samo-opusteno Koncerti
Pages: 1
Darkwood dub prave šou By: MarkoKg Date: April 11, 2010, 16:45:25
Supernatural festival 25. aprila u Beogradu
Darkwood dub prave šou
Neven Džodan | 11. 04. 2010. - 00:02h | Foto: S. Maričić |

Bendovi Darkwood dub i Svi na pod nastupiće na Supernatural festivalu koji će biti održan 25. aprila kod Hajdučke česme u Košutnjaku. Svi oni koji hoće besplatne karte za festival koji slavi Dan planete, treba da dođu na Trg Nikole Pašića 16. 17. ili 18. aprila i ponesu sa sobom tri plastične flaše, tri limenke i tri časopisa, dnevnih novina ili kartona.


Beogradski rokeri Darkwood dub nastupiće na „Biodisel“ bini

Supernatural festival se, kao i svake godine, održava preko dana. Dečji program počinje u 10 sati ujutru, a za ostale od 14 sati. Ulaz za decu je besplatan, a oni koji ne budu reciklirali tokom sledećeg vikenda moći će da kupe karte na dan održavanja festivala, ispred ulaza po ceni od 300 dinara.


Darkwood dub, jedan od najbitnijih i najuticajnijih bendova na ex-Yu sceni, nastupiće na „Biodiesel“ bini, a iza ovog benda je sedam albuma i 22 godine na sceni. Sedmočlani bend Svi na pod je trenutno jedinstven projekat u Srbiji. Prema rečima kritičara, zajedno sa još nekoliko novih beogradskih bendova, oni formiraju novu srpsku pop scenu. Beogradska publika je pre neki dan imala priliku da ih čuje na prvom većem beogradskom koncertu u Domu omladine i oduševljeno pozdravila njihove hitove „Afrikanac Beogradu“, „Mustafa“, „Bugi-vugi“ i „Ćao, Nevena“.


Glavne zvezde festivala ipak su Zion train - pioniri i neosporni lideri u dub/dance žanru poslednjih dvadeset godina. Spadaju među najbolje žive dub izvođače na planeti kao zagovornici live dub performansa spajajući akustične instrumente i vokale. Među učesnicima festivala naći će se i bluz gitarista Adam Raferti, kao i japanski dram’en’bejs di-džejevi Aki i Juki.


Supernatural festival je osnovan je 2007. godine s ciljem da kroz ekološke radionice, muziku, boravak u prirodi, druženje i umetnost podigne ekološku svest mladih ljudi u Srbiji. Teme ovogodišnjeg festivala su zelena arhitektura, organska ishrana i reciklaža. Prošle godine je Supernatural prikupio preko 150.000 limenki i flaša, što je činilo preko dve tone recikliranog komunalnog otpada.
 

Dve bine
Festival će imati dve bine: „Biodiesel“, gde će nastupiti Darkwoodi, Zion Train, DJ Aki i Juki, Adam Raferti, DJ Brka, Naked, Jasna Jovićević i mnogi drugi, i „Disko livadu“. Tu će muziku puštati DJ Ewox, Peppe, Braća Burazeri, Alex Monster, Felony Flats, DjurDJa. Dečji program u kom učestvuju Minja Subota, Dobrica Erić i Dečji hor „Čarolija“ namenjen je najmlađima i počinje u 10 sati na „Biodiesel“ stejdžu.
Odg: Darkwood dub prave šou By: nigrutin2 Date: Decembar 20, 2010, 23:22:38
extra