samo-opusteno Tutorijali i Literature
Pages: 1
Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi? By: MarkoKg Date: Novembar 11, 2012, 16:49:20
Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi?

Kontakti su najvredniji deo svakog telefona. Zato kupovina novog telefona uvek može da dovede do glavobolja, jer ne znamo kako da prebacimo kontakte sa starog. Postoji nekoliko načina za prebacivanje kontakata. Na primer, kontakti se mogu prebaciti na karticu, kartica ubaciti u novi telefon i problem je rešen.

Druga mogućnost predstavlja slanje kontakata putem Bluetooth konekcije. Koraci se razlikuju od telefona do telefona, ali se sve svodi na odlaska u listu kontakata, selektovanje onih koje želite da prebacite i potom na Import/Export – Send Contacts (Pošalji kontakte) via Bluethooth. Neki telefoni imaju i opciju Transfer (Prenos) koja omogućava direktan prenos kontakata na drugi telefon.

Dakle prvo što je potrebno da uradite je da odete u svoje kontakte i potražite mogućnost za prenos kontakata putem Bluetooth konekcije.Ako vam, iz nekog razloga, to prođe neuspešno, onda probajte naredni savet.

Predstavićemo vam program MobileGo koji omogućava prebacivanje kontakata sa jednog telefona na drugi, nezavisno da li je to Nokia, iPhone ili Android telefon. Primetili smo i da program radi sa starijim modelima telefona, mada to zavisi i od telefona koji imate.

 Skinite ga i instalirajte. Pratite instalaciju gde će vam biti navedeno koja podešavanja treba da podesite na telefonu kako bi aplikacija proradila.

Nakon što povežete telefon na računar i otvorite program, pristupićete svim podacima na telefonu. Tu je mnoštvo mogućnosti u upravljanju telefonom kao što su ubacivanje slika, videa i drugih fajlova. Idite u meni Contact gde ćete videti opciju za Export/Import. Selektuje kontakte koje želie da prenesete i kliknite na Export selected contact to computer , ili alternativno Export all contact to Computer ako želite da izvezete sve kontakte.Sada, prikačite na računar drugi telefon na koji želite da uvezete kontakte. Ponovite istu proceduru sa instalacijom, ponovo kliknite na Export/Import ali ovog puta odaberite opciju Import contact from computer. Pronađite gde ste sačuvali fajl iz prethodnog koraka, i sada možete da prebacite kontakte na svoj novi telefon.