samo-opusteno Zdravlje na dlanu
Pages: 1
Uklanjanje mladeža sa radiotalasima By: tempi Date: Januar 01, 2021, 19:01:44
Postoji mnogo nas koji imamo problema sa mladežima. Možda su se pojavile ne previše skupe metoe za njihovo bezbedno uklanjanje.
Da, to su radio talas i oni su u stvari radiohiruška metoda gde visokofrekventni talasi prolaze kroz tkivo sa minimalnim oštećenjem strukture oko tretiranog polja.

Uklanjanje mladeža radio talasima je verovatno najbolja i najbezbednija metoda daanas!

Radiotalasi dovode do kretanja molekula ćeliske tečnosti do te mere da se povećava temperatura unutar same ćelije što za posledicu ima isparavanje tečnosti u njoj. Laserski tretman radi na sličnom principu spaljivanja ćelija, ali se toplota dovodi spolja pa je zato ovaj metod manje precizan i dosta agresivniji ka okolnim regijama kože.

Ustaljeno je mišljenje da mladeže ne treba dirati. To nije tačno! Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti, bez ikakvog rizika po zdravlje. Naročito je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje ako pokazuju bilo kakve upadljive promene veličine, boje, teksture, pojačan svrab, lako krvarenje ili se nalaze na mestu gde su izloženi čestom povređivanju – uz predodni dijagnostički pregled mladeža tkz. dermoskopiju sa specijalnim aparatom dermoskopom i obavezan patohistološki (PH) pregled – uklonjenog mladeža.Više o radio talasnoj hirugiji ovde.

Odg: Uklanjanje mladeža sa radiotalasima By: TanjicA Date: Januar 18, 2021, 18:34:59
Kakve ovo ima veze sa kategorijom u koju je dodato?!