samo-opusteno Muzičke vesti
Pages: 1
Beogradski Sindikat: Alal vera! By: Karudijan Date: April 29, 2012, 09:44:22
Beogradski Sindikat: Alal vera!


Puna Arena, tri sata fantastičnog koncerta, momci, svaka čast!





Pred koncert, mnogi su sumnjali da jedan beogradski hiphop bend može da stane rame uz rame sa svetskim zvezdama koje su uspevale da napune jednu od najvećih koncertnih hala na Balkanu, ali 28. april 2012. ostaće upamćen kao datum kada je to Sindikat uspeo. Pred Arenom se tražila karta više, a tapkaroši su trljali ruke.

Sindikalci su nastupili pred Beograđanima nakon šest godina, ali i pred hiljadama fanova koji su potegli iz čitave Srbije da bi ih čuli. Već od 18 časova, ispred Arene je gomila ljudi pila pivo, i nestrpljivo cupkala čekajući 20 časova, da prođe kroz rigoroznu kontrolu na ulazu i konačno uđe.

Koncert je malo kasnio, ali nikome to nije smetalo kada su momci iz Sindikata izašli na binu i počeli koncert. Pred binom je bilo nemoguće disati, tribine su bile ispunjene mada niko nije sedeo, a čak je i "golubarnik", najviši nivo tribina sa kojeg se bina jedva vidi, bio pun.

Beogradski hiphoperi iza sebe imaju pet albuma, i publici su predstavili najbolje sa njih, od politički aktivnih "pljuvačina", do himni za zezanje i žurke. Tri sata su nemilosrdno ređali svoje hitove, a u pauzama između pesama se, očigledno zaista očarani, zahvaljivali publici na neviđenoj energiji i podršci. Publika je urlala uz pesme od prvog albuma "Bsssst... Tišinčina" do aktuelnog "Diskretni heroji", iz petnih žila i sa punim srcem, baš kao i Sindikalci.

U Areni nije bilo stajanja, predaha, mirovanja, čak se i do šanka išlo trkom, da se nešto ne bi propustilo.

Tri ludački energična sata sa "Diskretnim herojima" domaće muzičke scene stvarno su bili provod za pamćenje, i koncert u rodnom gradu o kakvom svaki bend sanja. Bilo da ih volite zbog muzike, političkih i društvenih stavova ili nečeg trećeg, ako ste bili sa njima u Areni, možete samo da se pridružite jednom horskom, gromoglasnom "Alal vera"!

















Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: Rajko Cabarkapa Date: Maj 03, 2013, 04:02:59
Momci su prva liga.. Reci su jako realne..
Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: Radonic Simo Date: Februar 04, 2014, 20:00:15
svaka cast!!
Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: fulmetal Date: Septembar 23, 2014, 09:35:47
Beogradski sindikat forever
Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: ilijic89 Date: Novembar 18, 2014, 16:58:49
 :ok
Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: sprezla Date: Januar 22, 2015, 03:29:34
jeste
Odg: Beogradski Sindikat: Alal vera! By: ankh Date: April 21, 2015, 19:43:01
super su ...