samo-opusteno Put oko Sveta
Pages: 1
Zamke rominga: Pregled cena usluga mobilnih operatera By: NiKooLaa Date: Jun 26, 2010, 00:28:57
Zamke rominga: Pregled cena usluga mobilnih operatera

Letovanje je samo po sebi trošak, ali ono što nikada ne uračunate u cenu odmora je i pretplata za mobilni telefon. Da se obično „Ćao, dobro smo“ iz rominga ne bi pretvorilo u noćnu moru i glavobolju zbog skupoće, za vas smo napravili detaljan pregled cena usluga srpskih mobilnih operatera.

 
Pažljivo telefonirajte iz inostranstva da ne biste račun platilii kao i aranžman

Usluge mobilnih operatera su različite i zavise, uz najvećoj meri od toga koliko njima strani operatori naplaćuju uslugu korišćenja mreže u zemljama u kojima se korisnici nalaze. Iako svi najavljuju popuste, MTS je već za korisnike „M:tel“ mreže u Crnoj Gori omogućio da razgovaraju bez troškova rominga (dolazni pozivi se ne naplaćuju), dok se odlazni pozivi ka Srbiji i Bosni i Hercegovini tarifiraju po ceni od osam dinara po minutu za pripejd, odnosno sedam dinara po minutu za postpejd korisnike.
Za vreme trajanja roming promocije, od 1. jula do 31. avgusta, korisnici MTS imaće specijalne popuste za telefoniranje u Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Turskoj i Tunisu. Korisnici „Telekoma Srbija“ mogu na dva načina da naprave poziv u romingu kako bi prošli jeftinije. Osim direktnog poziva iz rominga, za korisnike pripejda u ponudi je i „povratni“ poziv biranjem koda *102*, koji znatno umanjuje cenu razgovora.
U „Vipu“ je roming, zahvaljujući saradnji sa „Vodafonom“ povoljniji. Takođe, cene su prilagođene letnjoj sezoni, pa korisnici ove mreže mogu ostaviri različite sezonske popuste i pogodnosti.

TELENOR (POSTPEJD)                                                               
*SVE CENE SU U DINARIMA I BEZ POREZA


TELENOR (PRIPEJD)


VIP (PRIPEJD I POSTPEJD)


TELEKOM (PRIPEJD)


TELEKOM (POSTPEJD)