Srpski svestenici tukli HIPIKE

  • 0 Odgovora
  • 871 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaNiLo

  • *****
  • 2,849
  • +8/-7
  • Pol: Muškarac
  • Koljem po kucama
    • Pogledaj profil
Srpski svestenici tukli HIPIKE
« poslato: Avgust 26, 2008, 11:36:37 »

Jeromonah Akakije srpski Andrej Rubljov i bivši skinhed

Pre pet dana, član komune uleteo je potpuno nag u manastirsko dvorište i počeo da igra pred monahinjom. Ona je odmah pozvala duhovnika manastira, jeromonaha Akakija, koji je sa još jednim monahom reagovao i pojurio nudistu...

Na Severnom Kučaju, dvadesetak kilometara od sela Zlot, još početkom jula počele su da se okupljaju pristalice internacionalnog hipi pokreta „Reinbou femili“ (Dugina porodica). Neohipici iz celog sveta, sa svih kontinenata, prekrili su Severni Kučaj svojim šatorima. Na centralnoj proslavi punog meseca (16. avgusta) okupilo ih se oko hiljadu. Tišinu i mir netaknute prirode jednog od najmanje naseljenih delova Srbije neočekivano su narušili stotine ljudi, žena i dece koji su krug od oko pet kilometara pretvorili u svoj logor. Logorske vatre, indijanski šatori, prodoran zvuk bubnjeva i vriske prisilio je svu divljač, koje u ovim krajevima ima mnogo, da emigrira u neke mirnije susedne oblasti, saznajemo od meštana.

Međutim, u ovom kraju se nalazi srpski zilotski ženski manastir Novi Stjenik. Monahinje su sve kampere koji su ih posetili ljubazno ugostile, saznaje Glas od sestrinstva manastira. Na mnoga pitanja, u vezi sa pravoslavnom verom, koja su ovi većinom stranci i pripadnici raznih religija postavljali, monahinje su strpljivo odgovarale. Istina, svi kamperi posetioci manastira poštuju pravila pri poseti manastiru, što podrazumeva duge pantalone i rukave, a kod žena suknje i marame. Pri ulasku u hram moraju da poskidaju i minđuše iz noseva, usana i obrva. Kada su meštani obavestili monahinje da se u kampu nalaze stotine nudista i da slobodno šetaju i van kruga kampa, zaoštrile su svoj do tada veoma ljubazan odnos prema posetiocima iz kampa i na svim prilazima manastiru postavljen je plakat na engleskom jeziku sa naslovom: „Ovo je Srbija!“Na plakatu je pisalo da je nudizam na ovim prostorima strogo zabranjen.

Vrhunac zaoštravanja odnosa između pravoslavnih monahinja i „reinbovaca“ desio se u nedelju 17. avgusta. Toga dana, pre podne, jedan stranac srednjih godina uleteo je potpuno nag u manastirsko dvorište i počeo da igra pred jednom monahinjom. Ona je odmah o tom incidentu obavestila duhovnika manastira jeromonaha Akakija, koji je sa još jednim monahom reagovao i pojurio nudistu (koji najverovatnije nije očekivao prisustvo muškaraca).

- Kada su ga sustigli, objasnili su mu da je ovo Srbija, tradicionalna, pravoslavna hrišćanska i časna zemlja koja takve i slične devijacije sa Zapada neće prihvatiti. Posle toga, monah pratilac oca Akakija je tog golog stranca pedagoški par puta udario usled čega je ovaj u paničnom strahu, glavom bez obzira, bos po oštrom kamenju, pobegao - kažu u severnokučajskom manastiru.

Otac Akakije je potom zatražio od organizatora kampa da se nudizam hitno obustavi, jer će u suprotnom biti prinuđen da „organizuje patriote i pravoslavne vernike koji će tu sramotu silom prekinuti“. Organizatori kampa su obećali da će dati sve od sebe da se kamperi obuku. Trenutno još vlada neizvesnost ishoda ovog spora. Kamp zvanično traje do kraja avgusta, a najzagriženiji kamperi planiraju da ostanu i ceo septembar.

- Masovni nudizam nije samo problem u narušavanju mira manastira i okoline, pošto su i meštani zgroženi takvom pojavom, nego jednostavno postoji moralni princip Srbije kao tradicionalne zemlje koja neće dozvoliti pomeranje čvrstih granica, postavljenih kao prepreka ulasku otvorenog nemorala. Kao što je prošla gej parada u Beogradu, tako će proći i ovi agresivni nudisti koji i pored svih molbi istrajavaju u ovoj otvorenoj provokaciji - kaže jeromonah Akakije.

http://www.glas-javnosti.co.yu/clana...li-gole-hipike

[Reklama]