samo-opusteno

Zabava => Put oko Sveta => Temu započeo: TanjicA Jun 13, 2009, 11:16:32

Naslov: Sicilija - skrivene rajske plaže
Poruka od: TanjicA Jun 13, 2009, 11:16:32
Sicilija - skrivene rajske plaže
(http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/06_jun/09/putovanja/sicilija-x1.jpg)

Planirate odmor? Evo malog putokaza. Ukoliko poželite da posetite Siciliju, jedno od najvećih ostrva Mediterana, očekujte puno iznenađenja. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracija obale i srdačnost oko pet miliona stanovnika oseća se na svakom koraku.

Uticaj grčke arhitekture i umetnosti na Siciliji je nezaobilazan, što svakog turistu vraća u vreme kada je polovinom VIII veka p.n.e. ovo ostrvo bilo deo bogatih grčkih gradova na jugu Italije, pod nazivom Velika Grčka.
Istražujući Siciliju zadiviće vas grčki hramovi, pozorišta i vajarska ostvarenja uklopljena u jedinstveno prirodno okruženje.
Skrivene rajske plaže, sunčano vreme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova oduševiće svakog posetioca. Poseban je osećaj šetati ulicama prestonice Palerma, antičkim stazama Agriđenta, pokloniti se Arhimedovim moštima u Sirakuzi ili istraživati padine vulkana Etne.

(http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/06_jun/09/putovanja/sicilija-x2.jpg)

Pravi je užitak provesti vrele letnje dane u čuvenim letovalištima, od kojih je Đardini Naksos idealno mesto za potpuni doživljaj ostrva.
Na svega 13 kilometara od najpoznatijeg mondenskog letovališta Taormine, a na polovini puta od Mesine ka Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, sa svojih 10 000 stanovnika ovaj gradić je sicilijanski magnet za turiste širom sveta. Staro ribarsko naselje i grčka kolonija danas je moderno letovalište sa predivnim trgovima, čuvenom promenadom Tisandros i zamkom Skizo. Predivna gradska plaža i karakteristično plavetnilo mora, učiniće da se osećate tipično sicilijanski.
Nakon dinamičnog sunčanog dana, ne zaboravite autentične sicilijanske restorane, klubove i barove koji kreiraju izvanrednu atmosferu. Po koji zalogaj tipičnih lokalnih specijaliteta poput paste sa sardinama i kroketa od riže uz gutljaj čuvenog vina Marsala doprineće potpunijem shvatanju ostrvske gastronomije. Jednostavno na Siciliji se uživa svim čulima.
Program za Siciliju pogledajte na rapsodytravel.com, internet adresi turističke agencije usko specijalizovane za ovu destinaciju.
Naslov: Odg: Sicilija - skrivene rajske plaže
Poruka od: jt Avgust 12, 2012, 08:22:41
Idem na Siciliju početkom septembra i baš lep članak o njoj  cheesy
Naslov: Odg: Sicilija - skrivene rajske plaže
Poruka od: igorr firma Septembar 06, 2012, 16:20:02
Prosle godine sam imao kompanijski event na Siciliji..pa sam osetio te rajse plaze tu morsku vodu...savrseno je...sto vise promo proslava tamo i bice savrseno..
Naslov: Odg: Sicilija - skrivene rajske plaže
Poruka od: jokiboki April 06, 2015, 11:57:51
Odmah bi se preselila u Taorminu.