samo-opusteno Sportske Vesti
Pages: 1
Mihajlović: Vidić može da se vrati u reprezentaciju, treba samo da me pozove By: [Glasnik] Date: Februar 02, 2013, 16:15:34

Mihajlović: Vidić može da se vrati u reprezentaciju, treba samo da me pozove   Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović potvrdio je da će se Dejan Stanković uskoro vratiti u nacionalni tim i dodao da su vrata otvorena i Nemanji Vidiću, ali da kapiten Mančester junajteda mora njega da pozove i kaže da je spreman.


- Kada sam postao selektor razgovarao sam sa Stankovićem i Vidićem i oni su mi tada izneli svoje razloge zbog kojih nisu više u mogućnosti da igraju za reprezentaciju. Ja sam to prihvatio, jer igranje za nacionalni tim treba da bude najveća čast, a ne da neko nekom čini. U međuvremenu, Stanković me je pozvao, rekao mi da bi se rado vratio i prihvatio sam njegovu želju. Isto važi i za Vidića, ukoliko se predomislio, potrebno je samo da me pozove, da mi to kaže i konkurisaće za tim – rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u hotelu Hajat, gde je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za prijateljski meč sa Kiprom (opširnije o tome pročitajte OVDE).On je dodao da po istom principu u reprezentaciju može da se vrati i Nemanja Matić, koji je nezadovoljan statusom nedavno izjavio da se neće odazivati pozivu dok je Mihajlović selektor.- Matić je izneo svoj stav i ja ga poštujem. Potrebno je da pozove i kaže da opet prihvata pravila, a ona su jasna. Svaki reprezentativac mora da bude spreman i da igra, i da sedi na klupi i na tribinama, a ja sam taj koji odlučuje o tome – zaključio je Mihajlović.Stanković i Vidić nisu igrali za reprezentaciju od oktobra 2011. godine i poraza od Slovenije u Mariboru sa 1:0, u poslednjem kvalifikacionom meču za plasman na prvenstvo Evrope u Ukrajini i Poljskoj.


[Izvor]