Da li će vaš smartfon preživeti ovu hladnoću?

  • 0 Odgovora
  • 1753 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

  • *
  • 2,705
  • +22/-2
  • Pol: Muškarac
  • :D
    • Pogledaj profil
Da li će vaš smartfon preživeti ovu hladnoću?
« poslato: Februar 12, 2012, 13:27:55 »
Da li će vaš smartfon preživeti ovu hladnoću?

Uzevši u obzir da su kod nas temperature daleko ispod nule, vlasnici smartfonova verovatno su se zapitali zašto im telefoni ne funkcionišu dobro. Naučnici u Finskoj testirali su brojne telefone na temperaturama do -40 stepeni Celzijusa a mi vam dajemo razultate testa.Proizvođači moblnih telefona imaju različite pristupe u korišćenju uređaja koje reklamiraju. Neki ponosno tvrde da njihovi telefoni mogu da izdrže temperature u razmaku od -20 do + 50 stepeni Celzijusa, dok recimo "Epl" upozorava korisnike da “Ajfon” može da se koristiti samo na temperaturama između 0 i 35 stepeni Celzijusa.
 

Ekipa finskog magazina "Micro Pc" testirala je razne telefone u raznim vremenskim uslovima, kako bi osporili ili potvrdili tvrdnje proizvođača koje se tiču ovog aspekta proizvoda. Oni su uzeli su 15 najprodavanijih telefona u Finskoj i još tri modela za poređenje i postavili ih u posebnu prostoriju “Tehničkog istraživačkog centra Finske” u kojoj se temperature mogu podešavati iz plusa u minus.

 

Na ispitu su bili "Eplovi" telefoni iPhone 4 i iPhone 4S, Nokijini modeli 700, C1-01 N9-00 i E65 , Samsungovi Galaxy S2, Gio, Mini, HTC-ov Evo 3d i mnogi drugi.


Prvi je popustio “Eplov” “Ajfon 4s” koji je prijavio nedostatak sim kartice već na - 5 stepeni Celzijusa kao i Nokia N9 koja se tada ispraznila. Na -10 stepeni celzijusa "Ajfon" se jednostavno ispraznio i nije više mogao da radi. Većina jeftinijih telefona radila je dobro na toj temperaturi, sem onih koji su imali lcd ekrane.

 

Kada su spustili temperature na - 25 stepeni, većina pametnih telefon izgubila je svaku funkcionalnost, ai je Samsung došao da odbrani čast smartfonova. "Samsung Glaaxy S2" stoički je izdržao temperature i do  – 35 stepeni Celzijusa i na tim temperaturama radio bez greške, ali ga je temperatura od  - 40 stepeni Celzijusa naterala da se ugasi.

 

Ipak finski naučnici imaju čime da se ponose jer su njihovi telefoni Nokia C1 I Nokia E65 izdržali temperature i do - 40 i nastavili sa radom bez većih problema. Ukoliko imate neki od starijih telefona kod kuće savetujemo vas da ih koristite ovih dana jer kod nas temperature padaju i ispod - 20, a ako imate ostavite ga kod kuće “Ajfon” ili ćete uskoro koristiti samo fiksni telefon.

blic
...so close, no matter how far..

[Reklama]