samo-opusteno Slobodno vreme i zabava
Pages: 1
Majkl Džekson najtraženiji pojam na „Yahoo“ By: MarkoKg Date: Januar 04, 2010, 13:25:04
Majkl Džekson najtraženiji pojam na ,,Yahoo"
A.N. | 04. 01. 2010. - 05:00h |Prema podacima najvećeg svetskog internet pretraživača ,,Google", najtraženiji pojam u 2009. je socijalna mreža ,,Twitter", prvo mesto na godišnjoj listi koju je objavio ,,Yahoo" je zauzeo Majkl Džekson, dok je na domaćem pretraživaču ,,Krstarica" najtraženiji ,,Facebook".

Drugo mesto na listi pretraživača ,,Google" zauzeo je Majkl Džekson, a svemogući ,,Facebook" je treći. Među prvih pet nalaze se i sajt za razmenu video snimaka ,,Hulu", još jedna socijalna mreža ,,Hi5", kao i emisija ,,Glee" koja se prikazuje na američkoj televiziji ,,Foks".
Prema podacima pretraživača ,,Yahoo", osim smrti Majkla Džeksona najviše pažnje u prethodnoj godini su izazvali filmski hit ,,Twilight", asocijacija američkog rvanja WWE, glumica Megan Foks i Britni Spirs, koja je prethodne četiri godine bila najtraženiji pojam. Na uzorku od 1,6 miliona posetilaca domaći pretraživač ,,Krstarica" je sastavio listu najtraženijih pojmova, a na prvom mestu je ,,Facebook", drugi je ,,Google" a treći ,,seks". Na četvrtom mestu je list ,,Blic", a petoplasirani je pojam ,,forum".


Google
1. ,,Twitter"
2. Majkl Džekson
3. ,,Facebook"
4. ,,Hulu"
5. ,,Hi5"
6. ,,Glee"
7. Paranormalne aktivnosti
8. Nataša Ričardson
9. Fara Foset
10. Lejdi GaGa


Yahoo
1. Majkl Džekson
2. ,,Twilight"
3. WWE
4. Megan Foks
5. Britni Spirs
6. Naruto
7. ,,Američki idol"
8. Kim Kardašijan
9. NASCAR
10. ,,RuneScape"


Krstarica
1. ,,Facebook"
2. ,,Google"
3. Seks
4. ,,Blic"
5. Forum
6. Igrice
7. Pričaonica
8. Rečnik
9. Horoskop
10. Upoznavanje