samo-opusteno Nacionalizam i rodoljublje
Pages: 1
Јевреји дивљају By: Knez Danilo II Date: April 17, 2008, 12:20:06
Židovski ekstremisti su u Hebronu prilikom divljanja slomili jagodičnu kost 19-godišnjoj Šveđanki, Tove Johansson.
Ranije istoga dana su ovi isti ekstremisti, naseljenici izraelskih kolonija, ranili 5 Palestinaca, među njima jedno 3-godišnje dijete. Palestinski školarci su takođe bili napadnuti na svome putu kući. Izraelska vojska, koja je bila u velikom broju prisutna u ovome području, nije preduzela ništa protiv divljanja razjarene židovske mase.

Tove Johansson je prolazila kroz kontrolnu točku Tel Rumeida sa manjom grupom humanitarnih aktivista da bi se pridružila školarcima na njihovom putu kući. Suočili su se sa oko 100 židovskih ekstremista u malim grupama kada su počeli pjevati na hebrejskom ,,Ubili smo Isusa, ubićemo i tebe!"- refren koji su stalno ponavljali, čitav dan.


Židovska vojska i policija su mirno posmatrali, dok su Jevreji žedni krvi zadovoljavali svoju žeđ

Uskoro su ih okružili i počeli pljuvati toliko, da su neki aktivisti to opisali kao ,,kišu". Zatim su oni iz zadnjih redova počeli skakati i pljuvati, dok su ih oni iz prednjih redova šutirali.

Vojnici sa kontrolne točke su samo mirno posmatrali.

Zatim je jedan Židov udario Tove praznom bocom po lijevoj strani lica, nanijevši joj tešku povredu i slomivši joj jabučnu kost na licu. Ona je istog momenta pala na zemlju od siline udarca, dok su čovjekoliki Židovi počeli pljeskati, nazdravljajti i pjevati. Zatim su napokon došli vojnici i opomenuli kolonijalne naseljenike u maniru koji su aktivisti opisali kao: "ok, momci, bilo je dosta."

Židovi su prestali sa napadima, ali ne i sa divljanjem, a neki su čak dolazili sa fotoaparatima da se slikaju pored Toveinog lica koje je krvarilo, kao pored trofeja, pokazujuć prema svojim kamerama šaku sa palcem okrenutim na gore.

Policija je uhapsila trojicu naseljenika za koje su aktivisti rekli da su učestvovali u napadu, ali su isti skoro istovremeno i pušteni, uz ovacije prisutnih Židova.

Liječnik iz naselja je stigao oko 15 minuta nakon napada i odmah počeo ispitivati aktiviste koji su bili napadnuti zašto se nalaze u Hebronu. Odbio je da pruži pomoć ženi koja je krvarila na ulici. 5 minuta kasnije je stigao vojni doktor koji joj je pružio prvu pomoć, a kada je stavljena na nosila, židovska gomilaopet je počela s ovacijama
Policajci su zatim počeli prijetiti preostalim aktivistima da će ih uhapsiti ukoliko ne napuste područje.

Kasnije su saznali od policije da čak ni imena nisu uzeta od onih koji su bili identifikovani kao napadači i da je jedan od njih jednostavno rekao policiji da za dva sata mora da leti nazad u Francusku.

Borci za ljudska prava pokušavaju da spriječe divljačke napade Židova na Palestince na način da im prave društvo. Židovski naseljenici Rumeide podstiču židovske turiste da dođu i pomognu im. Danas ih je došlo stotine, na poseban doživljaj, mnogi preko mora: iz Francuske, Engleske i USA.
Možda i u vašem komšiluku živi neki divljak koji se upravo vratio iz turizma u Izraelu- naizgled miran i civilizovan, sve dok je van Palestine.