Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - NiKooLaa

Stranice: [1] 2 3 ... 98
1
Blogovanje / Moj prvi polumaraton - Novosadski polumaraton
« poslato: Avgust 12, 2017, 00:29:53 »
Trčanjem se bavim već dugo godina, rekreativno, uglavnom tokom proleća i leta trčim u večernjim časovima, što bi rekli "za svoju dušu". Nisam čak ni pratio koliko istrčim do poslednjih godinu dana, i sve je to bilo nešto oko 5, 6, 7km, do deset u cugu.

Ideja za zvanično trčanje neke trke javila je se pre nekog vremena, ali zbog obaveza se pomerala sve do aprila ove godine, za kada je zakazan Novosadski polumaraton, za koji sam se prijavio i zacrtao da će biti prvi polumaraton koji sam istrčao.

Prijava i pripreme
Za polumaraton (21,1km) prijavio sam se negde u Januaru, pa sam imao neka 3 meseca da se spremim, doduše vreme mi nije baš bilo potpuno naklonjeno pa sam realno imao neka 2 meseca efektivno. I to je bilo sasvim dovoljno, uz spremnost koju sam negde imao zbog ranijeg trčanja i fizičkih aktivnosti.

Da napomenem da sam za polumaraton imao sjajnu ekipu Valjevaca, sa kojima je sama trka bila dosta lakša, i svima preporučujem da se pripremaju i trče trku u društvu, ukoliko je to moguće.

Prijavu smo izvršili preko sajta, uplatu izvršili odmah, i to takođe preporučujem kako biste izbegli povećavanje cene startnine koje se dešava iz meseca u mesec, pred samu trku.

Za pripremanje sam od iskusnijih trkača čuo kako bi najpametnije bilo na internetu naći i koristiti neki od programa za pripremu, konkretno ovaj:
https://www.trcanje.rs/trening/trening-za-polumaraton-laki-plan/
Odmah sam shvatio da praćenje plana iz tabele kod mene neće funkcionisati i odlučio da se držim nekog svog tempa, i prateći svoje telo trčao sam onoliko koliko sam osetio da mogu, trudeći se da bar svaki drugi trening povećam kilometražu koju prelazim.

Neki je opšteprihvaćen stav da je potrebno istrčati bar 13-15km na treningu kako biste bili spremni za polumaraton. Moram se složiti sa tim stavom, i to je bio moj cilj, na sreću sam nekih desetak dana pred trku osetio da mogu istrčati i preko toga, i istrčao sam celih 21km na treningu, bez pauze, što ne bih preporučio, jer je potpuno nepotrebno.  :banghead

Preporuka je takodje, da se ne trči svaki dan, već tri ili četiri puta nedeljno, sa razmacima od po dan izmedju dva treninga, kako bi se telo oporavilo. Pijte dosta tečnosti, i kao što sam rekao - pratite svoje telo, nemojte po svaku cenu gurati ako osetite da nešto ne može, bolje odmoriti pa nastaviti.
Ja sam probao i korišćenje energetskih gelova, ali mi se nisu svideli, niti su mi bili potrebni, ali ih možete koristiti ukoliko vama odgovaraju, i na treninzima kao i na samoj trci.

Zašto Novosadski polumaraton?
Zato što je Novi Sad prelep grad. I zato što je teren savršen za prvi polumaraton koji ću istrčati. Cela trasa je ravna, nema uspona, a period - 1 April je savršen jer u teoriji nije previše toplo.

Saveti pred polumaraton
Od silnih saveta koje sam čitao po internetu pogubio sam se, pa ću izneti svoje iskustvo. Čitao sam na milion mesta kako je potrebno promeniti ishranu, unositi samo ugljenehidrate i šta sve ne - ništa od toga nije neophodno, čak bih rekao da nije ni preporučljivo pred trku. Ako Vam je telo naviknuto na jedan način ishrane - nemojte ništa menjati dan pred trku. Podrazumeva se da je generalno, preporučljivo da se zdravije hranite, nevezano za trku ;)

- Prvo, par dana pred trku ne treba vežbati i trčati, eventualno neki lagani trening tri, četiri dana ranije i to je sve. Dopustite telu da se odmori pred napor.
- Preporučujem da se noć pred trku dobro naspavate. Mi smo konkretno došli u Novi Sad iz Valjeva dan ranije, unapred smo imali rezervisan hostel u samom centru grada, nedaleko od startne linije trke (ovo je takodje i moja preporuka, sjajno mesto za zaista mali novac: Guest Accommodation TAL centar), i dan kada smo došli smo iskoristili za podizanje startnog paketa, odmaranje, i laganu šetnju gradom. Iako smo prvi put (većina nas) u Novom Sadu, taj dan nismo obilazili grad kako ne bismo trošili energiju pred trku.
- Na dan trke ustanite ranije, i bar dva sata ranije doručkujte, nešto lagano što inače imate običaj da doručkujete. Nemojte eksperimentisati da ne bi biste imali stomačne probleme u toku trke, to siguran sam ne želite ;)
- Procenite vreme i vodite računa o opremi za trčanje. Nama se desilo da je prvi April bio izuzetno i neočekivano vreo i sunčan dan. U Novi Sad sam poneo sa sobom i dugačke i kraće majice, kao i helanke za trčanje za slučaj da bude svežije. Preporučujem takodje da imate više opcija, jer ako preterate ili se obučete prelagano imaćete problem celu trku.
- Ranije dođite na startnu liniju, naravno sa brojevima koje ste dobili.
- Nekome prija i muzika, ja sam takodje nosio plejer koji sam negde na pola trke uključio na neko vreme, zaista može da pomogne.

Utisci sa trke
Prvo da napomenem da je organizacija bila jako dobra, sve pohvale za organizatore, ljubaznost, energiju, i sve ono što su nam pružili.
Trkačima su na raspolaganju bili punktovi sa voćem, vodom, kao i sundjeri sa vodom za rashladjivanje. Sundjeri su sjajna stvar i meni su mnogo značili, vodu sam uzeo dva ili tri puta po malo, a voće nisam uzimao. Pauze u toku trke nisam pravio osim usporavanja na punktovima sa vodom. Naravno, ako osetite da vam je potrebno - napravite pauzu.

Energija u toku trke je bila sjajna, ljudi u okolnim kafićima i ulicama su navijali i aplaudirali, trkači su bili raspoloženi i jako druželjubivi (trkači su takvi inače!) i generalno je bila sjajna atmosfera. Sve to je doprinelo želji da se trči što bolje i da nema odustajanja.

Manju krizu sam imao posle nekih 8,9 km, ali sam tada pustio muziku i uskladio disanje, te nije bilo problema.

Mislim da pola trke nisam ni bio svestan na kom smo kilometru, jer prvih desetak, možda čak i 15 km nije bilo obeležja, dok je nakon toga na svakom kilometru stajala tabla sa kilometražom.

Na kraju trke usledio je neopisiv osećaj i energija koja se ne može opisati. Činjenica da sam prošao kroz start, pritom sa vremenom 1:59 je za mene bila sjajna, i prosto sam znao da je ovo samo prvi u nizu polumaratona koji ću istrćati. Osećaj koji se ne može meriti ni sa jednim drugim, zadovoljstvo i ponos dok se medalja kači oko vrata.

Još jedan savet: prođite cilj sa stilom, jer će vas najverovatnije snimati i uslikati, a siguran sam da želite dobru uspomenu i sliku za instagram :D

Ukoliko imate pitanje ili želite dodati bilo šta, slobodno možete prokomentarisati ili mi pisati privatnu poruku, kao i na fejsu ;)

Sledi par sličica u prilogu (mogu ih videti ulogovani korisnici).


2
Klipovi / Verujete li da se snovi ostvaruju?
« poslato: Septembar 02, 2016, 03:05:14 »


 :lol :lol :lol

3
Lektire & knjige / PREMEŠTENA: Korak napred
« poslato: Januar 11, 2016, 16:22:21 »

5
Obaveštenja / PREMEŠTENA: HTML
« poslato: Februar 16, 2014, 17:20:53 »

6
Zmija iz tegle sa vinom se probudila posle tri meseca i ujela ženu

Jedna žena iz kineskog grada Šuangčenga želela je da izleči reumu tradicionalnim lekom – zmijskim vinom, ali ju je ujela zmija koja je nekim čudom preživela tri meseca u tegli sa vinom.Zmijsko vino, šeđiju, dobija se tako što se živa zmija otrovnica zatvori u teglu sa vinom.
U ovom slučaju zmija je nekako preživela tri meseca u tegli i, kada je žena, koja se novinarima predstavila samo kao Liu, prošlog meseca otvorila teglu, otrovnica ju je ujela, prenosi britanski “Metro”.

“Pre nego što je šeđiju da deluje na mene, odvezena sam u bolnicu zbog ujeda zmije”, rekla je Liu, koja je izlečena i ubrzo puštena iz bolnice.

Njen vrisak su čuli rođaci koji su pozvali pomoć i ubili zmiju, koja je pre smrti ipak uspela da se bar malo osveti zbog svog mučenja.

Zmije mogu da provedu nekoliko meseci u stanju hibernacije ukoliko imaju dovoljno kiseonika, pa se pretpostavlja da tegla sa zmijom nije bila dobro zatvorena.

7
Web Razvoj / [SMF] Poslednje poruke ispod opisa foruma
« poslato: Avgust 30, 2013, 23:26:01 »
Ovaj modul pomera celu kolonu sa poslednjim porukama ispod opisa foruma. Pogledajte sliku u prilogu kako to tačno izgleda.

Mod radi na smf 2.0 + verzijama.

8
15/07/2013 - 12:40
RODITELJI ZA PRIMER: Sami uređuju zapušteni vrtić u Pirotu! (FOTO)
Zapušten vrtić "Prvomajski cvet", u koji im ide jedno dete, a od septembra će krenuti drugo, Momčilo Pešić i njegova supruga Irena odlučili su da tokom leta učine lepšim


 
Foto: Telegraf

Momčilo Pešić i njegova supruga Irena Panajotović Pešić, roditelji četvoro dece, celo leto odlučili da provedu sređujući unutrašnjost i spoljašnjost vrtića “Prvomajski cvet” u koji im već ide jedno dete, a od septembra će krenuti još jedno.


Sam vrtić se nalazi u lošem stanju jer je do skora bio u sastavu Industrije odeće “Prvi maj” u Pirotu. Zbog krize u poslovanju ova firma decenijama nije brinula o vrtiću pa je on dosta zapušten, ali su Pešići rešili to da promene.

- Radimo na oslikavanju staklenih površina u vrtiću kako bi stvorili lepu atmosferu za svu dečicu. Preuredili smo klupe u dvorištu koje su bile polomljene, ofarbali ih. Takođe, gletovali smo i okrečili zidove u holu vrtića, sređujemo hodnik i ulaz u vrtić koji će se takođe ogletovati i ofarbati, a oslikaćemo i grb vrtića, s obzirom da se i ja i supruga bavimo umetničkim radom – kaže Momčilo.

Prema njegovim rečima, direktor vrtića Miloš Todosijević im je ponudio novčanu naknadu za ovaj obiman posao, ali su oni tu naknadu u početku odbijali.


Foto: Telegraf

Ipak, napravljen je kompromis, pa će dobiti skromnu naknadu za taj posao s obzirom da porodica Pešić živi od socijalne pomoći, jer Momčilo i Irena nemaju posao.

Nakon što su Pešići na svom Fejsbuk profilu postavili fotografije sa sređivanja vrtića, kako sami kažu, javio se veliki broj njihovih prijatelja i ponudio pomoć.

Jedan od njih, Ivica Đorđević kaže da je oduševljen gestom porodice Pešić i sam ponudio da pomogne.

- Dolazim često i zadužen sam za stolariju i obradu drveta jer mi je to specijalnost. Oduševio sam se kada sam video šta rade ovi ljudi i želeo sam da im pomognem, a na ispomoć dolazi i moj brat Igor i njegova devojka Nadica koji takođe pomažu koliko mogu – kaže Đorđević.

Ovaj posao porodica Pešić radiće sve dok mališani ne krenu u vrtić.

(G. P.)

10
Web Razvoj / [phpbb] Dodavanje oglasa (bez modova)
« poslato: Jul 15, 2013, 19:06:36 »
[phpbb] Dodavanje oglasa (bez modova)

1. Oglasi u headeru:
Otvorite fajl styles/prosilver/template/overall_header.html i dodajte vaš kod na sam kraj fajla.

2. Oglasi u footeru:
Otvorite fajl styles/prosilver/template/overall_footer.html
Nađite:
<!-- IF U_ACP --><br /><strong><a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a></strong><!-- ENDIF -->Kod svog oglasa dodajte posle te linije.


3. Oglas posle prvog posta:
Otvorite fajl styles/prosilver/template/viewtopic_body.html i nadjite:
<!-- END postrow -->I pre toga dodajte:
       <!-- IF postrow.S_FIRST_ROW -->
       <div class="post bg2">
          <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

          <div class="postbody">
             <h3>{postrow.POST_SUBJECT}</h3>
             <p class="author"><strong>Sponsor</strong></p>

             <div class="content" style="text-align: center;">
                Vaš Kod ovde
             </div>
          </div>
         
          <dl class="postprofile" id="profile0000">
             <dt>
                <strong>Sponsor</strong>
             </dt>

             <dd>&nbsp;</dd>
          </dl>
         
          <div class="back2top"><a href="#wrap" class="top" title="{L_BACK_TO_TOP}">{L_BACK_TO_TOP}</a></div>
          <span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
       </div>
       <hr class="divider" />
       <!-- ENDIF -->

"Vaš Kod ovde" zamenite naravno sa vašim kodom :)


4. Oglas pre prvog posta:
Otvorite fajl styles/prosilver/template/viewtopic_body.html
Nadjite:
<!-- BEGIN postrow -->I nakon toga dodajte:
       <!-- IF postrow.S_FIRST_ROW -->
       <div class="post bg2">
          <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

          <div class="postbody">
             <h3>{postrow.POST_SUBJECT}</h3>
             <p class="author"><strong>Sponsor</strong></p>

             <div class="content" style="text-align: center;">
                Vaš Kod ovde
             </div>
          </div>
         
          <dl class="postprofile" id="profile0000">
             <dt>
                <strong>Sponsor</strong>
             </dt>

             <dd>&nbsp;</dd>
          </dl>
         
          <div class="back2top"><a href="#wrap" class="top" title="{L_BACK_TO_TOP}">{L_BACK_TO_TOP}</a></div>
          <span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
       </div>
       <hr class="divider" />
       <!-- ENDIF -->

"Vaš Kod ovde" zamenite naravno sa vašim kodom :)5. Dodavanje oglasa u pregledu tema (BoardIndex):
Otvorite fajl styles/prosilver/template/viewforum_body.html i svoj kod dodajte nakon sledeće linije:
<!-- INCLUDE overall_header.html -->

6. Dodavanje oglasa izmedju postova (Dodavanje posta nakon x-tog odgovora):
Nadjite:
<!-- END postrow -->I pre toga dodajte:
<!-- IF postrow.S_ROW_COUNT == 2 -->
       <div class="post bg2">
          <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

          <div class="postbody">
             <h3>{postrow.POST_SUBJECT}</h3>
             <p class="author"><strong>Sponsor</strong></p>

             <div class="content" style="text-align: center;">
                Vaš Kod ovde
             </div>
          </div>
         
          <dl class="postprofile" id="profile0000">
             <dt>
                <strong>Sponsor</strong>
             </dt>

             <dd>&nbsp;</dd>
          </dl>
         
          <div class="back2top"><a href="#wrap" class="top" title="{L_BACK_TO_TOP}">{L_BACK_TO_TOP}</a></div>
          <span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
       </div>
       <hr class="divider" />
       <!-- ENDIF -->
Napomena: U primeru je stavljen kod za oglas posle drugog odgovora, možete ga staviti posle bilo kog odgovora menjajući kod na početku:
S_ROW_COUNT == 2u:
S_ROW_COUNT == xxTako da je xx broj odgovora nakon kog želite da se oglas pokaže.
Takodje, test "Vaš Kod ovde" promenite sa vašim kodom.

11
Web Razvoj / [SMF] Vesti na dnu stranice - jQuery
« poslato: Jul 15, 2013, 00:36:27 »
Skripta koja pri dnu stranice (prilikom skrolovanja) prikazuje vesti pomoću ssi funkcije.

U php block portala unesite sledeći kod:
echo'
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(function() {
    $(window).scroll(function(){
        var distanceTop = $(\'#footer\').offset().top - $(window).height();
 
        if  ($(window).scrollTop() > distanceTop)
            $(\'#slidebox\').animate({\'right\':\'0px\'},300);
        else
            $(\'#slidebox\').stop(true).animate({\'right\':\'-430px\'},100);
    });
 
    $(\'#slidebox .close\').bind(\'click\',function(){
        $(this).parent().remove();
    });
});
</script>
<style>
a.close{
    background:transparent url(http://path-to-images/delete.png) no-repeat top left;
    width:16px;
    height:16px;
    position:absolute;
    cursor:pointer;
    top:10px;
    right:10px;
}
#slidebox{
    width:400px;
    height:100px;
    padding:12px;
    background: #f9f9f9;
    border-top:3px solid #b83832;
    position:fixed;
    bottom:0px;
    right:-430px;
    -moz-box-shadow:-2px 0px 5px #aaa;
    -webkit-box-shadow:-2px 0px 5px #aaa;
    box-shadow:-2px 0px 5px #aaa;
}
</style>

<div id="slidebox">
    <a class="close"></a>';
echo'
<div style="border-bottom: 1px dotted #868686">Any Text Here</div>
<br />';
ssi_news();
echo'
</div>';

http://path-to-images/delete.png  - promenite sa putanjom do vaše slike delete.png (slika prikačena uz poruku).
Any text here - takodje promenite sa nekim vašim tekstom koji će biti naslov u kutiji za vesti.

Ukoliko ne koristite portal možete isti kod staviti u template, sa napomenom da morate voditi računa da ne napravite sintaksnu grešku naravno.

12
Religija / SPC: Treba zabraniti abortus
« poslato: Jun 04, 2013, 17:23:49 »
Verovatno pogodjeni vešću:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/386173/Porodjena-zena-kojoj-nisu-dali-da-abortira-rodila-bebu-bez-mozga-koja-je-umrla-za-pet-sati

Srpska pravoslavna crkva je odlučila da se oglasi i predloži zabranu abortusa!
Cela vest:
Prikaži sadržaj
SPC: Treba zabraniti abortus

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da je podržao inicijativu lekara vernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on vrši iz medicinskih razloga.Zbog čedomorstva je stanovništvo Srbije svake godine manje za jedan grad srednje veličine, što svedoči o dubokom moralnom padu, o teškoj krizi porodice i o nedostatku prave vere u Boga kod mnogih, premda se većina ljudi u našem
narodu izjašnjavaju kao vernici i jesu vernici makar u elementarnom smislu te reči, kaže se u saopštenju sa završenog zasedanja Sabora SPC.
 

Sabor je apelovao na savest roditelja, vaspitača, državnih činovnika i svih koji mogu da utiču na stanje u društvu da "učine sve što mogu da među nama, uprkos materijalnoj oskudici, slavljenje života kao najvećeg Božjeg dara postane alternativa nesvesnom kultu smrti koji je uzeo maha u savremenoj zapadnoj civilizaciji".

Sabor je preporučio eparhijama da osnivaju fondove za podršku porodicama sa više dece, da preventivno, pastirski i terapeutski, sprečavaju pošast nemorala, narkomanije, pornografije i svih drugih patogenih pojava koje iz korena ugrožavaju biće, dušu i budućnost srpskog naroda i svih hrišćanskih naroda.


Sabor ocenjuje da su hrišćanski narodi izloženi pagubnom uticaju sekularizma, potrošačkog mentaliteta, hedonizma, individualizma, pseudoreligioznosti bez pojma o ličnom Bogu, lažnog hrišćanstva bez Hrista kao Bogočoveka i bez
Crkve kao bogočovečanske zajednice, kao i raznih ideologija besmisla i beznađa.
 

Sabor, sa svoje strane, poziva sve na život i delovanje kroz veru, nadu i ljubav, jer – Bog je ljubav, navodi se u saopštenju Sabora.

Izvor:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/386221/SPC-Treba-zabraniti-abortus


Meni stvarno nije više jasno dokle ide ova tortura crkve. Ko o čemu - kurva o poštenju fazon, pričaju popovi iz crnih limunzina o poštenju i moralu!
Da ne spominjemo što jako uspešno skreću pažnju sa svojih internih problema ovakvim notornim glupostima.

...Mada ima logike - svi znamo koliko popovi vole decu  :khm :khm

Ali seriously, zabrana abortusa, ja stvarno ne znam kome to još može da padne na pamet u 21 veku?!

13
Muzički svet / Andrea Bočeli
« poslato: Maj 13, 2013, 17:00:18 »
Andrea Bočeli

Andrea Bočeli (ital. Andrea Bocelli) je poznati italijanski tenor. Rođen je 22. septembra 1958. godine u mestu Lajatiko, nedaleko od Pize. Bočeli je, u ruralnom okruženju svog toksanskog zavičaja, uvek bio okružen muzikom.Iako je od ranih godina nastupao i osvajao nagrade na pevačkim konkursima, Bočeli je upisao pravni fakultet u Pizi. Kao student često je nastupao po barovima, pevajući hitove: Aznavura, Sinatre, Edit Pjaf. Saznavši da će njegov idol Franko Koreli držati master klas u Torinu, Bočeli napušta studije prava da bi nastavio sa vokalnim usavršavanjem. Franko Koreli je odmah prihvatio da podučava Bočelija, otkrivši u njemu veliki potencijal prirodnog dara.


Karijera

Početak karijere odigrao se 1992. godine kada se Bočeli javio na audiciju koju je organizovao čuveni italijanski pevač Cukero u potrazi za tenorom koji bi načinio demo snimak za duet „Miserere“ sa Lučanom Pavarotijem. Pavaroti je bio očaran talentom Andrea Bočelija. Usledili su angažmani kompanije Sugar, jedne od najvećih italijanskih muzičkih firmi, za nastup na čuvenom festivalu „Sanremo“ 1993. odakle pažnja medija raste vrtoglavo. Nižu se uspesi, među kojima je internacionalnu slavu pobrao album „Romansa“.

Paralelno sa karijerom u oblasti popularne muzike, Bočeli niže uspehe i na polju operske umetnosti. Prvi operski nastup imao je 1994. godine, u Verdijevoj operi „Ledi Magbet“.


Albumi

    Viaggio Italiano - (1995)
    Duhovne arije - (1999)
    Sentimento - (2003)

Opere

    Ledi Magbet - (1994)
    Boemi - (1998)
    Vesela udovica - (1999)
    Verter u Detroitu - (1999)
    Madam Baterflaj - (2003)

Nastupi

    Sanremo - (1993)
    Veronska arena - (1999)
    Teatro Filarmonico - (2001)
    Teatro Komunale - 2005
    Beogradska arena - (2005)

Nagrade

    UK BRIT
    Nagrade za klasični album godine


Zanimljivosti

Tenor, Andrea Bočeli je rođen sa oštećenim vidom, a ostao je slep u svojoj 12. godini usled nesreće na fudbalu.

Do sada je prodao preko 65 miliona ploča širom sveta.

14
Web Razvoj / [SMF] SP - Youtube carousel (Youtube video skroler)
« poslato: Maj 02, 2013, 14:48:05 »
[SMF] SP - Youtube carousel (Youtube video skroler)

Custom HTML block u SP-u:
<center><div id="wrap">
  <ul id="mycarousel" class="jcarousel-skin-tango" style="overflow: hidden; position: relative; top: 0px; margin: 0px; padding: 0px; left: 0px; height: 200px; width: 1545px;">
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/wgRCJPs2ZKA?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/G_CzJLv0qn4?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/0M15lXnlW7M?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/cWbmzf9MgvU?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/5cNssWYa2yo?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/grslhPGS3Bc?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/mOsluvDMNkI?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/F67JsCVrAks?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/ZS78gch4wUA?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
    <li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/ZgpOlQUg-Ko?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
<li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/JztnwlXH2Fs?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
<li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/n7hk7-XMXGU?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
<li><iframe width="200" height="150" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/FjC067taJAA?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>
  </ul>
</div></center>

Nakon toga, u Index.template.php fajlu vaše teme, negde nakon title taga dodajte sledeći kod:
<script type="text/javascript" src="http://forumurl.com/scripts/lib/jquery-1.9.1.min.js"></script>
<!--
  jCarousel library
-->
<script type="text/javascript" src="http://forumurl.com/scripts/lib/jquery.jcarousel.min.js"></script>
<!--
  jCarousel skin stylesheet
-->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://forumurl.com/scripts/skins/tango/skin.css" />

<script type="text/javascript">

jQuery(document).ready(function() {
    jQuery(\'#mycarousel\').jcarousel();
});

</script>
forumurl - promenite sa vašim url-om ili pathom.

Dalje - priloženi zip fajl raspakujte i uploadujte u root vašeg hosta.

Finalni Izgled:

15
Web Razvoj / [SMF] SP - Tag cloud Block - Tagging System
« poslato: April 27, 2013, 23:01:01 »
[SMF] SP - Tag cloud Block - Tagging System

Ukoliko koristite Simple Portal i želite tag cloud, a ujedno koristite Tagging sistem modul sa linka ispod, možete koristiti ovaj kod u php blocku za prikaz tag oblaka:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=579

global $context, $txt, $mbname,$scripturl, $user_info, $smcFunc,  $modSettings;

  // Tag cloud from www.samo-opusteno.info
$result = $smcFunc['db_query']('', "
SELECT
t.tag AS tag, l.ID_TAG, COUNT(l.ID_TAG) AS quantity
FROM {db_prefix}tags as t, {db_prefix}tags_log as l WHERE t.ID_TAG = l.ID_TAG
  GROUP BY l.ID_TAG
  ORDER BY l.ID DESC LIMIT " .  $modSettings['smftags_set_cloud_tags_to_show']);

// here we loop through the results and put them into a simple array:
// $tag['thing1'] = 12;
// $tag['thing2'] = 25;
// etc so we can use all the nifty array functions
// to calculate the font-size of each tag
$tags = array();

$tags2 = array();

while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($result))
{
    $tags[$row['tag']] = $row['quantity'];
    $tags2[$row['tag']] = $row['ID_TAG'];
}

if (count($tags2) > 0)
{
// change these font sizes if you will
$max_size = $modSettings['smftags_set_cloud_max_font_size_precent']; // max font size in %
$min_size = $modSettings['smftags_set_cloud_min_font_size_precent']; // min font size in %

// get the largest and smallest array values
$max_qty = max(array_values($tags));
$min_qty = min(array_values($tags));

// find the range of values
$spread = $max_qty - $min_qty;
if (0 == $spread)
{ // we don't want to divide by zero
    $spread = 1;
}

// determine the font-size increment
// this is the increase per tag quantity (times used)
$step = ($max_size - $min_size)/($spread);

// loop through our tag array
$context['poptags'] = '';
$row_count = 0;
foreach ($tags as $key => $value)
{
$row_count++;
    // calculate CSS font-size
    // find the $value in excess of $min_qty
    // multiply by the font-size increment ($size)
    // and add the $min_size set above
    $size = $min_size + (($value - $min_qty) * $step);
    // uncomment if you want sizes in whole %:
    // $size = ceil($size);

    // you'll need to put the link destination in place of the #
    // (assuming your tag links to some sort of details page)
    $context['poptags'] .= '<a href="' . $scripturl . '?action=tags;tagid=' . $tags2[$key] . '" style="font-size: '.$size.'%"';
    // perhaps adjust this title attribute for the things that are tagged
   $context['poptags'] .= ' title="'.$value.' things tagged with '.$key.'"';
   $context['poptags'] .= '>'.$key.'</a> ';
   if ($row_count > ($modSettings['smftags_set_cloud_tags_per_row']-1))
   {
    $context['poptags'] .= '<br />';
    $row_count =0;
   }
    // notice the space at the end of the link
}
}


// Find Results
$dbresult = $smcFunc['db_query']('', "
SELECT DISTINCT l.ID_TOPIC, t.num_replies,t.num_views,m.id_member,m.poster_name,m.subject,m.id_topic,m.poster_time, t.id_board
FROM ({db_prefix}tags_log as l,{db_prefix}boards AS b, {db_prefix}topics as t, {db_prefix}messages as m)
WHERE b.ID_BOARD = t.id_board AND l.ID_TOPIC = t.id_topic AND t.approved = 1 AND t.id_first_msg = m.id_msg AND " . $user_info['query_see_board'] . " ORDER BY l.ID DESC LIMIT 20");

$context['tags_topics'] = array();
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($dbresult))
{
$context['tags_topics'][] = array(
'id_member' => $row['id_member'],
'poster_name' => $row['poster_name'],
'subject' => $row['subject'],
'id_topic' => $row['id_topic'],
'poster_time' => $row['poster_time'],
'num_views' => $row['num_views'],
'num_replies' => $row['num_replies'],
);
}
$smcFunc['db_free_result']($dbresult);
echo'
<center>';
if (isset($context['poptags']))
  echo $context['poptags'];
echo'
</center>';

Stranice: [1] 2 3 ... 98