Danilović: Gluposti! Ne idem iz Partizana

 • 0 Odgovora
 • 1577 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Đagi

 • Živi i pusti druge da žive
 • ****
 • 1,690
 • +25/-3
 • Pol: Muškarac
 • Opustite se i uživajte!
  • Pogledaj profil
  • www.samo-opusteno.info
Danilović: Gluposti! Ne idem iz Partizana
« poslato: Maj 04, 2012, 11:20:07 »
Danilović: Gluposti! Ne idem iz Partizana


Predsednik crno-belih demantovao da napušta klub. Smatra da poraz u polufinalu F4 ABA lige nije neuspeh.

Predsednik Predrag Danilović kategorično demantuje da će napustiti Partizan mt:s.

U poslednje vreme čaršija "bruji" o tome da će Danilović napustiti Humsku 1, ali on tvrdi da se to neće desiti.

"To su gluposti koje ne želim da komentarišem", rekao je Danilović za "Novosti".

Prvi čovek crno-belih poručuje da ni klub ni on lično nisu izbačeni iz koloseka eliminacijom u polufinalu Fajnal-fora ABA lige, koju je Partizan osvajao u prethodnih pet godina.

"Naravno da smo svi želeli finale u Tel Avivu, ali ako se prisetimo da smo pred početak sezone zacrtali cilj da odemo na Fajnal-for Jadranske lige, poraz u polufinalu nije neuspeh. Znalo se da je Makabi najkvalitetniji, a s obzirom na to da se odavno znalo ko će biti domaćin završnog turnira, bilo je realno da izraelski klub osvoji titulu. Tačno je da smo posle pet godina ostali bez regionalnog trofeja, ali naš rezultat je daleko od neuspeha, niti je smak sveta".

Uvrženo je i mišljenje da ekipa nije kvalitetna kao što je bila ranijih sezona.

"To su me pitali i pred prošlu sezonu, a osvojili smo tri trofeja. Selektirali smo tim od najkvalitetnijih igrača koji su u tom momentu mogli da se angažuju i koji su, po našem sudu, mogli da igraju u Partizanu. Od 2000. godine imali smo timove za koje su mnogi mislili da su slabiji nego prethodni, a ostvarivali su sjajne rezultate, ili obratno, da rezultat nije pratio kvalitet pojedinih ekipa. Tako je to u sportu".

Finansije su bile i ostale najveći problem. Jakog sponzora nema na vidiku.

"Loša finansijska situacija u zemlji reflektuje se na ostale oblasti, pa i na sport. Nama ostaje da nastavimo da radimo kao do sada, da se pošteno trudimo da izvučemo maksimum iz ekipe, a da država i javna preduzeća izađu u susret koliko je moguće. Možda nismo ispraćeni koliko bismo želeli i koliko zaslužujemo, ali takva je situacija. Nadamo se da će se promeniti".

Kao i uvek po završetku sezone, sledi renoviranje tima. Postavlja se pitanje da li će se crno-beli pojačati strancima ili domaćim igračima.

"Tačno je da značajnom delu igrača ističu ugovori, ali imamo pet-šest momaka koji ove godine nisu pružili ono čemu smo se nadali. Došli su iz drugih sredina, treba im vreme da se prilagode, jer su prvi put u zahtevnom sistemu. Partizan je veliki klub, sa visokim zahtevima, pa ne možemo samo na mlade da se oslonimo. Ipak, o tome kako će Partizan izgledati sledeće godine razgovaraćemo na kraju sezone. Do tada, glavni cilj je titula u Superligi. Sada svi mi, uprava, stručni štab, igrači, zajedničkim snagama moramo da izvučemo poslednje atome snage da osvojimo trofej. Jer, jednog dana kada igrači ne budu u Partizanu, biće upamćeni po titulama".

Može li Partizan mt:s konačno da dobije A licencu za Evroligu pošto će je Unikaha skoro izvesno izgubiti.

"Iskustvo me je naučilo da tu nema nekih posebnih pravila. Odavno je trebalo da Partizan ima A licencu, ali uvek se nađe neki novi razlog, dese se neki novi uslovi, pravila... Zato ne mogu ništa konkretno da vam kažem. Ipak, velika je stvar što smo i za sledeću sezonu obezbedili učešće u Evroligi, nastavili sa prisustvom na najvećoj sceni. Zbog birokratskih razloga, još nije počela izgradnja dvorane, ali smo sada uspeli i to da rešimo. S ponosom mogu da kažem da je sve O.K. i da ćemo je uskoro izgraditi", završio je priču Predrag Danilović.

[Reklama]