Prestavljamo festival "Supernatural 2010"

 • 1 Odgovora
 • 1000 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

 • *
 • 5,186
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Prestavljamo festival "Supernatural 2010"
« poslato: April 20, 2010, 22:37:37 »
Prestavljamo festival "Supernatural 2010"Bogami, ovo polako ali sigurno postaje prava festivalska zemlja. U trenutku kada je u svim prodavnicama širom države najčešće izgovorena rečenica: "Molim vas, samo hleb i mleko!", izgleda da spas i utehu nalazimo u muzici. I što reče neko pre mene, "pesma nas je održala, njojzi hvala". Ma, udri brigu na veselje, neće ni ovo doveka trajati...

I naredni festival postao je već tradicija, kao i naše izveštavanje o njemu. U pitanju je spoj lepog i korisnog, dakle, druženja, zabave, ali i očuvanja životne sredine. Festival "Supernatural 2010" ove godine održava se po četvrti put na istom mestu, kod čuvene Hajdučke česme. Datum je 25. april. Ovaj festival, kao što već dobro znamo, razvija kod ljudi svest o važnosti recikliranja i očuvanja životne sredine. Glavna bina, kao i sve na njoj, i dalje funkcioniše isključivo na biodizel. Znači, priroda na prvom mestu. Na drugom je zabava. Da vidimo ko je sve zadužen za to.

U nedelju, 25. aprila, na velikoj bini nastupiće mnoga sjajna imena iz sveta domaće, ali i inostrane muzike. Prvi na spisku su fenomenalni Britanci "Zion Train". Oni su pioniri i, bez svake sumnje, lideri u dab dens žanru poslednjih dvadeset godina. Do sada su objavili devet studijskih albuma, a poslednji u nizu je "Live as One" iz 2007. Pored toga, autori su mnogih magazina, CD izdanja, internet sajtova, a sarađivali su s brojnim drugim umetnicima. Ovu izuzetno talentovanu ekipu jednostavno morate čuti.

Sledeći u nizu jesu domaće uzdanice, fenomenalni sastav "Darkwood Dub". Oformljeni su 1988. godine i mnogi ih smatraju za jedan od najboljih bendova s prostora cele bivše Jugoslavije. Iza sebe imaju sedam više nego uspešnih albuma, od kojih je za sada poslednji "Jedinstvo" iz 2008. Njihovi verni fanovi znaju šta mogu da očekuju na ovom nastupu, a svi ostali mogu da dođu i prepuste se neverovatnom osećaju koji pruža muzika Darkvuda. Dalje sledi trenutno jedinstveni projekat u Srbiji. Iako nemaju još uvek nijedan snimljen album, grupa "Svi Na Pod!" je u godišnjem izboru Studija B izabrana za najbolju domaću grupu u 2009. Ova sedmočlana ekipa pruža nam kombinaciju indi popa s elementima trip hopa i denshola. Bend sprema za jesen svoj prvi album, ali pre toga očekuje nas odličan provod u nedelju.Na takozvanoj biodizel bini biće još mesta i za fenomenalnog gitaristu iz Harlema Adama Rafertija (Adam "Raf" Rafferty), koji je u stanju da svira dve različite melodije u isto vreme i da ih začini bitboks melodijama u hiphop stilu. Biće tu i DJ AKi, jedan od glavnih pokretačkih snaga japanske drum'n'bass scene, zatim njegov prijatelj i sunarodnik YUUKi MC, ali i naše snage, u liku DJ Brke, koji ima već 20 godina iskustva u tim vodama. Na festivalu će nastupiti i bend "Naked" i Jasna Jovićević "Improv Kolektiv".Na drugoj bini, simbolično nazvanoj Disko livada, nastupiće "Braća Burazeri", "DJ Peppe", "Alex Monster", Vladimir Erdber i mnogi drugi. Biće organizovan i dečiji program, u kome će, između ostalih, učestvovati i dečiji hor "Čarolija", zatim Minja Subota, Dobrica Erić i drugi.

Napominjeno da pravo na besplatan ulaz na festival "Supernatural" ima svako ko 16, 17. ili 18. aprila od 12 do 19 časova donese na reciklažu tri limenke, tri plastične flaše i tri časopisa ili novine na Trg Nikole Pašića u Beogradu. Jedna osoba ima pravo samo na jednu kartu. Regularna cena ulaznica biće simboličnih 300 dinara.

[Reklama]


tzke92

 • *
 • 5
 • +0/-0
  • Pogledaj profil
Odg: Prestavljamo festival "Supernatural 2010"
« Odgovor #1 poslato: Jun 03, 2010, 21:39:25 »
lepo lepo