Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Pero

Stranice: 1 [2]
16
Čestitke, pozdravi, rođendani, slave... / Rođendan foruma! :)
« poslato: Novembar 15, 2011, 00:32:14 »
Ako nisam pogrešio (a mislim da nisam, kalendar ne laže valjda) danas je 3 rođendan foruma :)
Jeste da sam relativno noviji član, ali čestitiam svima na ovom jubileju, lep forum, dosta članova, dosta sadržaja, dosta zanimljivosti, baš za svakoga ima po nešto. :)

Želim vam sve najbolje i za sledeće rođendane, da ih zajedno ovde proslavimo :)

 :rock on

17
Muški Kutak / Koje su normalne muške dimenzije?
« poslato: Novembar 14, 2011, 18:31:29 »
Koje su normalne muške dimenzije?Jedna nedavna studija donosi odgovor na pitanje koje od davnina muči muški rod – kolika je prosečna dužina penisa?

Francuska medicinska organizacija tamošnje Nacionalne hirurške akademije utvrdila je dimenzije “normalnog” penisa.

Naučni izveštaji pokazuju da prosečna dužina penisa treba da iznosi između 8,9 i 9,4 cm u stanju “mirovanja” i od 12,7 do 14,5 cm u stanju erekcije.

Takođe, obim bi trebalo da bude između 8,4 i 8,9 cm u “mirovanju” i od 9,9 do 10,4 u stanju erekcije.

Naučnici tvrde da muškarci treba da budu svesni “normalnih” dimenzija penisa, pre nego što se eventualno odluče na veoma opasnu operaciju uvećavajnja penisa, ili slične hirurške poduhvate.

“Osećaj da imaju nedovoljno veliki penis za muškarce može biti izvor anksioznosti i psihičke patnje. Zato se sve češće odlučuju na rizične operacije posle kojih mogu imati velikih problema sa erektilnom moći”, navodi se u saopštenju francuskih naučnika.

18
Religija / Da li nas religija štiti od svega?
« poslato: Novembar 14, 2011, 18:00:39 »
Da li nas religija štiti od svega?

Religiozna uverenja su veoma neracionalna. Svemoćni i milosrdni bog nikako nije naklonjen stanovnicima oblasti pogođenih zemljotresom, ali oni ipak nastavljaju da veruju u njegovu dobrotu i volju.Tornado koji je zahvatio oblast u Americi, obrušio se na crkvu dok su se u njoj vernici molili.

Teolozi nude neobična objašnjenja ovakvih apsurdnih situacija. Stalno se insistira na tome da su “čudni putevi gospodnji”. Ko zna šta dobro može da se izrodi iz nečega što danas smatramo katastrofom.

Religija zapravo žrtvama služi kao sigurnosni ogrtač uz pomoć kog se lakše nose sa stresom. Naučnici su otkrili da su religiozni ljudi optimističniji, pa samim tim i manje skloni stresu u depresiji. Ovakvo stanje uma im dozvoljava imuniju rekaciju na razne loše stvari koje mogu da im se dogode.

Iako su brojne kontroverze vezane za ovu temu, činjenica je da su religiozne osobe zdravije i duže žive u poređenju sa stanovnicima iste zemlje koji sebe smatraju ateistima.

Ta zdravstvena dobrobit religije najverovatnije potiče od činjenice da te organizacije funkcionišu kao sistem društvene podrške, koja uvećava svoj značaj u situacijama prirodnih katastrofa.

Religiozna temparatura skače i tokom borbi u ratovima. Strah od smrti motiviše vojnike da traže različite vrste sigurnosti. Kada su se u I svetskom ratu našli ispred pušaka neprijatelja, ovi mladići su u podjednakom broju dozivali svoje majke i boga.

Sve ovo ukazuje na važnost religije u siromašnim oblastima zemlje gde je život težak i neizvestan.

S druge strane, oni koji dobro žive, poput stanovnika Švedske ili Danske, sve više okreću leđa verovanju u boga. Njima jednostavno nije potrebna viša sila koja će da ih štiti.

19
Funny pics / polica
« poslato: Mart 04, 2009, 09:45:28 »
http://img156.imageshack.us/img156/7596/pqlloq02d2e09d281e180a5.jpg

Stranice: 1 [2]