samo-opusteno Put oko Sveta
Pages: 1
Najbrže do svetskih metropola By: MarkoKg Date: April 20, 2010, 22:25:25
Brzo, jeftino i komforno do Barselone, Madrida, Kopenhagena, Dubaia
Najbrže do svetskih metropola
B. Stamenković | 20. 04. 2010. - 10:07h | Foto: M. Ilić |Ovog proleća definitivno je mnogo lakše nego prethodnih godina otputovati do mnogih evropskih i svetskih metropola – za malo novca, a avionom. Kako je na domaćem tržištu sve veći broj stranih kompanija, cene su sve povoljnije. Samo u maju moguće je otputovati na nekoliko novih destinacija kao što su Barselona, Madrid, Riga…


Riga - „Er Baltik“

Od 5. maja letonska avio-kompanija „Er Baltic“ leteće na liniji Beograd-Riga ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, sa poletanjem u 15.30. Er Baltik će putnicima iz Beograda omogućiti preko Rige odlične transferne veze za oko 20 gradova u skandinavskim zemljama, kao i za veliki broj gradova u većini bivših sovjetskih republika. Cena povratne karte je 99 evra.


Barselona - „Span er“
Za srpske turiste će ovog proleća sigurno najzanimljivija i najtraženija destinacija biti Barselona, s obzirom da je španski „Span er“ od nedavno uveo direktnu liniju između glavnog grada Srbije i Katalonije. Preko ovog grada moguće su i dobre avionske veze do španskih ostrva. Letove iz Beograda do Brselone će „Span er“ obavljati tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom, a cena povratne karte je oko 169 evra.


Madrid - „Span er“
Nešto manje posećena destinacija u Španiji, kada su u pitanju srpski turisti, jeste prestonica Madrid. Ipak, uvođenje direktne avio-linije iz Beograda do ovog grada moglo bi da promeni takvu situaciju. Španski „Span er“ je najavio da će od 28. maja uvesti letove na ovoj relaciji - petkom i nedeljom. Cena povratne karte je kao i za Barselonu, oko 169 evra, ali semogu naći i one jeftinije, oko 100 evra.


Kopenhagen - „Kimber sterling“
Još jedna avionaska konekcija sa severnim delom Evrope iz srpske prestonice uvedena je 29. marta, s obzirom da je danska aviokompanija „Kimber Sterling“otvorila liniju Beograd - Kopenhagen. Avioni saobraćaju dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom, a putnici vrlo lako mogu da iz glavnog grada Danske stignu do ostalih gradova Skandinavije. Cena povratne karte sa svim taksama kreće se oko 150 evra.


Dubai - „Jat ervejz“
Dubai je u svetu poznat kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija, a putnici iz Srbije najčešće putuju do ovog grada jer odatle presedaju i putuju dalje na istok. Let za Dubai „Jat“ je uveo 9. februara. Za sada leti do ove destinacije dva puta nedeljno, a od 10. maja leteće tri puta-ponedeljkom, četvrtkom i subotom. Na ovaj način putnici iz Beograda imaju dobru vezu sa Australijom, Novim Zelandom, Dalekim istokom.


Portorož - „Jat ervejz“
Portorož je grad u slovenačkom primorju i jedan je od najvećih turističkih centara u Sloveniji. Ima 3.000 stanovnika. Na redovnoj liniji Beograd-Portorož, Jat saobraća od 15. aprila do 27. juna, četvrtkom i nedeljom, a cena povratne karte sa taksama je oko 140 evra.