Isidora Bjelica

 • 12 Odgovora
 • 34075 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Isidora Bjelica
« poslato: Februar 25, 2008, 21:06:34 »
Nigde nisam uspeo da nadjem biografiju, ewo za sada jedan interviju...
Shta mislite o njoj ?


Isidora bjelica


Upoznajte Isidoru Bjelicu: šokantnu spisateljicu s biografijom filmske zvezde, zavisnicu od indijskih čajeva, pametnicu, kolekcionarku avionskih karata, jezičaru, skandal-majstora i muzejski primerak retroribe. Tu su još njen muž (Nebojša), deca (Lav Grigorije i Vila Evanđelinal), dadilje, kućne pomoćnice, intimne prijateljice, bivši ljubavnici i mrtvi geniji. Odmah da raščistimo: ona zaista izgleda, psuje i ponaša se kao Barbara Haton, samo što za razliku od sirote male bogatašice, njene misli izlaze iz šešira. Nedavno je u Berlinu šofer promašio adresu hotela i sa sto na sat ih zakucao u banderu. Lekari kažu da je živa i zdrava jer je na glavi imala šubaru od belog nerca.


1. Postoji li deo tela koji niste slikali, opisali, ili na bilo koji način "prodali"?
Pošto u top-ten srpskih fetiša spadaju samo moje sise i nos, moram da skrenem pažnju na kolena i desni nožni palac na kojima nisam zaradila ni kinte, mada je nekoliko vrlo uspešnih biznismena ili mafijaša, odnosno policajaca, za njih, klečeći, nudilo sve.
2. Političku nevinost ste izgubili na žurci, o čemu je ćela zemlja brujala, a devojačku?!
Kako sam se i zaklela na isledivanju u bosanskom DB-u, nevinost sam izgubila preko Drine. U istim godinama kao i Hju Hefner. O tome sam detaljno pisala u autobiografiji Moj život moj skandal. Ovih dana izlazi prošireno izdanje. Kao avans za ovu knjigu dobila sam konja, tačnije kobilicu-galoperku, prelepu Neru. To me je stimulisalo da se ispovedim.
3. Zašto niste ostali s Dragoslavom Bokanom, kada je ta veza bila vaš najbolji marketinški štos?
Marketing mora da imafoar pet procenata istine. Ovaj marketinški objekat je bio siromašniji čak i od te zanemarive kvote. Više o tome u mom svojevremeno bunkerisanom bestseleru Verenica ratnog zločinca koji upravo izlazi kod Draganića, pošto je već rasprodat kod Vesmarka, a njegovo četvrto izdanje kod izdavača Knjiga kornere ima još dvadeset tri primerka. Požurite. Ipak, da budem do kraja iskrena, ja sam se tada zaljubila u njegovog dobrog prijatelja. Iz kreveta sam mu telefonirala da ga ostavljam, jer mrzim prevaru.
4. Šta ste pronašli u Nebojši Pajkiću?
Pa ja sam se udala zbog novca. Svako zna da je meni novac najvažniji. Uostalom, šta mislite odakle pare za sva ta putovanja, bunde, filmove?
5. Da li ste imali više knjiga ili muškaraca?
U mom slučaju, na jednog muškarca sleduje deset knjiga. Nikad nisam bila promiskuitetna, to je loše za ten. A ten je, što rekla moja prababa, za ženu najvažniji.
6. Javno pokazujete gde će vam telo, a svi se pitaju gde će vam duša s obzirom na to da ste rekorderka u napušavanju srpskog establišmenta?
Pošto je srpski establišment bio i ostao komunistički, duša će mi, Bog će da presudi, tamo gde i svim srpskim antikomunističkim mučenicima. Na suprotnu stranu od establišmenta, u svakom slučaju.
7. Spremni ste da ukoričite svoje kolumne u Zbornik uvreda?
Nažalost, zakasnili ste s tim intrigantnim naslovom, ali ta knjiga pod nazivom, ipak dovoljno provokativnim, Srpski demokratski bordel, upravo izlazi iz štampe. Ja sam neka vrsta kolumnističkog Robina Huda. Napadam moćne i bogate, one na vlasti i one koje narod ne podnosi. Tako da ono što moćnici doživljavaju kao uvredu, narod doživljava kao katarzu. Mojom kolumnom protiv fiskalnih kasa bilo je oblepljeno više od trista lokala u gradu. U vreme Sablje dobila sam više pisama iz CZ-a nego što je bilo uhapšenih.
8. Kako to da vas niko nije išamarao ili bar seksualno uznemiravao?
Što se tiče seksualnog uznemiravanja, njemu sam permanentno izložena, a sa šamaranjem u Srbiji stvarno nisam imala problema. Mislim da osim gospode Keler (B. Srbljanović), Karadžićeve sestrične, niko nije bio u tom iskušenju. Krv nije voda. A ona je nekada bila ekstremni desničar koga sam s mukom, kao profesor, umirivala pri njenim šovinističkim antialbanskim ispadima, pa me ne čudi njena militantnost.
9. Umete li još nekog da pohvalite osim svog muža, dece i najboljih prijateljica?
Povremeno hvalim i svoje prijatelje ili najpametnije Srbe. Evo mojih pet veličanstvenih: Milorad Pavić, Bogdan Tirnanić, Dragoš Kalajić, Raša Livada i Košta Bunuševac. Može i obrnutim redom. Ponekad hvalim i političare koji nisu na vlasti ili koji su je izgubili - od Aleksandra Vučića do Jovice Stanišića i Čede Jovanovića. Alergična sam na vlast, ali ipak pozdravljam svaki originalni ispad kao, na primer, tattoo performans N. Bakareca.
10. Suviše često pričate o seksu i bračnoj sreći da bismo verovali da vam se to zaista i događa?
Ne, biće da se to vama događa, zato i radite u Plejboju. A ja jadna moram da pišem sve nove i nove knjige. Ukratko, to je razlika između drkanja i jebanja.
11. Jeste li skribomaniju i talenat za šou biz nasledili od oca Dimitrija?
Nikada nisam napisala nijedan red koji nisam naplatila. Za razliku od većine ovdašnjih autora koji isključivo pišu iz skribomanske histerije, ja sam se za taj posao školovala i radim ga kao bilo koji inicirani majstor u svom esnafu, iz sakralnih i profesionalnih razloga. Neke od tih osobina su proizašle iz mojih gena, po majci, na dedu Dušana Đurovića, čije su remek-delo, Miris oskoruša, spalili komunisti, a neke potiču od oca koji je pisao na više jezika nego što Plejboj ima izdanja. Ipak, za evroameričke standarde, pišem malo. Što se tiče šou biznisa, mislim da sam glavni talenat povukla na moje rođake, crnogorske princeze, kćerke knjaza Nikole, koje su izmislile Raspućina i napravile veći kalambur nego što ću ja ikada.
12. Kakav je vaš odnos s majkom? Razmenjujete li šešire i bisere?
Moja majka je profesor engleske književnosti. Ekspert za Čosera koji voli sportsku garderobu i anonimnost. Imamo dijametralno različit ukus. Za razliku od tetke, bake i prabake, ne voli ni šešire, ni bisere, ni krzna. Naprotiv, voli jakne, pantalone pa čak i kačkete. Naša jedina zajednička tačka, uprkos tome što se mnogo volimo i bar tri puta dnevno čujemo, je ljubav prema Džeki Kenedi. Ja je obožavam, a ona je i lično poznavala.
13. Ko vam je držao časove seksualnog vaspitanja ?
Učitelji engleskog, francuskog, tenisa, jahanja, pa čak i veronauke. Edukovala sam se širom sveta u najboljim hotelima i najprestižnijim fensi mestima. Dok su Fišer, Kasparov i Karpov igrali šah, a moj tata ih pratio, ja sam učila i učila...
14. Tvrdite da je seks zaslužan čak i za vaše militantne desničarske stavove?!
Komunistička policija mi je stalno objašnjavala da sam desničarka dok nisam ozbiljno proučila tu stvar i videla da je beskrajno seksi. Uostalom, svi veliki pisci su bili desničari - od D'Anuncija do Balzaka, od Paunda i Bernanosa do Joneska i Crnjanskog.
15. Često ste pominjali žene koje su preko kreveta spasle svet. Da li biste i vi to uradili za Srbiju i ko bi se sve našao u vašem međunožju?
Medunožje je jedna ružna reč koja titra između metonimije i eufemizma, liči na Jonkeovu, NDH-gramatiku, ali ako vi ciljate na to da li bih se jebala s nekim za spas Srbije, nedvosmisleno ću vam odgovoriti da bih za tu cenu bila spremna da uradim sve. Ako mi nađete nekog s kim bih u krevetu mogla promeniti sudbinu Srbije, javite. Uostalom, rekla sam Borisu Tadiću da nije stvar u saginjanju i poniženju, već u pušenju. Spoljna politika je već dugo u domenu felacija.
16. Imate neobičan hobi: pravite filmove koje niko ne gleda?
Budući da sam magistar filmologije, film nikako ne može da bude moj hobi. Inače, režirala sam samo jedan film (drugi je u montaži) koji je neuporedivo gledaniji od filmova mojih najomiljenijih režisera kao što su Šreter, Štraub, Šmid ili Ziberbeg. Isto je toliko gledan kao filmovi Pola Bartela ili Pola Morisija na čiji sam nagovor i počela da režiram. Muka mi je od toga da sam komercijalan umetnik. U toj oblasti se trudim da radim apartne stvari, mada je Dorćol Menhetn, za razliku od filmova Srđana Dragojevića, postigao značajan suficit.
17. Za razliku od knjiga koje svi čitaju, iako tvrde da bi oni isto tako pisali samo da nađu lovu i uplate neki turistički paket aranžman?
Jedna od mojih najomiljenijih zanimacija je davanje autograma u avionima i na aerodromima. Ti divni ljudi koji putuju tragom mojih misterija i romansi, koji imaju i sreću i novac, ne razmišljaju o pisanju, oni se predaju bez ostatka mojim romantičnim sagama. U Beogradu srećem ljude kojima moji romani svojim relaksiranim eskapizmom prekrivaju bednu svakodnevicu. Neki dečaci tonu u san zamišljajući da bi mogli jednog dana bolje da igraju od Divca, a neke devojčice da bi mogle da pišu kao Isidora, i to je lepo. Problem je jedino kada su to devojčice u menopauzi, a dečaci izmučeni lumbagom.
18. Na koga ste sve ljubomorni?
Na moju decu. Baš uživaju: tri bebisiterke, putuju s kraja na kraj planete, imaju liberalne roditelje i vrlo malo godina, a čeka ih i mnogo tantijema.
19. Družite se s Cecom jer ste sigurni da će to jednog dana biti bestseler?
Moj život je moj najvažniji i najdragoceniji umetnički projekat. Tu sam pravi dosledni poklonik ideologije Oskara Vajlda. U tom smislu ne družim se ni sa kim ko nije dovoljno zanimljiv da bude, bar, epizodni junak u mojim romanima. Hičkok je rekao da je film život iz kog su izbačeni svi dosadni delovi. Tako je moj život film, a moji prijatelji uvek dovoljno duhoviti i zanimljivi da budu u njemu. Tako je i s Cecom. A da će biti bestseler, biće.
20. Kako bi zvučala vaša beseda za prijem u Srpsku akademiju nauka?
Pre svega, u pitanju je Akademija nauka i umetnosti, zbog ovog ispuštenog dela ja bih već trebalo da sam tamo, ako je mogao Bećković s četrdeset aforizama, mogla bih i ja sa četrdeset knjiga. Ali, neću ni ja njih, ni oni mene.Biografija:

Isidora Bjelica (rodjena 1967), rodjena u Sarajevu, pisac i kontronverzni savremeni srpski autor,  zivela je u Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini, gimnaziju je zavrsila u Sarajevu, a Fakulter Dramskih Umetnosti u Beogradu, gde i danas zivi.  Cerka je poznatog sahovskog majstora i novinara Dimitrije Bjelica koji je i koautor jedne njene knjige.


Аутор је 35 књига посвећених различитим генерацијама:

    * ПРВИ ПРОБУЂЕНИ, 1986 (приче)
    * ГОСПОДАР СРЕЋНИХ ПРЕДМЕТА, 1988 (приче)
    * СВЕТЛО У ТАМИ, 1989 (коаутор, филмологија)
    * ОЗЛОГЛАШЕНА, 1989 (роман)
    * НОВЕ СРБСКЕ ДРАМЕ (са Н. Пајкићем), 1993.
    * ВЕРЕНИЦА РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА, 1994 (роман)
    * ПРОТОКОЛИ ПОЛИТАРТ МУДРАЦА (са Н. Пајкићем, сатира), 1994.
    * СЕХЕПИСТОЛАРНИ РОМАН (са Луном Лу), 1995.
    * 101 МУШКАРАЦ У ЧЕТИРИ ГОДШПЬА ДОБА, 1996 (роман)
    * ТАЈНИ ЖИВОТ СЛАВНИХ СРПКИЊА, 1997 (историографска проза)
    * ПРИНЦЕЗЕ ДИ МОНТЕНЕГРО, 1998 (историографска проза)
    * АУТОПОРТРЕТ С МУШКАРЦИМА, 1998 (аутобиографија са лексиконом)
    * ЉОТИЋ (са Н. Пајкићем, драма), 1999.
    * СЕНТИМЕНТАЛНА ПУТОВАЊА (са D. Бјелицом, путописи), 2000.
    * Дорћол-Менхетн — САРАЈКА У БЕОГРАДУ, 2000 (драме)
    * НОВА ФИЛМСКА ЕВРОПА, 2000 (коаутор, филмологија)
    * ПОСЛЕДЊИ ХРИШЋАНИН, 2000 (роман)
    * САЈБЕР АРИСТОТЕЛ, 2000 (филмолошки научни рад)
    * ВИРТУЕЛНА КУРВА, 2001 (роман)
    * ЖЕНСКЕ ПРИЧЕ, 2001 (приче)
    * КРАЉИЦЕ СЕРБСКЕ, 2001 (историографска проза)
    * ПСОВАЧИ I ДРУГЕ ДРАМЕ, 2001 (драме)
    * АПОСТОЛИ УРБАНОГ БЕОГРАДА, 2001 (феноменологија)
    * НЕПРИСТОЈНА ПИСМА МУШКАРЦИМА, 2001 (епистоларни роман)
    * ЉУБАВ У ТУНИСУ, 2002 (роман)
    * КО ЈЕ КО СТВАРНО У СРБИЈИ, 2002 (сатирични лексикон)
    * ТАЈНЕ ВЛАДАРА СЕРБСКИХ, 2002 (историографија)
    * ЉУБАВ У КАИРУ, 2003 (роман)
    * КАКО ПРЕЖИВЕТИ ПОРОЂАЈ У СРБИЈИ, 2003 (приручник за труднице)
    * СРБИЈА БЕЗ ОРГАЗМА, 2003 (социолошко-еротолошка студија)
    * ЉУБАВ У БЕЈРУТУ, 2003 (роман)
    * МОЈ ЖИВОТ МОЈ СКАНДАЛ, 2003 (аутобиографија)
    * ТАЈНИ ЖИВОТ П. П. ЊЕГОША, 2003 (историографија)
    * CASABLANCA, 2004 (роман)
    * ЉУБАВ У ЕМИРАТИМА, 2004 (роман) .

Поред тога аутор је више позоришних комада и радио-драма, редитељ филма „Дорћол-Менхетн".
У позоришту режирала „Сарајку у Београду" и комедију, свог супруга, Небојше Пајкића, „Мархатана".
Превођена на неколико страних језика. Колумниста у више листова ("Курир", "Лиса","Плејбој"...).
« Poslednja izmena: April 21, 2009, 23:25:31 od strane NiKooLaa »
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

[Reklama]


DaNiLo

 • *****
 • 2,849
 • +8/-7
 • Pol: Muškarac
 • Koljem po kucama
  • Pogledaj profil
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #1 poslato: Februar 25, 2008, 23:42:26 »
Шта добијеш када на Владана Батића ставиш шешир?

-Исидору Бјелицу

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #2 poslato: Februar 25, 2008, 23:50:52 »
haha...znam wideo sam chak i wizuelno.. x)
sluchajno naidjox na takwu karikaturu...
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

DaNiLo

 • *****
 • 2,849
 • +8/-7
 • Pol: Muškarac
 • Koljem po kucama
  • Pogledaj profil
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #3 poslato: Februar 25, 2008, 23:54:01 »
Ниси јој ставио слику да не плашиш форумаше, јел?

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #4 poslato: Jul 04, 2009, 12:11:11 »
   
***Isidora Bjelica***

Isidora Bjelica (udata Pajkić), pisac, reditelj, toreador, magistar filmologije, trend-seter, mama, skandalmajstor, vojvotkinja, najkontroverzniji savremeni srpski autor. Rođena je u Sarajevu 1967. godine. Tamo je završila gimnaziju (grčki i latinski smer), da bi posle afere „naci-žur" postala najmlađi jugoslovenski disident i prešla da živi i studira u Beogradu, gde završava FDU (odsek dramaturgija), na kome jedno vreme radi kao asistent. Magistrira sa tezom „Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije", nakon čega napušta fakultet zbog birokratskog šikaniranja sa političkom pozadinom. Autor je 55 knjiga, od kojih su većina bestseleri i kultne knjige različitih generacija, sa nekoliko izdanja. PRVI PROBUĐENI, 1986 (priče) GOSPODAR SREĆNIH PREDMETA, 1988 (priče) SVETLO U TAMI, 1989 (koautor, filmologija) OZLOGLAŠENA, 1989 (roman) NOVE SRBSKE DRAME (sa N. Pajkićem), 1993. VERENICA RATNOG ZLOČINCA, 1994 (roman) PROTOKOLI POLITART MUDRACA (sa N. Pajkićem, satira), 1994. SEHEPISTOLARNI ROMAN (sa Lunom Lu), 1995. 101 MUŠKARAC U ČETIRI GODŠPЬA DOBA, 1996 (roman) TAJNI ŽIVOT SLAVNIH SRPKINjA, 1997 (istoriografska proza) PRINCEZE DI MONTENEGRO, 1998 (istoriografska proza) AUTOPORTRET S MUŠKARCIMA, 1998 (autobiografija sa leksikonom) LjOTIĆ (sa N. Pajkićem, drama), 1999. SENTIMENTALNA PUTOVANjA (sa D. Bjelicom, putopisi), 2000. DORĆOL-MENHETN - SARAJKA U BEOGRADU, 2000 (drame) NOVA FILMSKA EVROPA, 2000 (koautor, filmologija) POSLEDNjI HRIŠĆANIN, 2000 (roman) SAJBER ARISTOTEL, 2000 (filmološki naučni rad) VIRTUELNA KURVA, 2001 (roman) ŽENSKE PRIČE, 2001 (priče) KRALjICE SERBSKE, 2001 (istoriografska proza) PSOVAČI I DRUGE DRAME, 2001 (drame) APOSTOLI URBANOG BEOGRADA, 2001 (fenomenologija) NEPRISTOJNA PISMA MUŠKARCIMA, 2001 (epistolarni roman) LjUBAV U TUNISU, 2002 (roman) KO JE KO STVARNO U SRBIJI, 2002 (satirični leksikon) TAJNE VLADARA SERBSKIH, 2002 (istoriografija) LjUBAV U KAIRU, 2003 (roman) KAKO PREŽIVETI POROĐAJ U SRBIJI, 2003 (priručnik za trudnice) SRBIJA BEZ ORGAZMA, 2003 (sociološko-erotološka studija) LjUBAV U BEJRUTU, 2003 (roman) MOJ ŽIVOT MOJ SKANDAL, 2003 (autobiografija) TAJNI ŽIVOT P. P. NjEGOŠA, 2003 (istoriografija) CASABLANCA, 2004 (roman) LjUBAV U EMIRATIMA, 2004 (roman) Autor više pozorišnih komada i radio-drama, reditelj kultnog filma „Dorćol-Menhetn". U pozorištu režirala „Sarajku u Beogradu", okultnu antimarksističku komediju N. Pajkića, „Marhatana", i svoj kemp-projekt „Popička u Parlamentu". Dobitnik nagrada Najvoljenije žene XXI veka, Gala pisac, 2002, i Zlatni bestseler, 2004. Prevođena na nekoliko stranih jezika. Kolumnista Kurira i Lise i ekskluzivni saradnik Plejboja.
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

TanjicA

 • be optimist
 • *
 • 3,039
 • +39/-2
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #5 poslato: Avgust 24, 2009, 21:48:29 »
Jednom recju - Odraz primitivizma.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.                       
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije *
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Dzejn

 • *
 • 2,928
 • +18/-3
 • Pol: Žena
 • promenicu svet do kraja pesme !
  • Pogledaj profil
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #6 poslato: Avgust 25, 2009, 02:17:00 »
Jednom recju - Odraz primitivizma.
:8
*I kao da je bilo nekad...I kao da je bilo tu...Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom...Ruchali smo meso, glodali smo kosti dobrih zhivotinja, mi imamo snage, mi imamo snage za josh dan ! Mi menjamo dan za notj, mi menjamo notj za dan...Prolaze brodovi, trube u chast, zvone na uzbunu...Deca uche da plachu, deca uche da poznaju svoj glas...*

MarkoKg

 • *
 • 5,240
 • +48/-3
 • Pol: Muškarac
 • Music is my aeroplane...
  • samoopustenoinfo
  • Pogledaj profil
  • samo-opusteno
Re: Isidora Bjelica
« Odgovor #7 poslato: Mart 13, 2010, 23:34:30 »


ISIDORA BJELICA

Gimnaziju završava u Sarajevu (smer grčki i latinski), sa 19 godina „Pegaz“ joj objavljuje zbirku priča Prvi probuđeni. Posle skandala oko naci-žura u sukobu sa primitivnom, komunističkom sredinom seli se u Beograd, gde upisuje studije dramaturgije, budući da joj sarajevski studenti nisu dozvolili da nastavi studije komparativne književnosti.
Magistrirala i objavila 31 knjigu sa preko 100 izdanja.
Najpoznatije: Ljubav u Tunisu, Virtuelna kurva, Ko je ko stvarno u Srbiji, Tajne vladara serbskih, Ozloglašena, Kraljice serbske, Verenica ratnog zločinca...
Svoju borbu za pravo na istinu kada su u pitanju slavne žene Isidora je započela svojom knjigom Tajni život slavnih Srpkinja, koja je uprkos mnogim kontraverzama postala najveći hit.
Kao diplomirani dramaturg radila je jedno vreme kao stručni saradnik FDU, predmet scenario. Titulu magistra dramskih nauka stekla je 1998. na tezi „Tehno triler-triler kao savremeni oblik tragedije“.
Član UKS od 1988, Udruženja dramskih umetnika i novinara.
Ekskluzivni saradnik Američkog biografskog instituta.
Autor desetak drama i radio drama (Psovači, Isidorini januari, Ljotić, Saga o UMPROFORu, Ozloglašena, Kraljica Natalija...). Režirala prvi srpski nezavisni film Dorćol-Menhetn, i u pozorištu svoje hit tekstove Sarajka u Beogradu i Sarajka u parlamentu i apartni tekst N.P.MARHATANA.
2002. dobila nagradu „najvoljenija žena milenijuma“ iz oblasti literature.
Imidž-mejker mnogih poznatih Srba i Evropljana, najponatiji jugoslovenski parti-mejker i propagator kemp estetike. Osnivač udruženja „Samo Srpkinja Srbina Spašava“. Inicijator projekta „Metafizičke države monarhije srpske“ i „Politarta“, zajedno sa suprugom, profesorom i scenaristom Nebojšom Pajkićem.
Jedina Srpkinja toreador.
Majka sina Lava Grigorija i kćerke Vile Evanđeline.
Pasionirani internet surfer.

danex

 • *
 • 12
 • +0/-0
  • Pogledaj profil
Odg: Isidora Bjelica
« Odgovor #8 poslato: April 23, 2010, 21:10:31 »
jedinstvena je  to  sigurno

BiljanaMaksimovic

 • *
 • 1
 • +0/-0
 • Pol: Žena
  • Pogledaj profil
Odg: Isidora Bjelica
« Odgovor #9 poslato: Jun 02, 2010, 00:07:41 »
Najbolja je. Sta drugo reci.... 
Biljana Maksimovic

ALADIN

 • *
 • 6
 • +0/-0
  • Pogledaj profil
Odg: Isidora Bjelica
« Odgovor #10 poslato: Januar 15, 2011, 11:05:13 »
je li citao neko njene knjige? zanima me na sta to lici..

NiKooLaa

 • Dont fear the reaper!
 • *
 • 5,405
 • +149/-13
 • Pol: Muškarac
  • dzontra.nikola
  • lastfm
  • opusteniforum
  • dzontra_nikola
  • Dzonny
  • Pogledaj profil
  • Valjevski polumaraton
Odg: Isidora Bjelica
« Odgovor #11 poslato: Januar 15, 2011, 11:49:36 »
je li citao neko njene knjige? zanima me na sta to lici..
http://vukajlija.com/isidora-bjelica/35631
Zar to iko čita?  wink
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

Jow4n@

 • ****
 • 1,062
 • +8/-0
 • Pol: Žena
 • Long Live Rock and RoLL
  • Pogledaj profil
Odg: Isidora Bjelica
« Odgovor #12 poslato: April 26, 2011, 00:42:23 »
Nisam citala nista od nje,pa necu da komentarisem njeno pisanje. Inace sve ostalo je dno dna. Alergicna sam na njen glas i smeh. Primitivna je, "nema dlaku na jeziku" mada bih ja to pre nazvala nekulturom i kretenizmom. Ona sebe naziva damom, ali je od toga mnoooooogoooo  daleko.