Česta iPhone Pitanja

  • 0 Odgovora
  • 4530 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

  • be optimist
  • *
  • 2,968
  • +39/-2
  • Pol: Žena
    • Pogledaj profil
Česta iPhone Pitanja
« poslato: Jul 15, 2010, 17:44:35 »
Česta iPhone Pitanja - FAQKako da prepoznam da li je iPhone 2G ili 3G?

iPhone 2G (prva verzija) ima metalnu poleđinu, a iPhone 3G plastičnu (crnu ili belu).


Kako da napravim iTunes Account

Nemojte pokusavati da napravite nalog na sajtu iTunes, nego uradite sledece:

1. Upalite program iTunes na vasem kompu
2. Kad se upali iTunes, idite na iTunes store (evo i slike)
3. Onda tu desno od iTunes store a imate App store idite na appstore
4. Onda u donjem desnom uglu iTunes prozora imate top free app. Izaberite bilo koju free app da bi napravili acount. Aplikacija mora da bude free da bi kasnije dobili opciju NONE
5. Kad izaberete free aplikaciju, onda idete na get app, i onda se pali prozor da se ulogujete, i tu imate opciju create acount, izaberete create acount
6. Onda tu radite po uputstvu unesite vas mail i sve po redu
7.  Kad unesete mail i zeljeni password, idete na continue i tu se pojavljuje opcija da se izabere kreditna kartica, i na kraju cuvena opcija NONE, naravno izaberite NONE
8. Unesite slobodno vase ime i prezime, ulica moze i lazna, za City izaberete New York, State izaberete Ney York takodje, ZIP Code za New York je 10036 (to je jedan od mnogih) telefon ja sam uneo 518  555xxxx (bitno je da bude sedmocifreni)
9. Onda idite na continue, i tad treba da dobijete mail sa aktivacionim linkm
Bitno je da napomenem da je najbolje za zemlju da se izabere United States, i onda mozete sve free aplikacije da skidate bez problema, ali ko hoce moze po zelji da izabere bilo koju drugu zemlju.


Kako da prebacim muziku i filmove na iPhone

Prebacivanje muzike i filmova na iPhone se radi preko programa iTunes koji besplatno skinete sa Apple Sajta.

Kada instalirate i pokrenete iTunes, muziku jednostavno (mp3) prevučete u iTunes i ona će biti ubačena i spremna za sinhronizaciju sa vašim iPhonom. Sa leve strane u delu Music možete manipulisati vašom muzičkom bibliotekom.

Za filmove, prvo ih je potrebno prebaciti u format koji iPhone podržava (mp4). Program koji preporučujemo skinite besplatno ovde >>>

Pokrenite MediaCoder, prevucite filmove koje želite da konvertujete, odaberite iPhone za device i sačekajte da se konvertovanje završi. Ovaj program omogućava ubacivanje i subtitle fajlova (najbolje je da ga nazovete isto kako se i sam film zove i ubacite u isti direktorijum). Kada je konvertovanje gotovo, prevucite nove .mp4 video fajlove u iTunes.

Sinhronizacija sa iPhonom

   1. Priključite iPhone na kompjuter pomoću USB kabla koji ste dobili uz iPhone.
   2. U iTunes-u će se sa leve strane pojaviti vaš uređaj. Kliknite na njega.
   3. Otvoriće vam se panel za manipulaciju sa iPhone-om.
   4. Da konfigurišete prebacivanje muzike, kliknite na tab Music u srednjem delu iTunesa.
   5. Da uključite prebacivanje filmova, kliknite na tab Videos, gde možete odabrati koje video fajlove želite da prebacite.
   6. Da bi prebacivanje počelo, potrebno je da pritisnete SYNC dugme, koje se nalazi u donjem desnom uglu.
   7. Sačekajte da se sinhronizacija završi i onda možete skinuti iPhone sa kabla.Bluetooth - da li radi prebacivanje između telefona i sl?


iPhone ima Bluetooth ali za razliku od drugih telefona, on ne služi za prebacivanje muzike, slika i sl. već isključivo za bluetooth komunikaciju sa handsfree uređajima (rade razni handsfree uređaji, ne mora original Apple).

Znači, bluetooth na iPhone-u ne radi ako želite da povezujete međusobno telefone, razmenjujete fajlove ili brojeve telefona. Radi samo sa handsfree uređajima!

Kako da prebacim kontakte sa SIM kartice

Ovo uputstvo podrazumeva da imate "standalone" SIM karticu. Znači bez univerzal, turbo i sličnih SIM kartica.

Ubacite vašu SIM karticu a zatim idite u Settings

Zatim odaberite Mail, Contacts, CalendarsNa kraju menija ćete naci opciju Imort SIM ContactsNakon odabira ove opcije sačekajte da iphone obavi operaciju do kraja

U nekim slučajevima traje i do minut-dva u zavisnosti od broja kontakta na kartici (slika ispod)Po završetku procesa izadjite iz settings menija (pritiskom na home dugme)

Ova opcija postoji na firmware-u 2.2 i 2.2.1. Ukoliko nemate ovaj firmware potražite pomoć na našem forumu ili prebacite kontakte iz vašeg adressbook-a na računaru.

Napominjemo da je ova operacija jednosmerna. Kontakti sa iPhone-a na karticu se ne mogu prebaciti bez upotrebe odgovarajućeg softvera. O tome se, takodje, možete informisati na našem forumu.


SMS Delivery report

Otkucajte *!# ispred texta poruke....

Na nekim mrežama radi i samo ! ispred teksta poruke... Takođe, na nekim mrežama će vam biti skinut kredit, a ne nekima ne. (morate sami da probate da vidite da li vas skida sa računa, jer zavisi i od mreže i od paketa koji eventualno imate)

ILI

iPhoneDelivery Aplikacija

The package is available on Cydia. Just add a new source:

[hide]http://iphonedelivery.advinux.com/cydia[/hide]
 ili
[hide]http://iphonedelivery.advinux.fr/cydia[/hide]
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.                       
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije *
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

[Reklama]