Vukašin Brajić

 • 4 Odgovora
 • 5646 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Vukašin Brajić
« poslato: Mart 16, 2010, 19:37:29 »
Vukašin Brajić

Vukašin (Vuki, Wookee) Brajić (rođen 9. februara 1984. godine) je pop-rok muzičar koji je postao poznat široj javnosti tokom učestvovanja u rialiti šou Operacija Trijumf 2008/2009, koji se emitovao preko šest nacionalnih televizijskih mreža u pet balkanskih zemalja Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija), gde je osvojio drugo mesto.

Brajić će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije 2010. sa pesmom Munja i grom Edina-Dine Šarana.Biografija 

Vukašin Brajić je rođen 9. februar 1984. godine u Sanskom Mostu, u Bosni i Hercegovini, kao najstarije od troje dece Sima i Dušanke. Ima mlađeg brata Nenada i mlađu sestru Nevenu.

Interes za muziku je pokazao još u ranom detinjstvu kada je od roditelja, u trećem razredu, zatražio da ga upišu u muzičku školu, što u teškom ratnom vremenu nije bilo moguće. Upravo zbog rata, Vukašinova porodica se 1995. godine preselila iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, u mesto Mali Požarevac blizu Sopota, gde su proveli godinu dana, da bi se nakon toga preselili u Čačak, gde porodica Brajić i danas živi. U Čačku je Vukašin dovršio osnovnoškolsko obrazovanje i završio gimnaziju. Za Čačak su vezani i njegovi muzički počeci. Iako mu roditelji nisu mogli priuštiti muzičko obrazovanje, Vukašin se sam trudio učeći iz knjiga i sa Interneta pa je savladao sviranje klavijatura i gitare, koju je sa nepunih 15 godina dobio na poklon od ujaka, i rekao porodici: „Jednoga dana sve vas će ova gitara da hrani“. Takođe je pevao u horu, plesao u plesnom klubu Luna i bio član Dramskog kluba književne omladine. Tako je stekao prva iskustva u javnim nastupima i takmičenjima. Sa 19 godina odlazi iz Čačka u Negotin gde je upisao Učiteljski fakultet jer mu je on pružao ono što voli – scenski pokret, muziku i pevanje. Vukašin je zavoleo rad sa decom i govorio je kako su đaci njegova publika a učionica scena. Od diplome ga danas deli još samo diplomski rad koji je odložio zbog početka muzičke karijere. U Negotinu mu je cimer bio gitarista jednog benda od kojeg je Vukašin naučio mnogo i znatno usavršio sviranje gitare.


AffectDok je bio na trećoj godini fakulteta odlazi iz Negotina u Beograd. Naime, 2003. godine u Negotinu je upoznao Darka Nikodijevića i Nemanju Anđelkovića koji su iste godine snimili nekoliko pesama u melodičnom metal–rok žanru i odlučili napraviti bend koji su nazvali Afekt (Affect). Kako nisu imali vokal, uvidevši da Vukašin dobro peva, voli muziku, a uz to svira gitaru, pozvali su njega. U leto 2004. godine Vukašin je snimio sa njima četiri pesme. Vukašinu su se pesme svidele i brzo se pronašao u njima. Početkom 2005. godine Afekt dobija stalnu postavu kada mu se priključuju basista Nikola Dimitrijević i bubnjar Željko Despić. Zbog ograničenih uslova, do 2006. godine su radili na snimanju 10 pesama za album. U leto 2006. godine stupili su u kontakt sa Ognjenom Uzelcem, direktorom PGP RTS-a, koji im je pružio mogućnost da PGP izda Afektu promotivni cd-singl sa dve pesme. U jesen 2006. godine, u studiju 5 PGP RTS-a su snimili svoje dve pesme: „Ništa više ne ostaje“ (u engleskom originalu "Read from my eyes") i instrumentalnu obradu tradicionalne srpske pesme „Ajde Jano“, koju su oni svirali u hevi-metal žanru. U aprilu 2007. godine izdali su taj promo-singl objavljen u 150 primeraka. Uživo su nastupali po Beogradu na mestima na kojima se svira rokenrol, a uz pomoć ekipe radija Beograd 202 su nastupali i van Beograda. Zbog mnogo razloga, od kojih je jedan taj da se samo Vukašin od svih članova benda želeo baviti muzikom profensionalno, krajem 2007. godine Afekt je stavljen na „čekanje“, ali Darko Nikodijević i Nemanja Anđelković su i dalje uz Vukašina kao deo tima koji će raditi sa njim na projektima koji slede.

Lucky Luke

Vukašin se i nakon prestanka rada Afekta nastavlja baviti muzikom u akustičnom duetu Laki Luk (Lucky Luke)(bivši Ausonia Duo (Ausonia Duo)) sa Markom Marićem. Njih dvojica su nastupali zajedno sve do Vukašinovog odlaska u Operaciju Trijumf. Takođe su imali i nekoliko televizijskih nastupa u jutarnjim programima i dnevnim hronikama.


Operacija Trijumf

Vukašinova priča o Operaciji Trijumf počinje kada ga je njegov cimer iz Negotina Bojan obavestio da je počelo prijavljivanje, a kum Marko popunio prijavnicu. Vukašin, koji je u to vreme bio u Negotinu, gde se posvetio fakultetu, odmah je krenuo sa pripremama. Otišao je u Beograd i sav novac zarađen na svirkama trošio je na časove pevanja kod profesorice Tanje Andrejić, sa kojom je radio tri meseca. Prošavši na audicijama, tokom leta je odradio nekoliko promotivnih koncerata širom Srbije sa ostalim učesnicima šoa iz Srbije. Vukašinu je rodni grad Sanski Most pa je, iako već 13 godina živi u Srbiji, učestvovao kao predstavnik Bosne i Hercegovine.


Vukašin Brajić - finale OT-a


29.9.2008. godine je počeo šou prvom Galom na kojoj je Vukašin u duetu sa Ivanom Nikodijević otpevao pesme „Kada padne noć“ Riblje čorbe i „Enter Sandman“, koju izvodi Metalika (Metallica). Već na drugoj Gali usledila je njegova prva nominacija, a za razlog nominacije Vukašin je ostao uskraćen. Tada ga je spasio direktor. Na osmoj Gali je zaradio prvu nominaciju nakon koje je publika odlučivala o njegovom ostanku na akademiji. U neizvesnoj borbi sa Đorđem Gogovim, koji je do tada u više navrata bio među favoritima publike, Vukašin je uspeo proći dalje. Te večeri je izveo pesmu „More Than Words“ grupe Extreme, koja je ostala zapamćena kao jedan od njegovih najboljih nastupa u kojem je pokazao i svoje umeće sviranja akustične gitare, pa u duetu sa Đorđem Gogovim pesmu Lenija Kravica (Lenny Kravitz) „Are You Gonna Go My Way“. Ali, već na sledećoj Gali nastavio se niz u kojem je njegov ostanak bio stavljen pred publiku. Na 10. Gali je opet nominovan, sada sa Nikolom Sarićem. Ponovo ostavši na akademiji, pored jednog od dotadašnjih favorita publike, zaradio je nadimak „ubica favorita“. Takmičenje je završio kao drugoplasirani, iza pobednika Adnana Babajića. Sudeći po objavljenim podacima, Vukašin je osvojio približno 330 000 glasova. Naravno, za svoje fanove, on je moralni pobednik!

Vukašin se istakao po mnogo čemu tokom šoa i stekao naklonost mnogobrojne publike svih generacija i iz svih zemalja bivše Jugoslavije. O njemu se govori kao o čoveku koji je ujedinio prostor cele bivše države. Ostao je zapamćen po svojim odličnim vokalnim i scenskim nastupima koji su mu, prema oceni žirija, doneli „najbolju prosečnu ocenu od svih studenata“. Pamti se i po izjavi: „Forumaši su najgori ljudi. I ja sam Forumaš!“, koja ga je učinila miljenikom forumaša.


Karijera posle Operacije Trijumf


Vukašin Brajić - nastup na OT koncertu u Beogradu

Vukašin je 23. februara 2009. godine nastupio sa članovima takozvanog OT Benda (Vukašin, Nikola Paunović, Đorđe Gogov i Nikola Sarić) i Sonjom Bakić kao predgrupa svetskoj zvezdi Džejmsu Blantu (James Blunt) na njegovom koncertu u Beogradu pred nekoliko hiljada gledalaca.

Kao član OT Benda, Vukašin se plasirao na Beoviziju 2009 sa pesmom „Blagoslov za kraj“. Na polufinalnoj večeri, 7. marta 2009. godine, OT Bend je osvojio maksimalna 24 boda i ušli su u finale kao prvoplasirani. Dan kasnije, u finalu, od publike je ponovo dobio maksimalnih 12 bodova, sa osvojenim rekordnim 28 521 glasom od ukupno 53 550 glasova koje je pristiglo za svih 11 kompozicija. To ipak nije bilo dovoljno za pobedu, jer je žiri ovoga puta bendu dao svega 5 bodova, tako da u konačnom plasmanu, OT Bend je završio kao drugoplasirani.


Vukašin Brajić - Oproštajni koncert Operacije Trijumf

19. i 20. aprila 2009. godine Vukašin je, sa ostalim učesnicima Operacije Trijumf, održao dva koncerta u Sava centru u Beogradu pred oko 10000 posetilaca. Pevao je pesme OT Benda, kao i nekoliko domaćih i stranih hitova.

Tokom leta 2009. godine takmičari prve Operacije Trijumf su napravili turneju po Crnoj Gori, čija je kruna bio koncert na punom Stadionu malih sportova u Podgorici.

Na muzičkom letnjem festivalu "Sunčane skale 2009" u Herceg Novom, na prvoj večeri festivala pod nazivom "Prinčeve nagrade", OT Bend je odneo nagradu za "otkriće godine".

12. jula 2009. godine, u Beogradskoj areni, OT Bend, zajedno sa Anom Bebić, je nastupio na svečanoj ceremoniji kojom su zatvorene 25. letnje Univerzitetske sportske igre, koje su u glavnom gradu Srbije od 1. do 12. jula okupile 8.200 učesnika iz 145 zemalja.

Bivši studenti Operacije Trijumf su imali i nekoliko većih i manjih nastupa po gradovima Srbije. Jedan od zapaženijih bio je koncert OT Benda sa Anom Bebić na centralnom gradskom trgu u Užicu, pred oko 10.000 ljudi.

Za kraj godine, ostavljen je "Oproštajni koncert Operacije Trijumf" u Sava Centru u Beogradu. Studenti su se na taj način oprostili od zajedničkih nastupa pod imenom Operacije Trijumf, poželevši da dalju karijeru gradi svako za sebe.

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", pod dirigentskom upravom Vojkana Borisavljevića, održao je 21. decembra 2009. godine, koncert pod nazivom "Mama Mia" u beogradskom Domu sindikata, na kome su izveli hitove švedske grupe ABBA. Pod pokroviteljstvom Ambasade Švedske u Srbiji, kao vokalna podrška je nastupio OT Bend, a pored njih i Maja Odžaklijevska, Nada Pavlović, Tijana Dapčević, Jelena Jovičić, Milena Vasić, Dejan Lutkić i Marinko Madžgalj. Specijalni gost koncerta bila je primadona Beogradske opere Jadranka Jovanović.

11. januara 2010. godine, saopšteno je da će Vukašin Brajić, sa kompozicijom "Munja i grom" Edina - Dine Šarana, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 55. Takmičenju za pesmu Evrovizije te godine u Oslu (Norveška).


Singlovi
OT Bend singlovi

    * 2009: „Blagoslov za kraj“
    * 2009: „Strpi se još malo“
    * 2009: OT Bend i Karolina - „Zaboravi“

   
Solo singlovi

    * 2010: „Munja i grom“
    * 2010: „Thunder And Lightning“


YouTube kanal: http://www.youtube.com/VukasinBrajic


« Poslednja izmena: Mart 16, 2010, 19:41:01 od strane NiKooLaa »
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

[Reklama]


^Tina^

 • ***
 • 658
 • +6/-1
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
Odg: Vukašin Brajić
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2010, 14:35:05 »


Kako je super ovo odradio :)

TanjicA

 • be optimist
 • *
 • 3,039
 • +39/-2
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
Odg: Vukašin Brajić
« Odgovor #2 poslato: Novembar 14, 2010, 19:43:03 »

 wub :ok
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.                       
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije *
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

MarkoKg

 • *
 • 5,240
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Odg: Vukašin Brajić
« Odgovor #3 poslato: Avgust 17, 2012, 02:17:29 »
Bio na svirci jednoj, puno dobro zvuči uživo :) :rock on

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Odg: Vukašin Brajić
« Odgovor #4 poslato: Februar 03, 2013, 18:07:19 »
Vukasin feat AlogiA - Od Svega Umoran

[ Invalid YouTube link ]

::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP