samo-opusteno Tutorijali i Literature
Pages: 1
Program koji pokazuje poslednju aktivnost na računaru By: MarkoKg Date: Novembar 11, 2012, 16:42:58
Program koji pokazuje poslednju aktivnost na računaru

Kompanija Nirsoft je nedavno izbacila veoma koristan alat LastActivityView, koji omogućava da pratite svaku aktivnost na svom računaru, u nekim slučajevima i od samog početka korišćenja računara. Nije potrebno ništa da instalirate, već  samo da pokrenete .exe program. On će nakon par minuta proveriti sve postojeće podatke sa računara i izlistati sve aktivnosti koje su se dešavale. Na primer, moći ćete da vidite koje ste programe ili foldere otvarali i u koje vreme. Ovo je korisno, ako na primer, želite da pratite šta  je neko drugi radio na vašem računaru, kao i da izanalizirate koji su programi bili otvoreni, ako se desio neki pad sistema ili slično.

Jedina mana programa je lošiji grafički interfejs i nemogućnost filtriranja. Međutim, filtriranje se može obaviti na zaobilazan način. Potrebno je samo da izvezete podatke u .csv formatu i ubacite ih u Excel ili neki drugi program za tabele. Tada ćete moći da sve podatke podrobnije analizirate.

Podatke izvozite tako što prvo kliknete na dugme Save, kao na slici, i onda odaberete .csv format pre nego što snimite dokument.


Odg: Program koji pokazuje poslednju aktivnost na računaru By: MikiS Date: Maj 18, 2013, 11:16:26
Ne vidim svehu korišćenja, kada ovo postoji kao sastavni deo OS!