samo-opusteno Koncerti
Pages: 1
Prvi solo koncert Vrela By: NiKooLaa Date: Decembar 07, 2008, 11:56:42
Prvi solo koncert Vrela

Grupa Vrelo održaće koncert 11. decembra u beogradskom Domu omladine. Biće to ujedno i koncertna promocija albuma „Preko reke“, a nakon njih, kao specijalan gost nastupiće di-džej Balkan Beats iz Berlina, pionir „Balkan žurki“ u Nemačkoj.
Prvobitno osnovana kao ženska pevačka grupa koja je izvodila tradicionalnu muziku stare Srbije, Vrelo se transformiše u bend koji stvara sopstvenu muziku oslanjajući se na našu narodnu baštinu. Grupu danas čini šest pevačica, čije se tradicionalno višeglasje stapa s ritam sekcijom basiste Stanka Tomića i bubnjara Zlatka Sakulskog u jedan moderan i autentičan zvuk.
Svet je to odlično prihvatio pa je Vrelo danas postalo deo svetske muzike. Pesmom „Pošle mome“, ova grupa se prošle godine predstavila i široj međunarodnoj publici u Londonu na prestižnom Bi-Bi-Sijevom takmičenju „The Next Big Thing“, osvojivši drugo mesto u konkurenciji više od 2.500 izvođača iz 88 zemalja.
– Beograđani će na koncertu 11. decembra premijerno čuti program koji smo svirali na Egzitu, u Slovačkoj, Mađarskoj… – priča Stanko Tomić, basista i objašnjava naziv CD-a:
– „Preko reke“ simboliše iskorak ka savremenoj muzici baziran na temelju tradicionalne muzike. Preći reku znači pročišćenje, prelazak preko granice, most pomoću kog iskoračavamo od svojih korena i postajemo deo sveta.
Vrelo učestvuje i u operi Emira Kusturice „Vreme Cigana“, a bili su i gost na koncertu No smoking orkestra u „Areni“ prošle nedelje.
– Mi smo deo te opere u kojoj glumimo i pevamo. A na koncertima No smoking orkestra devojke pevaju prateće vokale kad god to finansijske i tehničke prilike dozvoljavaju – kaže Stanko.
Na pitanje da li inostrana publika reaguje drugačije od domaće na njihovu muziku, Tomić odgovara da razlike skoro da nema.
– Nedavno smo nastupali u Dortmundu, u publici je bilo i naših i Nemaca, a reakcije su bile istovetne. U Slovačkoj su nas slušali samo Česi i Slovaci, a reagovali su kao da naše pesme znaju sto godina – priča Tomić, i ističe da se veoma raduje koncertu u Domu omladine, ali i dočeku Nove godine na kom nastupaju ispred Skupštine u Beogradu.
Re: Prvi solo koncert Vrela By: Knez Danilo II Date: Decembar 07, 2008, 14:29:21
Jebote, pa bili smo mi na jednom njihovom malom koncertu...
Re: Prvi solo koncert Vrela By: NiKooLaa Date: Decembar 07, 2008, 16:05:58
promocija nekog novog albuma kao shto wididsh... (: