samo-opusteno Muški Kutak
Pages: 1
Intimno brijanje i higijena By: Oasis Date: Novembar 29, 2012, 00:32:36
Intimno brijanje i higijenaIntimna higijena je nešto čime treba da počneš da se baviš pre nego što ti otpadne testis ili počneš da se saplićeš o prerasle intimne dlake. Osnovna uputstva u ovom slučaju moraju biti i detaljna jer se radi o vrlo važnom pitanju.

Prvo i osnovno o čemu treba da vodiš računa prilikom higijene penisa je smegma. To je ono što liči na sirni namaz a što se nakuplja ispod glavića penisa. Iako je prirodna i bezazlena, ukoliko joj dopustiš da "divlja", može dovesti do raznih neprijatnosti. Inače, ako održavaš higijenu,jedino je problematična zbog neprijatnog mirisa, a sigurno ne želiš da te riba koju ćeš možda baš večeras privesti pamti po tome.


Pranje

Prilikom pranja penisa ne treba preterivati sa trljanjem, kao ni sa korišćenjem agresivnih gelova za tuširanje. Najbolje je da kupiš specijalni gel za intimnu higijenu, s obzirom da on ima odgvarajući sastav i ph vrednost koji ne mogu da dovedu ni do kakvih iritacija. Kada primetiš da te penis svrbi ili peče, nemoj odmah pojuriti da ga ponovo opereš, jer te možda svrbi baš zbog toga. Sačekaj, pa reaguj ako se svrab nastavi.

Ukoliko nisi obrezan, detaljno moraš da opereš i kožicu, naročito ako je ima malo više. Svuci je sa glavića kako bi ga detaljno oprao, a potom zategni kožicu kako bi i nju oprao sa spoljne strane. Nemoj koristiti vrelu već mlaku vodu. To isto važi i kada pereš testise. Još jedna važna stvar prilikom pranja testisa je da ih opereš sa svih strana, ne samo spreda. Slobodno zađi rukom i ispod njih, sve do anusa (#nohomo), jer je taj potez često van dometa vode.


Brijanje

U intimnu higijenu danas se ubraja i brijanje intimne zone. Batali fore tipa "Ja znam jednog koji se nije brijao 25 godina", jer žene danas više ne lože previše ni na dlakave grudi, a kamoli na dlakavog pimpeka.

Osim što sakupljaju kojekakve miomirise, bakterije i prljavštinu, dugačke dlake umeju često i da uđu u klinč sa penisom, a to može, kao što verovatno znaš, da bude vrlo bolno. Još ako se to desi u situaciji kada ne možeš da razvadiš zavađene strane – eto problema. Sediš na bitnom sastanku ili dejtu, a praviš face k'o Džeri Luis u najboljim danima.

Da bi to izbegao, obrij stojka i završi posao. E, sad, ovde imaš dve opcije. Prva je depilacija, a druga brijanje. Odma' da ti kažemo, depilacija strahovito boli, a možda će te i biti blam da odeš u salon. Takođe i košta. To je jedna opcija i oko nje nema šta mnogo da razmišljaš. Ako hoćeš, platiš i drugi ti sve uradi.

Druga opcija je brijanje. Tu ćeš morati sve sam. Jeftinije je, nema osećaja stida i ne boli, osim ako ne otfikariš jaje. Dakle, za ovu operaciju će ti biti dovoljan jedan jednokratni brijač, pena za brijanje i neki blagi balzam. Samo brijanje moraš da obavljaš vrlo pažljivo, a to se naročito odnosi na testise, zbog naborane kože. Ukoliko nemaš iskustva u ovome, preporučujemo da za početak njih zaobiđeš a obriješ sve ostalo okolo.

U početku je moguće da će ti koža biti osetljiva, moguće je urastanje dlaka, posekotine idu u rok službe, ali nema te cene koju ne vredi platiti kako budeš video oduševljenje svoje lepše polovine kada ugleda tvoju "glatkoću". Osim toga, imaj u vidu da je ovo jedna od metoda koja će pomoći  da tvoj ponos izgleda veće, bar vizuelno.

Ukoliko imaš iskustva u brijanju, onda se možeš posvetiti testisima. Za kompletno brijanje, ako je vegetacija dobro porasla, potrebno je oko sat do sat i po vremena, a najviše posla ima upravo oko testisa. Kada završiš ceo proces, prstima opipaj celo područje i tamo gde osetiš krajeve dlačica koji štrče, možeš uraditi izbrijavanje.

Upamti, brijanje u suprotnom smeru od smera rasta dlake radiš vrlo pažljivo jer je tada veća mogućnost za posekotine i radiš samo onda kada ne možeš da vidiš krajeve dlaka, ali ih možeš osetiti dodirom. U suprotnom, povećavaš šanse za urastanje dlaka. Po završetku, speri "mesto zločina" i namaži ga balzamom.
Odg: Intimno brijanje i higijena By: whateva Date: Januar 15, 2016, 17:05:53
Samo ne brij. :)
Odg: Intimno brijanje i higijena By: StevenHoking Date: Septembar 22, 2020, 12:53:51
hahaha, ja generalno ne volim da skidam bilo šta dole, posle dobijem iritaciju i ubijem se od češanja kad počne da raste :P :D
Odg: Intimno brijanje i higijena By: Mantra Date: Decembar 16, 2020, 16:53:05
Sve je stvar ukusa, ali ja ipak smatram da higijena uvek treba svima da nam bude na prvom mestu, šta god da odlučimo da radimo sa viškom dlaka :)
Odg: Intimno brijanje i higijena By: Pero Date: Decembar 28, 2020, 13:56:18
Kod sebe najviše volim kad ne moram ništa da diram :p :D
A kod drage mi ipak volim da bude urednije :D