samo-opusteno Koncerti
Pages: 1
"The Temptations" 5. jula u Centru "Sava" By: NiKooLaa Date: Jul 03, 2010, 17:35:59
"The Temptations" 5. jula u Centru "Sava"Kada jedan sastav koji postoji već neverovatnih pedeset godina reši da poseti naš glavni grad, onda to svakako zaslužuje posebnu najavu. Još jednom govorimo o festivalu "Summertime", u okviru koga smo već ranije najavili jednog od najpoznatijih svetskih rok gitarista - Džefa Beka (Jeff Beck).

Dva dana pre toga - 5. jula u Centru "Sava", biće održan svojevrsni fanki soul spektakl koji će trajati celih pet sati. Ovaj događaj podrazumeva nastupe tri grupe, a to su "Fred Wesley and The New JB's", "Tower of Power" i "The Temptations review featuring Damon Harris". Akcenat je svakako na poslednjim nabrojanim. Verujem da nema generacije decenijama unazad koja nije čula za ovu grupu. Eto, čak i moja 73-godišnja baka zna neke njihove pesme. Zaista su ostavili neizbrisiv trag u istoriji muzike.

Elem, nastup grupe "The Temptations" počinje tog 5. jula u 20.30, a na sceni će biti osam muzičara i pet pevača. Publika će imati priliku da se podseti nekih od nezaboravnih hitova poput "My Girl", "Ain't Too Proud to Beg" i "Papa Was a Rollin' Stone", koji su ušli na večnu listu 500 rok klasika svih vremena, ali i mnogih drugih. Zanimljivo je da je ovaj sastav nastupio i na prvom "Summertime" festivalu 1991. godine. Devetnaest godina kasnije dočekujemo ih s istim žarom kao i tada, ovoga puta s najmlađim pevačem iz originalne postave, pedesetogodišnjim Dejmonom Harisom.

"The Temptations" važe za jednu od najuspešnijih muzičkih grupa u istoriji. Vlasnici su tri Gremija, a tri njihova singla došla su do mesta broj jedan na Bilbordovoj listi 100. Od 1989. počasni su stanovnici Rokenrol kuće slavnih. Zanimljivo je da je do sada više od njihovih trideset, što studiskih, što živih albuma, što kompilacija, ušlo u top deset po prodaji i u Americi i u Velikoj Britaniji. Ovih dana na njihovom sajtu stoji zaista neverovatna najava njihovog 49. (!) po redu studijskog albuma simboličnog naziva "Still Here".

U muzici za sva vremena možete uživati u velikoj dvorani Centra "Sava" za 1.800 dinara, koliko košta najjeftinija karta, dok ostale vrede 2.300 i 2.500 dinara. Ulaznice možete kupiti na blagajni ovog zdanja u Novom Beogradu i u Bilet servisu. Ostale informacije, kojih se za sve ove godine nakupilo u ogromnim količinama, možete dobiti na zvaničnom sajtu benda.