažnije šta drugi misle, jer su uvek podložni uticajima od svoje okoline, zato svaki kvadrat donosi brzinu, akciju, odluku ali samo na trenutak.
Tamo gde imate kvadrat tamo trpite mnogobrojna ograničenja na vašu akciju, odluke, jer kvadrat u svačijem horoskopu predstavlja velike prepreke, ograničenja bez obzira da li imate kvadrat i sa dobrim planetama. Orbis se gleda 7. stepeni ali ipak najviše ima uticaja do 5. stepeni. U jednom horoskopu su opasne i konjukcije i kvadrati, samo što kvadrat deluje daleko razornije i opasnije od jedne konjukcije.
Kad su naglašeni kvadrati ozlede su neizbežne kod čoveka, još ako su kvadrati u kritičnom stepenu ili u 1, 4, 7, 10 kući, lako se može proreći kada će se taj kvadrat aktivirati kod čoveka. Ako je kvadrat sa samim podznakom, zasigurno će sam čovek u svom životu biti znatno izloženiji nesrećama, nezgodama od planete koja pravi kvadrat, no da bi izbegli neku moguću nesreću, nezgodu za to je potrebno čoveku da se obrati astrologu koji će ga usmeriti kako da svoju energiju, akciju, odluku preusmeri na pozitivniji i lakši smer.
Mnogi se zbune kada jedna planeta pravi aspekat sa drugim planetama pa se ne zna odakle da se počne. Najpre gledajte prvi orbis koji je sa kojom planetom, podelite to na 7 godina za svaki stepen u razdaljini koju dobijete, pomnožite sa 7 i dobićete godinu kada ce se taj aspekat aktivirati na vaš život. Nemojte zaboraviti da su stepeni godine i da svaki stepen nosi 7 godina. A možete i računati jedan stepen jedna godina. Kvadrat stvara napetost i nemir. Planete koje tvore kvadrat ne samo da žele različite stvari nego i rade suprotno jedna od druge i istovremeno smetaju jedna drugoj.


Opozicija
Ugao : 180. stepeni
Orbis : 3° - 6°; prema Suncu i Mesecu 10. stepeni
Izracun : 360° : 2 = 180°
Aspekt je moćan i negativan.
Uticaj : Saturn
Opozicija je ugao od 180. stepeni. Očigledan primer ovog aspekta je kod Sunca i Meseca. Zemlja se tada nalazi između ove dve planete i sa njene tamne strane ovu opoziciju prepoznajemo kao pun Mesec. Da je loš aspekat znaju i oni koje ne zanima astrologija. Zemlja se nalazi rastrzana između dve jake sile. To se odražava na vodu, vazduh i ljudski organizam, pa time i na psihu čoveka. Za vreme punog Meseca dešavaju se natprirodne pojave. Opozicija predstavlja suprotnost. Naši životi se temelje na suprotnostima: dobro - loše, muškarac - žena, svesno - podsvesno itd. Stvari koje su suprotne su slične - jedino se razlikuju po količini. Ovaj aspekat je izuzetno težak jer se dve planete nalazi jedna naspram druge. Osobi daje težak život, patnju, velike borbe. Opozicija se vezuje sa zimski period.


Inkonjukcija
Orbis : 3 -4. stepeni
Racun : 360°: 2,4 = 150. stepeni
Moć : pritisak, napetost, prilagođenje.
Uticaj : Saturn.
Inkonjukcija vrši promenu stava, navike i ona vrši razna prilagođavanja koje nagoveštavaju planete i kuće u kojima je ovaj aspekat. Ovaj aspekat najviše utiče na finasije i na zdravstveno stanje.

Sh[o]ne

konfiguracije

· Konfiguracija aspekata
Konfiguracija aspekata je kombinacija aspekata koja sadrzi tri ili vise planeta koje se nalaze u odredjenim aspektima.Konfiguracija imamo cetiri i to su:

Stelijum

Stelijum je skup tri i vise planeta u medjusobnim konjukcijama i ima izuzetan znacaj pri tumacenju karte jer svaka planeta pojacava obelezja koja poprima uticajem druge planete,sto utice na prirodu Zodijacke dominante.Ukoliko stelijum sadrzi i svetla uticaj i sama vaznost mu se povecavaju,takodje jacinu stelijuma odredjuje i sam broj planeta koje sadrzi.
Pozitivno iskazan stelijum donece jasne ciljeve u zivotu,pozitivo skoncentrisanu energiju cak genijalnosti.Dok negativno iskazan stelijum donosi psihicku i emotivnu neuravnotezenost,neobjektivnost i labilnu volju.

Veliki kvadrat

Veliki kvadrat cine cetiri ili vise planeta koje su medjusobno povezane kvadratima,samim tim veliki kvadrat cine dve opozicije i cetiri kvadrata.Ovo nije tako povoljna konfiguracija zato sto rasipa energiju i ako u zavisnosti od prirode planeta moze doneti pozitivne osobine njih je tesko kanalisati zbog rasipanja energije.

T kvadrat

T kvadrat se formira kada se dve planete nalaze u opoziciji a istovremeno i jedna i druga planeta je u kvadratu sa trecom.Dakle T kvadrat se sastoji od jedne opozicije i dva kvadrata,samim time fokusna planeta nosi dva kvadrata sto samim tim stvara blokadu konstruktivnog iskazivanja same planete.Kuca i znak koji se nalaze nasuprot fokusne planete ili prazan prostor T kvadrata dace nam jasnu sliku o nedostacima.

Veliki trigon

Veliki trigon formira se kada se tri planete nadju u medjusobnim trigonima.Ovo je jedna od najpovoljnijih konfiguracija jer pretstavlja slobodan protok energije.Veliki trigon svakako nmenja kvalitete kada se nalazi u vatrenim,zemljanim,vazdusnim i vodenim znacima.U vatrenim znacima daje izuzetnu vitalnost i energiju ali mana moze biti tesko "kocenje" osobe.U zemljanim znacima daje sposobnost

· Paralele

Paralele spadaju u "zanemarene",nize aspekte,paralela se obrazuje kada se dve zvezde nadju na razlicitim longitudama a deklinacije razlicite vrednosti.Deklinacija je zapravo udaljenost jedne planete od nebeskog ekvatora(dok je latituda njena udaljenost u odnosu na ekliptiku).

· Antisa

Antisa je takodje aspekt koji kao i paralele spada u nize ili "zanemarljive" aspekte,obrazuje se kada dve zvezde imaju istu longitudu u odnosu na solsticij;
Solsticij pretstavlja dva trenutka u godini kada Sunce ima deklinaciju,koja vrlo malo varira.Letnji solsticij,na severnoj hemisferi,odgovara pocetku znaka Raka(21 ili 22.jun),dan tada najduze traje i pocinje da se skracuje.Zimski solsticij odgovara pocetku znaka Jarca (21. ili 22.decembar ,dan tada najkrace traje i pocinje da raste.Uticaj Sunca je pojacan kada se nadje u jednoj od ovih dveju tacaka.

· Kontraantisa

Kontraantisa je takodje u grupi nizih aspekata i obrazuje se u odnosu na ravnodnevnice;
Ravnodnevnice su dva trenutka u godini u toku kojih je deklinacija Sunca jednaka 0,ili kada je trajanje dana jednako trajanju noci.Prolecna ravnodnevnica-prolecna tacka je odredjivanje rekstacenzije*.U toku jesenje ravnodnevnice,Sunce prelazi iz severne hemisfere u juznu.

· Elongacija

Elongacija je ugaoni razmak izmedju jedne zvezde i Sunca koji moze dostici 180* ili OPOZICIJU za sve planete,Merkur i Venera imaju pak razlicitu elongaciju od ostalih planeta.Za Merkur poznato je da ne moze biti u kvadratu,trigonu i opoziciji sa Suncem,tako da je stepen elongacije za Merkur 28*.Za Veneru je stepen elongacije 48* u odnosu na Sunce.Poznato je takodje da su ove dve planete daleko redje i u konjukciji sa Suncem od drugih planeta.

· Disonanca

Disonanca je sinonim za nepovoljan aspekt,kvadrat malefika kao sto su Neptun,Saturn,Uran i Mars je najtezi.Kao i kvadrat jedne od ovih planeta sa Mesecom.

· Aplikacioni aspekt

Aplikacioni aspekt je osobina planete koja je animirana nekim brzim kretanjem u njenoj orbiti kada se priblizi tacki konjukcije sa nekom drugom zvezdom.Ona "pridodaje" konjukciji i njen uticaj je pojacan.Takodje je od znacaja obratiti paznju na brzinu kao i smer kretanja planeta(retrogradacija,direkcija),sto utice na intenzitet samog aspekta.Aplikacioni aspekt obrazuje se kada se brza planeta nalazi iza sporije planete,samim prilazenjem sporijoj planeti ona obrazuje aplikacioni aspekt.

· Separacioni aspekt

Separacioni aspekt se obrazuje kada se "sporija" planeta nalazi iza "brze" planete,sto znaci da brza planeta izlazi iz obrazovanog aspekta tj.cini separaciju.Medjutim ukoliko je "brza" planeta u retrogradnom kretanju a nalazi se ispred "sporije" planete,taj aspekt necemo nazvati separacionim vec aplikacionim aspektom s obzirom da se "brza" planeta "vraca" ka "sporijoj".
*rekstacenzija AR skracenica lat.ascensio recta,sa deklinacijom glavna nebeska koordinata.Ugao izmedju nebeskog ekvatora i prolecne ravnodnevnice.
konfiguracije

alek95bg@gmail.com


Natasa065