samo-opusteno Lepota i Zdravlje
Pages: 1
Nema bezizlaznih situacija By: Knez Danilo II Date: Avgust 04, 2008, 14:50:17
Zamislite Radovan pod laznim imenom bavio se opasnim naucnim medicinskim istrazivanjima, bio je izumitelj, pogledajte samo neke od tekstova, imao je i svoj sajt. A inace ima pod kojim se krijo, predstavljao se kao jevrejin, nosio sesir, oblacio se u crno, potpisivao se sa masonskim D, znao je dobro ko su jevreji, i bio je svestan njihove moci i dominacije.


Ми смо енергетска бића. Бројни енергетски процеси у нама, од којих зависе све функције нашег организма, одвијају се под утицајем енергија вишег порекла (космичка енергија, прана, мана, оргонска енергија, квантна енергија, Свети дух...) Оне теку у нама и око нас, оне су наше највеће добро и извор здравља и благостања, пише на Интернет-сајту www.psy-help-energy.com који је осмислио Радован Караџић користећи лажни идентитет доктора Драгана – Давида Дабића.

Он је овде изнео своју теорију да проблеми са здрављем почињу „застојем у енергетском протоку” и да исцељење није могуће без „поновног успостављања енергетског баланса”.Лековито средство” -vrsta viska

За „хуману квантну енергију” он је написао да је део „свеприсутне енергије која нам стоји на располагању за самопомоћ и помоћ ближњима”.
„Непознате силе о којима говоримо као о натприродним савршено су природне. Натприродним их проглашавамо зато што још увек не можемо да их меримо техничким инструментима. Али, човек је најсавршенији инструмент. Сваки човек свакодневно по неколико пута прелази „границе светова”, додирује своју „вишу природу и вишу суштину” и доживљава велики број „паранормалних” или „натприродних” сензација, на које не обраћа довољно пажње. А баш у томе се крију неслућене могућности сваког човека „да избегне болест или да се избави од болести и живи здрав, дуг, леп и успешан живот и буде ослонац своје породице”.

Како ова енергија помаже „доктор Давид” објашњава на примеру сексуалних сметњи. „ХКЕ реполаризира мембране ћелија у полним жлездама и функција ћелијских мембрана се успоставља, умртвљене ћелије се буде и обављају основну функцију, луче полне хормоне и полне ћелије (јајне ћелије и сперматозоиде)...
На психичком плану: ХQЕ доводи до смирења напетости и уклањања немира, до појачаног лучења ’хормона среће’, серотонина, ендорфина (унутрашњег морфина, који је безбедан и користан) и непосредно се уклањају психичке сметње сексуалној функцији, а посредно и физичке”.

ZDRAVIJI, DUGOVEČNIJI, USPEŠNIJI

Programi su zasnovani na svetskim vekovnim iskustvima tradicionalnih metoda pomoći u zdravlju i u bolesti, kinsekim, indijskim i domaćim iskustvima, kao i na postavkama ORTOMOLEKULARNE MEDICINE
koje je postavio Lajnus Karl Pauling, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade.

Naše telo se sastoji od oko 60 triliona ćelija.

Tokom svake sekunde u svakom od nas umire oko 500.000 ćelija, što za 24 časa čini oko 42 milijarde ćelija.

Ako se isto toliko ćelija i obnovi za isto vreme, možemo da računamo da ne starimo ubrzano, te da se nećemo razboleti. Ali, ako se obnovi znatno manje ćelija, mi ubrzano starimo, i izloženi smo opasnostima razboljevanja.

Od čega se obnavljaju naše ćelije?

Od onoga što unosimo u sebe. Kaže se: „ono si što jedeš“.

Šta se dešava sa onih 42 milijarde ćelija koje umru tokom jednog dana? To je 42 milijarde ćelijskih jedara, sa mnogo hromozoma, DNK lanaca i gena. Mnogo toga „atomskog“ materijala se menja i alterira čak i maligno, ali naš imunitet sve to savladava AKO JE U DOBROM STANJU. Dovoljno je da u kratkom periodu ostanemo bez imuniteta, pa da se proces otme i pojavi teška bolest. Slobodni radikali su važan elemenat tako nepovoljnog ishoda.

VODA

U našem telu, ćelijama i međućelijskim prostorima, te tečnim tkivima – krvi, limfi, žlezdanim tečnostima – nalazi se od 45 do 50 litara vode. Da li je to bistra planinska vodica, obična voda, ili vodurina zagađena i prezasićena solima teških metala i toksinima? Od toga takođe zavisi kako ćemo i koliko živeti.

Da li je svejedno koju vodu pijemo? Nije!

Da li se voda u telu može brzo zameniti? Ne! Potrebno je i 5 do 7 meseci da se sva voda promeni, pod uslovom da u međuvremenu ne uzimamo štetnu vodu.

Da li je svejedno kakav je pH (kiselost) vode koju pijemo? Nije svejedno. To se može (i treba) određivati svakodnevno. Kiselost našeg organizma, naših telesnih tečnosti pogoduje razvoju svih patogenih mikroorganizama, gljivica posebno.

Stanje krvnih sudova, posebno kapilara, određuje takođe u velikoj meri određuje šta će biti sa nama i našim zdravljem.

Energetski status eritrocita i drugih krvnih elemenata (leukocita, trombocita) određuje kako će naša krv da dospe do svake ćelije. Ako je iz bilo kog razloga sedimentacija eritrocita (SE) za koju znamo svi, ubrzana, onda se eritrociti slepe međusobno i zgrudvaju, i takvi ne mogu da prođu kroz kapilare. Ćelije koje ne dobiju hranu i kiseonik – propadaju rapidno.

Humana kvantna energija – HQ Energija, uz određivanje ishrane prema krvnoj grupi i drugih elemenata zdravog života i postavkama ORTOMOLEKULARNE MEDICINE – prava molekula na pravo mesto u pravo vreme – učiniće da se kvalitet našeg života popravi do neprepoznavanja. HQ Energija je čista, ne dobija se teškom preradom hrane, već je ćelije primaju kao gotovu podršku, bez otpadnih produkata, i to je čini nezamenjivom u svakom pogledu.
http://www.psy-help-energy.com/Sr/Programi.htm#zdraviji

Onaj koji proda roda svoga, neka dve rake iskopa.

http://dragandabic.com/

http://img170.imageshack.us/img170/6...vtekst1sa5.jpg
Tihovanje visoke duhovnosti

Duhovno zdravlje
Da li vam je potreban mir?
Odvojiti pažnju od čula

Kao i sve istočnjačke meditacije, tak i hrišćanska ishastička, molitvena tihovanja uspostavljaju ravnotežu unutrašnjeg života usmeravanjem pažnje od svega čulnog ka vančulnom.

U tihovanje se ulazi sužavanjem čulnog polja, svođenjem broja, obima i inteziteta senzacija koje primamo iz materijalnog sveta na minimum, uz umirenje unutrašnjeg svega, misli osećanja do potpunog mira. Iz toga se i izvodi naš naziv „tihovanje“, kao što se u osnovi pojma „isihasta“ nalazi grčka reč mir.

Nema sumnje da se u osnovi mediteranja i molitvenih tihovanja nalazi nastojanje da se dosegnu viša stanja. Ponegde se, pre svega na Istoku, naglasak stavlja na više stanja svesti - svesnosti i „potpunog prisustva“, a negde, kao kod nas, na stanje duše i njeno sjedinjenje sa Duhom svetim, pri čemu se razume da se to postiže i kroz čistotu tela takođe, kao i da se i telesno oseća blagodat Duha svetoga, koja prožima telo i čini mu dobro. U svakom slučaju, sve to se postiže kroz primanje neobičnih energija.

U svim religijama i civilizacijama se slažu da su ove energije višeg porekla, da su „nestvorene“, bar na ovom svetu, u ovoj dimenziji, da su životodajne, da deluju blagotvorno, lekovito, i da nas opremaju snagom za svakodnevni život. Smisao vere i verovanja je objašnjen upravo takvim uzdizanjem, otklanjanjem bola i dostizanjem blaženstva, ne pukog zadovoljstva u uzbuđenju, već u odsustvu uzbuđenja, u miru. „Isključivanje svih želja, sem želje za blaženstvom, koje je naša prava priroda i drugo ime za hindu boga (postojanje - svesnost - blaženstvo)“ - kaže šri šri Paramahansa Jogananda, koji je među prvima Zapadu približio elemente hindu duhovnosti i religije, i dodaje da „samo tako religija može biti univerzalno neophodna“.

Postoje različiti nivoi religioznosti, a na Istoku govore o tri, navodimo ih od najniže ka najvišoj:

Intelektualna religioznost (znanje o Bogu) ispoljava se kao umnovanje, razmatranje, pokušaji da se umom, pameću, analogijama, pojmovima mišljenjem dokuče Bog i njegova suština - gnoza.

Pobožnost je viši nivo religioznosti, istovremeno i najčešći, i ispoljava se u molitvama kao u razgovoru s Bogom. Molitva je često lična, raspričana, sa rasutom pažnjom, izraženim traženjima i očekivanjima od Boga. Dakle, pobožnost se živi delimično umom, delimično duhom, čime je i ograničena, pa su i dobrobiti od obične pobožnosti ograničene;

Meditacija, i analogno kod nas - tihovanje predstavlja vrlo visoku duhovnost i religioznost (mada se meditiranje, kako smo naveli, kod nas predstavlja kao nereligiozna, laička tehnika).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neke elemente drugih kultura neretko dočekujemo sumnjičavo, uvereni da se susrećemo sa „nečistim silama“. To se u najvećoj meri odnosi na vrste istočnjačkih tehnika meditacije, duhovnih telesnih vežbi, ili postupaka unapređenja ljudskog zdravlja. Zašto je tako, i kako tu stvari zapravo stoje?
Mada se na raznim meridijanima nalazi u različitim fazama razvoja, ljudski rod je jedan. U razvoju individue i društva postoje opštevažeće zakonomernosti, koje se, kao u kakvoj arheologiji, prepoznaju poput godova u „preseku“ svake kulture i civilizacije.

I kao što se svaka individua razvija kroz istovetne faze (mada kod individua ishod nikad nije istovetan, već u detaljima uvek neponovljiv, ali u prepoznatljivim okvirima i zakonitostima) tako se i društva razvijaju po fazama i na veoma sličan način. Ono što postoji u jednoj autentičnoj kulturi, postoji i u drugoj, isto tako autentičnoj kulturi, ali se drugačije naziva i ispoljava.

Tačno je da su meditacije, molitve i druge tehnike duhovnog uzdizanja istovremeno i religijski elementi, i deo puta ka Bogu, ka višim sferama postojanja i sopstva.

Ali, zar svaka kultura nije sistem mera, postupaka, verovanja i rituala pomoću kojih se čovek otima svojoj nižoj prirodi, u težnji ka višim oblicima postojanja? Zato osnovu svake kulture čini sistem verovanja - religija, a u osnovi svake religije je poimanje života kao svetinje (po čemu se sekte razlikuju od religija) te sistem mera za obezbeđivanje zdravog života. Nema autentične religije koja sebi kao cilj ne postavlja spasenje čoveka i na ovom, i na onom svetu, putem zdravog života, brige o telu i duhovnog uzdizanja, kroz udaljavanje od patnje i dostizanje blagostanja, što je drugo ime za uspostavljanje veze sa višim svetom, entitetima, energijama, sve do sjedinjenja sa Bogom, koji je na ovom svetu prisutan i delatan, delotvoran u obliku energija, strujanja, topline, boja, mirisa, što sve spada u energije.
Pošto su kulture (kad su nerazorene i neometane u autentičnom razvoju) celoviti organizmi, razume se da svaka ima sistem vitalne „organe“, koji je čine živim organizmom. To znači da i ono što nas kod drugih kultura plaši ili konsternira možda postoji i u našoj kulturi.

Meditiranje je jedna od pojava koje zapažamo kao nešto tuđe, iako ono postoji u svakoj kulturi.

I ne radi se samo o vremenu molitve (jer svaka molitva je vrsta meditiranja) niti o zauzimanju određenog položaja tela, već o brojnim momentima spontanog poniranja u sebe, za koje kažemo. „da se sastavim sa sobom“, ili umirivanje strastvenog i zgriženog proživljavanja svakodnevice, za šta se u narodu kaže: „ravno mi sve odavde do...“ Jutarnja kafa u samoći, dok čeljad još nije poustajala, predstavlja to „sastavljanje sa sobom“ svake domaćice.
Ali, naša vekovima stara praksa isihastičkog tihovanja ima daleko veće sličnosti sa sistemom istočnjačkog meditiranja. Naše tihovanje se od istočnjačkih meditiranja razlikuje manje suštinski, a više formalno, po tome što se kod nas više praktikuje u monaštvu nego kod svetovnih ljudi. A to je prava šteta.

Razume se da bi naši ljudi koji se opredele za unapređenje života i zdravlja kroz duhovno uzdizanje daleko više postigli u svojoj, nego u nekoj dalekoj kulturi. Referentni okvir, ceo sistem verovanja, mišljenja i vrednovanja zasnivan je na kulturnim temeljima, pa tehnikama daleke kulture možemo završiti samo „početne razrede“, a u svojoj kulturi nemamo ograničenja u napredovanju.

Svoj stav iznosi:
David Dabić, duhovni istraživač

Tamo gde se prepliću duša i telo, gde materija prelazi u energiju i obrnuto, na najsitnijem, nevidljivom nivou, manjem od atoma do sto miliona puta, deluje kvantna medicina.

Šta je kvantna medicina?

- Nova medicinska grana koja spaja najsavremenija dostignuća biofizike i kvantne fizike sa poznavanjem energetskih polja organizma. Zvanično je u Briselu 1989. godine proglašena za medicinu trećeg milenijuma, nakon dugogodišnje primene u više od 1500 kabineta i nakon kliničkog ispitavanja njenog delovanja na više od milion i po pacijenata.
Ovaj novi naučni pristup je iznedren u bivšem SSSR-u i imao je nekoliko razvojnih faza. Predkliničko ispitivanje bilo je od 1964 do 1978. godine. Posle eksperimenata na mikroorganizmima i životinjama, 1978. počela je klinička primena i statističko praćenje rezultata.
Sredinom osamedesetih godina počinje teoretsko-eksperimentalna razrada i proizvodnja aparata sa ekstremno visokom frekvencijom. Nastala su dva tipa aparata: sa uskospektralnim i širokospektralnim dejstvom sa frekventnim opsegom od 53-78 GHz (milijardi herca ), što se podudara sa najčešće poremećenom mikrotalasnom frekvencijom tela.
Ova ispitivanja naročito su zanimala tim stručnjaka koji se bavio kosmičkom medicinom. Naime, boravak kosmonauta u kosmosu podrazumevao je period i duži od godinu dana, a za to vreme izloženi su delovanju mikrotalasa. Istraživače je zanimalo kakav je uticaj mikrotalasa na njihove organizme.

Do kojih su otkrića došli sovjetski naučnici?

- Posmatrajući kosmičke mikrotalase pronašli su mikrotalase u nama (30-300 milijardi herca) što znači da naše ćelijske podjedinice vibriraju u istom frekventnom opsegu. Ovo se običnim ispitivanjima ne moze uočiti, ali se podudarilo sa ranijim pretpostavkama i rezultatima do kojih je došao ugledni britanski naučnik Frelih, koji je potvrdio da živi sistemi vibriraju u opsegu od 30 - 300 milijardi herca. Primera radi, molekul vode ima vibracije od 30 milijardi herca.

Šta je po kvantnoj medicini ljudski organizam?

- Komplikovani kibernetski sistem sa veoma razvijenom energetsko-informativnom mrežom, integrisan na više nivoa. Odnosi ćelija-organ-organizam podrazumevaju projekcije i na horizontalnim i vertikalnim nivoima. To znači da su bolesti svesne ne samo ugrožene ćelije i organi, već sve ćelije čitavog organizma, te da su sposobne da ga brane preko mnogostrukih i veoma komplikovanih mehanizama samoregulacije.
Kada se kaže "bolest", ima se na umu više segmenata tog fenomena, ili pojave. Utvrđivanjem bolesti otkriva se ili da je organizam u fazi ozdravljenja, ili je "poklekao" i svojim samoregulativnim mehanizmima ne uspeva da prevaziđe bolest, te mu u tom slučaju treba pomoć.

Šta se u našem organizmu dešava kad nam skoči temperatura?

- Povišena temperatura je jedna od manifestacija nekih bolesti, kao i što na bolest ukazuje i povećan broj limfocita u krvi. To signalizira da se organizam protiv "uljeza" bori, a mi smo već navikli da mu "pomažemo" uzimanjem određenih hemijskih lekova koji spuštaju temperaturu. Međutim, mi mu tako brišemo svest o postojanju problema u organizmu. Šta više, opterećujemo njegov suptilan sistem da prerađuje strane hemijske supstance, umesto da mu pomognemo da se sam izbori sa "agresorom" pokrećući ili podižući samoodbranu i samoisceljenje na viši nivo.

Kako se postiže da organizam sam organizuje samoodbranu i samoisceljenje?

- Preko imunostimulacije i oslobađanja sopstvenih medijatora tj. supstanci, koje će organizmu pomoći da prevaziđe bolest. Narodna medicina u slučaju povećanja temperture koristi masažu stopala i šake alkoholom (koji je destilat prirodnih biljnih supstanci), što znači stimulaciju određenih biološki aktivnijih tačaka stopala i šake, kojim su oni krcati, dok kvantna medicina reguliše poremećene frekvencije, podiže imunološki status i uključuje vlastitu unutrašnju laboratoriju za proizvodnju supstanci koje pomažu da se bolest prebrodi.

Da li je povećan broj limfocita u krvi znak bolesti?

- Povećan broj limfocita u krvi tumačimo kao bolest, a zaboravljamo da limfociti "pamte" zdravo stanje organizma, bore se protiv "uljeza" i teže da se vrate zdravom stanju. Kada se njihov broj poveća, to govori da je organizam, već u jednoj od faza ozdravljenja, osim u veoma retkim malignim slučajevima kada je poremećena kontrola njihove produkcije.
Lečenje kvantnom medicinom znači izazivanje rezonantnog odgovora organizma, aktiviranjem mnogobrojnih puteva samoregulacije. Suština ove još nedovoljno poznate, ali priznate medicinske grane, je u oslobađanju endogenih tj. sopstvenih biološki aktivnih supstanci - vlastitih "medikamenata" koji su u znatno manjoj količini potrebni, ali su višestruko aktivniji od farmakoprepata.
I što je najvažnije, oni su potpuno bezopasni. Nema alergijskih reakcija, nema predoziranja, a to nije zanemarljivo. Normalizacijom stresogenih i adaptivnih hormona, koagulacionih potencijala krvi, normalizacijom Ph i mnogobrojnih metaboličkih procesa, organizam sopstvenim snagama prevazilazi bolest. U tome je mehanizam delovanja kvantne medicine i njene neograničene mogućnosti u preventivi, ali i lečenju mnogih oboljenja čiji je uzročnik nepoznat. Pri tome, važno je naglasiti sledeće:

• snaga signala kojim se deluje na organizam je krajnje niska, što potvrđuje da nije reč o fizičkom delovanju na organizam, već samo o informaciji koju on dobija da bi se sam pokrenuo ka izlečenju.
• evidentan je efekat produženog dejstva; uzlazna linija ozdravljenja, posle svake seanse; ali i posle završetka terapije, jer je organizam primio informaciju " šta mu valja činiti". lodgovarajuća reakcija organizma na delovanje elektromagnetnih talasa niskih intenzivnosti uglavnom se ne nalazi u zoni na koju terapeut deluje, već u zoni patološkog procesa, koji je po pravilu sasvim udaljen.
• kvantna terapija koriguje ne samo dinamičke procese koji bi izmenili sam defekt, već i bolest u celini. Primera radi, kod pacijenta sa čirom na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, podvrgnutog ovoj terapiji, ne samo da će se zaceliti ulkusna grizlica, već će se izlečiti i ulkusna bolest.
• ovom terapijom postiže se normalizacija na fizičkom nivou i u mentalno-emotivnoj sferi pacijenta, što znači da se prevazilazi psihosomatska priroda oboljenja.

Je li većina bolesti psihosomatske prirode, odnosno da li je stres gotovo uvek okidač bolesti?

- Autor termina "psihosomatska medicina", Franc Aleksander, navodi da je stres okidač za mnoga psihosomatska oboljenja, a savremena istraživanja pokazuju da je čak od 75 do 90 odsto oboljenja, psihosomatske prirode.
Stres je globalni napad spoljneg sveta na organizam, a pošto naš organizam i naši organi imaju različitu genetsku predispoziciju, tj. izdržljivost, to će "pucanje" organizma nastati upravo preko onih karika koje su najslabije.
Na prvobitnoj listi Franca Aleksandera nalazilo se samo sedam psihosomatskih bolesti: astma, hipertenzija, tireotoksikoza, čir, ulcerozni kolitis, reumatoidni artrit, neurodermatitis. Sada je ta lista bolesti daleko veća.

Kako biste objasnili odnos psihe i materije?

- Psihosomatska medicina pokušava da razreši još uvek nepoznat odnos između onoga što se naziva nesvesnom psihom i onoga što nazivamo materijom, a možda su psiha i materija zapravo ista pojava, jedna posmatrana iznutra, a druga spolja, kako je govorio još Jung. Takođe je poznato da su ćelije u mozgu i imuni sistem opremljeni i osposposobljeni za međusobnu komunikaciju. Ovo su potvrdila istraživanja dr Norman Kozins, što ukazuje da izloženost stresu i te kako utiče na pad imuniteta i na razvoj bolesti. Ako smo mi stabilni u psiho-mentalno-emotivnom smislu, nećemo pokleknuti bolesti i obrnuto. Kvantna medicina upravo uravnotežuje te nivoe.

Kad se može reći da je čovek zdrav, a kad da je bolestan?

- Nastanak bolesti se moze posmatrati sa različitih aspekata. Pre svega sa biofizičkog i biohemijskog. Savremena medicina je do šezdesetih godina 20. veka prednost davala biohemijskom aspektu koji je za razliku od biofizičkog bio lakše dokaziv. Od šestedesetih godina, u SSSR, Nemačkoj, Britaniji, Rumuniji, Italiji itd. iscrpno se istražuje biološko delovanje magnetnog polja i biofizičkih aspekata nastanka bolesti. U tom kontekstu se biofizički nivo posmatra kao dublji nivo nastanka bolesti, te se ona ne može prevazići samo delovanjem na biohemijski nivo koji predstavlja drugi stepenik u nastanku bolesti.
Ukrajinski akademik Sergej Pantelemonovič Sitko, je u okviru naučno-istraživačke institucije "Vidguk", u Kijevu, u bivšem SSSR-u, okupio eminentne stručnjake iz različitih naučnih oblasti, koji su predstavili tzv."kvantnu fiziku živih sistema".
Ona govori o tome da su svi živi sistemi, a ne samo ljudski, sposobni da prepoznaju za 0.01 odsto promenjenu frekvenciju elektromagnetnog talasa i da to registruju kao bolest. Znači organizam je zdrav kada u njemu postoji stabilna frekvencija elektromagnetnog talasa.
Odstupanje od normalne frekvencije organizam registruje se kao bolest.

Dok je stabilna frekvencija garant za stabilne biohemijske procese u organizmu i očuvanje zdravlja, promenjena frekvencija kanališe biohemijske procese na pogrešnu stranu, u bolest. Drugim rečima, gde nastaje devijacija elektromagnetnog talasa, gde je prekid protoka energije, tu nastaje obolenje.

(Zlata Jovanović-Ignjatić, jedan je od specijalista. Stručna znanja sticala je kod jednog od rodonačelnika kvantne medicine, akademika prof. Vladimira Davidoviča Žukovskog, predsednika Lige lekara pri Ujedinjenim nacijama, zatim kod prof. Adolfa Grabovščinera i prof. Valentina Kovalenka u Moskvi.)
http://g-ecx.images-amazon.com/image...._AA240_.L.jpg

http://www.blic.co.yu/stara_arhiva/a...ne/feljton.htm
http://www.blic.co.yu/stara_arhiva/a...ne/feljton.htm
http://www.blic.co.yu/stara_arhiva/a...ne/feljton.htm
http://www.blic.co.yu/stara_arhiva/a...ne/feljton.htm

Kvantna medicina je nova naučna grana, ili još bolje reći objedinjenje energetske i moderne, komplementarnih i alternativnih grana medicine. U zadnjih par decenija kvantna medicina se razvila zahvaljujući otkrićima telesnog elektro-magnetizma. Ubrzanim razvojem moderne, pre svega kompjuterske tehnologije, postaje sve pristupačnija i ima sve više pristalica i u zvaničnoj medicini. Ja to često pojednostavim i kažem da je kvantna medicina simbioza holističkog tj. celovitog pristupa lečenju čoveka potpomognuta modernom tehnologijom.


Hiljadama godina su poznata znanja i veštine zdravog života, preventive i lečenja u sklopu tradicionalne kineske medicine (akupunktura, herbalistika, tai-chi, chi gong), indijske ajurvede, joge, aromaterapije, kristaloterapije, terapije zvukom, plesom, travarstvo raznih kultura….itd. Sve ove metode posmatraju čoveka kao sklad ili nesklad tela, uma, duše i okoline; znači kao celinu.

Razvojem elektronike, kibernetike i kompjuterske tehnologije ova hiljadugodišnja znanja dobijaju potvrdu i u zvaničnoj nauci, a to je činjenica da je naše telo u suštini kondezovana energija koja se brzo kreće na bezbroj različitih vibracija. Tesla je još davno rekao da će razvojem i ispitivanjem nevidljivih sila čovečanstvo napredovati u nauci za par godina tako brzo kao što je za sve vreme do sada. Svedoci smo toga.

Na početku 20. veka američki naučnik dr Royal Rife otkriva da ćelije izložene nekom obliku energije sa kojom rezonuju tu energiju apsorbuju kroz rezonantne strukture. Što je energija veća, ćelije se razaraju. Jednostavan način za razumevanje rezonance (muzičarima će to biti najjednostavnije) je da zamislimo opersku pevačicu koja svojim glasom lomi vinske čaše – jer čaše rezoniraju na odredjenoj frekvenciji. Ako pevač može podesiti frekvencu svoga glasa sa čašom ona će apsorbovati tu rezonantnu energiju i slomiti se. Taj jednostavan princip se može primeniti i na žive ćelije, bakterije, viruse, degenerisana tkiva…
(poznavaoci Veda i naši preci, bake zabrađenih glava, znali su i koristile su sve ovo vekovima)

Da bi otpočelo lečenje skoro svaki pacijent mora da doživi promenu svesti. Skok unutar svesti u dublje nivoe podsvesnog predstavlja ključ isceljenja. Svest je energija, a energija je zasnovana na kvantumu i u stalnoj je promeni. Zato male stvari i male promene u životu i našim navikama na svesnom nivou, uz podršku neke od energetskih-kvantnih terapija mogu dovesti do velikih promena na nesvesnom na kojem se dešava izlečenje.

Za dobro zdravlje treba imati dosta znanja, zdrave logike, aktivan i odgovoran stav pre svega prema sebi, prema drugima i prema okolini. Onda će i stimulacije na suptilnim energetskim nivoima biti brže i efikasnije.

( dr Žanka Četojević)

Zaključio sam da tzv. zapadna medicina na neki način tretira čoveka kao mehanizam, što je posledica kartezijanske paradigme u koju smo svi mi uronuli načinom života i tokom obrazovanja.
Prema toj kartezijanskoj paradigmi, čovek je zatvoreni sistem određen svojim fragmentima. Druga karakteristika čoveka, po toj paradigmi, je da je on repetitivni sistem, što znači da se može predvideti kako će on reagovati, odnosno, ako je neki sistem zatvoren i repetitivan, znači da ga možete kontrolisati i predviđati njegovo ponašanje.
Međutim, čovek je, u suštini, otvoren sistem i nije uopšte repetitivan što znači da ga ne možete kontrolisati. Medicina, koja je odgovorna za dobro stanje, za zdravlje jednog otvorenog sistema, a pristupa mu kao zatvorenom, ima tu stalnu repetitivnu logiku i ako vidi da nešto ne ide, ona pokušava da primeni snažnija sredstva, misleći da nije primenjen dovoljno jak impuls.
Usled toga dolazi do prelaska mnogih bolesti iz akutnih u hronične, i, s druge strane, dolazi do velikog broja štetnih posledica lečenja. Danas imate oko 20% hospitalizovanih pacijenata od štetnih posledica lečenja, na svetskom nivou. Tako da sam počeo da tragam za nečim drugim i našao jedno široko polje alternativne medicine. Tada sam uočio kako se alternativna medicina razvija i u zemljama razvijenog sveta.

Koje su terapeutske mogućnosti kvantnemedicine?

-Praktično neograničene. Postoje razne metode - informoterapija, mikrotalasna rezonantna terapija, biorezonantna terapija… Mi se, kao sistem, stalno krećemo iz ravnoteže u neravnotežu. Živimo u zagađenoj sredini, voda, vazduh, tle, hrana, sve je na neki način zagađeno. Živimo u svojevrsnoj elektronskoj supi raznih elektromagnetnih talasa i ne možemo da budemo apsolutno zdravi.


Re: Nema bezizlaznih situacija By: NiKooLaa Date: Avgust 07, 2008, 15:06:25
Znam za owo chitao sam u nowinama...
ne znam shta da kazhem...
Werujem da je obmanjiwao ljude...
nije on nikakaw doktor, psixolog ili shta wec...
Re: Nema bezizlaznih situacija By: Knez Danilo II Date: Avgust 07, 2008, 19:11:58
Citat
Werujem da je obmanjiwao ljude...
nije on nikakaw doktor, psixolog ili shta wec...

Shto me ,,jebesh,,  , znash da ne volim sa tobom da diskutujem o slicnim temama i pitanjima. Nije obmanjivao, vec je pomagao ljudima, i hvala mu na tome.
Re: Nema bezizlaznih situacija By: NiKooLaa Date: Avgust 20, 2008, 01:01:36
Jes, josh treba da mu se zaxwaljujem...
ne znam shta ce owa tema uopshte u owom podforumu...
shta, da nije zawrshio teologiju u mendjuwremenu ?
Odg: Nema bezizlaznih situacija By: Alle Date: Avgust 27, 2010, 15:43:06
Ajde ukratko da mi objasnite o cemu je rec..Ne mogu da citam onoliki tekst gore.. o.O