samo-opusteno Ljubav i sex
Pages: 1
Mali vodič za flertovanje By: TanjicA Date: Septembar 23, 2009, 13:08:03
Voleli biste da imate više uspeha kod muškaraca i da budete u stanju da opčinite čoveka do koga vam je stalo? U tom slučaju nije na odmet da pogledate šta savetuje "stručnjak za flertovanje" Trejsi Koks, čija se knjiga "Superkoketa" upravo pojavila u Britaniji.

Držanje tela

U igri zavođenja presudan je govor tela. Da biste delovali sigurno, i poslali nekome signal da ste zainteresovani za njega, treba da stojite uspravno. Efekat će biti još bolji ako razdvojite noge, prebacite težinu na jedno stopalo, i malo isturite kukove. Tako se drži žena koja je izrazito samouverena na seksualnom planu. Treba da pazite i kako hodate. Ponosno podignite glavu, zabacite ramena, lagano njišite rukama i koračajte opušteno.

Ulazak u prostoriju

Vrlo je važno da vas svi spaze čim negde uđete. Zato ostanite nekoliko sekundi na vratima. Pogledajte u najbližu osobu ili grupu ljudi, i osmehnite im se. Ako vam ne uzvrate osmeh, polako skrenite pogled da bi izgledalo da se smešite nekom ko stoji iza njih. Onda odlučno krenite prema onom mestu u prostoriji na kome želite da budete. Kada na ovaj način skrenete opštu pažnju, biće potpuno svejedno šta ćete uraditi posle toga.

Kontakt očima

Svoj potencijalni "plen" najpre gledajte u oči, zatim mu osmotrite usta, i na kraju ponovo usmerite pogled prema njegovim očima. Da bi mu vaša "poruka" bila jasnija, spustite bradu i fiksirajte ga još malo.

Imitiranje gestova

Normalno je da osetite nervozu kada se nađete uz muškarca koji vam se dopada, ali se potrudite da izbegnete pokrete koji će odati vaš nemir. Nemojte da vrtite prstima ili da se igrate s kosom. Umesto toga, probajte da neupadljivo oponašate način govora i kretnje vaše simpatije. Možete, na primer, da podižete čašu u isto vreme kada i on. Zapamtite da su istovetni gestovi pouzdan znak da se ljudi sviđaju jedan drugom, i da oni obećavaju "nastavak priče". Ako čovek koji vas zanima sasvim nesvesno počne da imitira vaše pokrete, znajte da kod njega imate "prolaz".

Kancelarijske tehnike

Jedan od najboljih načina za flertovanje na poslu je igra skrivanja. Sakrijte oči iza kompjutera ili neke fascikle, a kada ponovo pogledate svoju "žrtvu", neka taj pogled bude zavodljiv. I olovka može da vam posluži kao sredstvo za osvajanje. Prelazite njom preko usana i povremeno je držite u ustima, ali se postarajte da to radite suptilno jer sigurno ne želite da vam kolege prilepe neku od ružnih etiketa.

Ćaskanje

Kada vam onaj koga hoćete da zavedete nešto govori, slušajte ga veoma pažljivo. Ohrabrujte ga da nastavi da priča, klimajte glavom, pomerajte se ka ivici stolice da bi mu bili bliže, i sve vreme ga gledajte u oči. On će zbog toga imati osećaj da je, što se vas tiče, jedina osoba u prostoriji. A kada sami progovorite, spustite glas jer ćete ga tako primorati da se naginje prema vama kako bi mogao da vas čuje. Dok traje vaše replika, obratite pažnju na njegove obrve. Ako ih podigne, to je pouzdan znak da ga vi stvarno interesujete.

Telefonski razgovor

Dišite duboko i polako kada s njim pričate telefonom, pošto će vam glas, zahvaljujući tome, postati dublji, i samim tim erotičniji. Nije nimalo slučajno što devojke koje rade za hot-lajn govore dubokim glasom. Zna se, naime, da strast "podebljava" glas, i da zbog nje i smeh zvuči drugačije. Ako muškarcu koga želite da osvojite šaljete poruku preko mobilnog telefona, ona bi trebalo da bude ili romantična ili drska.

Učvršćivanje pozicije

Pri sledećim susretima s potencijalnim dečkom upotrebite eksplicitniji govor tela. Sedite tako da vam da vam unutrašnji deo jedne butine bude malo otkriven, i okrenite čitavo telo prema njemu. Vrpoljite se kao da vam odeća smeta, otkopčajte neko dugme i skinite nešto sa sebe. Pustite ga da vam priđe bliže, i ako sedite za stolom, pomerite neki predmet na njegovu stranu. Ako on počne da se igra s njim, to je odličan znak.

Prvi poljubac

Kada s njim stignete do poljupca, najbolje je da stvar uzmete u svoje ruke. U najdoslovnijem smislu. Obuhvatite mu glavu dlanovima, i prvo ga ljubite po licu. Zatim se "ustremite" na njegovu donju usnu, i tek ga na kraju poljubite na "francuski" način. Upamtite da dobar poljubac u proseku traje tri i po minuta.

Održavanje forme

To što ste "ulovili" čoveka iz svojih snova ne znači da treba da odustanete od flertovanja s njim. Nastavite da razvijate novootkriveni talenat da bi vaš partner bio siguran da vas i dalje privlači. Često ga gledajte u oči, nežno ga dodirujte po ruci, naginjite glavu u stranu dok mu se smešite, i naravno dopunite ovaj repertoar svim onim što vašeg čoveka ostavlja bez daha.
Odg: Mali vodič za flertovanje By: Margita013 Date: Januar 25, 2011, 11:18:15
filozovski :P
Odg: Mali vodič za flertovanje By: acamitrovic Date: Maj 06, 2011, 12:08:02
raymislicu
Odg: Mali vodič za flertovanje By: nmanic Date: Maj 20, 2011, 00:30:57
ma kakva teorija, samo oci snene, i udri  :banghead
Odg: Mali vodič za flertovanje By: edo.bp Date: Maj 20, 2011, 08:03:33
bravo ! :)
Odg: Mali vodič za flertovanje By: kovac985 Date: Decembar 08, 2011, 13:07:49
bravo  :ok
Odg: Mali vodič za flertovanje By: tigzr Date: Januar 08, 2012, 11:59:27
nema leba od filozofiranja:)
Odg: Mali vodič za flertovanje By: Gazda Date: Mart 03, 2012, 14:27:30
Lepo napisano  :ok