samo-opusteno Roditeljski kutak
Pages: 1
Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: TanjicA Date: Mart 12, 2012, 09:29:46
Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke

Prvo dete lepih roditelja u većini slučajeva biće kćerka, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje britanskih naučnika.
Na osnovu tog istraživanja, verovatnoća da će lepi roditelji prvo dobiti kćerku je za 26 odsto veća od mogućnosti da im se prvo rodi muško dete.
,,Lepi roditelji imaće u većini slučajeva više kćerki od ružnih roditelja, jer je telesna privlačnost nasledna, a kćerke od nje imaju više koristi nego sinovi", smatra Satoši Kanazava, profesor britanskog fakulteta "London School of Economics", ujedno i vođa tima istraživača.
Istraživanje, koje je zasnovano na podacima prikupljenih od više od 20.000 parova iz SAD, pokazuje da je kod dečaka važniji socijalni status oca, dok je kod kćerke važniji dobar izgled.
Britanski istraživači obrazložili su svoju teoriju različitim ,,evolucionim strategijama" koje su ljudi razvili tokom postojanja ljudske vrste kako bi preživali.
Tokom istraživanja uzeta su u obzir samo provorođena deca, a kao merila lepote primenjeni su kriterijumi kao što su visina, telesna težina i uzrast.

Šta vi mislite? :)
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: Karudijan Date: Mart 12, 2012, 09:45:54
Onda smo moja žena i ja ružni  cheesy jer kod mene je bilo prvo pa muško.Posle je došla ćerkica (Tatina mezimica koja mi se podvukla pod kožu)
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: jakesa2001 Date: Septembar 28, 2012, 21:48:09
Citat: TanjicA poslato Mart 12, 2012, 09:29:46
Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke

Prvo dete lepih roditelja u većini slučajeva biće kćerka, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje britanskih naučnika.
Na osnovu tog istraživanja, verovatnoća da će lepi roditelji prvo dobiti kćerku je za 26 odsto veća od mogućnosti da im se prvo rodi muško dete.
,,Lepi roditelji imaće u većini slučajeva više kćerki od ružnih roditelja, jer je telesna privlačnost nasledna, a kćerke od nje imaju više koristi nego sinovi", smatra Satoši Kanazava, profesor britanskog fakulteta "London School of Economics", ujedno i vođa tima istraživača.
Istraživanje, koje je zasnovano na podacima prikupljenih od više od 20.000 parova iz SAD, pokazuje da je kod dečaka važniji socijalni status oca, dok je kod kćerke važniji dobar izgled.
Britanski istraživači obrazložili su svoju teoriju različitim ,,evolucionim strategijama" koje su ljudi razvili tokom postojanja ljudske vrste kako bi preživali.
Tokom istraživanja uzeta su u obzir samo provorođena deca, a kao merila lepote primenjeni su kriterijumi kao što su visina, telesna težina i uzrast.

Šta vi mislite? :)
Ja se slazem, imam 2 cerke hahaha.
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: liliom Date: Novembar 10, 2012, 22:15:01
I ja se slazem, cerka jedinica  :rolle
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: Flora Date: Avgust 02, 2013, 18:05:17
Slazem se, cerka je starija i kod nas :)
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: bobo_12 Date: Septembar 29, 2014, 13:47:35
Kod nas kažu na ovu temu kazu ovako:

Lako je napraviti vola! Treba napraviti princezu!  :ok
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: Profisale Date: Septembar 30, 2014, 10:34:43
Komsijina su najlepsa deca. :ludi:
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: a_cakic78 Date: Maj 12, 2015, 12:34:56
Tacno 100%
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: mnebull Date: Septembar 02, 2015, 11:52:14
meni ovo bas i nema mnogo smisla :D
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: Mikica123456 Date: Decembar 29, 2015, 03:55:53
ovo nema nikakvog smisla
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: strelazoxxx Date: Januar 05, 2016, 13:04:06
Sa ovim se potpuno slazem,
Odg: Lepi roditelji prvo dobijaju kćerke By: whateva Date: Januar 15, 2016, 17:06:35
Teska laz.