Photo info Preserving Alaska's natural beauty
Tlikakila River Delta in Lake Clark National Park, Alaska
© Dawn Wilson Photography/Getty Images

Informer i intervju sa serijskim silovateljem

Započeo MarijaMar, Oktobar 03, 2022, 12:05:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarijaMar

Zekić o intervjuu u Informeru: Ne vidim nikakav problem i razlog za histerijuPredsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je, komentarišući intervju lista Informer sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem, da tu "zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju".

,,Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti", rekla je Zekić u emisiji ,,Hit Tvit" na TV Pink.

Po njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i ,,pravili poternicu", da bi na kraju došlo do ,,ekskluzive".

,,Jer to definitivno jeste ekskluziva, da Informer prvi dođe do tog čoveka", ocenila je Zekić.

Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

,,Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi", kazala je Zekić.

Ona je ocenila i da bi, da se ,,delić onoga" što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), ,,to bi bila nadignuta dreka na sve strane".

Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio ,,prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju".

NiKooLaa

Jao ova Zekić osoba  :at


Informer, njihove novinare i vesti, kao ni prvog čoveka tog lista -  ne bih komentarisao jer osećam da me sam taj čin zatupljuje.
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP