samo-opusteno Moda
Pages: 1
MakeUp By: TanjicA Date: Mart 11, 2012, 21:47:44
Dodatak za senke

Uvek pravite blag prelaz od svetlije ka tamnijoj nijansi i to tako što ćete prvo naneti najsvetliju a onda dodavati tamnije iz nekoliko puta u vrlo tankim slojevima.

Ne koristite senku u boji vaših očiju jer će se samo stopiti a i ublažiti boju oka, izaberite neku koja je u kontrastu sa očima.

Uvek koristite najmanje dve senke – svetliju i tamniju nijansu iste boje. Svetliju nanosite na veću površinu kapka dok tamnom samo uokvirujete oko.

Ukoliko vam je koža rozikasta ne koristite senke u tim tonovima .

Kreon uvek nanosite na spoljašnju ivicu oka jer ćete u suprotnom vizuelno smanjiti oči.

Da bi vam oči izgledale svetlije nanesite malo bele na samu ivicu oka blizu nosa. Dodavanjem tamnije senke na suprotnu ivicu možete iskositi oči.


Osnovno o šminkanju

Danju svetlija šminka - upamtite da se danju mnogo više vidi sve što ste stavili na lice I zato ne preterujte. Budite što prirodnije. Ipak, ne izlazite bez maskare (svetlije osobe – braon, tamnije – crna maskara)

Noću tamnija šminka – poželjno je da se noću šminkate, u mračnom klubu ili kafiću teško da će vam se jasno videti crte lica ako ih same ne istaknete.

Trening i šminka nikad zajedno – Dok trenirate, lice vam se znoji, pore su otvorene, sva šminka će se zadržati u njima I izazvati gomilu komplikacija od kojih ni jedna nije lepa.

Puder – Koristite nijansu koja je najpribližnija vašem tenu. Mnogo taman ili mnogo svetao puder neće doprineti boljem izgledu, samo ćete naglasiti njegovo prisustvo na koži (biće vidljiviji), kao i razliku u boji lica i tela.

Maskara – Maskaru uvek stavljajte poslednju. Uvek mažite prvo krajeve trepavica, ostavite da se osuši, pa premažite cele.

Istakite – ili oči ili usta – nikako oboje.


Odg: MakeUp By: teta_shizika Date: April 24, 2012, 21:10:07
evo, moj savet je da se ne drzite slepo svakog pisanog pravila o sminkanju. recimo, kombinacija smokey eyesa i crvenog karmina zapravo izgleda fantasticno i fatalno..za nocni izlazak, naravno.
a kao se to ne bi smelo kombinirat
Odg: MakeUp By: curi mast Date: Maj 19, 2012, 21:58:58
Citat: teta_shizika poslato April 24, 2012, 21:10:07
evo, moj savet je da se ne drzite slepo svakog pisanog pravila o sminkanju. recimo, kombinacija smokey eyesa i crvenog karmina zapravo izgleda fantasticno i fatalno..za nocni izlazak, naravno.
a kao se to ne bi smelo kombinirat

Slazem se. Sem toga, ako bi se sve pridrzavale ovih pravila, sve bi smo bile nasminkane maltene isto.
Sminka je zato i tu, da se eksperimentise i zeza....