Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Miodrag Irić

Stranice: [1] 2 3
1
Tehnologija / Odg: YouTube partner u Srbiji?
« poslato: Jul 07, 2012, 14:29:41 »
Nema jos kod nas. A glavni raylog je najverovatnije zato sto imamo "slabu" posecenost klipova...  cry3

2
IT Vesti / AMERIKA NAJVIŠE TRAŽI PODATKE O KORISNICIMA TWITTER-A
« poslato: Jul 07, 2012, 12:10:10 »
U svom prvom izveštaju o transparentnosti rada kompanije, Twitter je otkrio da su Sjedinjene Američke Države ubedljivo na vrhu liste po broju vladinih zahteva za razotkrivanjem korisničkih podataka sa ovog mikroblogerskog društvenog servisa.
Naime, Amerika je samo u prvoj polovini ove godine podnela 679 takvih zahteva, od čega se Twitter povinovao u 75 posto slučajeva. Na drugom mestu se nalazi Japan, sa 98 zahteva za predavanjem podataka korisnika Twitter-a, od kojih je kompanija ispunila njih 20 posto.

Istovremeno, slučaj Occupy Wall Street aktiviste i novinara, Malcolma Harrisa, a koji je predstavljao opasan presedan u narušavanju slobode komunikacije aktivista, završio se tako što je sud naredio Twitter-u da američkoj policiji prosledi njegove podatke, navodeći da se na korisničke tweetove ne odnosi pravo zaštite privatne imovine.

3
Predstavite se / Odg: pozdravd od
« poslato: Jul 07, 2012, 12:08:51 »
Drago mi je,dobrodosao :)

4
Predstavite se / Odg: pozdrav svima :D
« poslato: Jul 07, 2012, 12:07:26 »
Dobrodoooooooosao :) :lol

5
Predstavite se / Odg: pozz
« poslato: Jul 07, 2012, 12:06:49 »
Dobrodosao... :D

6
Predstavite se / Odg: drugari,zdravo!!!
« poslato: Jul 07, 2012, 12:06:17 »
Dobrodosla na opusteni forum :)

7
Predstavite se / Odg: Evo i mene...
« poslato: Jul 07, 2012, 12:05:46 »
Dobrodosao :)

8
Recenzije sajtova / Shtreber
« poslato: Jul 07, 2012, 12:03:40 »
Pozdrav,
Evo ja se vratio sa potpuno novim sajtom. Nesto novo! Shtreber Blog: http://shtreber.blogspot.com

9
Fudbal / Odg: Za koga navijate?
« poslato: April 29, 2012, 14:13:03 »
FK Crvena Zvezda!!!  :rock on :rock on :rock on  wub wub wub

10
Politika / ZA KOGA GLASATI NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA
« poslato: April 29, 2012, 07:48:59 »
Pošto će još malo predsednički izbori ovo je veoma dobra tema u ovome trenutku. Za koga glasati na predsedničkim izborima.


Prvo i osnovno, ako nemate osamnaest godina ne možete glasati. Iako neko nema osamnaest godina najverovatnije zna za koga bi glasao/la. Svako ima svoje mišljenje, neko ga zadrži za sebe, a nego ga izrazi.

Ako želite da glasate, a ne znate za koga vodite se onime kakav je čovek predsednički kandidat? Da li govori istinu, i ako je bio na vlasti nekada da li je ispunjavao svoja obećanja i dobro vodio državu(pokrajinu, grad). Od kada postoje predsednički izbori nijedan političar nije rekao potpunu istinu.

Morate se pomiriti s time da koga god izaberete, obiće vam se o glavu kad-tad. Političke stranke uvek naglase koji je njihov kandidat, pa gledajte da je kandidat iz neke dobre stranke, koja se u bližoj ili daljoj istoriji pokazala.

Mnoge stranke greše u svojim imenima. Na primer...Romska stranka, za Romsku stranku će normalno glasati  Romi...Itd. Takve stranke nažalost ne doguraju daleko. Svako ima svoje lično mišljenje, upotrebite ga!

Izvor: http://miodragiric.blogspot.com

11
IT Vesti / AMAZON.COM SADA ZAPOŠLJAVA 65.000 LJUDI
« poslato: April 29, 2012, 07:47:22 »
Danas ubedljivo najveća internet prodavnica nekad je bio startup kojem su svi analitičari i "stručnjaci" prognozirali brzu propast.

Amazon.com je kasno prekjuče objavio poslovne rezultate za prvi kvartal koji su nadmašili očekivanja većine analitičara sa Wall Streeta. Amazon je u prvom kvartalu imao prihode od 13,18 milijardi dolara što predstavlja godišnji rast od 34 posto i za oko 270 miliona dolara nadmašuje očekivanja analitičara.

U promatranom vremenskom razdoblju ostvarena je i neto dobit od 130 miliona dolara (28 centi po deonici) što je pad u odnosu na prošlogodišnjih 201 miliona dolara (44 centa po deonici), ali značajno nadmašuje prognoze analitičara (6 centi po deonici).

Iz Amazon-a poručuju kako su izuzetno zadovoljni prodajom sopstvenog Kindle Fire tablet računara koje je ujedno bilo i najprodavaniji Amazon-ov artikl u prvom ovogodišnjem kvartalu.

I jedna zanimljivost... Amazon je u prva tri meseca ove godine zaposlio čak 9.400 ljudi čime je ukupan broj Amazon-ove radne snage narastao na čak 65.000 zaposlenih širom sveta.
Ulagači su očito zadovoljni objavljenim podacima jer deonice Amazon-a u pre-market trgovanju beleže dnevni rast od 17 posto.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

12
IT Vesti / MOBILNI BRAUZERI
« poslato: April 29, 2012, 07:46:22 »
Internet na mobilnim uredjajima postaje sve popularniji i broji sve više korisnika. Kako se mobilni internet širi, brzo se razvijaju i mobilni brauzeri.

Iako sami uredjaji u sebi već imaju ugradjene osnovne internet pregledače, konstantno se pojavljuju novi brauzeri. Razlog toga je što svaki od programa donosi nešto novo i korisno.
Recimo, Opera Mini je najpopularnija na starijim modelima telefona koji koriste Java aplikacije, dok su na Android platformama više zastupljeni Chrome, Firefox, Dolfin, xScope..

OPERA MINI
Kao što sam već pomenuo, najzastupljenija na starijim telefonima jer može da kompresuje podatke i do 90%, što je odlično ukoliko surfujete preko kartice, tj. skida vam se kredit.  Još je odlikuje i lako pamćenje željenih stranica (Bookmark), i jednostavna navigacija. Takodje je dostupna i za Android telefone, tablete i iPhone uredjaje, kao i za Symbian.

FIREFOX
Za sad samo za Android uredjaje. Ono što odlikuje ovaj brauzer je sinhronizacija podataka. Dakle, ukoliko koristie Firefox na računaru, možete sinhronizovati sve podatke i na mobilnu verziju ovog brauzera.

DOLFIN BRAUZER HD
Proizvođači tvrde da je ovo prvi pregledač koji ima mogućnost priključivanja dodataka, kao što je to slučaj sa standardnim računarskim brauzerima. Jednostavna navigacija, galsovne komande, rad sa tabovima.. samo su neke od karakteristika ovog brauzera.

XSCOPE
Odlikuju ga veliki tasteri pa je takav pogodan za telefone sa manjim ekranima osetljivim na dodir. Takodje, odlično radi sa sajtovima baziranim na Felšu (flash).

CHROME BETA
Nedavno se pojavio i Chrome na Android uredjaje ali je idalje u Beta fazi. Mnogi korisnici se žale da troši dosta kredita i megabajta, te dodaju da je najpovoljnije koristiti neku WiFi mrežu.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

13
IT Vesti / FACEBOOK DISTRIBUIRA ANTIVIRUSNI SOFTVER
« poslato: April 28, 2012, 07:27:38 »
Kompanija Facebook sklopila je sporazum sa pet bezbednosnih kompanija o zajedničkoj ponudi različitih verzija antivirusnog softvera.

Radi se o kompanijama Microsoft, McAfee, TrendMicro, Sophos i Symantec čiji će se besplatni i plaćeni antivirusni paketi za računare sa Windowsom i Macintoshem prodavati na stranicama Facebooka.

Pomenutim kompanijama se na taj način pruža mogućnost da svoje proizvode ponude korisnicima ove popularne društvene mreže, čiji broj trenutno premašuje 900 miliona. One su postale deo zajednice Facebook Security Family, u okviru koje se korisnicima već nudi Facebookov program za blokiranje neželjenih poruka e-pošte i program za skeniranje URL adresa koji su zajednički razvili Facebook, McAfee, Google i Websense.

Facebook reklamira proizvode iz nove ponude kao besplatne, mada neki proizvodi kompanije Symantec i McAfee moraju da budu plaćeni nakon šest meseci. Sa druge strane, Microsoftov Security Essentials for Windows i Sophosov Home Edition for Macs su zaista besplatni.

Predstavnici Facebooka su izjavili da manje od 4% sadržaja koji se razmenjuje u toj društvenoj mreži predstavlja neželjeni sadržaj. Sa druge strane, oko 90% poruka e-pošte predstavljaju neželjene poruke. Uprkos naporima Facebookovih stručnjaka da blokiraju neželjene e-poruke i zlonamerni softver, njihovi pošiljaoci i autori uvek pronađu način da se infiltriraju u mrežu.

U jednom od poslednjih primera, korišćena je lažna Flash datoteka koja je distribuirana preko Googleove prodavnice Chrome Web Store, u saradnji sa Facebook aplikacijom Aprenda. Lakoverni korisnici koji bi pokrenuli tu aplikaciju bili bi preusmereni u prodavnicu Chrome Web Store, gde bi im bilo ponuđeno da instaliraju lažni dodatak za Flash. Svrha prevare je bila generisanje lažnih ocena “Sviđa mi se” (Like) koje su zatim prodavane po ceni od 27 dolara za 1000 "lajkova".

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

14
Kutak za Gamere - Video igre / SIMPSONOVI USKORO U IGRI ANGRY BIRDS
« poslato: April 28, 2012, 07:24:33 »
Simpsonovi bi mogli da se pojave u megapopularnoj igri kompanije Rovio - "Angry Birds Space". Nadamo se da je tako.

Finska kompanija Rovio je nedavno objavila novi update nazvan "Fry Me To The Moon" sa novih deset nivoa. Update je preuzet nekoliko miliona puta od marta, sadrži i teaser fotografiju za novi nivo, a radi se o omiljenoj krofni Homera Simpsona, lika iz animirane serije "The Simpsons".

Zvaničnici kompanije Rovio nisu želeli da komentarišu ove navode.

Međutim, vrlo je moguće da će se Homer i Bart pojaviti u igri Angry Birds u narednih nekoliko nedelja.

Direktor kompanije Rovio Peter Vesterbacka je obećao četiri nove igre Angry Birds u 2012. godini, a jedna od njih bi mogla da bude i "Angry Birds Simpsons".

Ranije su se "Ljute ptice" pojavile u animiranoj seriji "The Simpsons".Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

15
Linux OS / DOSTUPAN UBUNTU LINUX 12.04
« poslato: April 27, 2012, 07:09:21 »
LTS izdanje kodnog imena Precise Pangolin i zvanične verzije 12.04 je, kao što je i najavljeno, od danas je raspoloživo svim zainteresovanim korisnicima Linux operativnog sistema, kao i onima koji bi to mogli da postanu.

Canonnical, izdavač Ubuntu Linux-a, ne odustaje od svog kontraverznog Unity interfejsa, tako da je i u ovoj verziji on glavni desktop interfejs, mada je moguće koristiti GNOME 2 ili 3 po želji.

Glavna novost ove verzije Ubuntu Linuxa je Head-Up Display sistem menija koji će pokušati da zameni tradicionalne menije.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

Stranice: [1] 2 3