Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - mrmotlsd

Stranice: [1] 2 3 ... 22
2
Besplatni mali oglasi / PRODAJA KUĆE U VOJVODINI
« poslato: Jul 08, 2020, 08:34:53 »

3
Besplatni mali oglasi / Travertino
« poslato: Jul 06, 2020, 09:29:13 »
Poreklo travertina
Travertino vodi poreklo od mineralne stene nazvane sedra. Radi se o monomineralnoj sedimentnoj steni iz grupe karbonatnih stena koja je izgrađena od kalcita. Ima kriptokristalastu strukturu sa šupljikastom (rupičstom) teksturom. Nastaje oko hladnih izvora izlučivanjem kalcijum karbonata iz zasićenog kalcijum hidrogenkarbonata. Prema mestu nastanka, sedra može biti: jezerska, rečna i izvorska. Karakteristična rupičasta tekstura nastaje usled taloženja kalcita oko biljaka, a nakon njihovog izumiranja ostaju šupljine.

Karakteristike travertina
travertinoGlavne karakteristike travertina su njegova trajnost i otpornost na meteorološke i druge spoljne faktore. Te karakteristike su bile prepoznati još pre više milenijuma, tako da su ga drevni neimari koristili  za izgradnju vrlo trajnih zgrada, crkvi i mostova (Rimski Koloseum, Most na Drini i dr.). Danas se koristi u eksterijerima i enterijerima javnih iposlovnih zgrada, kao i na svim onim mestima gde se i inače koristi prirodni kamen: za oblaganje podova, zidova, kupatila, terasa, bašti, u podnom grejanju… Ima reljefnu strukturu koja u zavisnosti od primenjene tehnike daje efekte prirodnog, lomljenog ili cepanog kamena sa oksidnim prelazima, mahovinom, lišajevima ili efektima prirodnih travertina.

Vrste obrade travertina
Travertin je prepoznatljiv po svojoj rupičastoj strukturi. Ploče ovog prirodnog kamena mogu biti nepopunjene (takve ploče su uvek brušene) ili punjene, kako bi se  postigla glatkost površine. Kod punjenih ploča ispunjavaju se sve pore ploče, a kada se ploča ispuni ona se dalje brusi.Površina travertina se može  obrađivati na različite načine, pri čemu se dobija:

četkani,
matirani,
brušeni – polu poliran kamen
peskareni travertin
polirani – dobija se sjajan i gladak izgled
glačan – ploče imaju zaobljene ivice i starinski izgled; pogodne su za spoljašnu upotrebu, za bazene i dvorišta; glačaju se samo nepopunjene ploče

Boje travertina

Travertin nije jednobojan, njegove nijanse variraju od nežne slonovače, boje meda do tamno smeđih. Te nijanse ga čine toplijim, zanimljivijim, ugodnijim i jedinstvenim.

U ponudi imamo žute polirane travertino ploče dimenzija 600mm x 400mm x 12mm po ceni od 33€ za kvadratni metarKontakt podaci
SZUTR Kaljević

14242 Mionica

Selo Struganik

http://www.kamenstruganik.com/travertino/

mob : +381 (0) 64 14 86 055

mob : +381 (0) 63 345 107

4
Besplatni mali oglasi / Kamene štanglice iz domaćih rudnika
« poslato: Jul 02, 2020, 08:31:46 »
Štanglice su vrsta obrade prirodnog kamena. Radi se o sečenom kamenu koji se seče u pravilne oblike sa različitim dimenzijama. Standardne dimenzije širine štanglica  su od 3-5 cm, ali mogu da se naruče i u ne standardnim dimenzijama. Mogu biti u raznim bojama, od žute, plave, sive, crvene do braon i crne boje.

Koriste se za dekoraciju eksterijera i interijera, i vrlo su traženi i cenjeni najviše zbog svog lepog izgleda i visokih dekorativnih osobina.

U našoj ponudi imamo sledeće vrste štanglica:

http://www.kamenstruganik.com/stanglice/
5
Besplatni mali oglasi / Popust za selidbu sa decom
« poslato: Jun 27, 2020, 15:55:48 »
Selidbe Milošević daje popuste za famlije koje imaju 3 i više dece

Popust i do 30 %


Znamo da tamo gde ima puno dece ima i puno stvari za preseljenje, tako da nemate razloga da brinete - bićemo brzi i efikasni,Selidba ne mora da bude stres i ne mora puno da košta - uz odabir pravih profesionalaca u svom poslu!

Beograd, Srbija
065/4444 675
office@selidbe-prevozrobe.rs
Pon - Sub: 8:00 - 21:00
http://selidbe-prevozrobe.rs/

6
Besplatni mali oglasi / Uklanjanje tetovaža
« poslato: Jun 23, 2020, 08:19:11 »
Za uklanjanje tetovaže se koriste specijalne radiotalasne omčice kojima se dodiruje površina kože i učini ekscizija sa lokalizovanom vaporizacijom, a da pri tome – bazalni sloj kože nije ni dodirnut jer je rad pod direktnom kontrolom oka.

Ovim postižemo uklanjanje promene u jednom aktu uz istovremeno brzo zarastanje iz netaknutog – bazalnog sloja sa odličnim kozmetskim efektom i brzu nesmetanu epitelizaciju bez ožiljka što je od posebnog značaja kada se radi o koži osetljivih delova tela (vrat, lice, dekolte, gornji deo ramena itd). Radiohirurški zahvat se izvodi u lokalnoj infiltracionoj anesteziji gde se anestetik ubrizgava iz šprica sa inzulinskom iglom radi što manje iritacije.

Radiotalasna hirurgija naprednija je metoda i od hirurškog lasera kada su u pitanju male intervencije na koži i sluzokožama, jer hirurški laser nema direktnu kontrolu prodora i učinka po dubini tkiva.

+381 69 737 500
dr.brankotrklja@gmail.com
Takovska 5. Beograd
Bulevar Oslobođenja 267. Beograd
https://www.nanoklinika.rs/uklanjanje-tetovaza/

7
Besplatni mali oglasi / Spa Intimo - Spa apartman Amor
« poslato: Jun 15, 2020, 09:03:05 »
Apartman se nalazi u blizini Beogradske arene, u ulici Arsenija Čarnojevića 52/5, I sprat u stambenoj šestospratnici. Ispred zgrade se nalazi parking. Klijentima je na raspolaganju 45 kvm, dnevni boravak i spavaća soba, soba sa đakuzijem, kuhinja, toalet i terasa. Krevet je 200 x 200 cm i 26 cm debljine tako da je odličan za odmor. Sva svetla u apartmanu se mogu prigušiti i tako u kombinaciji sa led osvetljenjem koje preliva boje daju idealan ambijent za odmor i relaksaciju. U toplim danima možete odmoriti i na terasi od nekih 5 kvm.

Apartman poseduje tv, muzičku liniju, dvd plejer, mini bar, wireless internet i klima uređaj. Klijentima su na raspolaganju peškiri, papuče, pribor za jelo i piće, fen za kosu i sve ostale sitnice koje im mogu zatrebati u toku trajanja termina.

Đakuzi je kapaciteta oko 400 litara i u njega mogu stati najviše 2 osobe. Dimenzije su širina 180cm, dužina 160cm i visina 65cm. Za regulaciju PH vrednosti koristimo PH minus španskog proizvođača a za dezinfekciju koristimo aktivni kiseonik koji u odnosu na hlor ima višestruke prednosti. Đakuzi ima hidromasažere, aeromasažere i led osvetljenje koje menja boje.

U mini baru se od pića može naći sledeće: aqua viva, knjaz miloš, coca cola, guarana, red bul, nes limenka, JP chenet malo crno i belo vino, heineken pivo, somersby, belo vino Kovačević i Radovanović kao i ferero kugle. Od šampanjaca imamo Henkel trocken, Jacob’s Creek i Fresita sa ukusom i sitnim komadićima jagode.

Naš fokus su higijena i diskrecija.
https://spaintimo.rs/apartmani/spa-apartman-amor.html

8
Auto - Moto / Odg: AutoMoto Zanimljivosti & Tehnika+Saveti
« poslato: Jun 09, 2020, 09:02:16 »
Jedan od najboljih auta u svojo klasi

Opel Astra K 1.6 CDTI Sports Tourer automatic


9
Besplatni mali oglasi / Restoran Stara Dalamacija ponovo radi
« poslato: Jun 02, 2020, 08:20:54 »
Jedno od najboljih mesta za porodična okupljanja u Novom Sadu restoran "Stara Dalamacija" od 1 Juna ponovo radi

Dunavska 25
Novi Sad, Srbija

Rezervacije na:

tel: +381 21 528020
E-mail: staradalmacija00@gmail.com

web adresa: https://restoranstaradalmacija.rs/
11
Besplatni mali oglasi / Invekta - održavanje higijene
« poslato: Maj 29, 2020, 07:57:59 »
Invekta  pruža profesionalnu uslugu čišćenja objekata i redovnog – dnevnog održavanja higijene poslovnih prostora svih tipova i namene.

Spremni smo da Vam ponuditi različite programe čišćenja od dnevnog, periodičnog,mesečnog,polugodišnjeg I godišnjeg čišćenja a sve u zavisnosti od usluge za koju se opredelite.Listu usluga možete videti u padajućem meniju za pravna lica.U radu primenjujemo najsavremenije mašine i sredstva za rad, vodimo računa o stručnosti našeg osoblja kako bi u svakom pogledu mogli da odgovorimo na najzahtevnije radne zadatake.Radno vreme Invekte
radinim danima od 8 do 20 casova
telefon: 011/2399-145
fax: 011/2399-151
adresa: Kopaonička 31. 11 000 Beograd
https://www.invekta.rs/odrzavanje-higijene/

12
Besplatni mali oglasi / Plafonski ventilatori
« poslato: Maj 26, 2020, 08:39:23 »
Moderni plafonski ventilatori su trenutno jednan od traženijih proizvoda u ponudi veletrgovaca sa rasvetom, prevashodno iz mogućnosti da osvetle a i rashlade prostoriju u isto vreme.
Iako su trenutno u modi, ventilatori nisu novost u svetu rasvete i tehnike. Naprotiv prve verzije ovakvih proizvoda pojavile su krajem 19. veka. Svoju dugotrajnost mogu uglavnom pripisati svojoj efikasnosti, kao i stilu svog izgleda koji se menjao tokom godina. Tako da danas na našem tržištu možete pronaći različite modele počevši od retro, preko modela od drveta, stakla pa sve do modela sa savremenim dizajnom.http://www.xenonlight.rs/proizvodi/Plafonski-ventilatori-141/

13
PREVOD DOKUMENATA ZA NASTAVAK ŠKOLOVANJA U INOSTRANSTVU


U cilju sticanja što šireg i sveobuhvatnijeg obrazovanja naši učenici i studenti sve češće odlaze u inostranstvo bilo da bi pohađali gimnazije ili na osnovne i master studije. Da bi se prijavili na određene škole i fakultete učenici/studenti prevode dokumenta o prethodnom obrazovanju. Učenici srednjih škola i gimnazija prevode svedočanstva ili đačke knjižice kao i razne sertifikate o postignutom uspehu.

Prevod svedočanstava i diploma završenih razreda osnovne i srednje škole sa srpskog na engleski jezik je nekad osnovni uslov za upis željene škole ili fakulteta u inostranstvu. Tačan i precizan prevod ovih dokumenata na engleski jezik je prvi korak ka školovanju u inostranstvu. Preporuke nastavnika i profesora takođe prevedene na engleski jezik sa pečatom sudskog prevodioca su prateća dokumentacija.

Prevod potvrde o redovnom školovanju je nekad potreban za dobijanje turističke ili studentske vize. Takva potvrda se izdaje na memorandumu škole/fakulteta i potpisana je i overena od strane sekretara škole. Prevod potvrde o redovnom školovanju u našoj kancelariji možete dobiti istog dana.

Kada je reč o studentima koji bi da nastave studije u inostranstvu obično im je potreban prevod prepisa ocena ili prevod uverenja o položenim ispitima. Ta dokumenta sadrže osim dobijenih ocena i datuma polaganja ispita i imena profesora kao i broj časova na mesečnoj, nedeljnoj ili godišnjoj osnovi. Takav prevod predstavlja stručan prevod jer je reč o spisku stručnih predmeta koje je student pohađao i položio.

Prilikom izrade takvih prevoda uvek se konsultujemo sa samim studentima i u dogovoru sa njima nalazimo najbolje moguće rešenje koje je uvek prilagođeno studijama u inostranstvu ili željenom univerzitetu, a opet ne odstupa od svoje suštine.

Studenti koji su završili osnovne studije, za upis master studija u inostranstvu prevode diplome i dodatak diplomi koji sadrži spisak položenih ispita, imena profesora i broj časova nastave kao i kratak opis cilja i sadržaja programa kao i objašnjenje dodeljenog zvanja.

Prevod diplomskih radova i prevod seminarskih radova se radi na zahtev studenata odnosno potencijalnih univerziteta u inostranstvu kao dodatni prilog i dokaz o stečenom znanju i kvalitetu pismenih radova u okviru određene stručne oblasti koju je student studirao. Ovi prevodi takođe spadaju u stručne prevode i zahtevaju poseban trud i stručno poznavanje određene oblasti.

Prevod nastavnog plana i programa fakulteta je najobimniji stručni prevod potreban za nastavak obrazovanja naših studenata u inostranstvu. S obzirom na obimnost i stručnost takvih tekstova potrebno je određeno vreme da bi se takav tekst kvalitetno preveo. Takođe je potrebno da se uskladi terminologija korišćena prilikom prevoda spiska položenih ispita sa prevodom plana i programa.

Sudski prevodilac

Jasna Filipović-Bojić

jasnabo@sezampro.rs
Tel./fax: 011/3239-053 i mobilni 063/322-798
U centru grada:
Svetogorska 4, drugi sprat (Lole Ribara)

Na Novom Beogradu:
na dve adrese (Bulevar Arsenija Čarnojevića 149 i Aleksinačkih rudara 51 – kod YU biznis centra) Beograd, Srbija
Radno vreme u kancelariji:
Ponedeljak - petak 08:00h – 17:00h
Radno vreme na Novom Beogradu non-stop.

14
Besplatni mali oglasi / Prodaje se vikendica u Petrovaradinu
« poslato: Maj 18, 2020, 10:40:37 »
Mala Karagača, vikendica 38 m2, plac, 1 825 m2. Odličan kvadratičan plac na odličnoj lokaciji u građevinskoj zoni.

Fotografije na LInku http://www.solis-nekretnine.com/kuca-petrovaradin-karaga-a-mala-vikendica/sr/3001854/

15
Besplatni mali oglasi / Selidbe Milošević
« poslato: Maj 12, 2020, 10:01:35 »
Ukoliko vam je potrebna pouzdana agencija za selidbe obratite se Selidbama Milošević

Selidbe kombijem ili kamionom.

Besplatna procenaBeograd, Srbija
065/4444 675
office@selidbe-prevozrobe.rs
Pon - Sub: 8:00 - 21:00
http://selidbe-prevozrobe.rs/

Stranice: [1] 2 3 ... 22