3 Doors Down

 • 1 Odgovora
 • 1889 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

 • be optimist
 • *
 • 3,039
 • +39/-2
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
3 Doors Down
« poslato: Mart 30, 2012, 18:43:37 »
3 Doors Down

3 Doors Down je američki rok bend osnovan 1994. godine u Misisipiju. Članovi benda su Bred Arnold (pevač i bubnjar), Met Roberts (gitarista), i Tod Harel (basista). Bend je od 2000. godine i svog debi albuma The Better Life prodao više od 15 miliona albuma.

Poznati su po hitovima kao što su "Here without you", "Kryptonite", "Away from the Sun" i "Let me go".

Godišnje održe oko 300 koncerata, a nastupali su sa poznatim izvođačima kao što su Tantrik, Lajnard Skajnard, Stejnd,Nikelbek, Siter, Brejking Bendžamin, Šajndaun i Alter Bridž.
Nastanak i počeci

Bend su 1994. osnovali tadašnji bubnjar Bred Arnold, gitarista Met Roberts i basista Tod Harel, koji su zajedno odrastali u gradu Eskatavpa (Escatawpa, Misisipi). Svirali su u lokalnim klubovima, a repertoar im se sastojao iz obrada, ali i autorskih pesama koje su kasnije objavljene na njihovom prvom albumu. Bred Arnold je kasnije preuzeo i ulogu pevača, kako je sam rekao - "jer niko drugi nije hteo".

Ime benda zapravo nema nikakvo značenje, već je sasvim slučajno nastalo na jednoj turneji, na putu za Foli (Foley, Alabama), kada su Bred, Met i Tod ugledali znak na kojem je pisalo "Doors Down." Kako su u to vreme bend činili samo njih trojica,na ove dve reči je dodato "3" i tako je nastalo "3 Doors Down".

Nakon dve godine, bendu se pridružio Kris Henderson,kako bi dobili kompletniji zvuk. Snimljen je demo disk koji je privukao pažnju publike, kao i izdavača Juniverzal rekords, sa kojim su potpisali ugovor.


The Better Life (2000-2001)

Prvi album, The Better Life, izdat je 2. februara 2000. godine. Ovaj album je bio 11. na listi najprodavanijih albuma godine sa tri miliona prodatih kopija. Popularnost albuma posledica je velikog uspeha singlova "Kryptonite", "Loser" i "Duck and Run", kao i četvrtog singla "Be Like That", koji je, u prilagođenoj verziji, korišćen u filmu "Mangupi overavaju maturu 2" (“American Pie 2”).

Stil ovog albuma mogao bi se opisati kao blago komercijalna mešavina post-grandža i nešto agresivnijeg alternativnog metala. Iako stil pisanja kvalitativno varira od pesme do pesme, tako nešto je uobičajeno za debi-albume bendova.

Album je snimljen sa Bredom Arnoldom kao pevačem i gitaristom, ali za potrebe turneje, bend je unajmio drugog bubnjara kako bi Arnold mogao aktivno da nastupa na bini.


Away from the Sun (2002)

Drugi studijski album, Away from the Sun, ponovio je uspeh svog prethodnika, a objavljen je 2002. godine. "Here Without You" i "When I'm Gone" su najuspešniji singlovi sa albuma, a "The Road I'm On" i "Away from the Sun" su se takođe pojavile na top-listama, ali sa nešto manjim uspehom. Bendu je bilo potrebno četiri meseca da napiše pesme za ovaj album, dok je "The Better Life" pisan čak četiri godine.


Another 700 Miles (2003)

2003. godine, izdat je E.P. pod nazivom "Another 700 Miles", kompilacija snimaka sa koncerta u Čikagu. Album je proglašen zlatnim u SAD, a osim hit singlova sa prethodnih albuma, sadrži i obradu čuvene pesme Lajnard Skajnarda - "That Smell". Iste godine bend je počeo da održava humanitarne koncerte pod nazivom "3 Doors Down and friends", pod okriljem sopstvene fondacije "The Better Life", nazvane po debi albumu. Između ostalih, prilozi od koncerata išli su žrtvama uragana Katarina, koji je pogodio i njihov rodni grad.

Seventeen days (2005-2007)

Još jedan album ovog benda koji je proglašen platinastim je "Seventeen days", izdat 2005. godine. "Let Me Go" i "Behind Those Eyes" su singlovi koji su doživeli najveći komercijalni uspeh, a neosporno najpopularnija pesma sa ovog albuma je "Landing in London", na čijem je snimanju učestvovao i Bob Siger. Na turneji za ovaj album, bend je nastupao sa Lajnard Skajnardom.

Ovu godinu obeležilo je još jedno izdanje benda – DVD "Away from the Sun: Live from Houston, Texas", kao i pridruživanje Grega Apčurča, bivšeg bubnjara Padl of Mada, koji je zamenio Danijela Adejra, sadašnjeg bubnjara kanađanske grupe Nikelbek.


3 Doors Down (2008)

3 Doors Down su istoimeni album objavili 20. maja 2008. godine. Odmah po pojavljivanju, album se našao na prvom mestu liste Billboard 200, sa 154.000 prodatih kopija samo prve nedelje. Inače, to je drugi album benda zaredom koji se našao na prvom mestu ove liste, pošto je i “Seventeen Days” doživeo isti uspeh, a čak četvrti koji se našao u prvih 10 na ovoj listi. Među hitovima sa ovog albuma su "It’s Not My Time", "Train", "Let Me Be Myself", i "Citizen/Soldier".


Fondacija "The Better Life"


Fondaciju "The Better Life" osnovali su 2003. godine, sa ciljem pružanja boljeg života deci. Novac za ovu fondaciju prikuplja se od dobrotvornih koncerata koji se jednom godišnje održavaju u Bajloksiju(Biloxi, Misisipi), na kojima bend nastupa zajedno sa mnogim drugim poznatim izvođačima, kao što su Lajnard Skajnard, Šajndaun, Stejnd, Trejsi Lorens, Sara Ivans i drugi.

Spotovi
Kryptonite
Loser
Duck and Run
Be Like That
When I'm Gone
The Road I'm On
Here Without You
Away from the Sun
Let Me Go
Here by Me
Landing in London
Citizen/Soldier
It's Not My Time


Članovi
Bred Arnold - pevač
Met Roberts - gitarista
Kris Henderson - gitarista
Tod Harel - basista
Greg Apčurč - bubnjevi, perkusije

Bivši članovi
Danijel Adejr - bubnjevi, perkusije
Ričard Lajls - bubnjevi, perkusije
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.                       
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije *
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

[Reklama]


Oasis

 • *
 • 1,774
 • +11/-0
 • Pol: Muškarac
  • Pogledaj profil
Odg: 3 Doors Down
« Odgovor #1 poslato: Mart 14, 2013, 13:36:22 »