How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku

 • 22 Odgovora
 • 6700 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

^Tina^

 • ***
 • 658
 • +6/-1
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« poslato: Decembar 17, 2011, 12:56:22 »
Kako sam upoznao vašu majkuKako sam upoznao vašu majku (engl. How I Met Your Mother) je američka humoristička televizijska serija TV mreže Si-Bi-Es. Pilot-epizoda serije emitovana je 19. septembra 2005. Tvorci serije su Krejg Tomas i Karter Bejs. Većinu epizoda režirala je Pamela Frajman, pet je režirao Rob Grinberg, dve Majkl Šej i jednu Nil Patrik Haris. U Srbiji se serija prikazivala 2010. na RTS 2 zaključno sa krajem treće sezone. Od 2010. se emituje na Foks lajfu.

Radnja sitkoma smeštena je u 2030. godinu i otac priča deci kako je upoznao njihovu majku, tako da se prava radnja odigrava u sadašnjosti. Ideju autora je bila: "Napišimo nešto o našim prijateljima iz mladosti i ludorijama koje smo pravili u Njujorku". Glavna muzička tema serije je preuzeta iz kompozicije Hey Beautiful (Hej, lepotice) grupe The Solids čiji su članovi tvorci ove serije.

Do 2011. emitovano je šest sezona serije sa ukupno 136 epizoda. Svaka epizoda traje oko 21 minut. Si-Bi-Es je najavio snimanje osme sezone. dok je sedma sezona počela sa emitovanjem 19. septembra 2011, sa dve epizode u premijeri.

Glavne uloge

    Džoš Radnor kao Ted Mozbi
    Džejson Sigel kao Maršal Eriksen
    Kobi Smalders kao Robin Šerbatski
    Nil Patrik Haris kao Barni Stinson
    Alison Hanigan kao Lili Oldrin
    Bob Saget kao Ted Mozbi u budućnosti (samo glas)

Sporedne uloge

    Lindsi Fonseka kao buduća ćerka (2005-)
    Dejvid Henri kao budući sin (2005-)
    Maršal Maneš kao Randžit (2005-)
    Džo Nivs kao Karl, vlasnik kafića Maklarens (2005-)
    Šarlin Amoja kao konobarica Vendi (2005-)
    Bil Fagerbaki kao Marvin Eriksen Stariji (2005-2011)
    Ešli Vilijams kao Viktorija (2006, 2011-)
    Dejvid Bertka kao Skuter (2006-)
    Ribaka Hoj kao Vanesa (2006-2007)
    Džo Manganelo kao Bred (2006-)
    Brajan Kalen kao Bilson (2006-)
    Taran Kilam kao Blaumen (2006)
    Aleksis Denisof kao Sendi Rivers (2006, 2011-)
    Vejn Brejdi kao Džejms Stinson (2006-)
    Sara Čok kao Stela Zinman (2008-2009)
    Britni Spirs kao Ebi (2008)
    Kris Romano kao Panči (2008-)
    Franses Konroj kao Loreta Stinson (2009-)
    Bendžamin Koldajk kao Don Frenk (2009-2010)
    Lora Pripon kao Karen (2009-2010)
    Rejčel Bilson kao Sindi (2010)
    Ben Verin kao Sem Gibs (2010-)
    Dženifer Morison kao Zoi Pirson (2010-)
    Kajl Maklaklan kao Džordž van Smut,"Kapetan" (2010-)
    Nazanin Bonijadi kao Nora (2011-)
    Džon Litgou kao Džerom "Džeri" Vitaker (2011-)

Likovi - Detaljan opis
Prikaži sadržaj
Teodor Ted Evelin Mozbi (25. april 1978) je glavni lik serije Kako sam upoznao vašu majku. On je, takođe, narator iz budućnosti (2030. godine) koji priča svojoj deci kao je upoznao njihovu majku. On je arhitekta i romantičan tip koji veruje u idealnu verziju ljubavi. Želi da se oženi i ima decu. Njegov najbolji prijatelj je Maršal Eriksen. Zajedno su išli na koledž, a posle toga su zajedno u stanu u Njujorku skoro osam godina. Ted se rodio i odrastao u Ohaju, zajedno sa roditeljima Virdžinijom i Alfredom i sestrom Heder. Njegovi roditelji se razvode 2006. godine, a majka mu se ponovo udaje 2010. godine. Ted je prvo radio u preduzeću kao arhitekta, zatim, pošto je otišao iz nje, otvara privatnu firmu koja uopšte nema posla. Radio je kao profesor arhitekture od 2009, a 2010. paralelno sa tim poslom dizajnira novu zgradu Golijat nacionalne banke u kojoj radi njegov dobar prijatelj Barni Stinson (koji mu je i dao taj posao). Cela priča vodi ka tome kako je Ted upoznao svoju buduću ženu, mada se o njoj zna veoma malo. Po svoj prilici, upoznaće je 2013. godine, kad bi trebao da bude kraj osme i poslednje sezone serije. Ted je imao više devojaka kroz seriju, od kojih su najznačajnije (pojavljivale su se u više epizoda) Robin, Stela, Viktorija i Zoi. Ted je stalno u potrazi za idealnom devojkom i za svaku novu koju upozna, nada se da je ona prava. Njegov omiljeni film je Ratovi zvezda. Takođe, uživa u klasičnoj kniževnosti, umetnosti i, naravno, arhitekturi. Za svaku poznatu građevinu na svetu zna neke zanimljive podatke, koji su ,u stvari, dosadni svima osim njemu. Miroljubive je prirode (kako se saznaje, nikad nije bio u pravoj tuči) i ceni svoje prijatelje. Tokom serije je društvo počelo da otkriva svoje dvojnike. Tedov dvojnik je meksički rvač koji se bori protiv robota u šou Roboti protiv rvača.

Maršal Eriksen je Tedov najbolji prijatelj još sa koledža, devedesetih godina. Rođen je u Minesoti, 1978. godine. Iako je visok 1,93, on je najniži član svoje mnogobrojne porodice. Studirao je pravo, i diplomirao je 2007. godine, kao advokat. Mada je hteo da bude advokat koji će spasavati životnu okolinu, nije se prihvatio tog posla do 2011. godine, zbog male plate. Radio je nakratko u jednoj firmi koja je uništavala prirodu, ali kad se šef izvikao na njega, dao je otkaz. Kasnije je našao posao u Golijat nacionalnoj banci, gde je radio do proleća 2011, kad i tamo daje otkaz. U jesen te godine nalazi posao u firmi koja spasava životnu sredinu. Budući Ted otkriva da će ta firma biti uspešna u spasavanju Zemlje. Maršal je veoma dobar u igrama svih vrsta, ješan je i zainteresovan je za sve paranormalne pojave (Jetija, Čudovište iz Loh Nesa,vanzemaljce...). Takođe ume dobro da svira klavir i gitaru. Maršal je krupan i jak, ali ima veoma meko srce, strašljiv je i ne dešava se retko da se čak i rasplače. Takođe je stidljiv i ne ume da laže. Oženjen je sa Lili. Upoznao ju je na koledžu 1996. godine. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i bili su u vezi 11 godina pre nego što su se venčali. Maršalov dvojnik je Maršal s brkovima, kako ga zovu. To je Španac koji se pojavljuje na reklamama za novac.

Lili Oldrin je Maršalova žena. Rođena je i odrasla u Njujorku. Kao i Maršal i Ted, ' 78. je godište i išla je na isti koledž. Tamo je upoznala Maršala i odmah je počela da izlazi sa njim. Živela je u stanu koji je pretvoren u kineski restoran, pa se preselila kod Teda i Maršala. Udaje se 2007. za Maršala i oni se sledeće godine sele u drugi stan. Imali su problema da ga kupe jer je Lili imala ogroman dug na kreditnim karticama zato što je zavisna od kupovine i stalno kupuje odeću. Lili je vaspitačica u vrtiću, ali njen neostvareni san je da postane poznata slikarka. Zato se i dalje bavi amaterskim slikanjem, mada njeni radovi nisu ništa vredeli dok nije otkrila da imaju smirujuć uticaj na pse. Zato ih je počela prodavati veterinarima. Ona ne može da sačuva tajne, ali i pored toga je veoma brižna osoba i pomaže svojim prijateljima kad god može (najčešće u emocijonalnim savetima). Međutim, ona mnogo voli da se petlja u tuđe živote i tajno je posvađala Teda sa sedam njegovih devojki. To je uradila zato što je procenila da se neće uklopiti u njihovo društvo. Ted to kasnije saznaje i veoma se naljuti na nju, a ona se pokaje. Posle deset godina veze sa Maršalom, razmišljala je o tome kako je propustila mnoge životne prilike zbog njega. Zato je raskinula sa njim i otišla u San Francisko. Tamo je pokušala da se bavi slikanjem i da nadoknadi život koji je izgubila, ali je shvatila da jedino istinski voli Maršala. Zato se posle tri meseca vratila u Njujork. Maršal je prvo nije hteo nazad, ali su se vremenom pomirili i nastavili život zajedno. Oni od 2010. pokušavaju da dobiju dete, što se konačno dešava 2011, kad se otkriva da je Lili trudna. Očekuje se da će se dete roditi u maju 2012. godine[5]. Lilina dvojnica je striptizeta Džasmin u striptiz klubu u koji Barni voli da ide.

Robin Čarls Šerbatski
(23. jul 1980) je Kanađanka iz Vankuvera koja je došla da živi u Njujorku.Robin potiče iz bogate porodice u kojoj su je tretirali kao dečaka (otuda i potiče njeno srednje ime - Čarls). To je prouzrokovalo da i sada voli hokej, pucanje i da je ponekad gruba. Kao šesnaestogodišnjakinja bila je tinejdžerska pop zvezda u Kanadi sa pesmama Hajdemo u šoping - centar (Lets go to the mall) i Kule u pesku (Sandcastles in the sand). Posle se postidela svoje pevačke karijere i postala ozbiljnija u životu. Ted je prvi put upoznaje 2005. godine u prvoj epizodi serije. On se odmah zaljubljuje u nju i na prvom sastanku otkriva da ima sve osobine njegove savršene devojke. Dugo je pokušavao da je navede da uđu u vezu, ali ona ga je odbijala do kraja prve sezone, kad konačno kreću da se zabavljaju. Bili su zajedno do kraja druge sezone, kad shvataju da žele različite stvari i da je bolje da raskinu. Ipak, ostaju prijatelji, ali im je trebalo dosta vremena da se osaćaju opušteno kad su sami. U četvrtoj sezoni, Robin se useljava kod Teda u stan, kao cimerka. Kad ju je Ted upoznao, Robin se počela družiti sa ostatkom društva i vremenom ona i Lili postaju najbolje prijateljice. Robin se na kraju četvrte sezone počinje zabavljati sa Barnijem, ali brzo raskidaju. Posle par meseci Robin se zaljubljuje u svog saradnika Dona, ali im se i ta veza ubrzo raspada. Robin je televizijska voditeljka, mada prilično neuspešne karijere. Prvo je radila u noćnim vestima kanala Metro vesti 1 (Metro news 1), ali je dobijala samo smešne i neozbiljne teme kao što su Da li vaša beba pokušava da vas ubije. Posle je kratko vodila engleske vesti u Japanu, da bi tamo dala otkaz i vratila se u Njujork. Neko vreme je bila bez posla, ali se onda zaposlila u programu Probudi se, Njujork! (Come On Get Up New York) koja je počinjala u četiri ujutro. Krajem 2010. godine prelazi u ozbiljnije vesti - Vesti širom sveta (World wide news). Uprkos svemu, ona je veoma profesionalna i ozbiljna na poslu, čak i kad su teme loše, mada joj se dešavaju smešne situacije (jednom je upala u konjsku balegu dok je intervjuisala kočijaša). Robinina dvojnica je lezbejka koju su jednom sreli na ulici (po svoj prilici je igračica bejzbola).

Barnabas Barni Stinson je rođen 1976. na Staten Ajlandu. Njegova majka je samohrano odgajala njega i njegovog polubrata Džejmsa, a zarađivala je kao prostitutka. Barni je do šeste godine živeo i sa ocem, mada je mislio da mu je to ujak, kad je on otišao iz njegovog života, a sreli su se tek posle skoro 30 godina. Barni je ženskaroš koji koristi razne cake da zavede devojke, spava s njima i onda ih ostavi i nikad ih više ne vidi. Krajem četvrte sezone proslavlja dvestotu ženu sa kojom je spavao. Prilično je odvratan što se seksualnosti tiče, stalno pokazuje drugima slike i prepričava priče svojih avantura, ide u striptiz klub i ima ogromnu kolekciju porno filmova. Vrlo je bogat, mada, kad god ga pitaju šta radi u životu, on odgovara sa : Molim te.... Zna se samo da radi u Goliat nacionalnoj banci. Obožava da nosi odela, igra lasersku pucnjavu i izvodi magične trikove. Stalno koristi reči sjajno (awesome) i legendarno (legendary). Takođe, konstantno prihvata neobične izazove koje mu ,u stvari, niko ne postavlja. On sve vreme misli da je i Tedu i Maršalu najbolji prijatelj, iako mu obojica govore da su oni jedan drugom najbolji prijatelji. Saznaje se da je Barni nekad bio dete cveća, veren za devojku Šenon, pun idealizma i ni približno ovakav kakav je sad. Međutim, sve se to promenilo kada ga je devojka ostavila za bogatog čoveka koji nosi odela. To je promenilo Barnija i on je tad (u 23. godini) prvi put spavao sa ženom, počeo da nosi odela i da veruje da je njegov život sjajan. Barni je samouveren i duhovit, ali se otkriva da, kad su u pitanju prava osećanja, postane vrlo emotivan i nesiguran. To se najviše videlo kad se, početkom četvrte sezone, zaljubio u Robin. Proveo je skoro godinu dana boreći se sa svojim osećanjima, da bi na kraju otpočeo ozbiljnu vezu s njom, ali brzo raskidaju. Međutim, ostaje puno nedorečenog, i autori naglašavaju da će biti još obrta oko njih dvoje[5]. Barniju se u šestoj sezoni dopadne sipatična Robinina prijateljica Nora, koja ga odbija kad shvati da ju je lagao oko želje za brakom i decom. Ipak, u poslednjoj epizodi sezone pristaje da sa njim ode na kafu (što je u seriji šifra da hoće da mu se vrati). Barni i Nora kreću da se zabavljaju u sedmoj sezoni, što Robim natera da shvati da još ima osećanja prema Barniju. Saznaje se da će Ted svoju buduću suprugu upoznati na Barnijevom venčanju, ali se ne zna ko je devojka kojom se ženi. Barnijev dvojnik je ginekolog i stručnjak za ljudsku oplodnju, dr Stengel.

Buduća žena je lik koji dosad nije viđen u seriji. Sadašnji Ted je još nije upoznao, a budući Ted je rekao vrlo malo o njoj. Prvo se saznalo da je priča o tome kako ju je upoznao povezana sa žutim kišobranom. Zatim slede još neki tragovi: majka je bila na žurci za Dan Svetog Patrika na kojoj su bili Ted i Barni, ali nisu je upoznali, i gde je Ted našao taj kišobran; saznaje se da ona najverovatnije ima tamnu kosu, jer Ted ukazuje da, kad bi mu žena imala plavu kosu (kao Stela Zinman, koja je zamalo i postala njihova majka), i njegova deca imala plavu kosu (njih dvoje imaju kosu slične nijanse kao što je Tedova - crna); majka je studentkinja koja studira ekonomiju i bila je u učionici kad je Ted predavao arhitekturu (to je bila pogrešna učionica - on je mislio da je arhitektura, ali bilo je ekonomsko odeljenje), ali nije bila prikazana, a Ted je saznao da je bila tamo tek kad ju je upoznao; njena cimerka je Sindi, devojka sa kojom je Ted kratko izlazio, a koja je bila ljubomorna na njegovu buduću ženu zato što je, po njenim rečima, lepa i momci se stalno zaljubljuju u nju; Sindi je pričala stvari za koje je mislila da je sve najgore o njoj (na primer da slika robote koji igraju različite sportove ili da pravi doručak koji peva), ali je Tedu to izgledalo sjajno; kad su bili u Sindinom stanu, saznaje se da majka sluša grupu Jednorozi (Unikorns), da svira bas gitaru u bendu i da čita knjige naslova tipa Kraj sveta, što je veoma slično Tedovim interesovanjima; kad je Ted odlazio iz tog stana, posle raskida sa Sindi, zaboravio je žuti kišobran, i tako ga je majka dobila nazad; u premijernoj epizodi šeste sezone se saznaje da ju je upoznao na venčanju na kom je bio kum; kasnije u toku sezone njegov drug iz škole Panči ga pita da mu bude kum na predstojećem venčanju; isto ga pita i Robin, u slučaju da se ikad uda. Ipak, na kraju se saznaje da je to Barnijevo venčanje.

Budući sin i ćerka su najverovatnije rođeni ranih 2010-ih, zato što su tinejdžeri 2030. Malo se zna o njima, sem da još ne znaju kako su im se roditelji upoznali. U više epizoda se naglasilo da Ted hoće da ih nazove Luk i Leja, po likovima iz Zvezdanih ratova, koji je njegov omiljeni film.

Karl je šanker i vlasnik kafića MekLerens (MacLaren's). Pojavljuje se u više epizoda, počev od prve, kao sporedni lik. Glavni likovi provode deo svake epizode u tom kafiću. Ideja za njega nastala je po kafiću MekGiz(MacGee's), u koji su autori voleli da idu[6].

Vendi je konobarica u istom kafiću. Družina je uvek oslovljava sa konobarica Vendi (Wendy the Waitress). Bila je u vezi sa Barnijem, mada je on bio sa njom samo zbog seksa. Kada su raskinuli, on je bio ubeđen da ona hoće da ga ubije, zato što je primila raskid vrlo mirno, a to je, po Barnijevom shvatanju, znak ludila. Ted ju je sreo 2021. godine u Hong Kongu, gde se saznaje da se udala za Maršalovog bivšeg saradnika Mikera, a njihovu ljubav prouzrokovala je zajednička mržnja prema Maršalu posle nevolja koje im je zadala njegova opsednutost ekologijom. U budućnosti imaju troje dece.

Rendžit
je vozač poreklom iz Bangladeša koji je vozio glavne likove u više navrata (na primer, Maršala i Lili posle njihovog venčanja i Teda za vreme njegovog sastanka). Posle postaje Barnijev profesionalni vozač. Uvek se javlja vrlo karakterističnim "Hello" (zdravo). Pojavljuje se u 11 epizoda.

Viktorija je Tedova devojka koju je upoznao na venčanju zajedničkih prijatelja, Stjuarta i Klaudije. Radi u poslastičarnici i napravila je tortu za venčanje. Ted i ona provedu tu noć upoznavajući se, ali obećaju jedno drugom da se neće viđati više. Međutim, brzo krše to obećanje i počinju da se zabavljaju. Viktorija posle odlazi u Nemačku i Ted i ona pokušaju vezu na daljinu. Robin je shvatila da ima osećanja prema Tedu kad se zabavljao sa Viktorijom. Jedne noći, kad su se Ted i ona zamalo upustili u vezu, on ju je slagao da je raskinuo sa Viktorijom, ali kad je otišao u kupatilo, ona je zvala iz Nemačke i Robin je odgovorila. Tada se Robin i Ted posvađaju, a Viktorija stvarno raskine sa njim. Viktorija se vratila u seriju u drugoj epizodi sedme sezone. Ted je sreće na balu arhitekti, gde je uređivala desert. Ona i Ted odlaze kod nje u poslastičarnicu, jer je Ted hteo da joj pomogne u poslu da bi se iskupio što ju je varao (sa Robin) za vreme veze na daljinu. Saznaje se da Viktorija ima dečka Klausa, sa kojim će se veriti. Ona i Ted se poljube.

Stela Zinman je dermatolog koja skidala Tedovu tetovažu leptira koju je dobio jedne noći kad je bio pijan. Tokom deset tretmana je pokušavao da je ubedi da izađu. Prvo ga je odbijala, pošto je samohrana majka osmogodišnje devojčice. Međutim, ubrzo počinju da se zabavljaju i Ted je zaprosi na kraju treće sezone. Bila je velika šansa da je ona majka, jer je odgovorila sa "da". Na samom venčanju ga ostavlja zbog svog bivšeg dečka, karate trenera i oca njene ćerke Lusi, Tonija Grafanela. Pojavljuje se i kasnije, pri kraju četvrte sezone, kad je Toni stalno pokušavao da nadoknadi Tedu što mu je preuzeo Stelu. Ted ga je odbijao, i na kraju mu je rekao da ne želi Stelu nazad jer ga je lagala i ostavila na venčanju. To prouzrokuje Tonija da je ostavi, ali Ted joj ipak pomogne da je pridobije nazad. Posle se Stela, Toni i Lusi sele u Kaliforniju. Ted posle prihvati Tonijevu ponudu da predaje na fakultetu, što je važan korak u upoznavanju njegove buduće žene. Toni kasnije napravi film Nevesta u kojoj je prepričao Tedov i Stelin raskid, ali tako što je Teda predstavio kao negativca u toj priči, a sebe kao pozitivnog lika. Film je stekao veliku popularnost u celom svetu. Stela se pojavljuje u 9 epizoda.

Džejms Stinson je Barnijev polubrat. Njegov otac je Sem Gibs, katolički sveštenik, što se otkriva 2010. godine. Džejms je Afroamerikanc. Veoma je sličan Barniju - nosi odela, govori reči legendarno i sl. Međutim, Džejms je homoseksualac i ulazi u brak sa svojim dečkom. Oni usvajaju dete, što veoma usrećuje Barnija jer postaje "ujka Barni".

Bred je Maršalov prijatelj sa pravnog fakulteta. Zajedno su se družili kad su obojica raskinuli sa svojim devojkama. Bredu se, takođe, pomalo sviđa Robin, i jenom je pozove na hokejašku utakmicu, ali ih Barni prekine i udari Breda u lice jer su Barni i Robin tada počeli da se zabavljaju.

Stjuart je Maršalov i Tedov dobar prijatelj. Na venčanju Stjuarta i Klaudije, njegove devojke, Ted upoznaje Viktoriju. Takođe, Stjuart ide na Maršalovo momačko veče. U šestoj sezoni Stjuart i Klaudija dobijaju bebu koju nazivaju Ester.

Don Frenk
je Robinin saradnik na vestima Probudi se, Njujork! (Come On Get Up New York). Pre je bio profesionalan na poslu, kao i Robin, ali je prošao kroz razvod i prestao da mari za sve. Pušio je dok je prenosio vesti, čak nije ni pantalone nosio. Ipak, Robin i on se zaljubljuju jedno u drugo, što menja Donov odnos prema poslu. Veza im je postala ozbiljna, pa se Robin preselila kod Dona. Međutim, na kraju pete sezone, on ju je ostavio zbog posla u Čikagu. Pojavljuje se u 6 epizoda.

Zoi Pirson
je Tedova devojka kroz deo šeste sezone. Protestvovala je zbog odluke Golijat nacionalne banke da uništi stari oronuli hotel Arkadiju u kojem je odrasla. Zgrada treba da se sruši da bi se izgradilo novo sedište banke koje dizajnira Ted. On upoznaje Zoi, koja mu se dopadne uprkos tome što protestvuje oko njegovog posla. Kad je saznala da Ted stoji iza zgrade banke, Zoi se okomila na njega i pravila mu je, po njegovim rečima, "pakao od života". Vremenom postaju prijatelji, kad Ted shvati da je ona razočarana što ćerka iz drugog braka njenog eksentričnog muža koji je sam sebe prozvao Kapetan, neće da provede Dan zahvalnosti sa njom. Kapetan je, inače, 25 godina stariji od Zoi i oni se razvode. Ona tada shvati da ima osećanja prema Tedu, i oni počinju da se zabavljaju. Kad je komisija za znamenitosti ipak odlučila da se hotel oko kojeg Zoi protestvuje mora srušiti (tj, da ne može biti znamenitost), a Ted ih podrži, ona ga ostavlja. Kasnije je pokušala da mu se vrati, ali bez rezultata.

Loreta Stinson je Barnijeva majka. Nekada je bila prostitutka, ali se, kad su joj deca osrasla, promenila i postala primerna osoba. Krila je identitet očeva i Barniju i Džejmsu, ali im ih u toku šeste sezone obojici otkriva.

Džerom Vitaker
je Barnijev otac. Nekada je bio "Ludi Džeri", mladić sličan Barniju - voleo je žurke, udvarao se ženama... Kao i Barni, bavio se magičnim trikovima. Živeo je sa njim i njegovom majkom do Barnijeve šeste godine, ali ga je on pamtio kao "ujka Džerija". Loreta Stinson je rekla Džeromu da mora da ode iz Barnijevog života jer ima "loš uticaj na njega". Tek posle 30 godina, Barniju je majka otkrila ko mu je otac. On i Džeri se upoznaju 2011. godine, ali Barni se razočarava u svog oca kad je shvatio da više nije "Ludi Džeri", već instruktor vožnje koji ima porodicu: ženu, ćerku studentkinju i jedanaestogodišnjeg sina. Do sada se Džerom pojavio u dve epizode. Barni je pokušao da ga navede da se vrati svom starom životu, za sada bez uspeha.

Epizodne uloge

Prikaži sadržaj
Sendi Rivers je bio Robinin saradnik na Metro vestima 1 (Metro news 1). Vrlo je uobražen i stalno je pitao Robin da izađu, sve do noći kad je pristala, na šta je Ted bio vrlo ljubomoran, jer je tad bio zaljubljen u Robin. Ipak, nisu izašli jer je počela oluja za koju je Ted mislio da ju je sam izazvao jer je igrao ples prizivanja kiše. Sendi posle prelazi u CNN, a u šestoj sezoni ponovo postaje Robinin saradnik na Vestima širon sveta (World wide news). Saznaje se da Sendi nosi tupe, tj. da je ćelav. Glumac Aleksis Denisof (Sendi) je muž glumice Alison Hanigen (Lili).

Kejti Šerbatski je Robinina mlađa sestra. Prvi put je predstavljena u drugoj sezoni. Pojavljuje se u jednoj epizodi. Igra je Lusi Hejl.

Heder Mozbi je Tedova mlađa sestra. Pojavljuje se u jednoj epizodi. Igra je Erin Kejhil.

Hamond Draders je bio Tedov šef kad je ovaj radio u arhitektonskom preduzeću. Hteo je da izgradi zgradu koja izgleda kao muški polni organ u erekciji. Zbog toga ga je i odbilo jedan biznismen koji je hteo da mu to bude sedište, a uzeo je Tedov nacrt. Zbog toga Ted postaje Hamondov šef, ali je morao da ga otpusti. Tad je Draders dobio infarkt, ali je Ted mislio da se pretvara. Hamonda igra Brajan Kranston.

"Luda" Meg je devojka sa kojom je Barni spavao u Maršalovom i Lilinom stanu. Tamo ju je i ostavio dok se tuširala, pa je zbog toga uhapšena jer je bila u tuđem stanu (ona je mislila da je to Barnijev stan). Pojavljuje se i u epizodi kad Lili pokušava da rastavi Barnija i Robin tako što će Meg podsetiti Robin na sve devojke sa kojima je Barni bio pre nje. Ukupno se pojavljuje u 3 epizode. Igra je Ejpril Boulbi.

Karen je Tedova devojka sa koledža, sa kojom je ponovo počeo da se zabavlja na kratko 2009. godine. Karen je sve vreme varala Teda dok su bili u vezi, a uz to je bila veoma zajedljiva i neprijatna prema svima. Zbog toga su je svi mrzeli, osim Teda jer je bio zaljubljen u nju. Pojavljuje se u tri epizode.

Penelopa je devojka koja je bila sa Barnijem dva puta i učila Teda da igra ples prizivanja kiše. Pojavljuje se u jednoj epizodi. Igra je Ejmi Aker.

Beki je Robinina saradnica pošto je Don Frenk otišao iz emisije. Ted je izlazio sa njom u jednoj epizodi. Pojavljuje se u tri epizode. Igra je Lora Bel Bandi.

Ebi je recepcionista u privatnoj ordinaciji Stele Zinman. Zaljubila se u Teda, ali on joj nikad nije uzvratio ljubav. Barni ju je ubedio da spava sa njim, ali ona mu se posle svetila tako što je pričala svim devojkama na koje je on izvodio cake zavođenja kako je on grozan. Pojavljuje se u dve epizode.

Gajel je Robinin dečko koga je upoznala kad je otišla u Argentinu (upravo kad je raskinula sa Tedom). Pojavljuje se u prve dve epizode treće sezone. Maser je i dobar u surfovanju na vodi. Glumi ga Enrike Iglesijas. Robin raskida sa njim nedugo pošto se vratila u Njujork.

Anita Eplbi je učitelj za izlaženje za žene. Robin ju je angažovala da uništi Barnijev seksualni život posle njihovog raskida. Igra je Dženifer Lopez.

Skuter (Bil) je Lilin bivši dečko is srednje škole. Nije hteo da se pomiri sa porazom kad ga je ostavila, pa je čak došao na Maršalovo i Lilino venčanje u nadi da će je ponovo osvojiti (ne uspeva u tome). Pojavljuje se (do sada) u 4 epizode.

Džesika Gliter je Robinina stara drugarica iz Kanade. Zajedno su glumili u kanadskoj emisiji Svemirski tinejdžeri (Space teens). Do sada se pojavljuje u jednoj epizodi. Igra je Nikol Šerzinger.

Stiv "Blic" je Maršalov i Tedov prijatelj sa koledža. Poroklet je da kad god napusti prostoriju nešto se sjajno desi onima koji su ostali, a Blic to propusti. U jedinoj epizodi u kojoj se pojavljuje, proklestvo prelazi na Teda, potom na Barnija, a zatim mu se, na kraju, vraća, tako da on ponovo posataje Blic. Igra ga Džordž Garsija.

Rendi Vormpes je zaposlenik u Golijat nacionalnoj banci. Jako je loš na poslu. Želeo je da bude Barnijev ortak, jer ga je, kako kaže, "smatrao za svog boga". Kad su se Barni i Ted posvađali, Barni je izašao sa Rendijem da mu pomogne da nađe devojku, što mu na kraju i uspeva iako je Rendi jako spetljan i ne zna da priča sa ženama. Rendi voli da pravi sopstveno pivo, pa kad ga Maršal otpusti, on to dočeka više nego rado, misleći da otvori pivaru. Međutim, Maršal ga, osećajući krivicu, ponovo zapošljava. Rendi je želeo da bude otpušten, pa mu uništava kancelariju. Na kraju mu se želja ostvaruje i on pravi novu vrstu piva - Vormpes pivo. Pojavljuje se u dve epizode. Igra ga Vil Forte.

Dušica (Honey) je rođaka Zoi Pirson. Budući Ted se ne seća njenog pravog imena u svojoj priči, a dobila je ovaj nadimak jer svaki put kad keže nešto, svi požele da kažu "O, dušice!"("O, Honey!"). Pojavljuje se u jednoj epizodi. Igra je Kejti Peri.

Panči je Tedov stari školski drug. Pojavljuje se u tri epizode. Njiegovo pravo ime je Adam Pančiorelo, a ovaj nadimak je dobio zato što voli da se tuče (to punch na engleskom jeziku znači udariti). Ted mu je bio kum na venčanju.

Kevin je Robinin novi dečko. Upoznaju se početkom sedme sezone. Kevin je psiholog. Igra ga Kal Pen.

http://imdb.com/title/tt0460649/
« Poslednja izmena: Mart 15, 2012, 21:06:03 od strane DaRkOoO »

[Reklama]


MarkoKg

 • *
 • 5,254
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Odg: Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #1 poslato: Decembar 18, 2011, 12:17:16 »
U toku je gledanje 5 sezone kod mene :)

anastasijadj

 • *
 • 5
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
Odg: Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2012, 12:51:48 »
Urnebesni su :D

Dzejn

 • *
 • 2,928
 • +18/-3
 • Pol: Žena
 • promenicu svet do kraja pesme !
  • Pogledaj profil
Odg: Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2012, 15:09:32 »
U toku je gledanje 5 sezone kod mene :)

..i kod mene... x)
Obozhavam ^^
*I kao da je bilo nekad...I kao da je bilo tu...Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom...Ruchali smo meso, glodali smo kosti dobrih zhivotinja, mi imamo snage, mi imamo snage za josh dan ! Mi menjamo dan za notj, mi menjamo notj za dan...Prolaze brodovi, trube u chast, zvone na uzbunu...Deca uche da plachu, deca uche da poznaju svoj glas...*

Oasis

 • *
 • 1,774
 • +11/-0
 • Pol: Muškarac
  • Pogledaj profil
Odg: Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #4 poslato: Februar 23, 2012, 11:06:03 »

villa

 • *
 • 10
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
Odg: Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #5 poslato: Februar 24, 2012, 18:57:58 »
Barney najbolji glumac ikad! :)

!mila!

 • *
 • 3,378
 • +13/-1
 • Pol: Žena
 • love you all....<3
  • mila opacic
  • Pogledaj profil
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #6 poslato: April 13, 2012, 16:48:21 »
u pocetku mi serija nije izgledala nesto posebno, ali je sada bolja...pratim je....
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +150/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #7 poslato: Maj 22, 2012, 19:35:24 »
* NiKooLaa je najgore moguće navučen na ovu seriju :)
Odgledao poslednju epizodu, sad čekamo septembar i nove epizode! :)
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

curi mast

 • *
 • 69
 • +2/-0
  • Pogledaj profil
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #8 poslato: Maj 22, 2012, 21:25:19 »
Iskreno, nisam bas odusevljena serijom.... A i cudan mi je koncept malo, ako vec protagonista prica deci o tome kako je upoznao njihovu majku, zasto prethodno prepricava s kojima je sve devojkama spavao u medjuvremenu?

DaRkOoO

 • *
 • 2,705
 • +22/-2
 • Pol: Muškarac
 • :D
  • Pogledaj profil
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #9 poslato: Jun 02, 2012, 13:33:21 »
Iskreno, nisam bas odusevljena serijom.... A i cudan mi je koncept malo, ako vec protagonista prica deci o tome kako je upoznao njihovu majku, zasto prethodno prepricava s kojima je sve devojkama spavao u medjuvremenu?
On im prepričava svoj život, do trenutka kada je upoznao njihovu majku.

Elem, nove epizode od septembra tek ?watafak bre ?!
...so close, no matter how far..

TanjicA

 • be optimist
 • *
 • 3,050
 • +39/-2
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #10 poslato: Jun 03, 2012, 00:54:56 »
haha, nove sezone obično kreću uvek od septembra koliko ja znam da se emituju, tako da svake godine imamo rupu od par meseci pre nego što vidimo nove epizode.  :turpija
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.                       
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije *
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

nechkas

 • *
 • 6
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #11 poslato: Jul 23, 2012, 00:54:25 »
Odlicna serija,samo mi se cini da pomalo ostaju bez ideja..... :ok

Lucy

 • *
 • 2
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
How I met your mother
« Odgovor #12 poslato: Septembar 01, 2012, 14:13:41 »
Seriju sam od skoro pocela da gledam i jedva pregrmela 1.sezonu,post je malkice dosadna (izvini,Barney,samo sam iskrena),ali kada sam (napokon) dosla do 2.,pa 3.,4. i tako redom,toliko sam se navukla na seriju da sam gledala po 10-ak epizoda na dan.Medjutim,nisam mogla da previdim cinjenicu koliko ova serija podseca na "Friends".Drustvance od 5/6 clanova visi u baru/kaficu,obe serije imaju jedan par koji je savrsen zajedno i jedan koji je stalno na on/off.Plus,mislim da obe serije predstavljaju savrsnu sliku drustva svog vremena.Eto,ostavite svoje misljenje o seriji,posto sam prmetila da jos nije pomenuta ovde,a i treba mi ovih 5 postova da bih mogla da gledam Pokemone :D

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +150/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #13 poslato: Septembar 02, 2012, 01:15:02 »
Seriju sam od skoro pocela da gledam i jedva pregrmela 1.sezonu,post je malkice dosadna (izvini,Barney,samo sam iskrena),ali kada sam (napokon) dosla do 2.,pa 3.,4. i tako redom,toliko sam se navukla na seriju da sam gledala po 10-ak epizoda na dan.Medjutim,nisam mogla da previdim cinjenicu koliko ova serija podseca na "Friends".Drustvance od 5/6 clanova visi u baru/kaficu,obe serije imaju jedan par koji je savrsen zajedno i jedan koji je stalno na on/off.Plus,mislim da obe serije predstavljaju savrsnu sliku drustva svog vremena.Eto,ostavite svoje misljenje o seriji,posto sam prmetila da jos nije pomenuta ovde,a i treba mi ovih 5 postova da bih mogla da gledam Pokemone :D
Gledamo naravno, spojio sam teme pošto već postoji jedna o ovoj seriji :)
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

MarkoKg

 • *
 • 5,254
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Odg: How I met your mother / Kako sam upoznao vašu majku
« Odgovor #14 poslato: Septembar 24, 2012, 17:30:15 »
Iiii, večeras prva epizoda 8 sezone! :)

Evo i jedne vesti usput...

Barni iz "Kako sam upoznao vašu majku": Jedva čekam kraj serijeGlumac Nil Patrik Haris, poznat po ulozi ženskaroša Barnija u seriji "Kako sam upoznao vašu majku", izjavio je da jedva čeka da se snimanje tog ostvarenja završi. Prema njegovim rečima, članovima ekipe su dosadile stare uloge i žele da se posvete nečemu drugom.

Odbrojavanje do početka osme sezone serije "Kako sam upoznao vašu majku" završiće se sutra uveče, kada će u Americi biti emitovana prva epizoda novog ciklusa.

 

I dok fanovi jedva čekaju nove avanture Teda, Robin, Barnija, Maršala i Lili, glumci su se zasitili pomenutih uloga i jedva čekaju da nastave dalje.

 

- Naši ugovori se završavaju sa osmom sezonom. Ako neko od nas bude želeo da snima i devetu, producenti neće imati ništa protiv, mada svi imamo još mnogo toga u životu osim serije - izjavio je za "Access Hollywood" Nil Patrik Haris, koji jedva čeka kraj snimanja, kako bi se preselio iz Kalifornije na istočnu obalu.

 

Ipak, Haris veruje da bi svi glumci pristali na snimanje devete sezone kada bi zauzvrat dobili zadovoljavajuću svotu novca.