Saveti za kupovinu veb kamere

 • 1 Odgovora
 • 2883 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

 • *
 • 5,240
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Saveti za kupovinu veb kamere
« poslato: Jul 01, 2009, 11:02:20 »
Kako do jasne slike, dobre rezolucije i pozicije
Saveti za kupovinu veb kamereŽelite dobru internet kameru? Evo nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu tokom izbora. Osim saveta, predstavićemo vam i nekoliko najboljih modela koje možete da nađete na tržištu.


Da li veća rezolucija znači i bolji kvalitet?
Ne, elektronika i objektiv su takođe veoma bitni. Veb kamere veće rezolucije, recimo 1600 x 1200 ili 1280 x 1024, uglavnom daju fotografije sa više detalja, ali neke skuplje kamere manje rezolucije, npr. 640 x 480, daju bolji kvalitet slike nego neke kamere visoke rezolucije.

Gde je najbolje postaviti veb kameru?
Da biste prilikom fotografisanja i snimanja filmova gledali pravo u kameru, najbolje je da je postavite na gornju stranu monitora. Kod ravnih ekrana postoji problem nedostatka prostora, pa bi kamera trebalo da ima odgovarajući držač. Da bi internet kamera pravila dobre slike, obezbedite dobro osvetljenje, na primer jaku lampu za pisaći sto ili plafonjeru.

Da li svaka veb kamera pravi jasne slike (bez trzaja)?
Ne. Da bi slika bila jasna, kamera treba da snimi i prenese na ekran najmanje 15-25 fotografija u sekundi.

Da li veb kamera može da pravi fotografije?
Da, većina modela. Pojedinačne fotografije se u programu koji se isporučuje zajedno sa kamerom prave klikom miša, a u kameri pritiskom na taster na kameri. Fotografije snimljene internet kamerom su, međutim, lošijeg kvaliteta nego one snimljene najnovijim digitalnim fotoaparatima. Osim toga, njihov radijus dejstva je ograničen (zavisi od dužine kabla).

Da li veb kamera omogućava nadzor prostorija?
Da. Kod nekih veb kamera program za nadzor prostorija spada u proizvođačku specifikaciju. On proverava da li se slika koju kamera snima menja. Ako je to slučaj, kamera u tom trenutku snima sliku i šalje je, npr. na prethodno utvrđenu adresu elektronske pošte, ili je pohranjuje na hard disku kompjutera. Tako, recimo, dok ste na poslu možete da pratite da li neko kod kuće potajno jede vašu čokoladu.

Postoji li alternativa spoljnoj veb kameri?
Da. Mnogi aktuelni noutbukovi i mini noutbukovi (netbukovi) imaju ugrađenu internet kameru. Koliko su dobre kamere u netbukovima testirali smo na primeru modela Asus Eee PC 1000HE. Rezultat je pokazao da je veb kamera ugrađena u ovaj netbuk čak i bolja od nekih drugih koje smo ovde testirali. Veb kamerom su opremljeni i neki od aktuelnih ravnih ekrana, kao npr. Asus MK22 1H: ugrađena je u kućištu iznad ekrana.Najbolje kamere

Stručnjaci iz „Bilda“ testirali su razne kamere i napravili izbor. U ovom broju „Blica“ predstavljamo vam osam najbolje pozicioniranih.

MSI StarCam Flip: Star Cam Flip 2MP nudi visoku rezoluciju, dok preciznosti snimljenih detalja ima šta da se zameri. Slike snimljene na dnevnom i na veštačkom svetlu nisu oštre, nemaju puno detalja, boje nisu prirodne. Ocena: 2 (dovoljan).

Microsoft LifeCam VX-2000: Daje pristojnu video-sliku. Snimci su pomalo neoštri i ne obiluju detaljima. Dobar autofokus, pristojno verne boje i velika osetljivost na svetlost nadoknađuju prosečan kvalitet slike. Ocena: 3 (dobar).

Pearl Night Sight 1300: Kvalitet video snimka ove relativno jeftine kamere ocenili smo kao dovoljan. Kvalitet fotografija nije ubedljiv. Ono što smeta su nejasni obrisi i nedostatak autofokusa. Maksimalna brzina snimanja slika (devet slika u sekundi) je vrlo niska. Ocena: 2 (dovoljan).

Logitech QuickCam E 3500: Kvalitet video-snimka je zadovoljavajući, fotografije del­uju neoštro. Na raspolaganju je samo 358 x 268 piksela. Pri veštačkom svetlu je slika mračna i sa malo detalja. Boje su dosta verne. Ocena: 3 (dobar).

Genius iSlim 330: Video snimci deluju tamno i maglovito. Zbog broja piksela (240 x 280) oštrina je slaba. Autofokus ne postoji. Veliki broj slika u sekundi - 30 je idealan. Ocena 3 (dobar).


Philips SPC630NC: Kvalitet video-snimka je zadovoljavajući i prikladan je za video-telefonske razgovore. Pozitivne karakteristike su male smetnje u slici i velika osetljivost na svetlost. Autofokus ne postoji. Snimci su dosta mračni i neoštri. Ocena 3 (dobar).

Philips SPC 1330NC: Filipsova kamera je pobednik našeg testa, mada daje pomalo tamne slike, koje ponekad deluju nejasno. Boje su, međutim, besprekorno verne, slika je uglavnom bez smetnji, a osetljivost na svetlost je velika. Ocena 4 (vrlo dobar).

[Reklama]


Kacko990

 • *
 • 5
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
Odg: Saveti za kupovinu veb kamere
« Odgovor #1 poslato: Maj 26, 2013, 21:02:58 »
Da, ali sad kupis kameru sa flash light, i nedao bog da ti ispadne,propade sve...nema nista od nje...licno iskustvo imam, a nece da ti zamene u radnju  cry3