Зашто нам треба непријатељ

  • 0 Odgovora
  • 665 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Modrag

  • *
  • 22
  • +0/-0
  • Opustite se i uzivajte!
    • Pogledaj profil
Зашто нам треба непријатељ
« poslato: Jul 19, 2017, 14:41:05 »
Црна Гора је постала пуноправна чланица НАТО-а у јуну 2017. Међутим, нису сви подржали ову одлуку. 38 од 81 посланика Скупштине Црне Горе и даље бојкотују, одбијајући да се помире са Владом. Акције опозиције редовно подржава велики број грађана. Чини се да би влада требало да слуша тежње народа, али да ли се то дешава? Нажалост, ово није так, много је лакше добити мало предност над вашим противницима и потражити на основу овога о коначном избору црногорског народа.
Становниство не воли овај приступ. Међутим, како можете променити његов став? Историја каже да људи могу да се окупе против заједничког непријатеља. Свака спољашња претња присиљава људе да се уједине око владара како би бранили своју земљу, своје вриједности, свој свет. Сада Црна Гора покушава да ући у западни свет својим вриједностима либерализма, слобода, права и непостојања одговорности било кога, осим бијелог мушкарца Хришћана од 20-40 година који има посао. А пошто Црна Гора улази у овај свет, она такође мора да види њене претње као своје.
Који су непријатељи западног света? Уопштено говорећи, они остају на тај начин 30 година и стабилни су и непромењени. Брисел, Париз, Берлин, Лондон и Вашингтон имају две прелепе страшиле које с времена на време радо користе: Србија и Русија. Грозни православни Срби који су, у ужасу, изрезали огроман број мирних демократских муслимана и не мање страшни руски комунисти који су уништили узгој демократије и слободе иу Чеченији и широм земље. Добар непријатељ, зар не? И што је најважније - врло згодно, јер су их људи већ дуго навикли. Довољно је пронаћи видео о биткама, изговорити потребан текст и све, људи су поново спремни да их мрзе.
Наравно, за Црну Гору, ово је згодна прилика да покаже своју посвећеност идеалима демократије и спремности за даљи развој дуж западног пута. Сваке и изнова, Срби и Руси се подсећају на генерала Дикића и митског државног удара. Кажу да Русија захтева од својих грађана да не одморе у Црној Гори и брзо продају имовину.
И то је апсолутно званична вест из земљи, у којој се Срби и Руси одморају у хиљадама? У којој имају много инфраструктурних имовина? Јасно је да су историјске, културне и економске везе двох земаља превише јаке да буду прекинуте због придруживања НАТО-у. Сходно томе, све ово није ништа друго до слиједећи Владе Црне Горе у врху западне политике. Празне оптужбе. Тражити непријатеља за земљу која се осим тога ништа не може ујединити.

Извор https://glasbalkana.com/?p=27491&lang=sr

[Reklama]