Ritual Pentagrama

 • 0 Odgovora
 • 20 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mord

 • *
 • 43
 • +0/-0
 • Pol: Muškarac
 • Theurgija je Put Istina i Život
  • Pogledaj profil
  • teurgiamistica
  Ritual Pentagrama - Magija Teorija i Praksa

Kao što je rečeno najteže u magiji je naći, dobiti, prave ključeve.  Većina pisca daju samo go ritual ali ključeve vešto skrivaju tako da praktično nikada ne otkrivaju tajnu. Dok učenik radeći go ritual ne postiže nikakv rezultat. Jednostavno nešto tu fali. Takav je slučaj sa Ritualom Pentagrama osnovnim ritualom praktične magije. Pisci daju samo tehniku izvođenja sa šturim objašnjenjem i ostave učenika na cedilu a neki od njih su i sami na cedilu. Pa tako imamo jednog pisca (Modern Magic) koji zagovara izvođenje Malolog Terajućeg Rituala Pentagrama (MTRP) koji se tobože može se uraditi za desetak minuta a onda priznaje kako i posle deset i koliko već godina izvođenja i dalje vidi „astralne zmije“ kako gmižu po njegovoj sobi!? Ko je ovde lud a ko zbunjen?

Lično nisam našao ni jedno valjano objašnjenje zašto uopšte treba raditi MTRP a i gorepomenuti pisac pokazuje u stvari kako je on potpuno besmislen ali SVI se 'vataju za njega ko da je to sva magija.

Ono što je impresivno da su ustanju da napišu iljade strana a ništa da kažu – vredno. Pa malo odavde pa malo odande da bi se komletirala slika.

Razumevanje Rituala Pentagrama kako radi omogućava vam da kreirate sopstveni ritual koji će imati efekta.

Svaki ritual započinje vežbom Kabalistički Krst koja omogućava da vaša operacija bude u skladu sa višim Višim Sopstvom – Genijem. Da bi se prodrlo u dublje slojeve svesti itd. teorija je nebitna ali valja ga raditi. E sada recept ide ovako. Imena na hebrejskom se ne izgovaraju već vibriraju da bi se stvorila zvučna vibracija. Čak iako izgovarate u sebi ime se vibrira. Pa tako:

1.Dotaći čelo i reći ATOH (aaaaatooooooooooo)

2.Spustiti ruke i dodirnuti ruke i reći MALKUT (mmmaaaalkuuuuut)

3.Dotaći levo rame i reći VE GEDULAH

4.Dotaći desno rame i reći VE GEBURAH

5.Prekrstite ruke na grudi u obliku „X“ i vibrirati LE OLAM AMEN (leeeeeee ooolaaaaam aaameeeeeen)

U prevodu Tebi neka bude Carstvo i Slava i Moć zauvek. Amen.

Ako pokušate da radite ovako kako je dato neće biti nikakvog efekta jer nedostaju principi koji su dati u prethodnim postovima. Vežba ovako data je mlaka a mora se izvoditi dinamički sa emocijonalnim uživljavanjem, koncentracijom….“Zapali sebe molitvom.“ Pa sam ja za ličnu upotrebu personalizovao ritual ovako.

Stojite okrenuti istoku ruke uz telo. Zamislite sebe kako vaše mentalno telo počinje da raste glava prolazi kroz plafon i vi postajete svesni okoline da li je oblačno sunčano i slično. Vaša glava dostiže do jonosfere probijate omotač Zemlje nadziru se zvezde i rastete. Dok tako rastete možete koristiti rečenicu: „Ustajem. Penjem se visoko. Koračam nebeskim svodom Nuit. Podižem svetlucavi plamen svetlošću moga oka žureći uvek ka sjaju danju slavljenog Raa. Dajući svoj život stanovnicima na Zemlji.“

Vaše telo je sada u vakumu svemira i rastete dok planeta ne postane veličine fudbalske lopte na kojoj vi stojite. Osetite svemir oko vas gledajte zvezde koje vas okružuju. Tada počnite da dižete ruke sa strane ka temenu glave. Dok dižete ruke osetite kako se sva primodijalna svetlost svemira vrtloži iznad vaše glave i sabija u sferu svetlosti koja se vrtloži. Kada dodirnete dlanove tada dodirnete čelo i vibrirate ATO. Posle toga spuštate ruke do nivoa grudi dlanovi uvek spojeni i u isto vreme osećate kako se ta svetlost u stubu spušta kroz vaše teme kičmu noge sve do ispod stopala. Svetlosni zrak mora da bude kao kada Quazar izbacuje zvezdanu materiju po osi u svemir jako i dinamično. Kada svetlosni zrak udari u Zemlju tada vibrirate Malkut. Posle toga ruke vučete prema levom ramenu dok u isto vreme zrak svetlosti iz stuba svetlosti obrazujući levu polovinu krsta tada vibrirate ve Gedulah. Vraćate ruke na sredinu grudi i ponavljate isto na desnu stranu vibrirate ve Geburah tako da dobijate krst. Sada ruke prekrstite na grudima u obliku „X“ i vibrirajte Le Olam Amen. Tada nastavljam znakom Razmicanja Vela (biće objašnjeno drugi put) šireći ruke u obliku „T“ pri čemu puštam zrake svetlosti da se prošire do mojih dlanova pri čemu zatvaram šake u pesnicu projektujući pun svetlosni krst. Ne postoji ništa sem svetlosnog krsta tada koji sija u svemiru. Vršite znak Zatvaranja Vela pri čemu se svetlost vraća u stubu i rasplinjava se u vama dok se vi smanjujete sve više i vraćate u svoj fizički oblik. Potrebno je 7 minuta da se ta vežba odradi. Dok mi je za Ritual Pentagrama koji je sličan kao na pdfu datom kasnije potrebno barem 40 minuta da ga uradim kako valja.

Postoje tako složeni i pipavi rituali da je potrebno puno radno vreme da bi se oni obavili. Međutim od tolike šume gubi se pogled na drvo i još gore na stazu koja vodi kroz šumu.

                                   Ritual Pentagrama

Na pdfu je dat Mali Terajućui Ritual Pentagrama čisto da se vidi mehanika izvođenja. Postoje različita objašnjenja za njegovo tačno i „netačno“ izvođenje. Postoje različite interpretacije zašto se uzima elemenat Zemlja iako je logično da ide pentagram Duha. Meni lično dati Ritual Pentagram poznajući principe ima nekoliko problema. Prvo crtanje pentagrama na svakoj strani sveta je ništa drugo do postavljanje ključa u bravu. Konstruktovanje Telezmatičkih Arhanđela su oni koji se nalaze iza vrata koji ti trebaju dati to što se traži pročišćenje ili prizivanje datog elementa dok Znak Ulazećeg kojeg prati Znak Elementa „otvara vrata“ što znači da se to mora obaviti sa svakim arhanđelom na sve četiri strane sveta. Za „zatvaranje vrata“ u smislu prestajanja emisije elementa koristim Znak Tišine ali desnom rukom. Svrha je da moraš prestati da primaš element da bi prešao na drugi elemenat. Bez toga ti na istoku primaš elemenat vazduha i okrećeš se jugu da bi primio elemenata vatre što je za mene kontraproduktivno jer se mešaju.

Međutim kada završiš krug i kada rečima: „Ispred mene Rafael iza mene Gabriel, sa moje desne strane Mihael a sa moje leve strane Uriel..“ Tada sva 4 elementa zrače u vidu sinteze kod prizivanja spolja ka unutra a kod teranja iznutra ka spolja.

Na vama je da nađete varijantu koja vama odgovara a ne slepo sledite ono što je rekao neko pa makar on imao i 40+ godina staža u magiji. Dole su pentagrami elemenata sa svojom bojom kako se vizualizuju sa svojim bogo imenima koja se vibriraju kao i ona Mihael, Uriel itd. Prizivni idu u smeru kazaljke na satu a terajući suprotno kazaljke na satu počevši od svog elementa.
Magija Teorija i Praksa teurgiamistica.blogspot.com

[Reklama]