samo-opusteno Nacionalizam i rodoljublje
Pages: 1
Срећан рођендан генерале By: Knez Danilo II Date: Mart 15, 2008, 10:50:03BEOGRAD - Organizacija ,,Mladi nacionalisti" čestitala je 65. rođendan nekadašnjem načelniku Generalštaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću. Oni su na više lokacija u Beogradu istakli transparente s natpisom ,,Srećan rođendan, đenerale", a po centru grada izlepili su plakate s Mladićevim likom.
Transparenti su mahom bili postavljeni na ograde nadvožnjaka na autoputu kroz srpsku prestonicu, i to na onima kod Autokomande, zatim na pešačkom mostu između Autokomande i Mostara, kod Arene i između blokova 22 i 23 na Novom Beogradu. Jedan transparent bio je postavljen nakratko i na vrhu zgrade koja se nalazi preko puta Televizije B92.
Mnogi vozači su, prolazeći autoputem, usporavali svoja vozila kako bi pročitali natpis, a neki su pri tom trubili u znak pozdrava i mahali kroz prozor automobila omladini koja je na nadvožnjacima čuvala transparente. Natpisi su bili dugački gotovo trideset metara.
Ipak, ni ovaj događaj nije prošao bez reakcije policije, pa su na gotovo svim lokacijama ti mladi ljudi oterani pod pretnjom privođenja, a transparenti uklonjeni. Na nekim mestima pripadnici organizacije su legitimisani, a kod Arene im je čak napisana i prekršajna prijava, saznaje Kurir od jednog člana organizacije.
- Obrazloženje policije bilo je da smo istakli reklamu bez dozvole grada, mada se ne radi ni o kakvoj komercijalnoj akciji. Policija nas je zastrašivačkim metodama oterala samo zato što smo hteli da pokažemo svoje rodoljublje - kaže sagovornik Kurira koji je učestvovao u akciji. On objašnjava da su ,,Mladi nacionalisti" organizacija koja je proistekla iz ,,narodnog bunta protiv nepravdi koje nam nameće Zapad i želje da pokažemo da nismo zaboravili svoje heroje".
- Zapadne sile pokušavaju da ukaljaju čast i svetlu tradiciju srpske vojske i naroda preko montiranih haških optužnica i poternica protiv najblistavijih srpskih imena. Ratko Mladić i dalje uživa veliko poštovanje u našem narodu, što smo mogli da vidimo iz reakcije vozača koji su nas pozdravljali i mahali iz svojih automobila - konstatuje naš sagovornik.
Kako saznaje Kurir, sinoć je trebalo da bude organizovana i proslava Mladićevog rođendana na tajnoj lokaciji.
General Ratko Mladić rođen je 12. marta 1943. u selu Božinoviću u opštini Kalinovik. Njegovog oca Neđa ubile su ustaše 1945. u blizini Ivan Sedla. Podigla ga je majka Stana, kao i njegovog brata Milivoja i sestru Milicu. Završio je Vojnu akademiju sa odličnim uspehom. U vreme rata u BiH bio je general i komandant Vojske RS.
Optužen je pred haškim sudom za ratne zločine 1996. godine, a poslednjih nekoliko godina nalazi se u bekstvu.


Re: Срећан рођендан генерале By: NiKooLaa Date: Mart 15, 2008, 16:36:46
ne zna se ni dal je lik zhiw a wi mu chestitate rodjendan...
swashta...  =\
Re: Срећан рођендан генерале By: Knez Danilo II Date: Mart 15, 2008, 16:52:21
Ма без обзира, за разлику од младих националиста који њему честитају рођендан, српски нацисти су прослављали Хитлеров рођендан. Морам посветити место у биографији за Ратка, био је велики човек, без обзира шта мисле неки о њему.