Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Gardiom Tech

Stranice: [1] 2
1
Kutak za Gamere - Video igre / Registracija Plemena...
« poslato: April 11, 2012, 16:13:16 »
Nova-stara brauzer igrica,veoma extra,znaci nalozen sam totalno...  :music :music :music Link za registraciju: http://www.plemena.net/159390-ba10.html

2
IT Vesti / Novi projekat osnivača YouTubea
« poslato: April 10, 2012, 08:19:21 »
Osnivači sajta YouTube, Stiven Čen i Čed Harli, rade na novom projektu, servisu Zeen. Koji će kako najavljuju biti pravi spektakl.
Ovaj servis biće namenjen "otkrivanju i stvaranju divnih magazina", a na zvaničnom sajtu,www.zeen.com, trenutno nema puno informacija.
Pored sajta postoji i Facebook i Twitter strana projekta.

Ukoliko se registrujete, dobićete poruku da ćete uskoro biti upoznati sa projektom, a do tada morate verifikovati svoju email adresu. 

majući u vidu da je YouTube bio jako uspešan projekat, Google ga je otkupio 2006. godine za 1,65 milijardi dolara, mislite li da će i Zeen biti uspešan?

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

3
Web Razvoj / Kako prebaciti sav sadržaj sa WordPressa u Blogger
« poslato: April 10, 2012, 08:17:32 »
Ukoliko ste razmišljali da, iz nekog razloga, predjete sa WordPressa na Blogger, a imate dosta postova da prebacujete, evo jednog jednostavnog prešenja.

1) U kontrolnoj tabli vašeg bloga u wordpressu, odaberite stavku „Tools“ (alatke), a potom kliknite na „Export“ (Izvezi).

2) Sada ćete videti 4 ponudjene opcije, ukoliko želite da prebacite sav sadržaj (postovi, komentari, strane…) onda odaberite prvu opciju. I još kliknite na dugme ispod „Snimi izvornu datoteku„.  Počeće preuzimanje datoteke veličine od 1-3 mb.

3) Otvorite sajt http://wordpress2blogger.appspot.com/, ubacite tu datoteku koju ste preuzeli u svoj računar i kliknite na „Convert„. Sačekajte da se datoteka uploaduje i konvertuje.


4) Sada u kontrolnoj tabli u Bloggeru odaberite opciju „Import blog“ i  otpremite datoteku koju ste konvertovali.

5) Sačekajte da se uvoz završi i to bi bilo to.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

4
Mobilna Telefonija / HTC i dalje u finansijskim problemima
« poslato: April 10, 2012, 08:13:46 »
Ok, uzmite ovo "problemi" sa rezervom, međutim HTC-ovi prodajni podaci za prvi kvartal 2012. godine nisu mnogo ohrabrujući.
Istina, firma je već najavila da će rezultati biti slabiji jer se pripremaju da lansiraju nove proizvode (HTC One seriju), ali oni su ipak dosta slabi.

Promet je u odnosu na isti period prošle godine niži za 35%, dok je profit od oko 60 miliona USD manji čak 70%.

Istina, efekat novih One telefona još se nije mogao osetiti, pa ostaje nada da je nova strategija sa manje boljih modela ispravna.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

5
IT Vesti / Anonymous-i iz protesta srušili stranicu britanskoga MUP-a
« poslato: April 09, 2012, 08:48:31 »
Hakerska grupa Anonymous srušila je u subotu internet stranicu britanskoga Ministarstva unutrašnjih poslova. Družina se poslužila takozvanom DoS tehnikom, što u suštini znači da je na stranici stvoren saobraćaj koji server više nije mogao da podrži.
Da stoje iza akcije Anonymous-i su priznali na svom Twitter nalogu, a napad su izveli u znak protesta zbog predloženih mera nadzora na internetu u Velikoj Britaniji.

Sporne mere uključuju pristup policiji i tajnim službama telefonskim pozivima, SMS porukama, sadržajima elektronske pošte, komunikaciji na internetskim stranicama, pa čak i svemu što korisnik pretražuje na internetu.

Predloženi je zakon izazvao brojne kontroverze i protivnici rigoroznih mera napominju da je reč o neviđenom napadu na privatnost i slobodu korisnika. Hoće li parlament zakon svejedno odobriti saznaćemo u maju.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

6
Tutorijali i Literature / MySites – Google Chrome dodatak
« poslato: April 09, 2012, 08:47:24 »
MySites – dodatak za Google Chrome spada u tzv. Speed Dial dodatke, što znači da će obogatiti vašu „novu praznu karticu“.

Kada otvorite novu karticu, dočekaće vas sasvim nov izgled u Win8 Metro stilu gde možete videti listu najposećenijih i zabeleženih sajtova, a takodje i instaliranih dodataka.
Ove tri kategorije su podeljene i sa jedne na drugu prelazite klikom na strelicu u gornjem desnom uglu.
Kod najposećenijih sajtova, polja sajtova koje ste više posećivali od ostalih sa liste biće veća, a one koje redje posećujete će biti manja. Tako je i sa zabeleženim sajtovima (Bookmark).
Ceo izgled je radjen u Win8 Metro stilu, a postoji i opcija da postavite odredjenu kategoriju kao početnu stranicu.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

7
IT Vesti / Twitter tuži spamere
« poslato: April 07, 2012, 09:17:47 »
Twitter ima velikih problema sa spamerima koju ne prestaju i želi da im pošalje snažnu poruku. Uz pomoć tužbe, naravno. Zvaničnici misle da je to jedino rešenje.

Twitter je u četvrtak podneo tužbu protiv pet zasebnih web alata i davaoca usluga koji navodno olakšavaju spamovanje ljudi na Twitteru.

"Twitter sada ima više od 140 miliona aktivnih korisnika i mi nastavljamo da rastemo rekordnom brzinom", objavio je Twitter u svom službenom saopštenju za javnost.

"Kako se naš doseg proširuje, postajemo sve atraktivnija meta za spamere. Iako je spam samo malen deo sadržaja koje možete pronaći na Twitter-u, mi znamo koliko to može smetati".

Optuženici su TweetAttacks (tweetattacks.com), TweetAdder (tweetadder.com), TweetBuddy (tweetbuddy.com), James Lucero (justinlover.info) i Garland Harris (troption.com) i navodno su svi ovi web servisi u suprotnosti ss Twitter-ovim uslovima korišćenja.

"Podnošenje tužbe šalje svima koji bi želeli da budu spameri jasnu poruku da postoje ozbiljne i skupe posledice za kršenje naših pravila sa njihovim dosadnim i potencijalno zlonamernim aktivnostima", ističe Twitter.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

8
Tutorijali i Literature / Aktiviraj desni klik na bilo kom sajtu
« poslato: April 07, 2012, 09:13:56 »
Jedno jednostavno uputstvo kako da aktivirate desni klik na sajtovima gde je ova mogućnost isključena.Dakle, ukoliko niste znali, admini isključe desni klik na svojim sajtovima pomoću obične skripte, i ovo rade da drugi ne bi kopirali sadržaj sa sajta.
Ali, postoji rešenje i za to. Neće vam trebati nikakav program, dodatak itd. sve je već ugradjeno u sam browser.
Da počnemo:
Ukoliko koristite Internet Explorer, uputstvo je sledeće:
- Otvorite Tools>Internet options>Security
- Sad kliknite Custom Level
- Nadjite Scripting sekciju
- Isključite opciju Active Scripting.
- Kliknite OK i resetujte Internet Explorer.
Ukoliko koristite Firefox, uputstvo je sledeće:
- Otvorite Tools>Options>Content
- Otkačite polje Enable JavaScript da bude prazno
- Kliknite OK i resetujte Firefox.
Ukoliko koristite Google Chrome, uputstvo je sledeće:
- Kopirajte ovo u adresnu liniju chrome://settings/browser i pritisnite Enter.
- Kliknite na Tab Under the Hood
- Odaberite Content Setings zatim na JavaScript
- Isključite JavaScript i kliknite OK.

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

9
Ankete, Glasanja & Dueli / Slobodni ili u vezi
« poslato: April 06, 2012, 10:44:04 »
Lol da vas vidim :D

10
IT Vesti / Stiže CISPA, još gori zakon od SOPA, PIPA i ACTA
« poslato: April 06, 2012, 10:32:06 »
Nakon neuspelih pokušaja da se uvedu zakoni SOPA,PIPA i ACTA, Američki Kongres već razmatra CISPA-u, prema svemu sudeći, gori od sva tri navedena zajedno!

Posle propasti SOPA-e i PIPA-e, koje su neslavno propale zbog masovne pobune korisnika interneta, sad je u Kongresu novi predlog zakona, HR 3523, poznatiji kao CISPA, koji je gori i opasniji od prethodnika, prenosi RT.

CISPA je za sad već dobila podršku 100 kongresmena i uskoro će se naći na Obaminom stolu, koji bi mogao staviti tačku na ‘i’ u čitavoj priči i označiti kraj ere slobodnog interneta.

Kendall Burman iz Centra za demokraciju i tehnologiju ističe kako CISPA omogućava da suspenziju zakona i ograničenja iz sfere građanskog i kaznenog prava. Burman upozorava kako bi se CISPA već narednog meseca mogla naći na glasanju u Kongresu.Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

11
Linkoteka / Internet u kolima
« poslato: April 06, 2012, 10:30:31 »
Evo o čemu se radi. Pre dva dana sam surfovao po netu i naleteo sam na sajt www.autonetmobile.com oni proizvode uredjaj drugim rečima ruter i svu ostalu opremu sa kojom možete da koristite internet u kolima.
Idete na putovanje,facebook,twitter,my space,google + su idalje tu..idalje ste online za sve svoje prijatelje. Ova usluga jos nije prisutna u evropi ali postoje pregovori da se i to dogodi.Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

12
Recenzije sajtova / Gardiom Tech
« poslato: April 05, 2012, 17:07:19 »
Sajt je nastao kao moja zelja i inat.Kada sam pre 3 godine dobio kompjuter(pre 1.5 internet) nisam znao da ga upalim.Samouk,sve sam savladao.I zelim to da nekome prenesem... Posetite moj sajt mnogo ce mi znaciti: http://gardiomtech.blogspot.com

13
Tutorijali i Literature / IOBit Unlocker
« poslato: April 05, 2012, 13:56:33 »
IOBit Unlocker je besplatan program za otključavanje zaključanih fajlova ili foldera na vašem računaru.

Često kada pokušate da obrišete fajl ili folder u Windows-u, pojavljuju se dosadne poruke tipa “Cannot delete file: Access is denied” ili “Cannot delete folder: File in use“. Ovo se uglavnom događa jer fajl koji pokušavamo da obrišemo je u upotrebi od strane nekog drugog programa.

IObit Unlocker je idealan alat za rad u takvim uslovima. On oslobađa fajl ili folder koji je okupiran od strane drugog programa i omogućava vam da brzo uklonite ili izmenite problematični fajl ili folder.
Ovaj program Vam može biti od velike pomoći kada se Vaš računar zarazi nekim virusima, jer virusi obično zaključaju svoje fajlove i foldere pa ne možete da ih obrišete. IOBit Unlocker će vam pomoći da te probleme rešite.
Interfejs programa je krajnje jednostavan za upotrebu, tako da ćete se lako snaći. Tokom testiranja, uverili smo se da IOBit Unlocker stvarno oključava fajlove i uspešno ih oslođa od programa koji blokiraju njihovu izmenu ili brisanje.
Sve u svemu, IOBit Unlocker je odlično, a besplatno rešenje za svakoga ko ima problem sa fajlovima i folderima koje ne može da obriše sa svog računara.
Sistemska zahtevnost:
Windows NT/98/Me/2000/XP/2003/Vista/7
Skinite IOBit Unlocker: http://download.cnet.com/IOBit-Unlocker/3001-2094_4-75498417.html

Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

14
IT Vesti / Šta sve mogu Google naočare
« poslato: April 05, 2012, 13:53:58 »
rojekat je nazvan Project Glass, a iz Googlea kažu da su u njega krenuli sa mišlju da tehnologija treba da radi za nas, da bude tu kad nam treba, a da nam ne smeta kada to ne želimo.

Na Google Plus strani ovog projekata postavljen je video (priložen ispod teksta), ali i nekoliko fotografija, a iz Google traže mišljenje korisnika kako bi potencijalno proizvod unapredili.

Ranije nezvanične informacije govorile su da bi Google naočare mogle na tržište stići do kraja ove godine.Izvor: http://gardiomtech.blogspot.com

15

Sigurno ste koristili servise poput speedtest.net da proverite brzinu svoje internet konekcije, sada imate i domaću alternativu –Najbrži.net. Najbolji domaći alat.Veoma lako i veoma brzo.
Pomoću ovog alata možete proveriti  brzinu vaše internet konekcije bilo na PC-u, lap-topu, Android ili iPhone uredjaju, bilo gde i bilo kada!NEKE OSOBINE OVOG SERVISA:
- Možete precizno odrediti vašu lokaciju, provajdera, paket internet brzine
- Postoji mogućnost da sajt sam detektuje vašu lokaciju (što vam i sugerišu prilikom učitavanja sajta)
- Nije vam potreban Flash plugin, što ovaj sajt izdvaja od drugih.
- Sva merenja internet brzine se memorišu i možete ih pogledati. Napomena: Samo Vi možete pogledati istoriju vaših merenja!
- Rezultate merenja možete podeliti sa drugima
U zvaničnom saopštenju se navodi da će se beležiti podaci o merenju svakog korisnika i generisati statistika, kako bi se korisnici informisali o kvalitetu konekcije na različitim lokacijama.
Proverite brzinu vaše internet konekcije:
http://najbrzi.net

[ http://gardiomtech.blogspot.com ]

Stranice: [1] 2