samo-opusteno Koncerti
Pages: 1
Balašević oduševio Novi Sad By: Karudijan Date: Maj 07, 2012, 09:42:06
Balašević oduševio Novi Sad


Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević održao je 5. maja na centralnom novosadskom Trgu slobode besplatan koncert pod nazivom "Panonska mornarica NS u matičnoj luci".

"Prošlo je dvanaest godina, deco, od kako nismo svirali na ovom trgu", poručio je Balašević. "Neke su se stvari desile koje smo želeli da se dese, neke nisu. Eto, omogućili smo, ako ništa drugo, da na ovom istom mestu kojekakvi tipovi igraju valcere, gostuju, nastupaju. Ali, postoji jedna priča koja ne može da se porekne - svi su oni ovde bili gosti, a zna se ko je ovde domaćin."

Koncert, kojem je prisustvovalo desetine hiljada ljudi, počeo je pesmom "Novi Sad", a potom su se nizale "Panonski mornar", "Oprosti mi Katrin", "Boža zvani Pub", "Mala garava", "Ljerka", "Buba Erdeljan", "Ja nisam luzer"...

Balašević je podsetio da je koncert rođendanski poklon njegovom sinu, a potom zapevao pesmu "Neki novi klinci".

"Možda je neko ovde došao iz svojih razloga, ali mi smo se ovde okupili iz svojih razloga", poručio je Balašević sa bine, pozdravljajući publiku koja je pristigla iz cele Srbije i regiona.

U publici su bili gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i dosadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koji se pre početka koncerta pozdravljao sa građanima i delio autograme.

U javnosti se ranije spekulisalo da će Đorđe Balašević održati ovaj koncert noć pre izbora u Srbiji, kako bi pružio podršku Demokratskoj stranci, ali je on u saopštenju za javnost negirao te navode. Balašević je u tom saopštenju naveo da je koncert zakazan za 5. maj, jer će on ujedno biti proslava njegovog rođendana, rođendana njegove supruge i sina, kao i godišnjice njihovog braka, a da je tačan datum odredila ekipa koja će ozvučavati koncert.Odg: Balašević oduševio Novi Sad By: mafko Date: Maj 26, 2012, 16:59:33
Djole Djole sta radis po stare dane :D