samo-opusteno Aktuelnosti
Pages: 1
Orlovi spremni za leteći, evropski start By: [Glasnik] Date: Januar 15, 2012, 19:13:30

Orlovi spremni za leteći, evropski start   VEŽITE se, rukometaši Srbije kreću u ludu vožnju rolerkosterom! Ko ima zdravo srce i želudac da izdrži sve uspone i padove našeg tima, neka se ukrca zajedno sa njim. Možda ćete vrištati od muke i poželeti da niste bacili novac za ulaznice. Ali, ako “orlovi” u nedelju (18.15) u “Pioniru” protiv Poljske visoko uzlete na samom startu A grupe Evropskog prvenstva, biće vam žao što niste deo atraktivnog rukometnog cirkusa koji u naredne dve nedelje gostuje u naša četiri grada.Zašto bi pobeda na otvaranju bila slatka kao šećerna vuna? Zašto već iza prvog dana stoji slovo D, kao da je važniji od utorka sa Dancima ili četvrtka sa Slovacima? Zato što dva boda u ovom meču, ne samo da gotovo jamče prolaz u drugu fazu i selidbu u “Arenu”, već daju i povoljnu poziciju pred tri okršaja za polufinale sa preživelim iz Grupe B – Nemačkom, Švedskom, Češkom ili Makedonijom.SVEČANO OTVARANjE SRBIJA i Poljska zvanično otvaraju Šampionat, ali 45 minuta ranije u Nišu počinju okršaji B grupe, sa kojom se naš tim ukršta u drugoj fazi. Već na startu biće odigran derbi između Nemačke i Češke, dok se od 20.15 sastaju Švedska i Makedonija. Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za 17.30 u “Pioniru”, a organizatori apeluju na navijače da dođu ranije, kako se ne bi stvarale gužve na ulazima.- Ako prođemo u drugi krug, čini mi se da ćemo tamo imati lakši zadatak nego u našoj grupi – primetio je kapiten Momir Ilić sve pogodnosti domaćinskog žreba.Od svih rivala u našem delu kostura, jedino Danska odskače za tri klase. Poljska ne pripada samom vrhu, a u Srbiju je stigla bez četvorice standardnih: slavnog golmana Šmala, levorukog “ubice” Marčina Lijevskog, Tomčaka i Rosinskog.- Povrede u suparničkom taboru ne smeju da nas interesuju, jer je to mač sa dve oštrice. Oslabljenost protivnika može da nam olakša posao, ali i da nas opusti. Moramo da budemo svesni da je svaki igrač koji nam izađe na crtu najbolji kojeg rival ima u tom trenutku – upozorava selektor Veselin Vuković pulene da se ne igraju sa vatrom.“Orlovi” su već opekli krila na jednom igraču iz redova današnjeg protivnika. Karol Bilecki je u poslednjim sekundama doneo Poljacima pobedu nad Srbijom u drugoj fazi prošlog SP.- Gotovo svaki važan meč na SP u Švedskoj smo odigrali dobro nekih 40-45 minuta. Nedostajala nam je bolja završnica. U sportu ne može sve da se izmeri brojkama na semaforu. Nekada jedna lopta odluči. Dosada nismo bili dobri u ključnim momentima, ali mislim da nam je samopouzdanje mnogo poraslo. Nećemo se predati čim naletimo na teškoće – obećava Vuković, a zauzvrat traži podršku navijača.Igra našeg tima u napetim momentima sa njima sigurno dobija sasvim novu dimenziju.

DRUGA BITKA ZA LONDONRAZORNI šut Bileckog na SP ugasio je nadu “orlova” da se mogu plasirati u kvalifikacije za OI. Bod u tom meču bio je dovoljan našem timu da ostane u igri za London, ali u poslednjim sekundama Poljaci su stigli do pobede. Ipak, ni oni kasnije nisu stigli do pozicije koja vodi na OI, pa će u Srbiji protiv domaćina voditi drugu bitku za ostrvske vize. Na dva preostala mesta u kvalifikacijama, jurišaju još Slovačka, Makedonija, Češka, Rusija, Norveška i Slovenija.BEOGRAD “PIONIR” (8.000) NEDELJA (15. januar)Poljska – Srbija (18.15)Danska – Slovačka (20.15)UTORAK (17. januar)Slovačka – Poljska (18.15)Srbija – Danska (20.15)ČETVRTAK (19. januar)Poljska – Danska (18.15)Srbija – Slovačka (20.15)

NIŠ „ČAIR“(4.000)NEDELJA (15. januar)Nemačka – Češka (17.30)Švedska – Makedonija (19.30)UTORAK (17. januar)Makedonija – Nemačka (18.15)Češka – Švedska (20.15)ČETVRTAK (19. januar)Nemačka – Švedska (18.15)Češka – Makedonija (20.15)

NOVI SAD „SPENS“ (7.000)PONEDELjAK (16. januar)Francuska – Španija (18.15)Mađarska – Rusija (20.15)SREDA (18. januar)Rusija – Francuska (18.15)Španija – Mađarska (20.15)PETAK (20. januar)Španija – Rusija (18.15)Francuska – Mađarska (20.15)

VRŠAC „MILENIJUM“ (4.000)PONEDELjAK (16. januar)Norveška – Slovenija (18.10)Hrvatska – Island (20.10)SREDA (18. januar)Slovenija – Hrvatska (18.10)Island – Norveška (20.10)PETAK (20. januar)Island – Slovenija (18.10)Hrvatska – Norveška (20.10)


Izvor: Novosti.