Čitajte knjige na mobilnom

 • 1 Odgovora
 • 1744 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

 • *
 • 5,186
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Čitajte knjige na mobilnom
« poslato: Jun 15, 2010, 22:26:00 »
Reporter Blica u „Samsungovoj“ centrali u Koreji
Čitajte knjige na mobilnom
Biljana Tasić | 09. 06. 2010. - 00:02h |

Imali smo priliku da zavirimo u čudesni grad „Samsunga“ u Seulu. Reporter „Blica“ ušao je u samo srce centrale i saznao sve o novitetima koje su stručnjaci ove kompanije pripremili za ovu i naredne godine.


Dizajner „Galaxya“ Donghon Čang


Samsung Galaxy S

Iza ovog imena krije se telefon koji je nedavno imao svetsko lansiranje u Njujorku, a koji smo mi testirali nekoliko dana pre toga. Naš utisak je da će svakako postaviti nove standarde u svetu pametnih telefona. Naime, Samsung Galaxy S raspolaže ultrabrzim TouchWiz 3.0 user interfejsom i potpuno sjajnim četvoroinčnim Amoled ekranom.


Sve ovo dodatno je osnaženo intuitivnim integrisanim opcijama, među kojima je i Swype servis za unos teksta, realan brozer Layar i servis koji je baziran na naprednim mogućnostima. Na raspolaganju vam je i preko 50.000 aplikacija iz Android marketa, pa će vam na raspolaganju biti i pristup Googleovim mobilnim servisima kao što je Google Search, Gmail i Google Maps.


Ključne aplikacije ovog telefona svakako su eBook, koji vam omogućava da na svom telefonu bez ikakve muke čitate knjige zahvaljujući tome što možete da birate veličinu fonta, tražite određene stvari u tekstu i još mnogo toga. Tu je i HD Video, koji zahvaljujući veoma brzom procesoru od jednog GHz poboljšava sve video zapise i nudi pregršt opcija koje možete da iskoristite kada želite da nešto uslikate ili snimite svoj video. Ukoliko vas zanima vreme, najnovije vesti ili berza, na raspolaganju vam je opcija Daily Briefing, koja će vam dati odgovore na sva pitanja. Uz ovaj telefon nikada nećete biti bez interneta zahvaljujući opciji All Share, koja omogućava povezivanje preko DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije.


Plazma, LED, LCD


Imali smo prilike da vidimo i televizore koji spadaju u kategoriju plazma plus, nove LCD i LED uređaje. Uverili smo se u ono što je doskora delovalo kao naučna fantastika - svi televizori konvertuju bilo koju sliku, film, video isečak iz 2D prikaza u 3D prikaz slike. Pored ovoga, ovi televizori omogućavaju pristup internetu, internet televiziji, pravljenje sopstvene datoteke filmova, a uz sve to su ultratanki i ultralaki. Ne treba ni da pominjemo da štede energiju i da nemaju nikakav odsjaj. Stručnjaci „Samsunga“ uspeli su i da obezbede bežični pristup internetu, a skajp i 3D touch kontrola su samo neke od opcija koje dobijate uz televizor.
 

Aplikacije


Što se aplikacija tiče, zabave će biti na pretek. Od igara će vam na raspolaganju biti Nom Zero, Caligo Chaser, Chinese Puzzle, od aplikacija za zabavu Fortune Cookie, BasketBall, Piano, Shotgun, Hwatu Puzzle, najnovija dešavanju u svetu ćete moći da pratite na sajtovima AccuWeather, AP Mobile, Weatherbug, Financial Times, a od socijalnih mreža, pored Fejsbuka, moći ćete da pristupite i MySpace, Bebo, Freindster i studiVZ.


Lagan i mali profesionalni fotoaparat
Pametno upravljanje, intuitivni interfejsi i automatizovane funkcije su samo neke od opcija koje nudi fotoaparat HZ50W. Bilo da ste profesionalni fotograf ili umetnik, Samsung kompaktni digitalni fotoaparati omogućavaju vam da snimate zapanjujuće fotografije sa funkcijama kao što su Smart Auto Capture, mogućnost snimanja HD video zapisa i ultratanki dizajn. Fotoaparat HZ50W kombinuje 26 mm širok ugao sa 26x zumom i na taj način omogućava dublju percepciju. Opremljen je sa senzorom od 7,83 mm CCD visoke rezolucije, zahvaljujući kom su slike neverovatno jasne, a boje žive. Ima Dual Image Stabilization opciju i objektiv koji može da se doda kada mislite da vam je potreban. Pa tako od digitalnog fotoaparata za tili čas postaje profesionalni fotoaparat.


Grad iz SF filmova

Poslovni objekti kompanije zauzimaju prostor veličine malog grada. Pre nego što uđete u bilo koju zgradu od koje svaka broji barem po 30 spratova, obavezno je skeniranje od glave do pete. Čim prođete ovu proveru, pruža vam se jedinstvena prilika da zavirite u najneverovatniji svet tehnoloških dostignuća.

[Reklama]


Rico

 • *
 • 5
 • +0/-0
 • Opustite se i uzivajte!
  • Pogledaj profil
Odg: Čitajte knjige na mobilnom
« Odgovor #1 poslato: Novembar 14, 2011, 23:59:05 »
Bas je super...