Kada zažmurim i kad zaspim (pismeni sastav iz srpskog)

  • 0 Odgovora
  • 40198 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

mega uki

  • *
  • 14
  • +0/-0
  • Opustite se i uzivajte!
    • Pogledaj profil
Kada zažmurim i kad zaspim (pismeni sastav iz srpskog)
« poslato: Septembar 28, 2011, 19:35:41 »
 cry3 cry3 cry3 cry3

Čudni su dečiji snovi. Ponekad lepi, ponekad ružni, ponekad košmarni. Ponekad isti snovi iz košmara prelaze u lepe toliko lepe da bih poželela da se pretvore u javu.
Moji su snovi uglavnom vezani za prošlost. Sanjam moju mamu kada mi je rekla da ću dobiti sestru. Sanjam moju tadašnju neizmernu sreću. Mnogo puta pred očima mi je njen lik kada odlazi u bolnicu da se porodi. Mojoj sreći tada nije bilo kraja. Jedva sam dočekala dan kada su nam javili najradosniju vest. Dobila sam sestru, i ime sam joj dala. Ali snovi prelaze u košmar. Sutradan su nam javili najstrasniju vest. Naša mala Jovana je umrla. Počinje pakao. Više nema sna. Drzim oči zatvorene. Milion mi misli prolazi kroz glavu. Kako, zašto,zbog čega? Mama je izašla iz bolnice i objasnila mi da je tako moralo biti. Moralo, ali zašto? Vreme prolazi i sve briše ali moji snovi vezani za malu Jovanu se nastavljaju. Osećam čudan nemir kada je sanjam. Onda jednog dana tata je pročitao u novinama kako je neka porodica pronašla svoju ćerku za koju su im rekli da je umrla isto kao i naša Jovana. Počinje potraga za istinom. Moji snovi ponovo počinju da bivaju košmari. Svake noći sanjam Jovanu. Mnogo mi je teško. Vec treću godinu tata i mama se bore da dokažu istinu. Postoji velika šansa da je moja Jovana živa. Samo je treba naći. Sada znam da su nama iz bolnice uzeli ono što sam najviše na svetu volela. Uzeli su moju malu sestru. Sanjam da ćemo je naći. Sanjam da će doći dan da je zagrlim. Jer teško je biti sam.
Jer teško je sanjati godinama isti san. Teško je preživeti košmar. Volela bih konačno da moji snovi postanu java i da konačno pronađem svoju sestru.
(Jelena iz Beograda -12 godina, 5. septembar 2004. 10:46)

[Reklama]