samo-opusteno Aktuelnosti
Pages: 1
Pekinska patka na "dva nacina" By: [Vesti] Date: Maj 18, 2010, 20:30:40
Pekinska patka na "dva nacina"Tri dana pred koncert u basti SKC-a legendarne novosadske pank grupe Pekinska patka nastala je "frka" oko toga koje ce se pesme svirati.

Bivsi gitarista benda Sreten Kovacevic oglasio se saopstenjem u kojem je porucio da "kao osnivac i prvi gitarista benda nece dozvoliti grupi gradjana koja je zakazala okupljanje pod imenom Pekinska patka, da izvodi njegove autorske i koautorske pesme".

Kovacevic je sa prvom postavom benda snimio prvenac "Plitka poezija". On je najavio da ce se za njihovu "svaku dalju zloupotrebu obratiti za to nadleznim instuitucijama".

"Kao osnivac grupe, autor i koautor pesama sa jedinog autenticnog albuma 'Pekinske patke', 'Plitka poezija' (1980), zatecen sam zloupotrebom imena i legata projekta od strane ljudi koji sa istim imaju malo, a neki i nimalo veze", saopstio je Kovacevic.

Pekinska patka, odnosno njen frontmen Nebojsa Conkic, odgovorio je Kovacevicu da ne moze da polaze pravo na pesme.

"Kovacevic je u svom obracanju javnosti prevideo ili namerno neistinito izneo osnovne
podatke vezane za osnivanje i rad grupe. Pekinska patka je osnovana 1978. godine pod nazivom koji je
osmislio njen frontmen Nebojsa Conkic. Jedino tacno u saopstenju gospodina Kovacevica jeste da je on jedan od clanova tadasnje postave grupe", navodi se u saopstenju Pekinske patke, koja je popularnost stekla velikim hitom "Bolje da nosim kratku ...

Procitaj nastavak vesti...