Žena koja je izgubila bebu: Noću sanjam čopor pasa kako me ujeda

  • 0 Odgovora
  • 2519 Pregleda

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

  • *
  • 2,705
  • +22/-2
  • Pol: Muškarac
  • :D
    • Pogledaj profil
Žena koja je izgubila bebu: Noću sanjam čopor pasa kako me ujeda

Poslednja dva meseca života Ružice M. (39) pretvorila su se, i bukvalno, u noćnu moru otkad ju je 12. oktobra, dok je šetala Šumicama, napao čopor od desetak pasa lutalica. Tada trudna tek dva i po meseca, a danas bez bebe i pod terapijom lekovima, pokušava da se vrati u normalan život, sinu i mužu u Crnoj Gori, ali ne uspeva.


Ružica M. zbog napada pasa lutalica u trećem mesecu trudnoće izgubila bebu

- Noću sanjam kako me ujeda onaj beli pas i kako me napada čitav čopor. Vrištim u snu, niko od mene u kući ne može da spava - priča vidno uznemirena, dok pokazuje hrpu lekova koje joj je lekar prepisao, između ostalog i veoma jake antidepresive.


Ružica je bila peta osoba koju je, tog jutra, napao čopor lutalica u beogradskom naselju Šumice.


- Izašla sam oko 11 sati u šetnju, u trenerci i patikama. Prošla sam kroz park, i baš sam se pitala zašto nema nikog od šetača. Sad mi je jasno da se narod plašio da šeta jer je čopor napadao nemilice. Na 50 metara pre izlaska, okružili su me i napali. Srećom sam visoka 1,84 m, da je bio neko niži, iskasapili bi ga - priseća se danas tog jutra.


Dva dana pre napada, Ružica je sa mužem i sinom provodila vreme na Svetom Stefanu, gde imaju kuću.


- Pet meseci nisam dolazila u Beograd i nisam znala šta se dešava u kraju. Muž me odgovarao od puta, ali ja sam želela da kod svoje doktorke i u Beogradu vodim trudnoću. Eto kako je sve ispalo naopako. Kako vam se u sekundi promeni - priča Ružica.


Istog dana kada ju je napao čopor pasa u Šumicama, Ružica M. je bila toliko uznemirena da je popila „bromazepam“ od šest miligrama. Kad joj ni to nije pomoglo, kako kaže, popila je još jedan.


- Krvarenje je počelo istog prepodneva. Razmišljala sam šta će biti sa mnom i sa mojom bebom. Psihički, nisam mogla da izdržim stres i morala sam da pijem lekove, a istovremeno sam znala da sam tek dva i po meseca trudna. Kad sam otišla kod doktorke, pitala me je što sam pila tolike lekove. Rekla sam joj da mi je stanje bilo nepodnošljivo. Ona mi je tada savetovala da potpuno mirujem i da idem na serklaž (podvezivanje, o.a.) da bih zadržala trudnoću. Međutim, ja taj dodatni pritisak nisam mogla da podnesem i odlučila sam da prekinem trudnoću - priča i dalje pod užasnim stresom Ružica M.


Ona je juče demonstrativno napustila sastanak sa Komisijom za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.


- To poniženje i njihova ispitivanja više nisam mogla da trpim. Nije mi do novca, ja ga imam. Htela sam da ga dam deci bez roditelja - priča povređeno.
Komisija, kojom je predsedavao Vladimir Terzin, pomoćnik sekretara za komunalne poslove zadužen za sektor zoohigijene, nije juče ponudila odštetu jer je, po njihovoj oceni, Ružica M. podnela kontradiktornu i nekompletnu dokumentaciju.


- Predložili smo zato sudsko veštačenje povreda. Kad to dobijemo, spremni smo na vansudsko poravnanje - rekao je Terzin za “Blic”, dodajući da mu je žao zbog svega što se desilo, ali da ne može da odlučuje bez dokumentacije.

blic
...so close, no matter how far..

[Reklama]