Igrica Hexic - perfekcija sa sest strana

  • 0 Odgovora
  • 1092 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

[Vesti]

  • *
  • 25,769
  • +1/-0
    • Pogledaj profil
    • samo-opusteno
Igrica Hexic - perfekcija sa sest strana
« poslato: April 18, 2010, 12:31:08 »
Igrica Hexic - perfekcija sa sest stranaHexic se nikako ne moze nazvati igricom za decu. U njoj ce itekako uzivati i odrasli. Hexic je klasik svog zanra, a njegova konverzija na mobilne telefone uradjena je na najbolji nacin.

Naziv: Hexic
Izdavac: I-play
Format: Mobilni
Zanr: Puzzle
Broj igraca: 1

Kreiranje Tetrisa ostavilo je traga u industriji igara. Ova jednostavna, a laka i zabavna igra imala je i jos uvek ima veliki broj klonova, ali nijedan od njih nije ni blizu sarmu koji donosi original.

Isto se moze reci i za slicnu Tetrisoliku igru pod nazivom Hexic, a razlog tome verovatno lezi u cinjenici da je obe igre kreirao isti covek - Aleksej Pajitnov.

Sa Hexicom, Pajitnov je nastavio sa tradicijom zanra koji donosi Tetris - "casual/puzzle". Igru pocinjete sa ekranom punim heksagona u razlicitim bojama, koje je potrebno rasporediti tako da formiraju niz kako bi nestali.

Ovo postižete selekcionom alatkom kojom obeležavate tri ista heksagona, a njome upravljate pomoću "taba" ili tastera 2, 4, 6 i 8 na telefonu. Pritiskom na centar taba (ili taster 5), izabrani red se rotira i svi heksagoni koji se podudaraju nestaju.

Naravno, kako sve ne bi bilo rutinski, i da igra ne bi dosadila, dodato je nekoliko varijacija. Tako ćete naići na heksagone-bombe, koje odbrojavaju svaki put kada načinite potez. Ukoliko je se ne otarasite u toku devet poteza, na ekranu će pisati "Game over".

Tu su i zvezdice, čijim spajanjem u trio uklanjate više heksagona sa ekrana.

Kao i Tetris, ova igrica je dovoljno jednostavna da svi mogu da je igraju, ali ono najbolje izvlači iz ljudi koji imaju sposobnost promišljanja i planiranja.

Svakako, radi se o izuzetno zanimljivoj igrici od koje ćete postati zavisni nakon svega nekoliko minuta.

Sama prezentacija igre je sjajna, tako da i pored palete duginih boja kojima će vas obasuti, Hexic se nikako ne može nazvati igricom za decu. U njoj će itekako uživati i odrasli.

Hexic je klasik svog žanra, a njegova konverzija na mobilne telefone urađena je na najbolji način.

Ovu igru možete preuzeti sa WAP portala MONDO.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

« Poslednja izmena: April 18, 2010, 12:43:59 od strane NiKooLaa »

[Reklama]