samo-opusteno

Zabava => Sport => Košarka => Temu započeo: Đagi Maj 09, 2012, 10:01:13

Naslov: Juniori Zvezde putuju u Istanbul
Poruka od: Đagi Maj 09, 2012, 10:01:13
Juniori Zvezde putuju u Istanbul


Košarkaški juniorski tim Crvene zvezde od 10. do 13. maja učestvuje na završnom turniru Evrolige u Istanbulu.


(http://www.dodaj.rs/f/1A/uK/4xpwbwKp/8.jpg)


"Cveno-beli" na turniru učestvuju zajedno sa još sedam ekipa: Zagreb, Lijetuvos Ritas, Žalgiris, Barselona, Anadolu Efes, Fenerbahče Ulker i Kina.

Talentovani centar Crvene zvezde Dušan Ristić je na kvalifikacionom turniru koji je održan u feburaru u Beogradu proglašen za najboljeg igrača i predvodiće mladi tim Crvene zvezde i u Istanbulu.

"Ono što mogu da kažem je da je atmosfera u ekipi odlična. Svih 12 igrača maksimalno je posvećeno finalnom turniru Evrolige. Prethodnih sedmica smo mnogo pričali o tome, razvijali smo timski duh i zato se svi nadam da će nam se rad i trud isplatiti. Bez svake sumnje učešće na finalnom turniru Evrolige je kruna sezone."

Ristić u drugi plan potpuno stavlja MVP priznanje u kvalifikacijama, ističe da je to rezultat timskog rada i dodaje.

"U Tursku idemo sa najvišim ambicijama, ali neće biti nimalo lako. Ono što mogu da obećam je da ćemo dati maksimum i ja se nadam dobrom rezultatu. Prvu utakmicu igramo sa Barselonom. Mislim da smo uspeli da se dobro pripremimo za duel sa Kataloncima. Imamo par informacijama o nekim igračima, a jedini način da im se suprotstavimo je da agresivno uđemo u meč da protivniku već na startu pokažemo zube. To bi mogao da bude jedini recept za pobedu".