Да не поцрни Црна Гора

  • 0 Odgovora
  • 827 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaNiLo

  • *****
  • 2,849
  • +8/-7
  • Pol: Muškarac
  • Koljem po kucama
    • Pogledaj profil
Да не поцрни Црна Гора
« poslato: Februar 23, 2008, 12:22:40 »
Подгорица, 22. фебруара – Његошева и плава Црна Гора, на Немањиној обали и Булевару светог Петра Цетињског, испред затворених двери црногорског парламента, из преко педесет хиљада грла клицала је синоћ – „Косово је срце Србије”, а црногорској власти поручила да никада не призна лажну државу Косово, због чега би „на Црну Гору и њен витешки народ пала Лазарева клетва”, и „ако се случајно догоди да призна квазидржаву неће то бити Црна Гора, већ власт Црне Горе, као њен црни образ и акт највећег понижења и гажења душе народа”.

Ову су јединствене поруке са синоћњег протестног скупа подршке Србији да одбрани Косово и Метохију под слоганом „Ти и и ја, Косово и Метохија”, који је одржан у Подгорици, а на коме су учествовали грађани из Пљеваља, Берана, Мојковца, Колашина, Бара, Никшића, Херцег Новог, Будве, једном речју из целе Црне Горе.

Протест је окончан шетњом према Храму Христовог Васкрсења, где је служен молебан за Космет и спас српског народа, а колону су предводили монаси и свештеници Митрополије црногорско-приморске, као и говорници на протестном скупу – Момчило Вуксановић, Ранко Кадић, Миодраг Јовановић, Босиљка Томић, Емило Лабудовић, Вида Остојић, Милан Ивановић, Зоран Жижић, Предраг Поповић, Срђан Милић, Горан Даниловић, Василије Лалошевић и Андрија Мандић.   

Организатор протестног окупљана биле су парламентарне странке –Српска народна странка, Социјалистичка народна партија, Народна странка, Странка српских радикала, Демократска српска странка, Народна социјалистичка странка, Демократска странка јединства и Српско народно вијеће.

Скуп је протекао мирно и достојанствено, без иједног инцидента, а град су обезбеђивале јаке полицијске снаге.

Учесници митинга носили су на стотине српских застава и једино заставе Грчке, Русије и Шпаније, док су у знак протеста спалили заставу Велике Британије.

Клицало се Косову и Метохији, Србији, његошевској Црној Гори, Републици Српској, Русији и њеном председнику Владимиру Путину.

Сви говорници синоћ су подржали протесте подгоричких средњошколаца који већ пет дана протестују улицама Подгорице, а који су, како је казао потпредседник Социјалистичке народне партије Василије Лалошевић, „истрпели шамарања, привођења и истеривања из школе, али нису одустали да протестују и певају о Косову, српској земљи, која се не да скрити и која ће увек бити српска светиња”.

[Reklama]